Inlägg

Inlägg som RaZman har skrivit i forumet
Av RaZman

Dagens begagnatmarknad är "Köpte det för 3000kr, säljes för 2995kr" så blir väldigt få begagnatköp. Inga alls faktiskt.

Av RaZman

"Dagen Microsoft gör någonting som inte suger är väl dagen de lanserar dammsugare"

Blivit mer sant för varje generation sedan XP.

Av RaZman

Är streamingtjänsternas 1080p-kvalitet någonting att gå på skulle jag aldrig någonsin betala för deras 4K. Ser ju ut som DVD om man jämför med en BD-film.

Av RaZman

Är det den årliga "hifi-abonnemang kan vara på gång"-nyheten? Är väl copium-tradition sedan flera år tillbaks.

Av RaZman
Skrivet av friArsenik:

Kapitalism...

Kapitalismens fel att landets mest socialistiska stat är så smockfull av byråkrati att minsta ändring leder till att en uppgradering som kanske skulle kosta $100 000 och ta tre månader istället kostar $10 000 000 och tar tio år när politikerna känner doften av extra pengar att stoppa i fickan.

Av RaZman

Sitter fint med ett 5080 nästa år då.

Av RaZman

- Spela upp 5 sekunder av någon annans musik: "Vi har rätt till alla intäkter från din video"
- Träna sin produkt på allt innehåll som någonsin laddats upp på sidan: "Fair use".

Av RaZman

Känns det meningslöst har väl intresset spelat ut sin rätt, bara att gå vidare till någonting annat man brinner för. Troligen plockar du upp ett spel om några år och känner ny lust att spela. Sitter som 30+ och gillar bra spel precis lika mycket som i tonåren, de flesta moderna spel som släpps är bara betydligt sämre än de var förr och tiden mellan kanonlir som BG3 blir längre och längre.

Av RaZman

Comviq ligger i linje med förväntningarna, där har man ju knappt 4G-täckning när man kommer ett par minuter från storstäderna.

Av RaZman

Ganska kort livslängd på "det sista Windows".

Av RaZman

Användarupplevelsen har i alla fall blivit oändligt mycket bättre sedan användare slutade ”försvinna” av politiska anledningar när förra ägarna hittade på nya regler och ignorerade andra i enlighet med vem den amerikanska vänsterregimen ville tysta.

Av RaZman

Inne på år 18, var väl bland det första som skapades när bredband kom till byn.

Av RaZman
Skrivet av Fenrisulvfan:

För att om jag skulle behöva gå iväg så slipper jag riva med mig hela datorn så den åker i golvet, eller i bästa fall bara rycker sönder USB-porten.
Att kunna gå ut i köket eller in på toa är underskattat, jag har ofta på mig hörlurar vid dammsugning, plocka i & ur diskmaskinen, laga mat, borsta tänderna osv. Det är bättre än skivat bröd.

Vänta tills du upptäcker att man kan trycka på en magisk sak kallad ”paus” och sedan ta av
Sig hörlurarna när man behöver gå ifrån datorn. Upplevelsen av frihet kommer vara magisk.

Av RaZman

Sladdlöst headset vid datorn låter ungefär lika poänglöst som sladdlöst tangentbord. Förstår inte varför man skulle vilja göra sig beroende av batterier där det inte behövs.

Av RaZman

Hisense A9 verkar intressant. Kanske inte helt simpel i vilka funktioner den har men displayen gör nog att annat än "nyttoappar" blir ganska ointressant att använda.

Av RaZman
Skrivet av lhugo:

Parler var en social media-tjänst som användes av företrädelsevis extremhöger och konspiratoriker (QAnon och likannde). Plattformen är känd för att ha använts för att koordinera stormningen av kapitoleum. Din gissning stämmer i att alltihopa stängdes ner i samband med att AWS vägrade hosta deras tjänst.

Jag håller med dig helt. Även om vad man framför skulle vara legalt kan man inte kräva att få bruka någon annans plattform.

Lite beklämmande att användare här upprörs över att rasistiska tillhåll inte får ta plats på AWS när tråden egentligen handlar om TOR. Rätt långt till syftet stt skydda mänskliga rättigheter i förtryckande länder.

Stämmer ju inte för fem öre att plattformen länkades till upploppet 6 Januari, nämns inte ens i källhänvisningen som används i din Wikipedia-länk. Nedstängningen av tjänsten motiverades av samma typ av hatmeddelanden som tar två minuter att hitta på såväl Facebook som dåvarande Twitter (vilket framförallt var tydligt efter 7 Oktober), det var ett svepskäl.

Sedan är det rent nonsens att jag skulle vara upprörd över att det du beskriver som Parlers innehåll inte ”fick ta plats”. Funktionaliteten på sidan var ”Twitter utan censur” vilket bevisats relevant efter att Musk köpte Twitter och exponerade precis just det. När man sedan gjorde sin egen sida blev man ombedd ”gör ditt eget internet”, därför är den relevant i kontexten av kommentaren jag svarade på.

Av RaZman
Skrivet av dlq84:

Vet inte om jag håller med om att den är otydlig, det är liksom en bild på ärtor bredvid kon.

Ska man anta att skinka gjord på rapsgris är någon blandsörja av gris och raps också då? Kon sticker ut som indikator på att det är nötfärs, ärtorna kan inte väntas tolkas som en del av färsen då någon äcklig ärtsörja är ett nytt påfund. Lite som att sätta en fjäril på en müsliförpackning och sedan mena att det är skälvklart att insekter blandats ner i müslin.

Av RaZman
Skrivet av HappySatan:

Internet är fritt på så sätt att du kan skapa en ny hemsida, forum eller sociala medier där du bestämmer vad som får skrivas. Kanske blocka allt som är PK, fritt fram. Men det innebär inte att du får gå in på någon annans tjänst och skriva något som dess ägare inte tillåter.

Som Parler gjorde tidigt 2020 då? Eller nej, efter påtryckningar stängdes det ner av AWS.

Av RaZman
Skrivet av Klockan:

Precis som för Android.

Nej förresten, det förekommer ju nästan inte alls.

Om "nästan inte alls" är "extremt vanlig och tills nu främst riktats åt Android-användare" har du nästan rätt. Spelar ingen roll vilken typ av scam eller malware du kollar på, gemensam nämnare är nästan uteslutande att det distribueras genom nedladdningar från alternativa butiker.

Bara ett fåtal exempel (med miljoner nedladdningar):

Av RaZman

Kommer bli extremt vanligt med scam-annonser för spel och appar som hänvisar eller direktlänkar för nedladdning av skadliga program via andra butiker.