Inlägg

Inlägg som Joppis har skrivit i forumet
Av Joppis

Har hon även glömt bort vilken mailadress kontot skapades med?

Av Joppis

Har köpt grafikkort på Tradera till barnen. GTX 970 för 3 år sedan och GTX 1660 Super för 1 1/2 år sedan. När korten kan köpas för runt 900kr så blir det rätt bra prestanda per krona (PPK).

Av Joppis

Högerklickvarianten av startmenyn är så mycket mer användbar och lär inte påverkas av detta om det går live.

Av Joppis
Skrivet av Shiftypants:

Jag är inte förvånad över att en kundtjänstmedarbetare på Postnord inte kan svara på tullrelaterade frågor om försändelser. Kontakta Tullverket.

Postnord, DHL, Fedex osv. hanterar ju även förtullning vilket kickar in för varor med varuvärde inkl frakt överstiger 1800kr och då med den högre avgiften för detta så rent krasst borde de ha en del kunskaper internt för att det ska flyta på

Av Joppis

Känns som att de kommer nerfa Standard successivt tills folk med rabatten tröttnar och optar ut.

Av Joppis
Skrivet av johan4:

Kör just nu Windows 10 med lokalt konto. Blir det ett krav i Windows 11 eller 12 eller vilken version det nu är som finns vid nästa datoruppgradering, så blir det ett annat operativsystem istället.

Jag kör Windows 11 med lokalt konto. Det är fortfarande möjligt utan CMD-fixar eller att först köra MS-konto och sedan byta. Man anger bara en blockad emailadress som exempelvis no@thankyou.com eller a@a.com med vilket lösen som helst (kan ibland kräva att man gör det 2-3ggr) så får man valet att fortsätta med lokalt konto och man behöver inte koppla bort internet i processen.

Av Joppis
Skrivet av anders190:

Lite nyfiken på just din erfarenhet av New Vegas, hur långt spelade du? Upplägget skiljer sig ju lite från de andra spelen iallafall inledningsvis. Helt andra miljöer och sådant, och inspirationskällan är mycket Van Buren, den nedlagda "riktiga" Fallout 3.

Inget klagomål att du inte gillar spelet eller något men mest nyfiken på vad som inte fick dig att fastna. Antar att du gav spelet tid att visa vad den går för. Men samtidigt, fastnar man inte direkt så finns det ju så mycket annat man kan hoppa på istället. Inte brist på spel direkt, värre med speltiden.

Förståeligt med de två orginalspelen, speciellt om man inte spelade de då eller verkligen gillar mer turordningsbaserade titlar åt det äldre hållet. Det är ju gamla titlar idag trots allt.

Kan annars rekommendera dessa två spellistor från Oxhorn (som jag hintat om tidigare i tråden men inte kom ihåg vem som låg bakom vid tidpunkten). Har kikat igenom dessa när jag spelat annat bara för att få en recap av de tidigare spelen i serien. Ett bra tag sedan jag själv spelade igenom Fallout 1 men Fallout 2 ligger närmare i tid. Tar upp typ det mesta i spelen inkl olika utfall av val man gör.

Fallout 1: https://www.youtube.com/watch?v=n4wyDNpKQoc&list=PLX3Sax_xs4W...
Fallout 2: https://www.youtube.com/watch?v=yAkid6m7vbE&list=PLX3Sax_xs4W...

Rekommenderas ifall du (eller någon annan) är nyfiken på de äldre titlarna men känner att de kanske är för svåra att komma igång med. Eller rent av blir så pass sugen att de börjar spelas.

Edit:
Tog en titt när jag spelade senast, nästan 10 år sedan. Men jag dedikerade en del tid. Har GOG-utgåvan som är tänkt att spelas igenom igen (för lite mer GOG-cheevos) men inte riktigt hittat tiden dessvärre. :/

https://i.imgur.com/RGw36GX.png

Stort tack för detta inlägg! Jag får nog erkänna att det var kort session i New Vegas och det låter som att jag borde ge det en ny chans. Blir perfekt när höstmörkret åter faller. Ska kolla allt material du länkat också 👍

För tillfället lirar jag faktiskt The Outer Worlds utvecklat av Obsidian och är väldigt imponerad hur bra de har lyckats bygga en relativt öppen värld i Unreal Engine och det flyter som smör i native 1440p på min gamla GPU. Det ger mig även förhoppningar om att CDPR kan skapa en värdig uppföljare till Witcher 3

Av Joppis

En till grej on topic är väl att Amazon Prime Video kommer sända 38 Premiere Leauge-matcher per säsong i fyra säsonger med start augusti i år.

Av Joppis

Känns som en sådan där idé som känns bra i några sekunder innan man inser baksidan av det.

Av Joppis

@vigsius Vid tillfället när du köpte varan så kan säljaren ha varit anmäld av en annan köpare. Tradera granskar alla betalningar och finns det något pågående ärende så kan övriga affärer pausas. Detta för att säljare som inte sköter sig ska stoppas så tidigt som möjligt.

Av Joppis

Återvänder ofta till Fallout 3 och 4. Missade tråkigt nog 1, 2 och New Vegas när det begav sig. Har testat dem på senare tid men inget av dessa passar mig. Har lagt ner alldeles för många timmar i 76 också men det kommer jag inte återvända till. Om jag måste välja endast ett av spelen så blir det nog 3:an. Hoppas mitt GTX 1080 klarar av uppdateringen av 4:an. Då bli det omspelning

Av Joppis

Undrar om första versionen även skakade sönder själva maskinen ner till beståndsdelar 😅

Av Joppis

Firefox där det är möjligt sedan Dacke

Av Joppis

Ett tips är att anpassa ljusstyrkan istället för att hålla på med Flux eller Nightshift.

Av Joppis
Skrivet av killawife:

Då ska man avstå då det egentligen inte finns någon anledning för en sälja att vägra detta. Jag har också råkat ut för det, på blocket tillochmed, och avstår alltid de affärerna då det högst troligtvis är en scam.

Då har du nog råkat ut för säljare som förstår vilken risk det innebär för dem att sälja med Blocket-paketet.

Av Joppis
Skrivet av Dem8n:

Det behöver det absolut inte betyda, de kan ju öka prestandan med motsvarande 2 generationer, annars kan ju vem som helst komma ”före” genom att släppa en ny generation var 6:e månad.

Tänkte mer att Nvidias cykel numera verkar vara 2 år och om man släpper något en månad innan deras nya så är man så väldigt nära. Och i kombination med att han skrev 3090.

Av Joppis
Skrivet av Fenrisulvfan:

Dubbla prestandan skulle ju innebära att Intel bara är 1 generation efter och i linje med 6950XT/3090.

Om de släpper korten i november och Nvidia kommer med sina i december så är de ju snarare två generationer efter?

Av Joppis

Stäng av notiserna i inställningar för Chrome.

https://support.google.com/chrome/answer/3220216?hl=en&co=GEN...

Av Joppis
Skrivet av xcluzive:

100 000 är ganska högt skulle jag säga efter det är det 21% istället för 30%

Räcker med exempelvis 2,2M i lån med en ränta på 4,6% så är man en liten bit över taket. Inga fantasisiffror idag direkt.

Av Joppis
Skrivet av Frisell:

Om du läser igen så skrev jag avdrag först så det var bara en tankevurpa längre ner i texten.