Inlägg

Inlägg som auToeXeC har skrivit i forumet
Av auToeXeC

Hjälp att bygga ett homelab.

Ska nu bygga mitt första homelab och är reba djungeln där ute. Bästa skulle vara om allt går att montera i ett rack men med rätt argument kan jag tänka mig annat med.

Kravet är:
Gigabit hastighet
Finnas bra med inställningar

Är så jag håller på att lära mig mer om nätverk och känner att jag kommer inte vidare med min kunskap utan att börja leka fysiskt med det.

Så tips på:
Router
Switch

Har ni tips på prisvärda servrar så kom gärna med det också.
//Jimmy

Av auToeXeC

Halva hastigheten med Asus RT-AC86U

Hastighet: 1000/1000 Mbit
ISP: Telenor
Router Asus RT-AC86U

Märkt att jag plötslig i veckan endast får ut 500Mbit ner och 100 Mbit upp på min gigabit lina. Har inte ändrat något öht och det jag provar är uppdatera till nyaste firmware och startat om. CPU och RAM används inte fullt ut heller och kan säga att tar jag kabeln direkt till datorn så får jag 1000/1000 Mbit.

Söker och hittar inget svar på det här, önskar er alla en trevlig helg med
//Jimmy

Av auToeXeC

ASUS RT68-U 100% CPU och låg hastighet

Hej alla

Är så att min RT68-U router har börjat krångla. Var gång jag laddar ner eller kör något TP-test så lägger sig routern på 100% belastning. Det verkar vara problemet till att jag bara får 250Mbit upp och ner på mitt internet och har 1000Mbit. Datorn jag surfar och laddar ner mest på är ansluten med kabel. Men kan inte få den att fungera korrekt, sist hjälpte det att starta om men inte nu utan var gång jag laddar ner eller kör test flyger CPU upp till 100% och låser hastigheten.

Tips?

Har provat med kabeln in i datorn och där får jag ut 989Mbit så routern är verkligen boven här.
Testat att starta om, testat ny firmware.

mvh Jimmy

EDIT:
Kan tillägga att jag inte har gjort något ny ändring eller annat sen det började bli problem. Utan kom från ingenstans.

Av auToeXeC

Tack för all input så här långt.

Jag vill såklart utveckla min kunskap så mycket jag bara kan. Men vill ha något att börja med och lära mig lite igen. Inte rört en server sen 2004 när jag gick data/nätverk i gymnasiet. Så OS är väl det lättaste tills jag kommit igång med allt igen för grunden har jag och datorer överlag kan jag en hel del om.

Så lättaste är att bygga en egen. Men valet av CPU som är grunden är stort frågetecken för mig. Något ni kan rekomendera? Är Intel XEON självklara valet? För där är inget intergrerat grafikkort eller det är moderkortet som har det? För djungeln av moderkort som passar bra till en server var större än jag trodde.

OS har jag förstått var korkat att nämna Win 2000 men har en vän som än kör det och han sancka om att det fortfarande hålls uppdaterat och tyckte själv det var konstigt.

Av auToeXeC

Köpa Server för Plex, Backup, NAS

Tänkte köpa mig en server som är bra nog att köra som jag nämnde i titeln. Är väldigt osäker på hur mycket kraft eller vad som är smidigast att skaffa. Köpa ett litet chassi och bygga en desktop dator som jag sen bara fyller med diskar eller finns smidiga färdiga lösningar som bara är att fylla upp med HDD själv?

Kommer sätta den i en stor garderob "walk in" och självklart kommer vara igång 24/7. Vill ha så den kan hosta lite mer krävande som CS:GO server eller GTA server om jag nu vill det i framtiden.

Vilket OS är smidigast att ha till det här då? Win 2000 server?

Letat runt och får väldigt olika svar. Så tänbkte en tråd där jag får raka svar ang min frågor är enklast för jag ska få den hjälp jag behöver.

Summa på server har jag inte direkt tänkt ut, men 3-5k kanske? Eller jag måste upp i mer för ha en hyffsad server som orkar?

//Jimmy

Av auToeXeC

"Den här datorn" fönstret kraschar

Hej
Sökt och är otroligt svårt att hitta någon lösning på det här.

Är så att jag köpte ny router i helgen och igår skulle jag installera SMB och testa dela min externa HDD som är kopplad till routern. Problemet jag får nu är att när jag går in på "Den här datorn" och trycker på "Nätverk" så får jag inte upp mitt nätverk utan fönstret hänger sig och stängs ner sen.

Menar då menyn till Vänster där vi ser våra Diskar, Skrivbord osv i menyn. Men är just när jag ska komma in på "Nätverk" det här sker.

Så undrar om det är något vanligt som ni vet svar på eller är i fel forumsdel kanske?

mvh Jimmy

Av auToeXeC

USB/Ethernet kabel till Mi Box S

Läser en del som jar problem med deras USB till Etherner omvandlar på Mi Box S och hittar väldigt lite om vilka som fungerar. Hittar en del som folk länkar till men är mest på Amazon och skulle isf vilja ha tips på någon som säljs här i Sverige.

Tänker om det ska stå den fungerar ihop med Android TV eller alla ska fungera?

Av auToeXeC

Tack för svaren, var nog mer att jag tänkte det skulle göra allt lite smidigarem en kom fram till att det är onödigt. Men tack för svaren. Lätt att skriva snabbare än huvudet hänger med ibland.

Av auToeXeC

Xiaomi Mi Box S 4K med tangentbord och mus

Hej, sökt och hittar väldigt lite information om att koppla trådlös mus och tgb till den här mediaspelaren. Någon som vet hur det fungerar och vilka som fungerar ihop med den?

Alla tips uppskattas

//Jimmy

Av auToeXeC
Skrivet av JesperT:

Har länge varit lite sugen på detta spel, men priset avskräcker lite samt att jag hört att många haft en hel del random krascher.
Blir nog ändå mitt nästa spel när jag spelat klart Far Cry new dawn. Kanske några buggar hunnit fixas och priset gå ner lite då också

Precis min tanke, men klara New Dawn igår så sitter och funderar på att köpa nu. Men sen vet jag inte om det är värt det

Av auToeXeC

Går in och frågar om det kan vara det här igen?
Vår slutade fungera eller ja, bara Sambons och jag fabriksåterställde allt. Men sen nu kan jag inte ansluta CC till vårt nätverk igen. Googlat och sökt här efter lösningar men inget fungerar.

Så vi gick och köpte en ny i tro om att den var kass men kan inte ansluta till något Wi-Fi nu heller?

Av auToeXeC

Jag har samma som dig och kommer med fläkt och radiator. Eller köpte du den med endast vattenblock? Isf undrar jag hur du lyckades med det?

Av auToeXeC

Jag tillhör pryöb*g kategorin och kommer köpa oavsett pris. Frågan är ändå om det är värt att hoppa från mitt 1080 TI? Letar info men är väldigt snålt med det.

Av auToeXeC

Nej, idag sker så mycket via mobilen på jobbet. Tidrapport, beställningar osv

Av auToeXeC

Är så att jag sdka köpa min första drönare nu och står mellan Dji Mavic PRO och Dji Mavic AIR. Har kollat jämförelser men frågar här om ni tycker det är värt att satsa på PRO framför AIR?

Av auToeXeC

Genom ett behandlingshem, gick med hennes mamma där och lärde känna henne ytligt där när hon besökte henne. Sen efter ett tag i det drogfria så tog vi en fika och började dejta. Idag några år senare väntar vi vårt första barn ihop och jag är drogfri än <3

Av auToeXeC

Är där någon ny uppdatering? Kan inte hitta info om den isf för idag så kör jag med nästan konstant 100FPS i Ultra samt 3440x1440p. Droppar ner lite då o då men inte alls lika ostabil som igår tex. Så blev nyfiken om dom släppt något smått för att öka prestandan.

Av auToeXeC

Spelat det i ca 7h nu och älskar det verkligen. Story o allt så här långt är helt i min smak. Blev förvånad det flyter på så bra som det gör med. Kör med 3440x1440 med allt på Ultra och har allt mellan 68 - 120 FPS och min skärm är på 100Hz så är perfekt.

Av auToeXeC

När jag läser i den här tråden blir jag rädd. Ska om någras månader bli pappa till en pojke och är det så här skolan funerar idag? Låter som det är lättast och bara snacka med varandras föräldrar och skötas det själv så.

Går verkligen för långt idag med dessa anmälningar.

Av auToeXeC

Men våra SSD/HDD klarar ju inte ens av dessa hastigheter?