Inlägg

Inlägg som classexa har skrivit i forumet
Av classexa
Skrivet av Joppis:

Din printer ska klara allt som smälter under 300 grader varmt.

PetG ligger kring 220-240 grader. Min CR10 Mini klarar i alla fall PetG direkt bara av att välja det som filament i Ultimaker Cura. Hur enkelt som helst.

Ok tack. Det här ska bli mycket intressant Kommer komma med fler frågor när jag köpt skrivaren och har den framför mig

Av classexa
Skrivet av kaput:

Instämmer med fetat. Det var dagens sanning när 3d-skrivarbusinessen låg i sin linda, och det egentligen inte fanns så mycket annat att välja på, men idag finns det en uppsjö olika material att skriva ut med. Den enda begränsningen ligger egentligen i vilka temperaturer hotend och heatbed klarar av. Fixar skrivaren ABS kan man dock köra det mesta i den.

För bildelar gissar jag att hållfasthet och noggrannhet är prio ett. PETG skulle jag gissa är ett väldigt tacksamt material att använda till det; det är minst lika starkt som ABS, det är nästan lika lätt att printa som PLA i meningen att man slipper i princip all problematik som har med värmeutvidgning att göra (googla ABS warping), och som bonus tål det till skillnad från ABS UV-ljus alldeles utmärkt, vilket förstås är en fördel om man tänkt ha det i en bil där det eventuellt utsätts för solljus.

De enda egentliga fördelar ABS har är väl att det är marginellt mer temperaturtolerant (kanske relevant om du gör motordelar, men PETG klarar värme bra nog om du bara tänkt ha grejorna i kupén, hur varm den än blir om sommaren) och att det är lättare att efterprocessa (polering med acetonångor, målning). I min värld är de fördelarna dock marginella.

Enda gången jag skulle fundera på att använda ABS är om man ska tillverka någon komplex struktur som måste skrivas ut i flera delar. PETG är nästan omöjligt att limma på ett vettigt sätt.

Är hållfasthet enda prioritet så är nylon överlägset bland de mer traditionella plastmaterialen.

Det finns också massa nya material - fler kommer hela tiden - som kanske är ännu bättre. Generellt gäller dock att nya material är rätt dyra de första åren efter lansering. Det finns även kompositmaterial. Personligen tycker jag dock att PETG är bra nog till det mesta, och ett utmärkt material att börja med tills man nördat in sig ordentligt och tycker det känns rimligt att ha tiotals spolar filament liggandes att skräpa hemma.

Så PETG kanske är att föredra då. Men hur går man tillväga? Finns det nån bra guide från början till slut(montering till utskrift)? Inställningar osv..

Hur vet jag att skrivaren klarar PETG?

https://www.3dprima.com/se/3d-printers/wanhao-duplicator-d9-3...

Av classexa

Tackar för de utförliga svaren. Funderar på PrimaSelect PLA PRO. Kan även eftervärmas. Verkar som om det är mycket som måste läsas på. Inte bara att printa ut så att säga

Av classexa
Skrivet av Mizzarrogh:

Wanhau skrivarna verkar överlag bra, dock är de mycket enklare gjorda än originalet, så de kan behöva stagas upp på var sida om portalen, det finns färdiga filer man kan ladda ned tex för fästen till fyra gängstänger, dvs två på var sida om portalen och en massa andra finesser om man önskar.

Dock blev jag varmt rekommenderad att uppgradera feederhuvudet och munstycket när du beställer skrivaren.

Antar att man får vad man betalar för, men då jag kollade senast så kostar de ju bara hälften av originalet så i would give it a go.

Tack så mycket. Är det nåt munstycke och feederhuvud du rekommenderar som passar denna? Som sagt, jag är ute på djupt vatten här Spelar diametern på filamentet nån roll? T.ex 1,75 eller 2,85mm?

Kanske den här är stabilare:

https://www.3dprima.com/se/3d-skrivare/wanhao-duplicator-d9-m...

Av classexa

Hallå där. Jag är total nybörjare när det gäller 3d skrivare. Men jag kollar på denna skrivaren:

https://www.3dprima.com/se/3d-printers/wanhao-duplicator-d9-3...

Vill ha en skrivare som jag kan göra plastdelar till bilen, huvudsakligen i ABS-plast. Står inget om just ABS under teknisk data men det står vilket material som helst som smälter under 300 grader. Tror ni den här skrivaren duger till det? Är det nåt mer än skrivare och filament jag behöver köpa?

Väldigt tacksam för råd

Av classexa

DMC III - Mikrofon fungerar inte

Jag har en DMC III installerad i handskfacket i bilen och den fungerar bra, förutom att ingen hör mig när jag ringer. Jag hör dem bra i högtalarna men ingen hör mig. Samma sak gäller om jag pluggar ur mikrofonen som följde med enheten och pratar via mikrofonen i telefonen. Det här händer bara när jag ansluter till den via Bluetooth. När jag använder en AUX-kabel mellan telefonen och enheten kan folk höra mig. Fast då går det inte att använda knapparna på stereon för att svara osv.

Nån som vet vad problemet kan vara? Om du inte vet vad det är för produkt, här är en länk: http://www.nascom.se/sv/multimedia/n...8-pin-vag.html

Har testa med 3 olika mobiler. Samma problem på alla. Vet även en annan person med samma problem. Verkar inte som om mikrofonerna "kopplar" över till DMC'n när man kör genom Bluetooth.

Bilen är en Audi A6 2004 med Concert 2 stereon

Av classexa

TiVo till PC?

Hur gör jag för att överföra mina inspelningar till datorn? Går det?

Av classexa

Problemet är löst. Kopplade det i fel uttag. Det står i bruksanvisningen att Port 2 är till TV men i själva fallet är Port 3 och 4 till TV

Av classexa

Jag har kopplat in nätverkskablen mellan min box och bredbandswtich men lampan lyser orange istället för grön på TV porten så jag får inte in några kanaler. Är det nåt fel på anslutningen?

Av classexa

TiVo's trådlösa USB brygga?

Vad ska man ha den till? Måste väl inte ha den för att boxen ska funka? Är den till för funktioner till TiVo'n?

Av classexa
Skrivet av magkliarn:

Kanske du redan är medveten om, men du kommer behöva köra på 5ghz bandet för att ens komma nära den hastigheten. 80-90 är sjukt bra om det var 2.4 så gissar att du redan kör på 5.

Det måste ha varit 80-90 på 2.4 bandet efter som 5Ghz bandet var urkopplat hela tiden. Har precis fått det inkopplat igen. Om jag nu kan få det att köra på 5Ghz bandet så borde det bli fin hastighet på den. Men vet inte om jag vågar eftersom 5Ghz blev urkopplat när jag höll på med den där WiFi extendern

Av classexa

Tilgin HG2381

Edit: Jag har löst det. Fungerar nu

Av classexa

5Ghz bandet urkopplat

Det är så att mitt 5Ghz band inte fungerar. När jag loggar in på min router står det att det är urkopplat. Hur får jag det inkopplat igen? Det var efter jag höll på med min WiFi extender som det hände. Kan jag trycka på reset knappen?

Av classexa

Jag tror jag får hitta ett sätt att dra kabel och flytta routern närmare min dator. När jag testade att flytta ut routern i hallen där nere hade jag 160Mbps ner. Måste bara dra kabeln på ett snyggt sätt. Hade helst velat slippa det

Jag sitter så dumt. Just nu har jag routern i ena änden på våning 1 i huset. Min dator är i andra änden på våning 2

Av classexa

Ok. Nu konfigurerade jag den via webben och skapade eget ID för repeatern. Då gick det ansluta med nätverksnyckeln.

Jag har nu ett som heter: bahnhof2_4Ghz, bahnhof2_4Ghz_EXT och bahnhof2_4Ghz_5G

Fast repeatern hjälpte inte mycket med hastigheten. Har fortfarande bara 80-90Mbps ner på ett 250/100

Av classexa

Jag ser ett. Jag konfigurerade den genom att ställa den bredvid routern och tryckte på WPS knappen. Jag kan också gör det via webben

Men jag gjorde samma sak på min egna router jag hade och då fungerade det. Jag behövde inte ange någon nyckel

Av classexa

TP-LINK RE200 WiFi Extender

När jag ska ansluta och skriva in min nätverksnyckel genom denna så står det bara felaktig nätverksnyckel. Är det inte samma som på min router(Tilgin)? Routern följde med bredbandet(Bahnhof)

När jag kör genom min egna Tp-Link router fungerar det. Då behöver jag inte ange någon nätverksnyckel

Av classexa

Bumpar den här. Så här står det för ComHem. Ska jag då ha en switch med VLAN stöd? Eftersom det står att Tv-uttaget bara leverar VLAN för TV

LAN

1 ”Triple-Play LAN-uttag”
Kund använder LAN och ansluter TiVo®-box till mediabox eller motsvarande. TiVo® får då sin anslutning genom LAN-tjänsten och fungerar. Uttaget levererar då både ”internet och tv”.
LAN-uttag via mediabox (eller motsvarande med 1 port för internet, 1 för tv, och säkert fler)
TiVo® ansluts till tv-uttaget i mediaboxen för tv-strömmen. TiVo® kräver även anslutning till router/modem för att få internetanslutning. Tv-uttaget levererar endast VLAN för tv

Av classexa
Skrivet av VexedRelic:

Räcker med vilken switch som helst, du behöver inte vlan eftersom det alltid körs ottagat ut mot kunder. Enkel test är att om det fungerar direkt till iptv porten till din tjänst fördelnings switch, så skall det fungera med vilken switch som helst.

Menar du den TV-porten i bredbandsswitchen?

Farsan kom hem med en switch utan vlan stöd i dag

Jag fattar fortfarande inte riktigt vad IPTV är för något. Själva TV abonnemanget funkar väl med eller utan VLAN stöd?

Av classexa
Skrivet av mrqaffe:

Nej en med vlan kan allt en utan vlanstöd kan, de är däremot lite dyrare men tekniskt sett är det ingen nackdel med stöd för vlan.

Ok, då tar jag den med Vlan Tackar