Inlägg

Inlägg som FlytPojken har skrivit i forumet
Av FlytPojken
Skrivet av Kakann:

Separation där ingen har möjlighet att ta över befintligt boende, man tvingas sälja och i och med att priserna har gått ner en skaplig bit så finns det ingen kontantinsats kvar. Då kan man antagligen inte köpa någon ny bostad och kötiderna för hyres är väldigt långa så det blir osäkra andrahandskontrakt som är det alternativet som finns kvar.

Ja, separation är jag medveten om problemet.

Blev lite rädd om de handlade om bara ökade månadskostnader.

Av FlytPojken
Skrivet av Squallie:

Vad menar du? Är det bankens ansvar att bostadens värde har sjunkit?

Nej de har inget ansvar över att värdet har sjunkit.

Jag tänker väl mer att det är bankens intresse att kunderna ska stanna kvar och betala ränta. Därför är det en risk att låna ut till personer som ”maxlånar” och köper objekt som kanske är ”känsliga” för prisändringar.

Men jag är också naiv.

Av FlytPojken
Skrivet av DavidtheDoom:

Jag tolkar det som att det kan finnas flera orsaker till att lägenheten säljs och att prisfallet resulterat i ett bestående lånebelopp som ska "täckas" när bolånet löses. Om det är pga tvångsförsäljning på ekonomiskt obestånd eller separation borde inte vara av betydelse?

Enligt mig har de betydelse. Jag skulle nog tycka det är konstigt ifall man fått lån på objekt som är övervärderat och sedan förlorar hela sin kontantinsats plus några hundratusen till.

Banken måste väl ha lite bättre koll?

Av FlytPojken
Skrivet av Kakann:

Precis, det är det här som är största problemet och kasta in en separation och en massa års kötid för att få tag i en hyres så kan det bli riktigt tråkigt. Har haft kunder som blivit tvingade att sälja och fått lägre betalt än storleken på lånet och då fått ett blancolån efter försäljningen…

Vill du utveckla lite? Är det kunder som tvingats sälja pga räntor eller separation?

Av FlytPojken
Skrivet av martinot:

Är väl ganska OT för tråden denna diskussionen, men normalt så drar väl datakommunikation över 4G mycket mer energi än samma mängd datakommunikation över WiFi?

Skrivet av snajk:

Man sparar förstås batteri om man stänger av saker som drar batteri. Frågan är väl om det är värt att stänga av WiFi eller ej. Jämfört med mobilnätet så drar WiFi mindre el, men om man inte behöver någon data alls så sparar man förstås lite på att stänga av det, och mobildata. Men det är marginellt, vad som drar batteri är främst användning, om din telefon ligger stilla med skärmen av så räcker batteriet väldig länge. WiFi eller ej.
Jo.

Ni har rätt, men egentligen ser jag inget fel i att folk provar om de har en telefon som bara ligger(med strömsparläge igång) mestadels av tiden. Kan de få nån timme extra?

Av FlytPojken
Skrivet av NodCommander:

Nej. Det stämmer inte alls som någon form av allmänt gällande regel.

Jag förstår, min subjektiva bedömning är att det är steget efter man redan har strömsparläget igång, lägst ljusstyrka och bara tänker ringa/sms.

För dagligt normalt mönster med Spotify, mobilspel, YT osv, fungerar det inte.

Av FlytPojken

Lifehack är att stänga av Wi-Fi på mobilen. Det är den som drar batteri.

Av FlytPojken
Skrivet av DavidtheDoom:

Om man tycker Sweclockers gör något dåligt så är man välkommen att komma med konstruktiv kritik. Är blodsockret lågt och man bara vill gnälla så kan jag rekommendera en banan. Annars finns Feedback-forumet.

Ett gäng inlägg som var off topic och bara spred tråkig stämning har rensats. Vänligen håll kommentarer om moderatorsåtgärder till kontaktformuläret per §11.

Trevlig helg!
/D

Det var mitt inlägg och ska formulera mig bättre nu.

Transparens är något de flesta av oss här inne förväntar oss och hoppas att detta inlägg får finnas kvar.

Som många kanske sett så är det väldigt få positiva kommentarer i tråden och användare som är aktiva och brukar skriva positiv feedback när något är bra, syns inte till. Det är en stor varningsklocka.

Jag väljer att inte skriva ut namn denna gången, men jag tycker det är otroligt synd att det verkar som vi har en kultur där dessa användare inte känner att de kan vara öppna med att skriva deras tankar, för att det kan resultera i negativa påföljder. Det är en tystnadskultur.

Genom att avstå att kommentera, så får vi heller inte till någon förändring. Vilket är extremt synd. Tycker vi borde stå upp för varandra på ett bättre sätt här inne. Tack

Av FlytPojken
Skrivet av FlytPojken:

Hur många av dessa vinterdatorer brukar köpas årligen?
Om Webhallen kunde ha 50? BF-datorer på sjukt erbjudande. Då borde Komplett åtminstone ha bra pris på vinterdatorn. Den heter också Sweclockers vinterdator. De tidigare datorerna brukade klassas som relativt givet köp, denna gör de inte.

Ser hellre mer påkostad dator men behåll utan GPU, säg 14-15k och sedan behöver man ange SWEC-rabattkod så blir priset 9999kr.

Skrivet av FlytPojken:

Du får ta från pengar från marknadsföringen. Därför frågar jag antalet datorer vi pratar om. 14-15k gäller alltså rek pris utan några rabatter.

Det går heller inte att sälja en dator dyrare än prisjakt på SWEC. Det är dålig PR.

Skrivet av FlytPojken:

Hej,

1. Aktiviteten i tråden är låg
2. Många inlägg i tråden har andra förslag
3. Få erbjudande med grafikkort specifikt dedikerade till Vinterdatorn(indirekt säger att prioritet låg från Komplett)
4. Priset var inte konkurrenskraftigt när man plockade ihop delarna från flera butiker
5. "Inga" bekräftade "köp" i tråden
6. Inga rekommendationer om datorn nämns i andra trådar om köpråd

Men datorn kanske slog sälj rekord och dessa punkterna behöver man inte bry sig om?

Skrivet av Emil:

Tack för förtydligande,

Det är Sweclockers som väljer ut komponenterna i Vinterdatorn. I år och även året innan har det varit väldigt speciellt då det varit stor komponentbrist.

Vilket skapat stor osäkerhet kring lagersituationer. Prissättning m.m

Här valde Sweclockers en medelväg att presentera ett alternativ utan Grafikkort då tillgången på specifika kort i stort sätt varit omöjligt att förutse.

Hittade lite blandat om mina tankar kring datorn 2021.
Tyvärr får jag en känsla att detta stämmer ganska bra i år också.

Fixa en dedikerad rabattkod till medlemmarna här inne. Bra för att föra data på hur pass bra datorn säljer bland medlemmarna, mindre bra att några inte vill bli "spårade".

Egentligen har jag inga problem med att ni rekommenderar "skit", men undvik gärna att kalla det succé och sånt.

Varför egentligen inte bara erbjuda 50-100 low, 50-100 mid och 50-100 high datorer med Komplett till bra pris? Tänk lite utanför boxen och gör era medlemmar nöjda.

Av FlytPojken
Skrivet av Laxpudding:

Vanligare med ojämnheter hos exemplaren hos LG:s OLED. Står i texten: "Det förekommer mycket oftare rapporter om ojämna paneler, milt rosa fläckar och band." https://www.sweclockers.com/artikel/35232-tv-guiden-2022-23-d...

Mycket att läsa, så förstår om man bara skummar igenom det som är punktform.

Dolby Vision = det format som erbjuder högst och mest konsekvent bildkvalitet. Denna artikel är del 2 och bygger på det som presenteras i del 1. Där har du förklaringarna för varje del som tas upp i guiden: https://www.sweclockers.com/artikel/35135-tv-guiden-2022-23-d...

Tack, med andra ord så kan den där feta 4k Netflix-filmen med LG OLED störas av rosa fläckar och bilden blir halvdan med en Samsung OLED när jag ser samma 4k film. Man kan alltså inte vinna detta spel

Av FlytPojken
Skrivet av Laxpudding:

Du har gett dig själv svaret. Procent är ett relativt mått och är enbart relevant för den enheten i den situationen.

För en OLED är det dessutom multikomplext för du har två reglage på LG som direkt styr ljusflödet:
OLED-ljus (0-100) samt den mer dolda
Inställning för högsta ljusstyrka (Peak Brightness) med fyra lägen (Av, låg, mellan, hög) vilken styr taket för ljusstyrkan.

Nivån på OLED-ljus är därför endast relevant i kombination med Peak Brightness-inställningen.

Vilket ljusnivå man får ut i nits är sedan relativ bildens totala ljusinnehåll APL, Avarage Picture Level för det styr hur panelen kan ljussättas som följd av ABL, Automatic Brightness Limiter. Det blir olika värden i nits beroende om bilden lyser ut ≈20–30% APL likt i film eller ett Excel-ark med APL på 70–80%.

Detta påverkas sedan av TV:ns energinställningar och ljussensor som man kan ändra.

Om någon testat Acer Predator XB323QKNV och kartlagt vad dess reglage ger för nits kan du få ett hum om vilken nivå du vill ha. Jag skulle gissa att med Acern på 30 får du ut runt 200 nits vilket är ganska högt. Då behöver en LG OLED hålla sig på Peak brightness: low/mid och OLED-ljus på över halvan av skalan. A2-modellen närmare toppen på OLED-ljus-reglaget. G2 närmare mitten på reglaget för 200 nits. Detta för 200 nits vid 25% APL-nivå. Vill du nå 200 nits på höga APL-nivåer, likt 70–80% behöver du ställa Peak brightness: mid/high och då kommer TV:n lysa ännu starkare vid lägre APL-nivåer.

Tack för bra svar.

Det blir ett sånt dilemma, man vill göra rätt val men samtidigt så är man medveten om att man inte har någon kunskap att göra rätt val. Det enda jag läser är att LG OLED har ojämna exemplar, vad betyder ens det i praktiken? Samsung saknar Dolby Vision, vad är ens Dolby Vision?

När kommer TV från Apple?

Av FlytPojken

@laxpudding

Jag behöver hjälp med att omvandla mina inställningar på ljusstyrkan till TV-köp.

Har en iPhone 13 mini, pendlar mellan 30-70% ljusstyrka. Givetvis behövs 80-100% i vissa lägen men ofta i direkt solljus endast.
Jobbdatorn, en Dell-laptop, Precision 15", typ samma ljusstyrka också, 30-70%.

Datorskärm, Acer Predator XB323QKNV inställd på 30.

Behöver jag en G2 om du får avgöra med vilka inställningar jag har nu, eller får jag samma bild med en A2? Det kanske inte ens går att jämföra mina inställningar jag har på andra apparater?

Av FlytPojken
Skrivet av oqvist:

Frågan är varför fia missade det. Även live såg det brutalt suspekt ut

Rena spekulationer från min sida.

Den som skadas mest är ju PER själv, samt teamet.

Av FlytPojken
Skrivet av Osmanix:

Nu tänker jag djupdyka lite i den här konspirationsteorin angående perez och monaco. Och eftersom jag till och med gillar perez och tycker det är kul när det går bra för honom så är detta inlägget absolut inte för att jag har något mot honom utan bara för att försöka reda ut orsaken till kontroversen som ingen vill bekräfta. Ville bara ha detta sagt innan jag börjar analysera data så inga hardcore-fanboys går bananas i onödan

Okej, efter att ha kollat på väldigt mycket telemetri både från perez och andra förare, och videoklipp från ombord-kameror både från varvet perez kraschade och ett "vanligt" varv så ser det (imo) väldigt suspekt ut!

Om man tittar på telemetrin från hans gaspedal varje gång han kör igenom portier (kurva 8) bromsar han ner, växlar ner till 2ans växel rullar förbi apex för att progressivt gå på gas när bilen nästan är helt uträtad. Har en bild som inte postats med som visar likadant 20 varv till.
Men varvet han kraschade bromsar han ner till 10km/h lägre fart än hans tidigare kvalvarv, han bromsar mycket längre in i kurvan för att sen innan han ens är i närheten av apex ge 100% gas väldigt snabbt. Som omedelbart spinner runt bilen. Man "råkar" inte ge 100% gas och det är absolut inte en touch eller att han slant med foten på pedalen för då hade det inte heller gett 100%. Plus att dessa förarna kör med närmast omänsklig precision kurva efter kurva varv efter varv osv.
För att bygga vidare på detta så ser man även att det görs inte det minsta lilla försök i att parera och motverka sladden som man i vanliga fall ser att de är blixtsnabba med att göra så fort de får minsta lilla överstyrning på bilen.

Telemetrin kan ni se här: Telemetri + video

Ok men varför gjorde han det då?
- För det första låg han före max efter första försöket i Q3.
- Han antog nog att max (och fler) skulle förbättra sin tid i andra försöket.
- Han såg själv på sin ratt att han låg ett par tiondelar efter sin egen bästa tid på ratten för att han inte hade en enda grön minisektor på det varvet fram till kraschen.
- Han visste om att monaco är i princip omöjlig att köra om på och starta 3a på insidan ger ju även chans att gå upp på andra plats i starten.
- Han var vid det laget fortfarande högst aktuell för att kunna ta WDC.
- Monaco var loppet direkt efter spanien där han va allt annat än glad för att han fick "släppa" max även om max var MYCKET snabbare på sina mjuka däck. Max körde mer än 1 sek snabbare per varv och hade ändå tagit honom så att han "gav" max segern i spanien köper jag absolut inte.

Sen är ju även portier perfekt att göra det i, en av de långsammaste svängarna på banan plus att där finns en tecpro-barriär.
Inte bara det utan visst det känns dumt att riskera växellådsbyte men han hade kunnat ta en ny i poolen utan få en bestraffning.
Sen blir det ju inte bättre av att det har "bekräftats" från ett antal källor att det är sanning och att han skulle ha erkänt för marko och horner (dessa "bekräftelser" får man ju ta med en nypa salt såklart). Men också att när max får frågan i intervju efter racet om det handlade om monaco så förnekar han ju inte det heller.
Sen att max fortf skulle vara sur för detta och inte kunna hjälpa perez med 2 sjukt viktiga poäng för de ggr som perez hjälpt max är ju rätt så barnsligt..! Även om det skulle vara så att max har hållt fast vid sen monaco att nästa gång ni ber mig hjälpa perez så vägrar jag pga att han förstörde max kval och chans till att vinna.

Nu är ju allt detta konspirationer tills att perez och RB själva bekräftar det, men i mina ögon (utan att jag är partisk) så tycker jag att det ser absolut mer ut som att det är med vilje än att det skulle vara av misstag.

Misstaget är givetvis analyserat hos RB, blir svårt att hitta en bra bortförklaring från Perez.

Bra inlägg!

Av FlytPojken
Skrivet av sKRUVARN:

Driver59? Menar du 61? Ser inget på hans youtube än om situationen, pratar vi om olika personer eller vart har han uttalat sig?

---
Har inte så mycket att säga om incidenten i sig, tycker bägge får skylla sig själva, klart som fan det blir krock när man stänger sådär och när den andra föran ligger så pass högt upp. Kan inte reglerna bra nog för att avgöra vad den "bästa" bedömningen hade varit från dommarsida dock.

Checo/Max situationen däremot, nä fyfan, jag har gillat Max sen första säsong, och jag köpt att han är lite oskön och är en vinnarskalle, men det där var riktigt lågt. IMO helt ointressant hurvida Checo gjorde si eller så på Monaco, även om det vore fallet så har an ställt upp med råge för att betala tillbaka en sådan skulld.

Driver 61 ska det vara, tack! Han uttalade sig om Monza

Skrivet av eFoppa:

Väntade bara på att Hamiltons största fan skulle vakna. Dessvärre kan man ju inte ta något du säger där Hamilton är inblandad på allvar.

Men vi kan konstatera att direktiven sen Silverstone ändrats och att Max hade vart tvungen att lämna en bilbredd i copps även i år (vilket han förvisso gjorde) så det hade även vart Lewis fel i år 😄

Blomman har en poäng men jag håller inte med. Du hade försvarat Hamilton om han så agerade torped.

Nu ser vi fram emot att säsongen snart är slut. Hoppas Perez sätter Max på plats och att McLaren jobbar hårt med nästa års bil

"Jag" säger inget, jag vet inte om du missade det? Jag tar resonemang som andra skrivit.
Det du skriver höjer definitivt inte nivån på tråden eller bidrar med något positivt.

Av FlytPojken

Fifan, tangenterna lyser, ta fram popcorn för nu blir de att åka av.

1. Ingen av er gnäller när Max inte lämnar utrymme på utsidan. Lite märklig kan jag tycka. Han medvetet gjorde att båda åkte brett förra året flera gånger.

2. Alla minns när Max klättrar upp på Ham i Italien. Samma sak, där har Max mer fart men kräver att Ham ska stanna bilen för att den omkörningen ska lyckas.

Till och med driver59 eller vad han nu heter som ni länkar när det passar er, säger att Hamilton skulle behövt bromsa ut Verstappen helt. Så att Max inte skulle svänga in. Så sorgligt är det att en förare rekommenderar att köra fult för att en förare inte ska ge sig på en manöver som inte lyckas.

3. Silverstone, om man hävdar att Ver hade klarat kurvan utan problem om han fått mer utrymme, då argumenterar ni också för att Hamilton hade klarat silverstone utan problem.

Så vad kan vi konstatera då?

Hamilton skulle tagit mer fart genom kurvan och släppt racingline för att trycka Ver av banan. Driver59 rekommendationen.

Om vi ska använda oss av spekulation vad som kunde ha hänt. Hamilton skulle bromsat mer och gett bilbredds utrymme så Ver hade kunnat trycka ut Ham i nästa sväng. Då får Ver skylla sig själv på silverstone, finns massa shoulda coulda woulda Hamilton hade kunnat göra då.

Tack

Av FlytPojken
Skrivet av Alphahanne:

Vad jag läst mig till så får Ricciardo fortsätta ett år till i McLaren.

Skrivet av Hejss:

Ryktet säger ju att Ricciardo har någon form av option på förlängning, det kan ju vara så att teamet också har den optionen men vill inte utöva den, det är åtminstone så det verkar. Jag tror att Ricciardo lämnar, alternativt kanske går till Mclarens indycar-team.

Rimligt så borde en performance klausul finnas åt båda hållen kan jag tycka. Sen har vi ju sett hur RB behandlar förare som inte presterar så jag tycker inte det är helt osannolikt att en grym förare faktiskt får flytta på sig ändå.

Av FlytPojken

Imo, det enda som fattas nu är Schumacher till Ferrari och Mazepin till HAAS. Nä men lider faktiskt lite med Ricciardo, vette fan om man får fler chanser i toppteam nu, världen fungerar ju att det senaste resultatet är det folk kommer ihåg.

Av FlytPojken

Undra om Mercedes kommer avsluta på mer poäng än Ferrari? Men riktigt bra att följa varandra fungerar vettigt.

Av FlytPojken
Skrivet av Gelantious:

Vi har knappar i alla rummen, det går inte att använda dom "gamla vanliga" då där ska alltid vara spänning på till hue lampor. Så dom måste lämnas i på-läge.
Utan måste köra med philips knappar. Följer med till vissa lampor, t ex den vi har i hallen. Men inte med Centris.
Har bryggan för att styra/koppla ihop det så kör inte med bluetooth.

Den vi har, har även några av gamla modellen men samma funktioner.
https://www.philips-hue.com/sv-se/p/hue-dimmer-switch/8719514...
Samt följande för att montera ovanpå våra befintliga "gamla knappar":
https://www.m.nu/vagghallare-for-fjarrkontroller-och-knappar/...

Sen rörelsevakten:
https://www.philips-hue.com/sv-se/p/hue-rorelsesensor/8719514...

Du kan programmera dimmer switchen till olika profiler, t ex dimmat, olika färger, vit eller varmt etc. Tror det är 4 olika man kan sätta per dimmer switch.
Efter det får du använda mobilen eller sätta upp regler i bryggan. Där ställer man även in vilket läge lampan ska "starta" i varje gång man tänder med knapp t ex. Eller om den ska behålla senaste profilen man haft igång.

Är du bara ute efter vit ljus och inte tänker göra mycket med den "smarta" delen som att ha olika regler för tider på dagen mm så är det nog inte värt det med Hue då det är rätt dyra grejer.
Möjligen titta på Ikea's Trådfri som är liknande. Inget jag själv har erfarenhet av dock.

Fattar. Tycker att man löst snygg design med Hue och därför lockar det. Förstår dock att deras egna sätt att styra är ju bättre då det fungerar för alla.

Den i hallen hade varit guld om den fungerar till "gamla vanliga dimmer knappen".