Inlägg

Inlägg som fläsklägg har skrivit i forumet
Av fläsklägg
Nytt bud: 1 700 kr + frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av fläsklägg
Skrivet av twit:

Har du planer på ett någorlunda närstående byte till en ny plattform och du skulle inte ha någon nytta av en extra SATA-SSD efter det bytet? I så fall kan en adapter vara motiverat.
Sitter du kvar på din nuvarande rigg i två år till vet vi inte alls hur marknaden ser ut. De ännu snabbare NVMe-SSD som nyttjar PCIe 4.0 kanske har sjunkit rejält i pris vid det laget. "Framtidssäker" är man genom att inte spendera onödiga slantar idag utan spendera dem i framtiden när hårdvaran blivit än bättre.

Nja har egentligen inga planer på att byta upp mig, tycker att Ivy Bridge fortfarande hänger med hyfsat (3570k @ 4,2GHz). Är väl mer risken att något går sönder då datorn har 11 år på nacken. Byter jag väl upp mig så känns det onödigt med två SATA-SSD om en av dom istället hade kunnat varit en M2. Men tack för feedback, bra att bli utmanad i sitt tänkande
Ska ta en funderare på det du säger

Av fläsklägg

Du kan plugga in den och börja använda den direkt. Men kolla så att rätt disk är vald för boot i bios. Sen kan det väl vara skönt att bli av med gamla win installation så då kan du formatera disken om du har flyttat över allt du vill spara

Av fläsklägg
Skrivet av twit:

Istället för att lägga pengar på en adapter, köp en vettig SATA-SSD? Den praktiska prestandaskillnaden mot en NVMe-SSD kommer vara försumbar för dig.

Jag tänker att en adapter bara är 235kr och sen är det i princip inte någon prisskillnad M.2 mot SATA så skulle lika gärna kunna satsa på M2 för att bli mer framtidssäker

Av fläsklägg

NVMe M.2 med adapter i PCIe x4

Hej jag har inte hängt med i svängarna på lagringsfronten de senaste åren, men är nu i behov av att ersätta en disk som har failat. Då jag egentligen inte har så mycket behov av mer lagring pga av streaming så funderar jag på om jag istället ska satsa på prestanda. Min systemdisk är en ssd på endast 120GB, så rymmer nästan bara OS. Tänker därför att det skulle vara bra med en till prestandadisk för att installera spel etc.

Funderar på NVMe M.2, är detta standard idag och någorlunda framtidssäkert? Min mobo har ingen M.2-kontakt så funderar på att köra med adapter i PCIe x4. Verkar inte som det är möjligt att använda denna för boot, men visst borde detta funka som sekundär disk? Har en Asrock z77m (Ivy Bridge). Nån som vet om det är stabilt och borde funka bra med M.2 genom adapter?

Tänkte att jag skulle använda enheten som boot-enhet i framtiden om jag skulle uppdatera.

https://www.komplett.se/product/1102994/datorutrustning/dator...
https://www.komplett.se/product/1153863/datorutrustning/lagri...

Av fläsklägg
Skrivet av Ninotramp:

Hej. Är det någon mer som har problem med att ljudet är out of sync på Kodi med ljudkälla från Dolby Digital? Googlade lite och såg några andra som har samma problem. Går förmodligen att lösa det genom att byta HDMI kabel men kanske någon här har samma som fixat det på annat vis?

Just nu kör jag med att ljudet är före 0.250s.
Tveksam om jag hade samma problem på Kodi 17 men spelar inte så mycket med Dolby Digital.
Har en Nvidia Shield v2.

Förövrigt har det bara varit problem med Kodi 18. T.ex. det här med RAR filer som stöddes per default innan men nu måste man ladda ner en addon som kan vara hyfsat krånglig att hitta om man inte pillat med Kodi innan.

jag kör OpenSubtitles och det fungerar perfekt. Brukar alltid finnas subs på engelska.

Samma här, har haft det problemet i flera år. Men trodde problemet gällde alla ljudformat, och att det var inputlag på tv:n. Jag kör bilden med hdmi till tv:n och ljudet går separat optiskt till min förstärkare.

Av fläsklägg

ja men det vore sköjj

Av fläsklägg
Skrivet av Kent:

Tack! Jag sågade skivan med min sänksåg (fint och rent snitt), sedan slipade jag hela skivan med sandpapper och avslutade med 2 lager Osmo hårdvaxolja. Givetvis blir det inoljade ändträet inte lika slät och "blank" som resten av ytan.

Nja, kanske Kvik, HTH, Marbodal eller liknande men en sådan lösning lär att kosta mer än det smakar. Du har inte möjlighet att fixa slip- och inoljningsarbetet själv? Busenkelt ju.

Är inte så händig så är nog bäst att köpa det

Av fläsklägg

Snyggt! Blir lite rustik look

Jag håller med om att djupet är trevligt. Men optimala bredd för mig är 100cm då jag bara kör en skärm. Men är inte så lätta att hitta snygga, stabila skrivbord i den storleken för rimligt pris.

Skrivet av Waup:

Jag köpte en bänkskiva på Bauhaus som är 80cm bred och 200cm lång. Vanligtvis så är ett skrivbord och bänkskivor 60cm, men dessa extra 20 centimeter ger en ett perfekt avstånd till skärmen och man får mycket mer utrymme som är behagligt.
Bänkskivan i sig är ganska rå, den behövs slipas och målas. Jag slipade bänkskivan med sandpapper så den fick runda och "mjuka" kanter. Sedan tänkte jag att jag skulle ha en svart färg som gjorde att man fortfarande såg trät i skivan, men det blev att jag vara målade en gång och fick en ganska mörk träton istället, vilket gav en ganska häftig "vintage look".

Under bänkskivan har jag två stycken Ikea "hyllor" (vet inte vad ska kalla dom) som också fyller en bra funktion!
Allt gick på en kostnad på 1400kr

200 meter är perfekt längd om du vill ha 3st 27tum skärmar eller 3st 24tum skärmar, man vår även plats med högtalare på sidorna om man vill ha det.

Jag har på denna bild två st 24tum skärmar, idag har jag 3st 27tum fast på väggen

Det här är den enda bilden jag har, jag är inte hemma just nu så jag kan ta en bra bild.. But here it goes!

https://image.ibb.co/ibWbXd/Skrivbord.jpg

Av fläsklägg

Återupplivar denna tråd då jag är på jakt efter ett skrivbord. Men tycker nedan ser väldigt snyggt ut! Men en fråga @Kent - hur blev kanterna när du sågade? Antar att de har en annan färg då ytskiktet är oljat? Vet du om man någonstans kan beställa en sådan på nätet och speca hur den ska sågas, och få hemleverans på en färdig skiva? Gärna med med fixade kanter

Skrivet av Kent:

*Tråd flyttad*

On topic:
För inspiration: Bilder på ditt (fysiska) skrivbord!-tråden.

@Johansson1 Jag köpte ett beg. höj- och sänkbart Kinnarpsbord på Blocket för runt 300:- Plockade bort den fula bordskivan av bok och köpte en s.k. arbetsskiva från K-rauta. Den höj- och sänkbara delen av skrivbordet mäter 92.3 x 150cm. Får lätt plats med en 27" samt två vertikala 23.6"-skärmar.
http://i.imgur.com/6ZxRouB.jpg
En gammal bild där man ser den höj- och sänkbara delen:
http://i.imgur.com/tbUcnQv.jpg
Fixade bildlänken åt dig Här har du en "Hur laddar man upp bilder i forumet?"-miniguide:

Ladda upp bilden till valfri bilduppladdningstjänst exempelvis imgur.com, tinypic.com eller forumbilder.se

Infoga bild:
Använd "infoga bild"-funktionen eller [img]-taggar för att infoga en bild, dvs. [img]bildlänk inkl. filändelse[/img]

Bild med beskrivning:
Infoga bild med bildtext: [img src=bildlänk inkl. filändelse]bildtext här[/img]
http://i.imgur.com/xs6aWdxl.png

Tänk på att man alltid ska ha med filändelsen i bildlänken (imgur.com/jgjfksdh.jpg). Välj "direct link" eller högerklick på bilden och välj sedan "kopiera bildadress".

Dold text
Av fläsklägg

Kör fortfarande min 1+1 med LineageOS vilket funkar bra. Även om jag tycker det är ganska drygt att installera uppdateringar när man kör custom-os. Tydligen runt 4 år då enligt artikeln, känns lång tid för en telefon.

Av fläsklägg
Skrivet av Paradis-Jakob:

Det går ju att vara både bestört och bekymrar över valresultatet i USA utan att för den skull nödvändigtvis vara förvånad. Högerpopulismens framväxt är knappast en nyhet även om många nog inte ville tro att det skulle gå så här långt. Vänsterpartier runtom i världen har varnat i åratal och klassiska liberaler likaså. Det är väl egentligen bara de ivrigaste frimarknadsförespråkarna som verkar riktigt tagna på sängen.

Att vara orolig över hur Trump ska hantera sitt nya jobb måste också i november 2016 vara bland det MINST kontroversiella som finns. Nu var jag inte med i det här avsnittet, och Fulkultur är ingen politisk podd, men det finns ingenting som hindrar oss från att ha ett samtal utifrån våra personligheter. Särskilt inte i ett tillbakalutat format som en podd. Vi är inte TT.

För övrigt har jag lite svårt för uttalanden i stil med "alla som inte är hjärntvättade av media borde fattat detta" och "jag visste att det skulle ske". Särskilt när du anklagar andra för att leva i bubblor, och alla som har en annan tolkning eller åsikt är bara lättlurade och låter andra forma deras tankar. Det är inte en retorik som känns särskilt övertygande för mig personligen.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag är inte heller ett Trumpfan, men tycker att ni ska hålla er borta från politiska analyser och kommentarer i både podden och på era websidor. Många av oss läsare på Sweclockers gillar även att nörda ner oss i andra ämnen än bara hårdvara och fulkultur. Själv så har jag ett starkt intresse för politik och ekonomi och både läser artiklar och lyssnar på poddar inom dessa ämnen. Vill jag förkovra mig så går jag hellre till The Economist, Slate, Bloomberg eller Ekonomistas. Vad ni som privatpersoner tycker om politik är jag inte intresserad av. Håll er till det ni gör bäst, nörderi inom hårdvara och fulkultur. Där håller ni hög kvalitet.

Av fläsklägg

Finns det kvar?

Av fläsklägg
Skrivet av Lightning|Strike:

Bjuder 500 kr exklusive frakt.

Noterat!

Av fläsklägg

HRT Music Streamer II

Hej

Säljer min HRT Music Streamer II pga av uppgradering av mitt system. Den fungerar kanon och är väldigt trevlig då ingen extern ström behövs, allt drivs via USB.

Bud tas i kommentarerna. Jag förbehåller mig rätten att välja att inte sälja om jag inte känner mig nöjd med priset.

Finns att hämta i Stockholm.

Läs hela annonsen här

Av fläsklägg

Om det främsta målet är att isolera dig från ljud så ska du helt klart satsa på aktiv brusreducering. Jag blir trött i öronen av att försöka överrösta ljud från omgivningen med min egen musik. Rekommenderar istället någon variant med bra isolering + reducering, så kan du lyssna på lägre ljudstyrka och skona öronen.

Av fläsklägg

Budar 2100, kan hämta.

Av fläsklägg

Finns det någon nybörjarguide/FAQ? Skapade just ett konto men orkar inte försöka lista ut allt från grunden.

Av fläsklägg
Skrivet av H3Nc3:

HTC kommer aldrig lyckas med detta, tror Oculus är och kommer vara betydligt mer VR relaterat hos allmänheten.

Nja jag tror du överdriver Oculus försprång. Det återstår att se vilken lösning som man kan få bäst upplevelse med. Och då krävs ju riktigt bra spel/appar. Med tanke på att Valve är med i leken så är chansen stor att de utvecklar någon sorts ny Source-VR motor som studios kan använda för att enkelt kunna göra bra spel med.

Skickades från m.sweclockers.com

Av fläsklägg
Skrivet av str8forthakill:

Verkar som att både oculus och HTC har sina egna "App stores" med DRM som blockerar alla icke-partners hårdvara utöver avsaknat stöd.. Allt material utvecklas till det ena eller andra. EVE Valkyrie kommer inte att få stöd för vive, de vill vinna marknaden, HTC har samma planer.

Bäst att ignorera VR marknaden tills en av dem vinner, de öppnar upp för varann eller VR dör helt.

Vid tanke på att Valve/Steam är insyltade i HTC Vive så har de ju ett stort försprång isåfall, med en enorm användarbas. Det vore ju smidigt att allt sitt VR-skit på Steam. Facebook känns ju inte så lockande som alternativ....