Inlägg

Inlägg som St3amer har skrivit i forumet
Av St3amer
Av St3amer

Jag har lite Corsair och Antec-chassin som jag inte använder. Ett eller två Fractal Design också.
Det är inte direkt sprillans nya grejer men inte heller 90-tal. Bra skick också.

Ha det gôtt

Av St3amer
Skrivet av Igelkott:

Men när jag tog upp angående de andra tråden så var det uppenbart att hon varken kände till vad sonen gjort eller att vi hade framfört något missnöje.
I min värld är det jättekonstigt att sonen hållt allt för sig själv när det gäller saker som påverkar henne i egenskap av fastighetsägare. Några minuter efter att vi skiljts åt och hon uppenbarligen tagit sonen i örat kom han till oss och bad om ursäkt 10 gånger till.

Samtidigt blir jag lite rädd vad som kommer hända den dagen modern går bort och han ärver stället. Jag behöver förmodligen förbereda för flera olika scenarion.

Det här är inte helt ovanligt, som jag gnällde om tidigare så ÄR folk idioter. Så klart inte alla och hela tiden men vissa personer agerar och reagerar helt ologiskt ibland. Tråkigt då när det går ut över oskyldiga om man säger så.
Min äldre bror t ex, han är typ Sauron i vissa lägen, och det knepiga är att han (likt många som beter sig illa) inte verkar vara medveten om att han skadar andra. Jag ska inte bli långrandig men när min far blev sjuk så försökte han få mig att riva mitt hus på tomten samt han på något sätt lyckades få en banktjänstekvinna att skriva ut tre fullmakter (konton, lån, ev postgiroutbetalningar) i min fars namn utan att ens kontakta min far. Som låg på sjukhuset då och hade ungefär två månader kvar i livet.
Så ibland faller äpplet långt från trädet.

Ni kanske ska förbereda er på att jag kommer ha en tråd i det här forumet den dagen min mor går bort och min bror ska göra livet surt för mig (som han "lovat"...)

Av St3amer

Tråkigt när grannsämjan står på spel, men efter att ha läst tråden så kan man enkelt dra slutsatsen att grannen antagligen har, som nån annan redan nämnt, "testat" dig. Det finns tölpar i alla sammanhang, och det är inte kul när man har dom som grannar eller som släkting (min morbror är så ogillad i kommunen att om jag råkar nämna det för t ex hantverkare eller nån på Beijers så ser det ut som att dom ätit citron...). Men så är det i världen, folk är i allmänhet idioter och det lär man sig när man som i det här fallet råkar ut för en arrogant jävel.

Själv har jag blivit med hus då jag hjälper min mor med att betala bolånen på huset så hon slipper äta blodpudding varje dag efter att farsan gått bort. Jag bor i ett hus på tomten som är "mitt" (fd gäststuga) vilket lett till att jag är med i styrelsen för vår lilla samfällighet (eminent sekreterare). Det är endast elva fastigheter, två fastboende och resten sommarstugor. "Övriga frågor" på våra årsstämmor är intressanta kan man säga...

Men det är intressant det här med konflikter, jag är inte konflikträdd i sig men jag undviker helst det men då är jag å andra en personkännare av rang och läser av situationer rätt bra tycker jag.
Men ibland går det inte att undvika och en av de värsta saker som finns är just det som TS råkat ut för, och jag tycker defintivt att du ska markera och göra det som krävs inom lagens råmärken. Det är din rätt.

Men som sagt, folk ÄR (ofta) idioter och fattar inte att de har gjort bort sig. Släng in lite härskarteknik och det blir bara värre.
Vi har en entrepenör i stan, han är specialiserad på vassröjning och markarbete. Vi i föreningen begärde en offert för muddring av ån som gör att vi i princip bor på en halvö ut i vår stora svenska sjö. Vi gav uppdraget till en annan firma som gjorde samma jobb fast 50k mindre. Fick då en stämning mot oss från den förste för "utebliven vinst", och ett skadeståndskrav på 50k. Ordföranden försökte medla men tölpen gav sig inte. På årsstämman beslutade vi oss för att betala skadeståndet (som ökats på till 80k) för att ordföranden sa att det hade bidragit till sån stor stress att han övervägde att avgå.
Vi hade säkert vunnit men man vet fan aldrig.

Fast slutet gott ändå, för vad tölpen inte tänkte på var att vår ordförande även är statsarkitekt och numera får tölpen inga jobb från kommunen...

tl;dr folk är idioter

Av St3amer

Hej, jag har dessvärre fått lite förhinder, körde hem igår minus tre hjulbultar och nästan minus vänster bakhjul.
Får se om jag har en uppsättning med bultar, då kanske jag kan komma imorrn.

Ha det gôtt

Av St3amer

Hej, jag kanske kan komma och hämta den imorrn. Måste bara mäta så att den går in på höjden i baksätet.

Ha det gôtt

Av St3amer

Mest spel för $$$ helt klart. Köpte det på disc när det kom ut, men fylleköpte hela serien på nån Steam-rea med typ 85% rabatt nån sommar.
Finns som sagt mdodar, en av de bästa jag spelat är Call of Chernobyl, där man har lagt ihop alla maps från alla tre spelen till en stor värld. Det är som att ta och glad-kröka lite med en god vän. Ska nog bunkra lite billig vodka, korv och svartbröd och spela mig genom pandemin.

Av St3amer
Skrivet av anon236072:

Att varbergs kommun drar ner på maten i skolan. Framöver så är det max en macka per person och dag. Detta för att spara 200000 per år.
Alltså barn till folk som jobbar och betalar skatt ska inte få äta sig mätta i skolan.
Detta samtidigt som folk som aldrig jobbat i Sverige men ”flytt” hit kan ta ut pension här.
Invandringen kostar ca 90 miljarder per år (närmare 2% av BNP). Ej inräknat kostnader för sjukvård, polis etc..
Samtidigt som vålds-, sexual och vapenbrott skjutit i höjden i takt med invandringen.
Personligen så ser jag hellre att skattepengarna går till våra barn istället för vuxna lyckosökande män som bara ställer till med problem och har 0 vilja att anpassa sig, studera eller jobba.

Vill bara tillägga, utan att redigera mitt tidigare inlägg, att om man sätter kostnaderna för asylinvandring och integration och den påverkan den har på resten av ekonomin, även tittar på t ex UNHCRs siffror vilka av de som kallas flyktingar verkligen har riktiga asylskäl (verkligen flytt från krig och bott länge i flyktingläger) så brukar siffran ligga mellan 7-8% internationellt. Vad den är i Sverige vet jag inte men jag gissar att den är bra mycket lägre.

I mitt projekt så är siffran bra mycket högre, i alla fall bland kvinnorna, där ligger den en bra bit över 75%. Finns så klart undantag. Jag har blivit bra polare med ett par av tolkarna, en talar t ex nio språk, bla dari, farsi, arabiska, kurdiska men även engelska, franska, ryska. Man får höra mycket när tolkarna översätter, bla så en ung kvinna som kommer från ett land som Rambo härjat i, men som är uppvuxen i ett land som hade en shah en gång. Hon uppger sig så klart vara yngre (varit 19 rätt länge) och även spelar lite bakom flötet. Jag har fått reda på att hon har man och två små pojkar som går på koranskola i hemlandet. Hon är typexempel på anchor baby, bara att hon inte är baby any more.

Mitt gnäll är oftast relaterat till onödiga kostnader...

Av St3amer
Skrivet av anon236072:

Att varbergs kommun drar ner på maten i skolan. Framöver så är det max en macka per person och dag. Detta för att spara 200000 per år.
Alltså barn till folk som jobbar och betalar skatt ska inte få äta sig mätta i skolan.
Detta samtidigt som folk som aldrig jobbat i Sverige men ”flytt” hit kan ta ut pension här.
Invandringen kostar ca 90 miljarder per år (närmare 2% av BNP). Ej inräknat kostnader för sjukvård, polis etc..
Samtidigt som vålds-, sexual och vapenbrott skjutit i höjden i takt med invandringen.
Personligen så ser jag hellre att skattepengarna går till våra barn istället för vuxna lyckosökande män som bara ställer till med problem och har 0 vilja att anpassa sig, studera eller jobba.

Jag kan gnäll-skriva under på det angående pensionen. Nu har vi dom reglerna, oklart varför, där nån som kom hit som 64-åring som flykting och plocka ut pension efter ett år. Inga krav.
Men det största gnället relaterat till sånt rån är väl de som kommit hit och som har uppgivit att de har döda föräldrar i hemlandet och kan få efterlevandepension. Utan några som helst krav på t ex dödsintyg osv. Helt sjukt. Gnäll-index stiger.

Och det med 64-åringar och pension, jag har egen erfarenhet då jag sedan förra året jobbat i ett EU-projekt i en mindre kommun i Sverige, där vi är nån typ av resurs åt personer som går SFI, lära dom att utveckla språket, lära sig lite historia och kultur osv. På sommaren har vi mest att göra, då är många av de (ofta unga män i vapenför ålder) som går på gymnasiet där för att är de inte med i en aktivitet X antal timmar per dag så förlorar dom ersättning. Här återfinns även kvinnor i alla åldrar, ner till 18 år.
På sommaren ingår även att om man är kvinna/tjej (i vissa fall även män) att lära sig cykla. En syn för gudarna. (Oroa er inte, all utbildning sker med gammal damtralla, hjälm och gräsmatta.)
Hur som helst, jag kom av mig. Gnäll-toppen infinner sig när ett par av de socionomer som jobbar där (inget ont om socinomer men det verkar som att något händer med logiskt tänkande när man är socionom och jobbar med flyktingar...) gullar och klappar 64-åriga tanten och säger (till tolken) "men åååhh snart är det mindre än ett år tills du får pension".

Då inser man att öppna gränser är ett big mistake

Av St3amer

Hej, jag har ett Corsair Obsidian 650D som jag inte använder, sen har jag två Fractal Design R*, minns inte om det är R5 eller R6.
Kan kolla imorrn.
Bor i och för sig en bit bort men det kanske funkar ändå.

Ha det gôtt

Av St3amer

Och glöm inte Vietnam addon, för få banor men det enda spelet där man kan springa omkring i pyjamas och rishatt med AK-47. Inga jäkla 3x sights eller fliegerfaust där inte

Av St3amer
Skrivet av Mizzarrogh:

En nära släkting har stugan granne med just en sådan äldre person som uppenbart har något allvarligt fel i skallen, antar att han är frustrerad över att han inte längre har makt över andra på jobbet längre och känner något slags behov av att ta ut behovet av att härska över andra på de som råkar befinna sig närmast honom, sedan verkar det brinna totalt i skallen på honom så att han försöker att ta minsta skitsak upp till högsta nivå han kan, gärna med myndigheter inblandade om det går, om folk inte lyder alla hans påbud, som bara han själv är undantagen från, då han enligt honom själv inte verkar behöva följa hans egna påbud, de gäller tydligen bara alla andra, inte honom...

Man undrar ju varför han flyttade dit om han nu hatar allt och alla där redan från första dagen, nu vill bokstavligen ingen ha någonting med honom att göra där över huvud taget längre.

Haha, finns lite original lite här och var i Sverige, som ska "bestämma" och ha åsikter om ditten och datten. Jag bor permanent på en liten halvö ut i en stor sjö i Sverige, typ 13 fastigheter, vi och ett par till bor året om, resten är sommarbostäder. En gammal tanta i en stuga har en "vän" (han var mister lover man tills maken dog, nu är han väl fortfarande mister lover man) som är från Tyskland från början och där har ni gubben som har åsikter om ALLT. Han hade nog fyllt den här tråden med ultragnäll.
Nå, han skriver väl typ näst flest insändare i Sverige, hörde förra året att han personligen hade kontaktat försvarsmakten och be dom att ge fan i att flyga så mycket. F7 Såtenäs ligger knappt sju mil söderut och dom över rätt ofta över min sjö. Personligen tycker jag att det känns betryggande att i alla fall lite skattepengar går åt till att upprätthålla en viss beredaskap.

Av St3amer
Skrivet av Xinpei:

Idioter som skriker att ens hund ska fan inte pissa på deras tomt när man står mitt ute på en äng typ 15 meter från närmsta hus. Eller när ens hund luktar på en brevlåda och en kärring kommer ut i enbart morgonrock och skriker att ens hund ska fan inte pissa på hennes brevlåda. För tydligen är det fel att ens vara ute med ens hund enligt vissa.

Iof sant men samtidigt finns det ju folk som skriker att man ska ta upp efter hunden så fort de ser en vandra förbi. Bor en massa äldre par i villaområdet där föräldrarna har sin kåk och de är riktigt hemska när det kommer till detta. Bland annat så ringer de polisen stup i kvarten och lämnar arga meddelanden i föräldrarnas brevlåda med tid och datum där de allt sett hunden skita på deras gård. Problemet? Många gånger har dessa datum infallit när föräldrarna varit borta och man haft hand om hunden hemma hos en själv typ två mil därifrån. Så det är fullständigt omöjligt att hunden skitit på deras gård.

Ibland är det bättre att intala sig att alla är idioter så slipper man bli förvånad.

Såg en busschaufför i centrum hålla på att åka in i busstationen med den buss han rattade.. Detta för att han hade för hög fart i en rondell när det var glashalt ute. Så jag skulle inte lite på busschaufförer alls.

Kan ju ha och göra med att "brottslingar" har en betydligt större chans att bli misshandlade än offer? Sedan är myten att man bryr sig mer om förövaren än offret sedan länge förlegad. Angående utvisningar så är snarare problemen att de inte kan verkställas eller att personen, trots namn och etnicitet, faktiskt är född i detta land och därför inte kan, pga. solklara orsaker, utvisas till länder som de inte har någon specifik koppling till. Sedan har vi ju denna fixering att strängare straff i sig har någon effekt på brottsligheten.. när det finns bokstavligen hundratals studier som visar att det bara kostar staten pengar.

Nja, här i Sverige så kan man enligt lag inte utvisas om man är svensk medborgare, det där som du skrev "Angående utvisningar så är snarare problemen att de inte kan verkställas eller att personen, trots namn och etnicitet, faktiskt är född i detta land och därför inte kan, pga. solklara orsaker, utvisas till länder som de inte har någon specifik koppling till." Det stämmer knappast, för när det gäller utvisning om man är dömd för ett brott, och skall utvisas efter avtjänat straff, så gäller det brottslingar som antingen är:

1. Här på besök (se han balten som sexmördade hon nere vid Kinnekulle för ett par år sen)
2. Har tillfälligt uppehålltstillstånd
3. Har permantent uppehållstillstånd och brottet är så pass grovt, att uppehållstillståndet återkallas.

No offense, men ditt resonemang där om utvisning var lite Kawesa-varning, hon ifrågasatte ju för en tid sedan utvisningars vikt då hon påpekade "att svenskar som begår brott inte utvisas".

Kan direkt säga att Victoria Kawesa är nån som jag gärna gnäller om, vilken verklighetsfrånvänd fjant.

Nå, vurmandet för brottslingar, <gnäll>Jag skiter fullständigt i gärningsmannens problem han eventuellt kommer att få i kurran, men å andra sidan (som det påpekats i tråden tidigare) så är straffen löjligt låga. Och det där med studier hit och dit, att straff inte hjälper osv, där får man nog börja skilja på typ skattebrott eller när ett gäng går in på en sunkbar på Hisingen och blastar till höger och vänster.
Det som alldeles för få i det här landet fattar, är att när våldsbrottslingar sitter inne, ja då skjuter dom inte på gatorna.

Fan helvete reeeeeeeeeeeeeeeeeee

Av St3amer

Katter som tror att dom äger mitt hus.

Av St3amer
Skrivet av anon134512:

Folk som lägger sig i röven på motorväg.

Jag brukar köra för fort, säg 120-125 på 110 väg. Börjar köra om lastbil, får direkt en mercedes, BMW eller turk-seat från -99 logotyp rakt upp i backspegeln där de har max 4 meter avstånd. De verkar även samla pluspoäng i en excelfil om vem som kan blinka mest med helljus i onödan.

Då brukar jag helt plötsligt inte ha så bråttom förbi lastbilen, 100 km/h brukar vara mer rimlig hastighet.

Dels för att de är assholes, och man vet att det gör dom ännu mer surare.

Och dels för att om jag nu ska vara i en trafikolycka med en douche så är jag hellre det i 100km/h än 125 km/h.

Jag är också "normal" och ogillar starkt folk som ligger nära, inte bara själva irritationsmomentet utan även så klart säkerheten. En del människor verkar tycka att det är en ära att dö i trafiken.

Själv kör jag nästan 20 år gammal Volvo S80 T6, den har lite klös rakt fram så jag kan ofta markera att nån ligger nära med att dra upp i typ 250 tillfälligt. Men varför ska jag ödsla tid och energi (och soppa) på idioter? Let me present you the spolarvätska. Finns få saker som är så tillfredställande när nån BMW/Audi-lirare (tidigare omnämnda i tråden...) suger sig fast i röven på en, en fin sommardag på motorvägen, jag i min klunker och de i sin nytvättade bil. Bara spruta ut ett par liter på vindrutan som sen studsar över bilen på den bakomvarande, nytvättade och fina bilen.
Man märker direkt hur ilskna dom blir när de inser sitt misstag.

Av St3amer
Skrivet av Pvt_Rinzler:

Jag tycker det är den sämsta BF spelet att man kan tycka så olika om BF ehehe. Allt i spelet är gjort för att göra spelet mer tillgängligt för dåliga spelare. De gjorde samma sak i Moder Warfare. Det ska vara långsamt, banorna ska vara avlånga, gärna med massa platser att gömma sig på. Jag gillar närkamp och vill komma nära noobies som man har kunnat göra i t.ex BF3, en del i BF4. BF1 hade några bra banor där man kan kramas, men man såg redan där var DICE var påväg. Kolla bara på SUEZ och de öppna platserna, finns ingen chans att ta sig till vissa platser utan att blir skjuten av en finnig 13 åring i ett fönster någonstans i spawnplace. Hoppas verkligen på en stor remake när nästa BF dyker upp annars lär jag inte spela det så länge.

Vill du köra BF1 någon dag, skicka friend invite så kan vi köra tillsammans.

Jag tycker att BF5 är mer än OK, min vana trogen sen typ BF2 är att man får börja spela när spelet från DICE varit ute ett tag. Det var ju inte direkt S.T.A.L.K.E.R.-nivå på buggarna från start men DICE osv.
Jag kör spelet på en gammal traktor (i7 2600k, 16 GB DDR3, och två ångmaskiner (2 x GTX660 OC) och ligger väl och pendlar 25 och 50 fps, helt klart spelbart men inte optimalt så klart.

Det jag hänger upp mig mest på är de två solkara sakerna som det är helt obegripligt att DICE inte fixat:

Den totala avsaknaden av en effektiv Anti-cheat.

Team balance.

Istället för att lägga till hittepåvapen (eh, "prototyper" som Type 2A och Fliegerfaust) kanske man skulle se till att städa upp och göra det svårare för fuskare att tömma servrar (se bifogade bilder). Kör man ett par, fyra rundor per kväll så kan man ge sig fan på att minst en server har en lirare med låg lvl som antingen är xxx - 0 sniper god eller xxx - 0 Röde Baronen som gör att folk droppar som flugor från servern. Och även om fuskaren är borta nästa runda så är det tunt med folk på servern ---> byta.

Hade en igår som snipade på Pacific Storm, jag började screenshotta när han var 81 - 0 och folk började klaga på att han sköt genom rök, murar, stenar osv. Själv blev jag väl klippt en fem sex gånger. Han blev förvisso anmäld av flertalet, även mig och det var första gången för mig att använda Origins anmälningsfunktion. Vilket jäkla skämt, inte ens screen shots kan man bifoga, man kan ju bara skriva en vals och hoppas på det bästa. Sen att det kanske är så att folk bannas om tillräckligt många anmäler men var finns bevisen? Det är ju nästan som att skriva något om migrationspolitik eller liknande på Facebook och lite #jagärhär-fåntrattar blir proxykränkta och massanmäler. Är ju så där effektivt att få bort fuskare. Och ironin är inte helt lost på mig att jag har råkat ut för lirare som nästan bryter 300 - 0vallen, har bara inga screen shots.

tl;dr fixa fusket och team balance istället för att ödsla tid på att utveckla nya chapter awards i form av frillor, wife beaters eller smink.

https://forumbilder.com/images/2020/02/25/BattlefieldV-2.24.2020...

https://forumbilder.com/images/2020/02/25/BattlefieldV-10.11.201...

https://forumbilder.com/images/2020/02/25/BattlefieldV-2.14.2020...

Av St3amer

@MrShizzle:

Hej igen, du jag kollade lådan jag hade men det var nog lite önsketänk från min sida. Det var lite äldre diskar, blandat IBM,Maxtor, Compaq osv från 18 GB upp till 36 GB. Antagligen inte i nivå med vad du eftersöker, snarare nåt jag borde skänka bort för ett sixpack Corona eller så.

Däremot så har jag ett gäng HP servrar som jag inte använder, finns en del större diskar där. Får ta det imorrn (min vana trogen att inte orka gå ut till verkstan två gånger per dag...), återkommer som sagt.

Ha det gôtt

Av St3amer

@MrShizzle:

Jag kollar imorrn, återkommer då.

Ha det gôtt

Av St3amer

Jag har en jäkla massa diskar som bara ligger oanvända om det är intressant.

Ha det gôtt

Av St3amer

@Mangee75:

Sök på typ "bf5 crash to desktop", finns länk till nån EA-sida där det beskrivs hur man åtgärdar det. I alla fall tillfälligt, handlar om att rensa lite cacheprylar i några Origin folders.
Jag hade det problemet ofta fram till för ett par månader sen, dom kanske patchade det istället för team balance...