Inlägg

Inlägg som Fomi har skrivit i forumet
Av Fomi
Skrivet av ztenlund:

Att det är skyltat är ingen garanti i sig i det elektroniska lotteriet. VW-koncernens produkter har ju ibland försökt sådant som att köra 110 på Årstalänken, trots att det är 70, enligt logiken att det är motorväg, när folk har kört med automatisk farthållare. Men om funktionen inte är aktiv så borde ju sådant inte spela någon roll, åtminstone inte åt det hållet.

Ah okej, ja någon sån helautomatisk farthållare har inte Mégane, vad jag vet. Endast adaptiv till framförvarande bil eller då om man aktivt trycker på en knapp för att få skyltad hastighet.

Skrivet av vinylens:

Kör en e208 och där dubbelklickar man för att få den nya hastigheten på farthållaren när den har läst av en skylt med ny hastighet.

Okej, ja det är ju inte exakt det jag vill egentligen, men jag ska se vad som händer om man dubbelklickar. Tror att det helt enkelt blir förra hastigheten -1.

Skrivet av Blomman90:

Har du en tredje knapp för "continue" då, eller hur hade du tänkt att man ska kunna "återuppta" den tidigare satta hastigheten (tänk exempelvis att du kör på en 80-väg, kommer till en korsning eller dylikt där man temporärt endast får köra i 60 - då brukar man kunna inaktivera farthållaren medan man passerar korsningen och sedan trycker man på en knapp för att återgå till 80)?

I många bilar finns det knapp för "plus" och "minnus" (som kan användas för att öka eller minska den satta hastigheten). I min bil så är det så att trycker jag plus, så återgår den till den tidigare hastigheten. Trycker jag minus så aktiveras farthållaren på min befintliga hastighet.

Nu har du redan fått svar, men det är ju just dessa två knappar jag har. + och - (RES, SET). Trycker jag på plus så återgår den till tidigare hastigheten. Trycker jag på minus så återgår även den till tidigare hastigheten.

Skrivet av NisseG91:

Vi har liknande problem.

Klickandet i gaspedalen får man bort om man kör utan regenerering. Så det har jag alltid avstängt.

Farthållaren är galen, garanterat någon mjukvarugrej. Känns som att den gör som den vill.

Jag har även dessa fel:

  • Kan fortfarande inte logga in på My renault i bilen, varit in med bilen tre gånger för att få det fixat.

  • Vindrutetorkarna har slutat fungera flera gånger - funkar igen efter 25-30min.

  • Typ varannan gång jag startar bilen så funkar inte ratt- och sätesvärmen. Knapparna i guit är disablade.

Pratat med verkstaden flera gånger som inte har en lösning. Mailat renault. Samma där.

Haft bilen sedan i somras, som andrabil, kommer sälja den till riddermark på måndag pga allt strul.

Jag har maxutrustad så stor display och Google-tjänster. De funkar åtminstone bra.

Oj, det låter inte bra. Hade problem med Zoe i ett år med att jag inte kunde starta kupévärmaren varken från appen eller från schema, trots flera verkstadsbesök som du. Till slut blev den uppdaterad och då fungerade det ett tag, men sen strulade det igen. Efter det kunde jag starta den via appen men jag var tvungen att låsa upp och låsa för att den skulle få kontakt.
Inga såna problem med nya bilen som tur är.

Men din verkar ju vara ett riktigt måndagsex. Jag vill minnas att det var något med inloggningen i bilen jag reagerade på och att det inte var helt uppenbart vad man skulle göra. Vad är det som inte fungerar där, eller vad är det som händer/inte händer?

Av Fomi
Skrivet av ztenlund:

@Fomi
Reläet till baktorkaren hörs i min bensin-Pegga också (andra bilar jag kör har ingen dylik torkare...), fast särskilt högt är det inte. Inte något Renault-unikt med andra ord. Har den dessutom nästan aldrig igång, utan vrider bara på och av vid behov istället för att den går på intervall hela tiden (eller kopplat till regnsensorn fram, vilket också går).

Det där med SET och RES, är det alltså utan någon påstådd automatik relaterad till skyltavläsning eller kartdata den gör så?

Jo såklart, det lär väl finnas samma relä i ett helt gäng bilar. Jag aktiverar den också bara manuellt, mest för att jag stör mig. Men jag kanske är känslig

Ja, åtminstone så vitt jag vet. Där finns en specifik knapp för att aktivera skyltad hastighet om man skulle vilja det. På de ställen där jag upptäckt felet så är det ju den lägre hastigheten som är skyltad och det är ju den jag vill ställa in.

Jag tänkte att knappen kanske glappar, men den fungerar utan problem att höja/sänka hastigheten och där blir det aldrig fel.

Av Fomi

Är där någon som kör en Mégane E-tech och har märkt något udda med farthållaren?
SET verkar fungera som RES hälften av gångerna.
Exempel: Kommer från 80, bromsar så farthållaren inaktiveras, saknar ner till 60. Ska sen fortsätta i 60 och trycker SET, men då aktiverar den farthållaren på 80 km/h igen. Bromsar, trycker SET igen, så hoppar den till 60.

Det kan ju knappast vara så det är tänkt. Får väl höra om där finns en uppdatering till bilen.

Några störiga grejer jag upptäckt är t.ex. ett, för mig, högljutt reläklickande när bakre torkarblad är igång. Samma som i bl.a. Zoe. En annan mer elbilsrelaterad grej är att gaspedalen ger någon slags feedback när bilen kommer ner i 0% förbrukning. Kör man då på gränsen i en nerförsbacke så kan det nästan bli som en mindre vibration då det händer varje gång den går ner till 0%. Antar att det är något som slår till/från som råkar kännas i pedalen. Men det finns väl värre saker antar jag.

Förardisplayen har två eller tre olika visningslägen av instrument m.m; men kör man snikmodellen av bilen där Google-tjänster saknas så visas inte kartan i displayen. Man kan dock ändå byta till denna visning och det blir ett stort tomt fält i mitten.
Lite trist att inte låta Google-tjänsterna vara kvar trots den mindre displayen.

Av Fomi

1700:-

Av Fomi
Skrivet av NisseG91:

Det kan jag visst göra!

Har bara kört kanske 7 mil med den än så länge och den är väldigt trevlig faktiskt.
Blir mycket jämförelser med vår ev6 awd gt-line.

Fördelar:

  • Bra kvalitetskänsla. Lite sämre än ev6 men bättre än id3 skulle jag säga.

  • Infotainment från Google ❤️

  • Sköna stolar.

  • Går ganska tyst, inte lika tyst som vår ev6 men nästan!

  • Bra med plats i framsätet.

  • Väldigt lugn och fin på vägen.

Nackdelar:

  • Man ser knappt någonting i backspegeln pga att nackstöden i baksätet täcker bakrutan(som är sjukt liten). Detta har de dock försökt fixa lite med en kamera man kan starta och visa istället för spegel. Funkar sådär.

  • Tre spakar på höger sida ratten (styra media, torkare och växelväljare) gör det lätt att råka ta fel.

  • Halvkasst med utrymme i baksätet.

  • De där plastiga jävla golvmattorna... Samma som i zoe = fruktansvärda

  • bältesfästena sitter lite tokigt till och gör att man ibland nästan lär in med handen bakom ryggstödet för att få i bältet

Jag kommer brumma med den på jobb ungefär 50-60 mil i veckan från och med nästa vecka. Så jag kommer med ett inlägg till om någon vecka när jag testat ännu mer.

Jag var dum och beställde en ny Equilibre istället för att ta en fullutrustad demobil, sen saknar jag väl egentligen bara 360-kamera, massagestolar, den större displayen med Google och bättre ljudsystem... sånt som egentligen inte behövs. Det kan man förstås säga om mycket, man vill ju ändå ha det!

Jag fick åtminstone parkeringssensorer fram och dragkrok extra som plåster på såret.
Golvmattorna jag fick var inte alls likt de styva hemska från Zoe. Det KAN ha att göra med att de som hade förberett bilen inte hade lagt i några mattor, så säljaren tog mattor från en annan Megané.
Oavsett borde din ju haft samma "normala" mattor om det var med högre utrustningspaket?

Den lilla infotainment-skärmen har Android 10, men däremot inga appar... vilket ju känns som lite bullshit eftersom t.ex. engelska bilar endast säljs med den lilla displayen där de dock har Google Maps och övriga appar. Så det är ju inte som att det är något tekniskt hinder. Men de ska väl ha någon morot att sälja utrustningspaket antar jag...

Av Fomi
Skrivet av P1K of Sweden:

Är inte intresserad av att behöva diskutera med återförsäljaren om problemet uppstått på grund av att de inte fått ha hand om hela systemet.

Fair enough! Även om jag inte tror att det är något bekymmer.
Antar att de kan ha någon slags garanti för att Windows-installationen ska vara problemfri och ta eventuella Windows-problem på garantin, även om det känns vanskligt för deras del. Det är ju trots allt Windows vi pratar om!

Av Fomi
Skrivet av P1K of Sweden:

Du har ju rätt i det du skriver, men det är ett måste att allt kommer från samma butik så att datorn kommer i ett färdigt paket och garanti finns på hela systemet. Vilket inte blir möjligt om Windows köpts separat

Har du någon speciell anledning till att inte installera Windows själv? Kan inte tänka mig att Windows krävs för att de ska bygga datorn åt dig, och du har ändå ingen garanti på just mjukvaran.

Av Fomi
Skrivet av PlogarN97:

Nä, tänker inte beställa. Tycker den känns väldigt generisk. Visst den är väl snygg men skulle kunnat vara för vilket företag som helst. Jag upplever inte att motiven har något med swec att göra.

Jag hade velat ha en tröja som var lite mer subtilt julig/geekig och även sweclockers också lite subtilt.

Nu känns det väldigt corporate. Skulle lika gärna kunna varit clas ohlsons jultröja.

Edit:
Så hade mycket hellre viljat se IMPANI som vinnare, då hade jag lätt köpt. Gillar verkligen att det på håll ser ut som en klassisk jultröja men man måste ha ett visst datorintresse för att förstå datortemat och man måste typ vet vad swec är för att förstå att det är en swectröja. Det är ett nicigare koncept än random 3 fåglar.

Håller med helt och jag röstade också på IMPANIs bidrag. Tyckte tre gröna fåglar kändes märkligt och inget säger "Sweclockers" om den, förutom Sweclockers logga smackad rakt över motivet på baksidan förstås. Dessutom med Playstation-motiv istället för något datorrelaterat... Nja! Tråkigt också om det inte ens är en Sweclockers-medlem sedan tidigare som vinner.

Men man får ändå gratulera till vinsten då den ansågs bäst av majoriteten!

Av Fomi
Skrivet av mkk:

Men Apple, nu höll ni tangentbordet fel.

Hur så menar du?

Av Fomi
Skrivet av jeppe109:

Brukar ge bort till vänner.
Väntar otåligt till nästa generations grafikkort så att jag kan ge bort mitt 3080 till en behövande vän.

Hej Jeppe, jag vill vara din vän.

Av Fomi
Skrivet av Ozzed:

Nej? Det man åsyftar är (oftast) en NAS-enhet. Man säger ju inte "ett enhet" utan "en enhet", så det är snarare "fel" att säga "ett" i så fall.

Jag har då aldrig i mina dagar hört någon som säger "ett NAS" och då jobbar jag ändå på ett av Sveriges största IT-företag.

Såklart, det var lite skämtsamt menat.

En eller ett choklad?

Av Fomi
Skrivet av Rebben:

Ett NAS utan ECC-kompabilitet är som att gå på lina utan skyddsnät.

Jag har sagt "en NAS" hela mitt liv... jag inser nu att jag har sagt fel.

Av Fomi
Skrivet av Bankai:

Så nu kan jag köra den där låtlistan " Jul " och attackera grannarnas öron plus att jag samtidigt kan attackera deras ögon via min julbelysning? Jag är lagom taggad!

Twinkly har bra produkter för detta ändamål också.

Av Fomi
Skrivet av hakd:

Du får samma eller bättre stats med mera ram för en tredjedel av priset

"Stats" är inte allt

Av Fomi
Skrivet av Molotov:

Vem blir gynnad av copyswede egentligen?

Per Gessle?

Av Fomi
Skrivet av trickeh2k:

Intressant! TD är riktigt bra, hade faktiskt ingen aning om att Gandalf var så pass stora.

Blev också väldigt förvånad... trodde Gandalf var på väg mot graven, de har ju aldrig något i lager!

Av Fomi
Skrivet av Mionix:

Vi kommer fortsätta jobba med scrollen framöver och den stora uppdateringen kommer i nästa verktygsrevision!

Vad innebär detta?

Av Fomi
Skrivet av klirre:

Detta enda vettiga alternativet jag hittat på nätet är 3dconnexion's CAD-mouse wireless (left), men 1700:-+moms är lite väl saftigt.

Razer Naga finns för vänsterhänta, man får givetvis betala (ytterligare) premium för detta. Dock inte så mycket som 1700 kr.
Kan inte tänka mig att den är så ergonomisk som CadMouse förstås. Jag använder Naga på jobb, också till CAD. Smidigt med de 12+ programmerbara knapparna.

https://assets3.razerzone.com/UHmGwm2hwyAZNytOlUoygk1VS0I=/1500x...

Av Fomi
Skrivet av Ziegfried:

...så det är bra med möss man kan laga.

Såklart, men bättre med möss som inte går sönder

Det är bara brytaren som behöver bytas ut, så allt beror ju på hur mycket tid man orkar lägga på det.
Den tar ju inte 5 minuter att dela på ens, sen får man kunna löda lite också, men det är ju inget avancerat egentligen.

Min kompis påminde mig dock om att det inte bara var scroll utan även vänsterklick som ofta dubbelklickade.
Generellt kass kvalité på dem helt enkelt, något som inte ens pastellfärger kunde åtgärda.

Av Fomi
Skrivet av Ziegfried:

Har en Naos 7000 liggandes, tror både scrollhjulet och "mittenklick" gav sig på den (och kanske något annat också), men det är en av de skönaste möss jag någonsin använt. Alla andra möss känns otroligt märkliga efteråt. Ser fram emot en återkomst av möss med bra ergonomi.

Samma här, hade två stycken Naos 8200 och en kompis hade också en. Scrollhjulet blev kasst på samtliga, alldeles för fort.
Köpte därefter något annat, men ergonomin var bättre än något annat och klicket på en ny Naos var som en dröm!
Med det sagt så gnisslar scrollhjulet på min Deathadder så... ingen är perfekt.

Kommer förmodligen skaffa en ny Naos nu för att testa.