Inlägg

Inlägg som Joppis har skrivit i forumet
Skrivet av GLaDER:

Tänk på att en tjänsteman på banken sannolikt tjänar olika mycket pengar beroende på var du placerar dina pengar. Om du står och väljer mellan två snarlika alternativ (A och B) kommer försäljaren på banken sannolikt rådge dig att välja det alternativ denne tjänar mest på, inte det du tjänar mest på.

Idag måste rådgivaren presentera vilken kickback/provision som denne får för de olika alternativen. Finns reglerat i EU:s regelverk kallat Mifid II.

När jag exempelvis hade genomgång kring tjänstepensionen på mitt nya jobb så sköttes detta exemplariskt av en rådgivare på Säkra. Det slutade med att jag valde att själv förvalta min tjänstepension via Avanza.

Skrivet av Elektroman:

Bra fråga. Det känner jag inte till. Kan nämna att datorn inte är till mig personligen. Men programmet som ska användas är CorelDraw. Testade att söka. Hur ser man vad det har för sorts hårdvaruaccelleration? Vad är det för parametrar man ska kolla på för att se om de är kompatibla där?

Corel Draw har tydligen en mycket trasig GPU-acceleration så gör nog bäst i att skippa aktivera den. Det gör dock att du kan välja GPU/inbyggd GPU mer fritt.

När du nämner vektorgrafik. Har du kollat upp vilken sorts hårdvaruaccelleration som gäller för det specifika programmet? Vore ju trist om du väljer ett grafikkort med fel instruktionsuppsättning.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av Sweedland:

Jag är helt med dig där. Du bekräftar det jag misstänkte. Rad 5 säger "skickar anrop". Det är väl URL:en med mer data förmodar jag.
Har jag rätt med submit? att den skapar ett till "vanligt" anrop men med mer data?

Precis så. Men den URL du står på innan du trycker på submit kan du nu glömma bort för submit kommer skapa ett nytt anrop. Vart anropet ska gå definieras i parametern action inom form-taggen.

Webbservern tar nu emot anropet i form av GET eller POST beroende på vad man valt. Default är POST om inget annat definierats.

Istället för det tidigare formuläret kanske du nu ser ett resultat i form av: "Tack för din önskan om att prenumerera på vårat nyhetsbrev".

Tänk lite som "Anslagstavlan" på SVT. Så fort du anropar en ny URL antingen genom att klicka på en länk eller posta ett formulär så börjar cykeln om.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av zoomy:

POST och GET är en del av HTTP-protokollet. Brukar tänka att POST skickar data till servern, t.ex en inloggning som innehåller känslig data.
GET å andra sidan hämtar data, t.ex. nyhetsinlägg från JSON.

Apache svarar på HTTP-förfrågningar från vanligtvis port 80 eller 443 och tolkar PHP om de/n modulen/erna är installerad/e.

Jag tänkte så i början för att jag ville ha någon form av logik kring namnvalet av GET/POST.

Idag ser jag det inte alls som ovanstående utan jag ser bara GET och POST som olika sätt att skicka data i mitt request.

Exempelvis parametern ?action=logout som jag skickar som GET i en URL har ju inte att göra med att jag vill hämta information.

Båda GET och POST är en envägskommunikation där jag skickar ett meddelade. Vad som händer sedan och om jag får svar tillbaka är upp till webbservern.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av Sweedland:

"Att PHP-kod exekveras eller ej har inget med formulär att göra. " Men nåt måste ju kicka igång PHP:n att köra koden.

Det som väcker PHP-tolken är om dokumentet innehåller minst en öppningstagg: <?php

Inga frågor är för dumma att ställa. Jag var själv helt grön och stod inför samma typ av frågor runt millennieskiftet.

GET/POST är definitivt äldre än PHP. GET är väl egentligen det generella anropet till webbservern i grunden. Alltså en URL i sig är ett GET-anrop. Surfa till www.sweclockers.com och du gör ett GET-anrop.

Sedan kan man alltså lägga till params i URL som inte ska tolkas som en del av sökvägen utan som extra information utöver detta. Dessa kan du specifikt hämta med $_GET i PHP.

Om du istället kodar ett HTML-formulär så kan du välja med method-parametern om formuläret ska postar som POST eller GET. Exempelvis <form method=POST></form>.

Du kan se GET och POST som att du skickar ett brev. Där GET är informationen som skrivs på utsidan av brevet och POST är innehållet i brevet.

Du frågar om man kan hämta GET med $_POST i PHP? Det tror jag inte du kan men om du inte vill specificera GET/POST i din kod så har PHP en annan inbyggd funktion - nämligen $_REQUEST som kan hämta från båda.

Som om Windows 7 vore byggt på en helt egen isolerad kodbas och där inget av koden används i Windows 10? Näe, så fungerar det ju inte.

Skrivet av Sweedland:

Du skriver; "formulär skickas". Det är ju när nån knapp trycks i webläsaren.

Inte riktigt sant. GET skickas synliga i URL så det krävs ingen knapp.

Exempelvis när jag citerar ditt inlägg här så blir URL:
https://www.sweclockers.com/ forum/ post/ 18263788/ svara?citera=18263788

Där variabeln citera innehåller värdet 18263788.

Det kan PHP hämta upp genom $_GET["citera"] utan att någon knapp är involverad.

Jag känner att du kopplar ihop webbläsaren med PHP-koden lite för tight. Det fungerar mer så här:
Webbläsare <-> Webbserver <-> PHP.

GET och POST är webbläsarfunktioner för att skicka med extra information vid att webbserveranrop. De kommer att hanteras av webbservern först. Dessa funktioner fungerar likadant oavsett om vi har PHP, ASP.Net etc.

Att PHP-kod exekveras eller ej har inget med formulär att göra. PHP-kod exekveras genom att det finns PHP-taggar i filen som anropas. Sedan kan PHP-koden hantera GET och /eller POST men kan lika gärna ignorera den informationen och exekvera kod för något helt annat.

Webbläsaren kommer automatiskt börja om från början med en "clear screen" så fort du anropar en URL. Det går att bygga upp nytt innehåll på webbsida successivt, dvs göra asynkrona anrop inom webbsidan men det kräver att webbsidan även inkluderar kod lokalt (exempelvis Javascript) som hanterar detta.

int ageInDays(int ageInYears) {
return ageInYears * 365;
}

Skickades från m.sweclockers.com

Kollat avslutade auktioner på Tradera? Om det finns ett gäng sådana för 7700k så kan det ju ge ett hum om marknadsvärde.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av draanexle:

Med tanke på att folk fortfarande gärna lägger 1000+kr för GTX 970 så kommer de korten fortfarande behålla sitt värde.

Precis detta har jag själv gjort nyligen fast ett för 800kr och ett för 850kr. Det är till barnens datorer.

Brorsan letar också till sin son.

Så med min extremt begränsade empiriska studie så beror åtgången på de korten på att en spelargeneration har ynglat av sig och nu börjar nästa generation bli gamla nog för egna datorer

Skickades från m.sweclockers.com

Du har 14 dagar på dig dig att kontrollera att varan är i godkänt skick. Tiden räknas från den dag du mottog varan. När du har meddelat säljaren om att du vill åberopa ångerrätten så har du 14 dagar på dig att skicka tillbaka varan. Varan ska vara sparsamt använd, annars kan säljaren begära ersättning för värdeminskning. Du står själv för returfrakten om inte annat anges.

Du som köpare ska i samband med köpet ha fått tydlig information om vad som gäller angående ångerrätt, reklamation etc.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av Hasseman84:

Tjo.
Jag har letat ett tag nu om att windows startar om sig själv efter t.ex uppdateringar.
Jag har kollat på flera forum men det har bara handlat om att ändra dom inaktiva timmarna.
Min NAS/streaming dator står på 24/7 och jag vill helt enkelt inte att den skall starta om efter en uppdatering utan det vill jag göra manuellt.

Jag kör med Windows 10 Pro version 1903 eller om det är 1909.
Finns det något sätt att inaktivera denna funktion. För det stör mig att windows behöver starta om när jag t.ex sitter och streamar.
All hjälp mottages tacksamt.

Jag har också Windows 10 Pro och har ställt in det så under "Advanced options" för Windows Update. Sök och du skall finna

Skickades från m.sweclockers.com

Att Intel använder ordet "exploit" i deras egna publicerade texter är faktiskt lite roligt

Skickades från m.sweclockers.com

I förrgår insåg jag att Path of Exile fanns i min backlogg på Steam. Minns inte hur det hamnade där ens. Har inte läst på något alls utan kastade mig ut handlöst genom att välja en Marauder som klass. Spelar med chatten avstängd och som om det vore ett single player-spel. Tycker det har fungerat ganska väl att hack n' slasha mig fram till level 8 och det mesta har varit relativt självförklarande och hela upplägget fungerar väl för casualspelande.

Skrivet av pv2b:

Jag tror han menade boken 1984, inte året.

Givetvis är det så. En annan kul grej med just årtalet 1984 är detta:

"På försommaren 1984 kopplar forskningsassistenten Ulf Bilting vid Chalmers Tekniska Högskola upp Sverige mot internet. Han sätter då upp det första svenska IP-nätet – 192.5.50.0 – som ansluts till amerikanska Arpanet (ett forskningsnätverk som sedermera utvecklas till internet)."

Läste att det bara är enspelarläget som är tänkt att släppas i september 2020. Multiplayer kommer någon gång under 2021.

Skrivet av qwertylol1:

Ja exakt, DLSS var påslaget. Ingen aning om vad det är men det var On som default.

Ahh, i så fall slår du även på en funktion som gör att spelat renderas i mycket lägre upplösning för att sedan skalas upp med hjälp av på förhand framräknad data från Nvidias datacenter. Skippa DLSS om du vill se hur Raytracing faktiskt bör se ut med nativeupplösning.