Inlägg

Inlägg som Verdurakh har skrivit i forumet
Skrivet av snajk:

Ja, den glömde jag förstås.

Sen hade den förstås gärna fått vara lite billigare, typ S10E pris, men den lär väl gå ner i pris ganska snabbt som Samsungs telefoner brukar göra.

Jag var mer om bara jag kunde få tag på s20 med snapdragon så har dom en kund, nu valde dom tyvärr att göra en version som är större än s20 så känns inte lika självklart längre

@loevet: https://www.youtube.com/watch?v=tU2joedp0Ps
speglar denna jämförelse dina upplevelser när du testade? ( du kan svara sen när du fått telefonen) ^^

Skrivet av RobCar:

5G varianten med Snapdragon 865 går att få tag i under 7K vilket är fantastik prisvärt.

var hittar du den för under 7k?

@loevet: Oh, det vore väldigt intressant att höra vad du tycker om den.

Blir min första Samsung i så fall så är både spännande och skrämmande

Skrivet av loevet:

@Verdurakh: under den ytterst korta tid jag lekte med kameradelen under pre-briefen verkade det som att huvudkameran och vidvinkelkameran levererar till synes bra bilder och inte allt för aggressiva kontraster som Samsung gjort sig skyldiga till historiskt, och Samsung använder också sensorer för 12 megapixel i både S20 och S20+, det är bara Ultran som har en huvudsensor på 108 mpx. Men mina intryck av kameradelen var som sagt bara ytliga och inte nog för något slutgiltigt omdöme.

Däremot kommer inzoomade bilder inte vara lika detaljrika som S20/S20+, då FE har en sensor på 8 megapixel medan S20/S20+ har en telefotosensor på 64 megapixlar. Min upplevelse har dock varit att bilder sällan blir särskilt bra när man zoomar in mycket, men det kan vara värt att betänka i alla fall.

Tack för svaret :).
Jag är mest bara intresserad av att öppna kameran, fota och så ska det bli bra, utan att hålla på med massa avancerade inställningar eller något.

Jag sitter idag på en xperia xz1c så tror egentligen att allt kommer bli bättre i kameraväg :).
Som du säger så är det sällan det blir bra med zoom, speciellt utan stativ så inget som är så viktigt för mig.

Du råkar inte ha några intryck från xperia 5 och 5 mark 2 också?

Kameran har färre mega pixlar men vad betyder det för kvalitén?
För mitt bruk räcker ju 12Mpx bra men måste ju vara riktigt bra kvalité .

Är svårt att välja mellan denna och Xperia 5 ii, hade helst sett att båda var mindre men verkar vara omöjligt att få tag på idag

Skrivet av hellmix:

Går du och pollinerar blommorna eller låter du dom vara?

Brukar låta dom vara, men har idag lärt mig att pollinera dom så får fortsätta med det.
Har också planterat om en av dom i större kruka och med kulor i botten så glhf

Skrivet av JohanssoN85:

jag har en del chillis på min balkong som är inglasad, blir som en bastu där nu när det är bra väder, bladen brukar vara lite hängiga när det är som varmast men dom brukar alltid piggna på sig när tempen sjunker mot kvällen, dock så gulnar och tappar dom inga blad pga det, jag har dom i stora krukor iof , det kanske hjälper

Mina blir gula, hängiga och tappar både blad och blommor, jag ska nog testa att plantera om till större krukor faktiskt

Skrivet av Izenoz:

Ang. chili eller bruna/gula blad så läste jag på ett annat forum att övervattning är den stora och oftast stora boven, även att det kan skapa massa småflugor (vilket jag själv råkade ut för nu) och ”boten på detta är att torka ut jorden med att ge minimalt med vatten.

Det kan även vara brist på magnesium, kolla Länk

Detta har inte fungerat för mig så jag kommer plantera om de som blivit drabbade av detta dock.

Kanske kan va det som är problemet, att när jag vattnar så blir dom övervattnade i kombination med för starkt solljus, ska nog testa att plantera om en av dom still större kruka med lite kulor i jorden och se om det blir någon förbättring. Får ju massor av blommor men lite chili och ledsna löv

Skrivet av hellmix:

Så där blir de oftast utav att de får för varmt. Hade förut chili i växthus och då trodde jag att chili skulle ha varmt så växthuset va helt stängt men vattnade som man skulle men efter ett tag började växterna se ledsna ut och då kom man underfull att de ska ha varmt men inte för varmt och inte för mycket sol heller.

Okay så troligen beror det på att dom har stått i fönstret och solen är för stark när den är så varmt nu på dagen?
Dom har typ morgonsol och middagssol hela tiden.

Får testa att låta dom stå längre in och inte direkt i ljuset då

Skrivet av JohanssoN85:

@Verdurakh: ett tips är att lyfta på bladen och kolla på undersidan då många kryp gillar att hålla till där dom är dolda om det nu är så att du har nå skadeskryp

skulle nästan gissa på för lite vatten när man kollar på bladen, men du kanske vattnar för fullt'? alternativt för lite näring, jag använder chilinäring till mina chilis

Tacksam för svaret, har försökt titta efter kryp men finns inga vad jag kunnat se, kanske är svåra att se dock.

Dom får ganska bra med vatten, försöker att inte låta det bli allt för torrt. Ger dom även chilinäring då och då, dock ganska spontant och kanske borde ge dom regelbundet?
Ett mönster som jag sett är att det är dom stora bladen som blir ledsna, längst upp finns det gott om nya fina blad.
Fick några fler bilder idag

Jag försöker odla chilis också och har lyckats få två växter att överleva, bli relativt stora och producera en eller annan chili, men jag har problem med att löven ser ofta väldigt ledsna ut, dom är relativt hängiga ofta, vissa har krullat ihop sig och nästan alla är bruna nertill i hörnet av bladet.
Får jättemycket blommor men inte många som överlever.

Här kan man se lite hur det ser ut, men är värre idag. Gissar att det kanske blir så när dom står i fönstret och får morgonsolen på sig och därför bränns?

Vissa ser ut så här vilket får mig att tro att det finns något där som äter på dom men har inte sett något.

Någon som har någon idé?
Lyckades inte få någon bild nu på kvällen men dom ser värre ut idag

Skrivet av SleepstreameR:

Japp, big NOPE. Men det gäller å andra sidan alla telefoner på marknaden just nu. Kommer gå ifrån Android till en iPhone 12 sen när den släpps.

Ja jag fattar inte varför alla telefoner måste vara så stora, har letat ny telefon i över ett år nu som är top of the line men i mindre format, ty 5.5 som mest.

Samsung s20 och s10e passar hyfsat bra in i vad jag vill ha men är inte förtjust i Exynos

Kunde dom inte gjort den mindre
Hade vart perfekt annars

Skrivet av CogByte:

Jag måste bara fråga dig om en bild!

Hittade några bilder från byggandet, det är viktigt med en ordentlig kylare!
Det som inte syns på bild är att jag även lyckats tränga in 2 st 3.5 tums hårddiskar ovanför nätagget (i medföljande vaggor).
Kabeldragning är ett helvete men man får göra så bra man kan.
Passar riktigt bra i hyllan på sista bilden som sitter ihop med skrivbordet , har satsar ordentligt på att inga kablar ska synas alls från skrivbordet till datorn så är mycket nöjd :).

Vet inte vad som är bäst att välja idag men skulle väl gissa att något åt samma stil borde finnas tillängligt

Kolla min dator i signaturen.

Kan säga att jag aldrig skulle gå tillbaka till fullstorlek, är jättenöjd med att ha datorn i bokhyllan och samma prestanda som vanligt

bah, varje gång jag ser en ny telefon sitter jag 'hoppas den är under 6", hoppas den är under 6" '

börjar bli trött på min xz1 compact och vill inte ha samsung pga exynos

Kör Vimla och har varit otroligt nöjd med dom, lyckats sänka min kostnad till mellan 0-10kr månaden för 3gb

Skrivet av BobbyM:

Intressant, jag trodde att mina minnen var tillräckligt låga(Corsair Vengeanance LPX DDR4 3200Mhz). Och faktum är att det är inget problem om man väljer att montera fläkten på ovansidan. Men har inte dubbelkollat hur det då går med PSU'n.

Men lyckades du använda de gråa distanserna/spaces när du monterade? Eller missuppfattade jag dig att du inte hade exakt denna kylaren?

Hmm ja du ser ut att ha LPX, nä har tyvärr inte samma kör på be quiet! Pure Rock vilket är ett riktigt monster i det chassit

Skrivet av BobbyM:

Vidare så blev det riktigt tight med fläkten under kylflänsen mot mina RAM-minne så jag kopplade loss den och tänkte att jag kunde montera den på ovansidan. Jag hoppas jag får plats med det. Men när jag nu skall fästa den så känns det riktigt tight med stålfästena som skall hakas in i fläkten och sedan i flänsen. Skall det vara så?

Fläkten som kom med är en NF-A12x15 PWM

Jag har ett liknande bygge (se signatur) och jag fastnade på samma problem, kylaren för cpu fick inte plats vid RAMen, så fick byta RAM till ett par low profile så var det inga problem, se om det är något du kan göra

jag sitter med i klubbstyrelsen(Unionen) på ett medelstort företag och kan dela lite om mina tankar.

I det stora hela, kommer alla tjäna personligen på att vara med?
Nej, för väldigt många flyter allt på bra och företagen sköter sig som dom ska.
Däremot är det lite som med en försäkring att när det väl skiter sig så kan man få extremt stor nytta av att vara med, finns det kollektivavtal och många anslutna på ditt företag så kommer du ändå påverkas av mycket som facket gör, en del saker får du dra nytta av, andra saker kan påverka dig negativt. Ett exempel är om företaget väljer att inte förhandla med individen om lönerevisionen, då gör dom i princip vad dom vill.

Sen som en person som sitter mycket i förhandlingar kan jag ju säga att vi gör otroligt mycket saker för dig i bakgrunden som du kanske eller kanske inte märker, bevakar dina rättigheter och ser till att du får det du har rätt till.
Nu jobbar jag på en bra arbetsplats men ex kan vara då företaget vill tolka avtalet på ett sätt som blir till väldigt stor nackdel för arbetarna som i ett fall skulle göra att dom förlorade tusentals kronor i månaden och ändå få jobba mer.
Nu var ju texten skriven på ett sätt som gör att man kan säga att Ja det går att tolka det så men det var inte intentionen och i och med att dom behövde förhandla om detta så att det uppdagades gjorde att många arbetare troligen fick ett mycket bättre lönekuvert.

Jag har också varit med och rädda anställningar vid varselsituationer där företaget redan tänkt sig att den personen ska få gå, ja personens tjänst försvann men i vårt jobb som motpart då vi i princip intervjuade alla drabbade så kunde vi hitta en omplacering till en annan tjänst som nästan var den drabbades drömjobb.

När folk tyvärr får sluta så har vi bland annat fått till avsevärt bättre deals än vad personerna skulle fått själva.

Ja det finns mycket att säga, personligen så tror jag inte att jag tjänar på att vara med i facket + att jag är i branch där jag har lätt att få jobb, dock bidrar jag gärna till den miljön och skyddsnät som det skapar för många