Inlägg

Inlägg som durutti har skrivit i forumet
Av durutti
Skrivet av Gender Bender:

Så svara på min fråga nu, utan att tänka på produktionspris hit och dit. Varför bör K-modellen ha en integrerad grafikkrets? Utrymmet behöver inte ens användas till fler kärnor, utan man kan göra om strukturen för att t.ex. göra K-modellen mer effektiv när det kommer till värmeutveckling, vilket skulle underlätta överklockning ytterligare.

Allt jag sa från början var att det var onödigt med en integrerad krets i K-modellerna då i stort sätt alla med en K-processor har ett diskret grafikkort. Den är bara där och tar upp onödig plats. Sen så får det gärna vara kvar på resterande processorer, men just K-modellerna ser jag ingen som helst poäng.

Det finns redan en k-modell utan grafik. Den heter e-serien. Grejen med k-serien är att det bara är en vanlig i5/i7 som även används i alla möjliga sorters datorer. Googla binning enkel och bra lösning för nästan alla. Är inte du en av dom finns det som sagt andra cpu att köpa.

Av durutti

Grejen är ju att det blir inte billigare utan gpu. Och eftersom folk har användning av den så är det bara onödigt att ta bort den. Ni som kör massor av vm hemma är i extrem minoritet och kan ju köra på e-serien eller whatever.

Av durutti
Skrivet av anon159643:

Blir väl en Xeon för min del i min nästa privata burk, vägra ha GPU-dritt i cpun istället för vettig mängd L3-cache. Sedan en massa andra bra saker som ECC, men jag är dumsnål för privat bruk....

Det är en sak att de billigare i7, i5, i3 har inbyggt gpu, men vem tusan har en bättre i7a och använder den interna gpun?

Så du har nytta av långsamt ecc och större l3 cache i hemdatorn? Du måste mena någon sorts server? känns mest som att du tramsar.

Av durutti
Skrivet av wwraver:

Heh, det är roligt att titta på hur många som blankt diskuterar detta utifrån ett behovsperspektiv för konsumenten.
Det handlar minst lika mycket om att få fler folk i arbete. Vi har tonvis med IT-kunniga ungdomar som springer runt och ojjar sig för att de inte fick anställning efter sin examen, eller som sitter på arslet och väntar på manna från himlen (som många gör idag... tyvärr) . Med RIT kan de komma in på företag.

Tror tyvärr inte att det går igenom, men det hade behövts.

Fast det har visat sig inte vara effektivt med sådana här riktade skattesubventioner.

Av durutti

Jag hoppas 300w kommer till konsumenter. bara prestandan är bra

Av durutti
Skrivet av Haibane:

Förklara för mig vad jag har missat? Högprestanda /= ursäkt för hög strömförbrukning oavsett om det är HPC eller konsumentmarkanden vi talar om.

Jo det är ju precis det det är. Många kör gärna med fet kylning om man får fet prestanda. I en jätteserver kan du ha 1000 sånna här apuer. Varför skulle du då bry dig om vad en drar? Det du ser på är helheten (pris/prestanda) och om det blir varmt drar man upp fläktarna. Det behöver inte vara tyst i ett serverrum.

Av durutti

Läs silent pc reviews recension av r4 och deras gaming build guide med den först. r4an och dess fläktar är bra, det är troligen grafikkortet eller psun som gör missljudet.

Av durutti
Skrivet av oTiuZ:

Om du inte hör skillnad på lossless så bör du skaffa vettigare ljudsystem. Dessutom beror också skillnaden på vad för ljud som spelas.

BULLSHIT! Samma argument som alltid kommer när det diskuteras allt från magiska kristaller till hängare för kablar.. Vad jag har för ljudsystem har inte med saken att göra, hörseln är inte perfekt och därmed kan du alltid ta bort en del information som du ändå inte hör, till exempel kan du alltid ta bort information över 20khz om filen skulle innehålla det. Det går inte att höra oavsett om diskanten, förstärkaren och ljudkortet kan spela upp det.

Om du är säker på din sak kan du visa det genom att göra ett test med hjälp av foobar-pluginen ABX. Rippa en fil från cd till ett lossless format och en -q 10 i aotuv beta 5 och lyckas identifiera med statistisk säkerhet. Tills dess är det bara snack...

Skrivet av SysGhost:

Fråga: Varför skall jag förstöra delar av mina musikfiler för att spara på något jag redan har gott om?
Jag har hellre mina CD-skivor sparade på hårddisken i ett lossless-format, som jag sedan kan plocka ifrån när jag behöver konvertera till vadän format som behövs.
Annars är alternativet att rippa skivorna varje gång jag skall kopiera ner musiken till en spelare eller liknande. Då riskerar jag att skada skivorna varje gång de plockas fram.

Yes helt önödigt var en överdrift, att spara det för att slippa transcoda är faktiskt en bra anledning. Var inte meningen att låta dryg.

Av durutti
Skrivet av SysGhost:

Lossless är INTE helt onödigt.
Det beror på vad man använder lossless-formaten till.

Själv har jag hela min CD-samling rippade till en dedikerad hårddisk för min musik. Då det är gott om utrymme på hårddisken (1 Terabyte) så har jag inte ens använt en bråkdel av den, trots att det är över 500 album rippade i FLAC-format.
Varför skall jag rippa skivorna till ett förstörande format när jag inte tjänar något på det?

Däremot kan jag hålla med om att det är svårt (men inte omöjligt) att höra skillnaderna mellan 320kbps MP3 och FLAC.
Hur svårt det är beror givetvis vad för musik man lyssnar på också. Lugn och lågmäld musik med stråkinstrument tenderar att påverkas mycket hårdare än en livlig variant där man misshandlar gitarrer och trumset.

Vadå inte något? Du tjänar ju utrymme på att komprimera, om du sen har användning för utrymmet är en annan sak. Vad tjänar du på lossless? Lossless är bra om man skulle vilja byta till ett annat format på grund av kompabilitet, så man slipper transcoda, det stämmer.

Har du provat om du verkligen hör skillnad i ett riktigt test t ex ABX i foobar? i så fall borde du skaffa en bättre encoder. gärna ogg eller opus. Ingen behöver helt lossless och få behöver mer än 160kbps.

Av durutti
Skrivet av Lonefox:

Det går att få hörbara skillnader om det har rippats dåligt (oftast för snabbt vilket gör att data går förlorat) då spelar det ingen roll hur lossless det är.
Och nej helt onödigt är det inte. Gör du ett sådant test på en anläggning för 100K och en för 3K om sedan tillbaka och säg att du INTE Hörde skillnad på materialet.

Rippats för snabbt? använd en rekommenderad encoder och inställning så är det ingen risk.
http://wiki.hydrogenaud.io/index.php?title=Recommended_Ogg_Vo...
Enda anledningen att spara som lossless är om du skulle vilja konvertera till något annat format i framtiden pga kompabilitet i hård/mjukvara.

Vad anläggningen kostar har väl inte med saken att göra? Du menar att du hör skillnad på t ex -q8 .ogg och flac(med valfri anläggning)? Det vore väldigt intressant.

Av durutti
Skrivet av Lonefox:

Klart att ettor o nollor kan störas. Men oftast inte på lagringsmediat utan i kedjan längs vägen.
Såvida man inte pratar sektorkrascher men då är vi inne på ett annat spår.

Vad som däremot påverkar mkt mer är algoritmerna som används vid kompremeringen i sig.
Själv finner jag föga mening med FLAC vare sig det är 16 eller 24bits då utrymmesvinsten blir 5-10% mor 1411KB/s CD/WAW....
Den dagen det kommer en algoritm som komprimerar ner det med 50-75% utan kvalitétsförluster kan jag börja jubla och hålla med om att det är lossless. MEn ännu så länge har jag inte märkt av en enda som är HELT lossless som är värd att använda (APPLES version har ungefär samma komprimeringsgrad som FLAC för övrigt).

Att det med rätt utrustning är SMIDIGARE än skiva håller jag helt med om. Men annars? Inget för mig.

(Säger han som rippar vinyl till WAW i 1x hastighet bara för att få så mkt som möjligt av vinylmyset även i bilen)
PRIVATKOPIERING för övrigt.

Vad spelar det för roll om det är HELT lossless om skillnaderna är ohörbara? Testa att göra ett abx-test i foobar med ogg vorbis eller opus ~160kbps. Lossless är HELT onödigt.

När det gäller strömsladdar är det väl sant att du kan mäta skillnader, att höra dom är en annan sak. Den som påstår att det är hörbart får komma med bevis men det verkar väldigt tyst på den fronten. Har du problem med störningar utesluter du jordloopar och störningar i förstärkare/dator. Har du fortfarande problem kan du ju testa att köpa en hel och ny kabel på claes ohlsson eller whatever.

Av durutti

ett jäkla snack on nm.. det viktiga är arkitekturen.

Av durutti

ser ut som att det kan vara något problem med jack sensing? alltså att den märker automatiskt om något är ikopplat. Kolla om du kan stänga av det på något sätt i drivrutinerna.

Av durutti
Skrivet av medlem46:

För att få ut så mycket som möjligt ur stativhögtalare (exempelvis B&W DM686 som du länkade) så bör man ha bra stativ, vilket kostar en del.
Ex: http://www.hifiklubben.se/Products/dali-e-600-golvstativ-6177...
En golvhögtalare kan man ju säga har ett inbyggt stativ. Skillnaden är att det tomma utrymmet inuti lådan mellan elementen och golvet används för att flytta luft och skapa en speciell akustik (jämför med akustisk gitarr.)

Högtalarna går ju alltid att ställa på ett bord, men då får du inte ut lika bra ljud som med stativ. Precis som när man sätter spikes under en golvhögtalare så får man bättre stuns i basen istället för att ljudet går ut i vibrationer.

Högtalarna ska ju vara vibrationsisolerade från underlaget om du vill undvika vibrationer http://www.sonicdesign.se/sdfot.html. Jämför annars med att skruva fast hårddiskarna direkt i chassit eller att montera i en mjuk siliconkudde alá antec. Vilket ger minst illaljudande vibrationer? Eller med en bil, vill du ha stötdämpare eller inte?

Av durutti
Skrivet av Marcusk:

Luftflöde är faktiskt viktigt, åtminstone om man kan se vilken ljudnivå fläkten avger vid ett bestämt luftflöde och jämföra den mot en annan fläkt, då den som låter mindre vid samma luftflöde med största sannolikhet kommer att vara tystare vid just det luftflödet som ger bäst "temperatur/ljudnivå" för din komponent.

Självklart kan man dock mäta temperaturskillnaden mellan olika fläktar, men man får då inte ett universellt resultat utan någon som bara gäller för exakt den värmekällan som används i testet.

Du har inte läst artikeln jag länkade. Den som ger bäst luftflöde ger inte alltid bättre temps det finns massor av olika variabler som påverkar temperatur därför är det bättre att mäta temp.

Jag vet inte om det var det du menade men du kan naturligtvis inte jämföra cfm och db mellan olika källor om det inte är mätt exakt likadant, vilket det nästan aldrig är. Så om ett test på internet säger 36cfm@12db för en fläkt kan du inte jämföra det med någon tillverkares spec eller något annat test.

Av durutti
Skrivet av Marcusk:

Jag tror inte Swec råkar sitta på en "Anechoic chamber" vad nu det blir på svenska. Rätt dyrt också. Sedan utrustning för att noggrant mäta luftflöde och tryck är viktigt. (Och dyrt) För att inte nämna att en bra ljudtrycksmätare som klarar riktigt låga ljudtryck kostar väldigt mycket. Och så behövs såklart någon sorts frekvensmätare som ser om fläktarna avger missljud i olika frekvenser.

Luftflöde och tryck är inte alls viktigt. det är hur själva temperaturen förändras som är viktigt. Luftflöde och temperatur har inget linjärt förhållande. http://www.silentpcreview.com/Fan_Test_System_2010

Av durutti

Tror inte att det behöver bli sämre ljud eller bild med virtualiserad htpc. Dock förstår jag inte alls varför det är bättre än att bara använda din vanliga server/dator/whatever utan virtualiseringslagret.
Du behöver då inget extra grafikkort, alltså blir kostnaden 0kr. Du slipper förlora prestandan som själva virtualiseringen tar. Du kan fortfarande köra dina virtualiserade servrar eller vad du vill samtidigt. Du behöver inte köra vlc om du inte vill, kör xbmc eller vad som helst.

Jag menar alltså inte att lösningen med virtualiserad htpc är dålig, den är bara inte lika bra som att skita i det.

Av durutti

http://www.inet.se/produkt/6308764/thermalright-ty-150 inte 120x25 men det är väl inte original heller? tror det är bättre med en större som blåser på hela ytan.

Av durutti
Skrivet av blaster3:

Har ett par AKG K518 hörlurar och jag funderar på att köpa FiiO E11 eller E7. Vilken tycker ni är bästa köpet? Jag har en Nexus 4 och ljudet är inte alls så bra, så kommer en E11 eller E7 fixa mina problem?

Enligt en person på head-fi är utgångsimpedansen 2-3 ohm på nexus 4 vilket bör fungera bra med ett par hörlurar som k518 på 32 ohm. Om inte problemet är att du inte kan spela högt nog? Gillar du endå inte nexus 4 kan det bero på till exempel distortion och brus vilket en hörlursförstärkare inte kan ta bort, men däremot lägga till mer utav.

Annars kan du köpa en sansa clip+ vilket är en billig mp3-spelare som ska låta väldigt bra. här finns lite mätningar http://nwavguy.blogspot.se/2011/02/sansa-clip-measured.html

Av durutti

Hur djupt ska basen gå? Hur högt vill du kunna spela? Vad har du för högtalare?
Det är generellt sett bättre med flera subbar än en, varför förklaras här: http://www.sonicdesign.se/subplace.html
Dessutom kan du ju såklart dessutom få högre ljudtryck med fler.