Inlägg

Inlägg som Vardagsrum har skrivit i forumet
Av Vardagsrum

Ända sedan jag brände ut mig genom att vara konstant tillgänglig och "visa framfötterna" utan att få någonting för det har jag satt en stenhård gräns mellan arbetsliv och privatliv. Det är ingen som tackar dig när du gått sönder. Som jag såg någon påpeka är det dessutom arbetsgivarens - inte arbetstagarens - ansvar att se till att verksamheten flyter på även när vissa personer inte är på plats.

Använder två telefoner varav en privat och en från jobbet. Jobbtelefonen används uteslutande bara under arbetstid. När arbetsdagen är slut är det jag som äger min tid.

Tycker det är oroande hur normaliserat det verkar vara bland många arbetare att man ska vara konstant tillgänglig och dessutom idén att det ska vara till ens fördel eller rentav något att sträva efter. Såg ett argument om att det kan användas till att förhandla till sig bättre lön eller befordran, men jag tänker att det är ett minst lika starkt argument att man kan få allting gjort som förväntas av en + extra inom ens ordinarie arbetstid. Klarar man inte det kanske man behöver slipa på hur man prioriterar tid/uppgifter eller ta ett snack med sin chef kring arbetsbördan. När jag var ensam på en position som egentligen krävde 3 personer sa jag rakt uppochner till min chef att det var fullständigt ohållbart och att de fick lösa det, annars skulle jag börja leta efter en ny arbetsgivare. Några månader senare hade jag en ny kollega.

Jobba för att leva.

Av Vardagsrum
Skrivet av EvonS:

uppenbart maktövertagande från superelitister som vill göra om världen oavsett vad vi tycker eller inte i USA, EU är redan i deras händer.

Sjukt OT men...

Syftar du på valet i USA som Trumpeten uppenbart och demokratiskt förlorade både på populära rösterna och elektorsrösterna och därför hävdar valfusk trots absolut inget bevis för det över huvud taget som ett uppenbart maktövertagande från superelitister? K bruh

Skulle nog i det fallet vara mer orolig över Trump-administrationen som vägrar acceptera de demokratiska riktlinjer som hela deras land är baserat på för att de vägrar inse verkligheten och därmed försöker behålla makten trots att de förlorat. Den typen av beteende från makthavare kan få katastrofala konsekvenser.

Men nu var det grafikkort vi pratade om så nog om det

Att indirekt försvara AMD genom att hävda att det inte finns kort från AIB:s pga att ingen tvingar de sälja några kort från det datumet de själva satt är bara dumdristigt. Det är som att få en deadline av chefen för ett arbete eller uppgift, men bara leverera en skiss på hur du tänkt lösa uppgiften och att själva resultatet kommer ett annat datum.
De satte ett datum och sa att produkten skulle lanseras då. Om de från början hade tänkt släppa näst intill obefintliga volymer borde de ha sagt det. Det som händer nu är bara ännu en konsekvens av den anti-konsumism som blivit mer och mer vanlig bland dessa jättar till företag senaste åren.

Vill även höja en varningens finger för den uppenbara whatabout-ismen här. "MeN bArNeN i AfRiKa Då?!?11?" Ja, det är sjukt synd om de, men man kan inte nämna ett helt annat mycket värre problem för att släta över det man pratar om.

Av Vardagsrum
Skrivet av ddelin:

Det mest komiska är ju nästan att Powercolor släpper en "limited edition", vet ju inte om man skall skratta eller gråta.

Haha jag drog inte ens den parallellen först, men det är ju faktiskt riktigt tragokomiskt.

Min första tanke var besvikelsen över att de gör en Limited Edition som skickas ut till reviewers som inte ens kommer använda kortet till annat än en prydnad i bakgrunden av sina videor. Bitwit fick också ett sånt kort.

Av Vardagsrum

https://www.youtube.com/watch?v=Lk20IzZN-xk

Bra video från Hardware Unboxed. Skippa till 9:56 för det intressanta.

Upplever samma frustration från honom som från Sweclockers senaste fredagspanel och det är verkligen fullt förståeligt.

Av Vardagsrum
Skrivet av Tempel:

Missade du förklaringen på det tweetet? AMDs representant såg inte nVidias lansering som en papperslansering. Sen att alla fanbois tolkade det som att AMD inte skulle göra en lansering likt nVidias är en helt annan sak.

Om det behövdes en förklaring var det antingen klantigt skrivet eller så kom man på sig själv i efterhand.

Random snubbe: "Jag satsar en hundring på att AMD kommer göra en papperslansering."

Representant från AMD: "Jag ser fram emot din hundring."

Snälla förklara för klassen hur det går att tolka på något annat sätt än "vi kommer inte ha en papperslansering" + stämningen på internet sedan Nvidias bedrövliga launch. Självklart kommer det tolkas på det sättet och som professionell talesperson så ska du veta om det och ha den fingertoppskänslan.

Spola framåt i tiden till 25/11 och massor av återförsäljare i hela Europa har absolut noll kort från AMD i sitt lager.

Jag skiter i vad han har för tolkning av vad en papperslansering är. Företaget han representerar har inte levererat ett enda kort till flera återförsäljare. Punkt slut.

Och det är väl lite det som är kontentan av den sortens uttalande. Om man nu inte vill ha en skitstorm eller misstolkningar eller att man inte kan leva upp till det man säger så säg det inte då. Det är väldigt oproffsigt att fjanta sig på Twitter på det sättet och det har AMD fått kritik för många gånger från många olika profiler i teknikvärlden.

Tänk dig själv om Läderlappen Jensen skulle lägga ut en bild på lanseringsdagen av 3080 och skriva "Jag behövde trycka F5 en gång, men jag fick tag i ett kort på våran hemsida." Folk skulle bli helt.f-ing.bananas

Av Vardagsrum
Skrivet av Larakiri:

ASUS ROG STRIX GeForce RTX 3080 10GB Gaming OC
10 490 kr

ASUS Radeon RX 6800 XT TUF GAMING OC 16GB
12 495 kr
10 490 kr

Haha..
Hahaha
Hahahahahahahahah

Hahaha hur f-n tänker AMD att de ska få sålt sina kort med såna priser?! Spelar ju Nvidia rakt i händerna.

”AMD - för dig som vill betala mer för lite mindre”

Av Vardagsrum
Skrivet av Donnerstal:

Du verkar vara ännu en sån som verkligen missförstod det inlägget. Han sa aldrig något om att AMD skulle ha en bättre lansering än NVidia, snarare tvärt om, om man läste mer än ett inlägg.

Det han sa var att det inte skulle vara en papperslansering, vilket det inte var/är.

I min värld är det en papperslansering om återförsäljare inte har fått ett endaste kort skickat till sig. Noll kort = no supply. Eller är det också en misstolkning menar du?

Självklart kan man argumentera för att de producerar kort så därför är det ingen papperslansering, men det är - precis som Frank själv uttrycker det i denna tweet - en tolkningsfråga.

https://i.imgur.com/bA3EOjr.png

Av Vardagsrum

Jag förstår mig inte på AMD. De skriver på Twitter om att de minsann inte kommer ha en papperslansering och skryter om hur mycket bättre deras lagerhållning kommer vara vid launch jämfört med Nvidia. Tror de på fullaste allvar att ingen kommer märka att det skeppas noll kort? *visible confusion*

Av Vardagsrum

Det är lugnt grabbar! Inga som helst med problem med tillgängligheten på korten. Frank fick ju tag på ett så då är det ju lugnt! /s

Skön fingertoppskänsla ändå.

https://i.imgur.com/NcKpBHs.jpg

Av Vardagsrum
Skrivet av Aja82:

https://i.imgur.com/qJeALVp.png

Aged like milk om det stämmer.

Av Vardagsrum
Skrivet av zaikk:

Fick mig att slappna av lite, vi alla upplever väl den där starka "vill ha-känslan" allt för ofta ibland........ Men jag kör oxå en i9-9900k överklockad, hittills är jag nöjd med denna kombon, men satt och funderade på annan cpu men tror jag håller mig ett tag... denna är faktiskt bra

Haha ja det är en väldigt bekant känsla 😉 Men jag är supernöjd med 9900K och kommer låta den tjäna mig tills åtminstone AMD släpper Zen 4 och går över på 5nm.

Av Vardagsrum
Skrivet av zaikk:

Av ren nyfikenhet, vad för cpu kör du med för tillfället?
Jag fick oxå min EVGA FTW3 ULTRA och är sjukt nöjd tbh.

Kör en i9 9900K överklockad

Än så länge av det lilla jag hunnit testa är jag sjukt nöjd!

Av Vardagsrum
Skrivet av Borked:

Jag blir glad och hedrad att bli omnämnd så här!

Säsong 2 kommer lagom till lanseringen av 6800/6800XT ....

Jag kommer följa den tråden bara för att se vad som händer i säsong 2 haha

Av Vardagsrum

https://i.imgur.com/bNhW88Q.jpg

Då var min tid kommen! Efter att ha väntat på ett Asus Strix-kort i två månader sitter jag nu med ett EVGA FTW3 bara en vecka efter att ordern blev lagd. Det blev inte exakt som jag tänkt, men hur ofta blir det så? Jag är helt övertygad om att det kommer prestera bättre än mitt nuvarande 980 Ti.

Tack till alla Sweclockare för en väldigt underhållande tid i den här tråden. Kommer sakna de dramatiska uppdateringarna från @Borked och vad som egentligen hände med Nisses non-OC kort.

Stor eloge till Patrik på @Webhallen som har gjort ett enastående jobb med sin unika närvaro. Du får andra företag att lysa med in frånvaro på ett alldeles föredömligt sätt. I slutändan kommer inte mitt kort från er, men det är inte erat fel. Min önskan är att fler representanter tittar på vad du gör och försöker göra det samma. Det är en ovärdelig service du bidrar med.

Även en eloge till @Asus.David som bidragit med info och fått mig att se lite annorlunda på Asus. Även här hoppas jag på att detta beteendet blir en norm snarare än någonting unikt.

Nu ska jag leka med min nya leksak ha det gött haaaaajjj

PS. Min order på Strix-kortet är nu avbeställd så förhoppningsvis hjälper detta en och annan att komma en smula längre fram i kön.

PPS. Går nu in i lurk mode. Ska fortsätta komma med tips om det dyker upp något intressant som kan hjälpa någon.

Av Vardagsrum

För er som inte är så noga med vilken modell på GPU ni ska ha så finns det just nu 4st kort under "Visa produkter i lager" på Komplett. Tryck på "Meddela mig" och håll koll på mailen. FYI kan mailet hamna i en annan inkorg.

https://www.komplett.se/category/10412/datorutrustning/datork...

Av Vardagsrum
Skrivet av Aka_The_Barf:

Hur många beställde på release dagen och har fortfarande inte fått sina kort?

När kan lagerhyllorna börjat bli fulla igen tro? februari?

Jag beställde ett Asus Strix 3080 OC på releasedagen. När jag beställde lite sent (kl 17:47) visste jag att det skulle dröja lite längre, men trodde inte det skulle dröja flera, flera månader för de första minuterna av bokningar att betas av.

Beställde ett EVGA FTW3 Ultra på Inet förra veckan som är påväg till mig och borde komma fram imorgon. Inte vad jag tänkt mig, men jag kommer nog bli nöjd ändå. Tror man får försöka hugga lite ”udda” modeller om man inte kan vänta tills kanske januari-februari nånstans. Inte för att EVGA är ett udda märke, men de har inte samma närvaro i Europa som t.ex Asus ännu.

Av Vardagsrum
Skrivet av jorgen69:

Står i valet och kvalet om jag ska avboka Strix 3080 OC och köra på detta istället.
Frågan är om det blir ungefär samma pris på Strix 3080Ti?

MSRP på 3080 är 699 dollar. Ett Strix 3080 OC kostar 10.390kr. Landar MSRP på 3080Ti på 999 dollar kommer Strix 3080Ti vara ganska mycket dyrare. Jag tippar på att det billigaste 3080Ti kommer landa på ca 13.500kr och dyrare modeller på upp emot 16-17.000kr. Då har Nvidia fortfarande ett logiskt prisgap till 3090 som ligger på 18-24.000kr.

Av Vardagsrum
Skrivet av Webhallen:

Jag läser alla citat jag får men kan inte svara på allt alla gånger, särskilt om inget har hänt alls på någon front. Det är bara jag och Staffan som råddar detta konto och han tar inte i dessa frågor (så alla vet). Jag är inköpare och gör detta i den mån jag kan avvara tid så kan inte svara på alla frågor särskilt när jag inte har ett bra svar förutom samma svar jag gav sist.

Vet inte vart detta datum de talar om kommer ifrån och har nu i detta fall kollat specifikt på denna order och fått snabbt svar av leverantör. På torsdag är det förväntat att det landar hos oss baserat på tracking, men med det sagt så kan det uppstå förseningar som gör att den kommer någon dag senare, jag kommer tyvärr inte kunna svara mer på frågor om denna leverans om inte flyget från hongkong övertas av pgymér och försvinner ut i stilla havet :/

/Patrik

Vilken sjuhelsikes service detta är. Du är ett föredöme för branschen!

Av Vardagsrum
Skrivet av zaikk:

Grattis!!!
Mitt stod leveransdatum 18e november, så nu när jag fick smset blev jag chockad, men nu kan man ju äntligen andas ut! EVGA är bra kort också. Alltid varit nöjd med dom!

Shoopdawoop gang assemble!

https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/ja88ye/evga_korea_gi...

Har aldrig haft ett EVGA-kort innan men har hört mycket gott om deras kundservice och de verkar göra produkter med hög kvalitet. Riktigt spännande!

Av Vardagsrum
Skrivet av zaikk:

Jag fick precis sms om att mitt EVGA FTW3 ULTRA 3080 plockas från inet! Gick oerhört snabbt! Beställdes förra veckan. Verkar som att dom fick in en hel del sådana kort idag.

Samma här! Beställde 4/11 och trodde det skulle komma nästa vecka. Snacka om att jag blev glad när ordern ändrades och sms:et kom! Jäkla tur att jag ändrade leveransmetod från PostNord till Budbee så sent som igår också så kortet förhoppningsvis kommer en dag tidigare 😁