Inlägg

Inlägg som cracko har skrivit i forumet
Av cracko

Priset för Standard-abonnemanget är högre än ditt nuvarande månadspris på grund av betydande förbättringar av innehåll och funktioner i vår tjänst…

Förbättringar när de sänker kvaliten från 4k till hd? Skämt? Bedrägeri?

Av cracko
Skrivet av Naki:

Rabatten på 50% blir kvar, men det är Standard man får och orginalpriset går upp till 129kr. Fick precis mail med:

Precis, och med standard så tar de bort 4k och atmos. Man får alltså mycket sämre kvalite för lite högre pris.

Kommer säga upp, tittar ändå inte och har haft hbo bara pga rabatten.

Av cracko

De klipper 4k och atmos för oss med rabatten helt enkelt. Riktig fuling. Jag säger upp direkt då Maxabonnemanget är för dyrt för innehållet och jag tittar inte på hd när saker finns i 4k.

Visste de skulle blåsa folk.

Av cracko
Skrivet av altair4:

Stängde av efter 30min av första avsnittet. Tappar direkt lusten att se när det är uppenbara "checkboxes" var och varannan minut. 3 Body Problem däremot var riktigt bra, tror jag ska se kinesiska versionen med. Amazon är dock helt oförmögna att göra något vettigt så länge Jennifer Salke sitter vid rodret och förstör.

Jag håller med, ville stänga av efter 15 min men i brist på annan scifi så kämpar jag nu med avsnitt 2.

Däremot 3 body var ju rätt bra. Jag har sett även den kinesiska, den är ju längre och känns lite mer lik boken om man har läst den.

Av cracko

3 840 × 1 600 med Acer x38s.

Av cracko

Man fyller upp 2tb rätt fort om man har ett gäng aaa spel installerade. Jag hade en 2tb ssd men köpte efter något halvår en till.

Av cracko

Så antagligen blir det dyrare för 4k men man får ändå 50%. Bra affär för HBO ändå, jag kollar nästan aldrig på något där men behåller abonnemanget pga rabatten.

Av cracko

På något sätt kommer de trolla bort livstidsrabatten på 50% som många har. Kommer inte gälla på 4k abonnemanget eller något sådant säkert.

Av cracko

Två avsnitt kvar av supersex på Netflix, underhållande.

Av cracko
Skrivet av Yoshman:

Tydligen inte bara Volvo som halverar sin räckvidd vid den kyla vi haft lite väl många gånger i år.

Känns ändå bättre för egen del, framförallt när jag kollade temperaturstatistik här och såg att det var ovanligt många nätter med temperatur under -15° i januari. D.v.s. det lär rimligen bli bättre en "normalvinter", rätt ovanligt med under -10°C mer än någon enstaka gång i Stockholmområdet (vår bil står ute på nätterna och som nämns i videon är det en väldigt tröghet i att värma ett batteri p.g.a. dess rätt stora massa).

Tyvärr varierade temperaturen rätt kraftigt mellan testerna av de olika modellerna i videon, så går inte att använda för att jämföra på det sättet.

Model S testades i "bara" -10°C (och fick då 70 % räckvidd) medan andra kördes som lägst under -20°C (där flera fick ~50 %).

Effektiviteten på värmepumpen minskar snabbt när man passerat 0°C, många vintertest är gjorda med några få minusgrader och då är det nog fullt rimligt att man når 80-85 % räckvidd.
https://www.youtube.com/watch?v=2ojn9ebUy0g

Angående imma på insidan av rutan, som även för oss händer lite oftare på elbilen men är inga problem att få bort den om man trycker på "rensa rutan från is/imma" knappen, precis som flera nämnt används AC som avfuktare när man befinner sig >= 0°C samt att man sedan värmer luften.

På en elbil spelar detta lite större roll då, efter att driva bilen framåt, är det AC (kan dra 4-5 kW) och värme (som väldigt mycket beror på temperatur, runt 0°C lär den vara klart mindre än AC om man har värmepump) som drar mest. Där ligger nog förklaringen varför imma kan var lite mer ett problem på EVs, det finns en anledning att "snåla" med AC/värme.

Elbilar kanske skulle ha dieselvärmare som värmer upp batteriet och kupén vid många minusgrader?

Av cracko

Gäller det här appar från appstore som egentligen verkar vara packeterade websidor eller bara sådana man själv lagt till en länk som en app?

Av cracko
Skrivet av r80x:

Jag tycker denna krönikan hade platsat bättre i tråden Plats för lite gubbgnäll.

Jag har själv tre barn och har haft två bonusbarn på heltid under 10 års tid fram tills förra året, så fem kids. Alltid haft heltidsjobb och massa grejer runt om. I perioder hinner man mer eller mindre spel men det är ju bara gött att spelen håller längre. Witcher 3 tog mig månader att spela ut men det var ju månader av gött spelande och läsande av lore mm.

Finner inget dåligt i att få längta efter att spela.

Strongt, själv spelat Wither 3 i säkert 5 år nu, är någonstans i början är jag rätt säker på..

Av cracko

I slutet av horizon zero dawn nu efter typ 4 år. Hinner max ett storspel om året.

Spelen är gjorda för yngre personer med mycket fritid, vore ju trist om ett aaa spel tog slut efter en vecka för dem som har tid att spela.

Av cracko

Om några år kan man kanske generera en hel spelfilm med ett prompt. ”Dark realistic pirate movie with treasure maps and adventure”, framtidens video on demand. Blir filmen bra skriver man bara make sequel 😁

Av cracko

Piratkopiering av film, musik och programvara står definitivt inför en renässans nu när allt förvandlats till abonnemang.

Vet inte hur mycket vi hemma har som tickar på, de flesta filmtjänster, två olika musiktjänster, Office 365, vpn, bitdefender, Photoshop, icloud lagring, amazon prime mm, säkert en del jag glömt.

Det börjar kännas helt enkelt.

Av cracko

Någon domare i USA skulle väl kunna få för sig att smälla Apple på fingrarna och ge en bot på någon triljon.

Av cracko

Kollade på jellyfishfilmen. Man blir ju mörkrädd över att vuxna människor på allvar tar det där torkade fågelbajset eller spottet som ett ufo. Det sitter ju på något slags glas framför kameran och är helt statiskt i utseende. Bläckfiskarmarna är ju att skiten runnit lite innan det torkat. Skämmig nivå. Han Grusch är ju lite intressant men det här är bara pinsamt.

Av cracko
Skrivet av Mr.K:

Antagligen fullt med avlagringar på värmeelementen som gör att det blir för varma.

Måste man byta hela apparaten då kanske?

Av cracko
Skrivet av Chess_Norris:

Tesla har sänkt priserna på Model Y i delar av Europa inklusive Sverige.
<Uppladdad bildlänk>
<Uppladdad bildlänk>

Priser innan sänkningen:
https://i.postimg.cc/GmWB07dv/Capture-3.jpg

Kan det vara så att refreshen är runt hörnet?

Av cracko
Skrivet av mrqaffe:

Nej man kollar vilken temperatur vattnet har och är det för varmt så sänker man till en vettig temp såvida inte termostaten är trasig för då byter man den.

Vilken temperatur har du på vattnet i beredaren och vad är termostaten inställd på för temp ?

Det är bara de där staplarna man kan ställa in på bilden, så typ låg, medel eller hög. Det hjälpte inte att sänka till medelhög.

Osäker på den faktiska tempen men det är varmt i kranen.