Inlägg

Inlägg som SypherZ har skrivit i forumet
Av SypherZ

Floor clear mode

Valfritt att aktivera innan dammsugning startas, den tar då en runda i lägenheten/huset och identifierar föremål, kända som okända där den anser att den kan trassla in sig, eller förhindrar den att utföra sitt jobb tex blockerar tidigare vägar den tagit. Sedan rapporterar den av vart dessa föremål hittats och ber dig rensa undan, för att kunna utföra det riktiga jobbet, dvs dammsugning.
Med tiden så lär sig roboten kommunicera likt "SypherZ strumpor är upphittade vardagsrummet!" om man väljer att rapportera vad det är den hittat runt om i hemmet.

Givetvis så ska denna runda låta minimalt, dammsugning avslagen enbart åka runt med kamerorna.

Av SypherZ

Asus RTX 2080 Super

Säljer ett Asus RTX 2080 Super
Originalkartong finns ej kvar
Kortet har använts till gaming

Finns i Uppsala

Läs hela annonsen här

Av SypherZ
Skrivet av Calisthenics:

Ännu ett steg mot "Big Gaming".

Jag tror att du stavade fel, det ska nog vara "Bing Gaming" va?

Av SypherZ
Skrivet av AplAy:

Jag oroar mig dock över vad för slags "spel" som kommer att utvecklas av Valve för att anamma teknologin inuti Steam Deck.

Är ju inget vidare "prestandamonster" eller "IMAX-upplösningsunder", så kommer vi att få se Nintendo-aktiga spel då utav Valve?

Half-Life/Portal/Left4Dead: Nintendo Graphics Edition?

De har redan sagt att de inte kommer utveckla spel för Steam Deck, som mest så tror jag att de kanske fortsätter om vi har tur att utveckla spel över huvud taget till PC, men med valmöjlighet att sänka grafik så de fungerar på Steam Decks.

Av SypherZ
Skrivet av peckapecan:

Jag länkade ju till Ebay, duger inte det?

Ber om ursäkt att jag ej citerade det, som jag skrev ska jag kontrollera vad fläkten heter innan beställning, mycket från ebay brukar dropshippas från kina vilket resulterar i samma leveranstid.

Var inte meningen att ignorera ditt första inlägg.

Av SypherZ
Skrivet av Peter77:

Manualen brukar ha en sektion "parts list" eller "replacement parts", har du kollat det?

Sökte upp modellen på MSI hemsida men hittade ingen möjlighet att beställa reservdelar kopplat till produktsidan iallafall, men det brukar finnas.

Hur märker du att fläkten håller på att dö, låter det som att den håller på att skära?

Jag hade nog provat med en liten dutt silikonspray om det går att komma åt rotationsaxeln någorlunda.

Skrivet av peckapecan:

ska du smörja fläkten är det väl bäst använda ett torrsmörjmedel, typ Molycote glidlack eller liknande, men det är ju bara för att släcka branden temporärt, ebay har ju fläktar till bra priser

Fläkten är nu död
Märkte då den började ge missljud, tjöt riktigt högt precis innan den dog och CPU temp slog i taket.

Ska plocka isär och se om det finns något nummer på fläkten, annars får jag chansa på en fläkt för CPU till denna modell från AliExpress, lång leveranstid bara.

Fanns en officiell återförsäljare här i EU men de säljer såklart alla 3 fläktar + kylflänsar ihopsatt som paket för 800kr + frakt, känns som jag enbart ska kunna byta fläkten och komma under 200kr men med lång leveranstid...

Av SypherZ

MSI P65 Fläkt

Tjena,

Jag har en MSI P65 8RD-027NE där fläkten börjat gnissla ordentligt, öppnade för att kontrollera och fläkten är döende. Någon som har en aning om vart man kan hitta nya? Att byta den bör ej vara något problem men jag har svårt att luska ut vart jag kan köpa den.

Garantin har förövrigt gått ut

Tack på förhand!

Av SypherZ

Absolut inget konstigt, jag tror detta är resultatet av vårens nedstängsningar i kina pga corona samt förhöjd efterfrågan på elektronik.

Jag ser dock ingen direkt lösning förutom självreglerande marknad framöver, där återförsäljare och arga eldsjälar till konsumenter tar problemet i egen hand och utvecklar metoder för att förhindra scalping.
I övrigt kan man juh hoppas att folk slutar köpa till överpris på andrahandsmarknaden men det är nog att hoppas på för mycket

Av SypherZ

Märkligt om PTS dragit slutsatsen från rykten, nu bör de förvisso besitta mer information än vi andra gör gällande detta men av det som går att läsa så är det märkligt om de inte ens varit i kontakt med Huawei kring beslutet att utesluta dem från den svenska marknaden.

Av SypherZ
Skrivet av Laxpudding:

Tack, ska kika på detta och se hur det ser ut med min DP kabel, verkar lite konstigt om BenQ skulle skicka med en felaktig sådan då jag fortfarande använder original kabeln ur lådan men man vet aldrig.

Av SypherZ

Måste dra ur kontakten innan start datorskärm

Halloj,

Jag har ett lite märkligt (för mig) problem med min datorskärm BenQ XR3501 35".
För ett tag sedan så ville den ej starta en morgon, efter att jag drog ur elkontakten och väntade ca 5s så gick den
att slå igång, sedan dessa behöver jag göra detta varje gång jag ska använda den.
Lite smått irriterande och jag förstår ej varför.
Något snett med det fristående nätagget misstänker jag att det kan vara?

Någon som varit med om något liknande? Är det ny skärm som gäller eller kan jag eventuellt försöka hitta reservdel?

Tack på förhand!

Av SypherZ
Skrivet av maweric:

Vilket verktyg från AMD?

Denna torx nyckel för att skruva fast CPU, jag tror endast det är inkluderat med Threadripper (aldrig ägt en AMD själv).
Verktyget liknar en moment nyckel som jag förstått det så CPUn inte skruvas åt för hårt.

https://www.guru3d.com/index.php?ct=articles&action=file&id=3...

Av SypherZ
Skrivet av birdman:

Allt har att göra med trycket som man applicerar.
Spelar inte roll hur mycket du lägger på.
Med korrekt tryck så blir det bara den exakta mängden som behövs kvar mellan HS:et och kylaren.

Vad är det korrekta trycket mellan HS och kylare?

Skämt o sido så tror jag det är enklare att mäta appliceringen mellan HS och kylare än att faktiskt mäta trycket, inte många som sitter med lämplig tryckmätare för ändamålet heller. Bra dock av AMD med verktyget de skickar med för att låsa ner processor, liknande verktyg som detta bör vara standard vid monteringar.

Industriell montering är inte många som använder sig av

Av SypherZ
Skrivet av anon5930:

Flera nämner Prisjakt, jag väljer att nämna när Dustin gjorde om sin sida för ett otal år sedan. Nu tycker jag inte det är så illa här men Dustin fick hård kritik, väl värt att kolla även där hur man inte bör göra. Dustin, för de som inte minns, failade så hårt att de inte ens kunde skriva ut något så simpelt som pris på en vara. Och det var inte någon testsida utan trainwrecket till lanseringssida.

Mobilsidan suger så vore bra med något fräschare. Tycker den är extremt omständig att svara på en aktiv diskussion då man flyger fram och tillbaks på sidan. Att kunna använda "Citera flera" hade underlättat mycket.

Desktopsidan ser jag ogärna att man rör runt i alltför mycket, sentida ändringar har varit bra och vore synd med förändringar, speciellt om de är till det sämre.

Jag slutade faktiskt handla hos Dustin och gick över till Inet när de gjorde om deras webb

Förövrigt har jag inget emot Sweclockers nya sida, dock bör den statiska menyn kollapsa när man scrollar kan jag tycka.

Av SypherZ
Skrivet av employed:

Så jävla mycket skitsnack. AAA-spel håvar in pengar som aldrig förr i både försäljning och i mikrotransanktioner. En av anledningarna till att de blir dyrare är att både Sony och MS måste sätta en väldigt låg prislapp på både PS5 och XSX.

Kommer med stor sannolikhet leda till att de ökar. Finns flera anledningar att gratis spel som fortnite och apex är de spel som håvar in mest cash just nu.

Vad kostar ett generiskt AAA spel att utveckla och marknadsföra idag samt hur mycket tjänar dom in?
Genuint intresserad att se en nedbrytning på exempelvis personal kostnader, utrustning och licenser kontra vad de tjänar idag för att se vart sanningen ligger någonstans.

Av SypherZ

@Mithras: Oj, var inte meningen att få dig att gå in i försvarsläge. Håller fortfarande med dig på flertalet punkter. Angående sladden så är det helt klart personlig upplevelse som jag fattat det i tråden.

Sämre var helt fel ordval, vad jag menade var att du ville ha högre upplösning som presterar på billigare / lägre grafikkort vilket för mig inte gick ihop

Av SypherZ

@perost: Då förstår jag, tack!

@Halldin: Kanske får äta upp mina ord sen när jag väl skaffar trådlöst till min Vive, men som det var nu så glömde jag bort sladden helt och hållet när jag spelade

Av SypherZ

@Mithras:

Köpte själv ett VR Headset (Vive Pro) för HL:A och instämmer på vissa punkter

1) Varför måste sladdarna bort? Jag hade absolut inga problem att ha de hängandes bakom mig. Givetvis blir det nog skönare med trådlöst men inget jag känner "förstörde" upplevelsen.

2) Upplösningen kommer bli bättre, se bara på historien med vanliga skärmar. Denna punkt säger du lite emot dig själv, spelet ska bli enklare att driva men du ställer krav på upplösningen?

Jag vill också ha högre upplösning men det kräver väl starkare GPUer?

3) Vart själv "åksjuk" i början när jag spelade, första omgången klarade jag ca 45min i VR, när jag klarade ut HL:A klarade jag nästan 2 timmar haha.
Då provade jag lite andra spel också, och HL:A var nog det spel som jag klarade bäst i form av FPS, men håller helt och hållet med, både utvecklare och tillverkarna behöver nog arbeta på denna punkt, för som det är nu så klarar vissa polare VR galant medans andra blir åksjuka och måste "träna", jag tillhör den som behöver träna mig att klara VR längre perioder.

4) Håller helt och hållet med, priset står ivägen idag för att nå en bredare massa för att få mer kvalitets content. Oculus är en bit påväg med Rift S (Ej provat den själv).

5) Du vill ha högre upplösning som drivs av sämre grafikkort? Jag vill också ha kakan och äta den!

6) Håller med, provat lite olika och det jag spelat mest förutom HL:A är nog Beatsaber. Gett mig in i Boneworks som är ganska kul, men inte alls samma som HL:A, hoppas det kommer lite spel nyheter till VR!

Av SypherZ

Tillhör skaran som köpte ett VR headset tack vare Half Life: Alyx

Spelet i sig är grymt bra, inlevelsen i spelet går inte ens att beskriva, så sjukt imponerad av både VR och Valve.
Efter att ha klarat ut det och provat lite olika spel så ser jag garanterat en framtid för VR, men det behövs mer content, vilket jag hoppas Source 2 SDKn med VR stöd råder bot på!

Av SypherZ

Half-Life Alyx

Fick hem mitt VR Headset i torsdags, och jävlar vilket bra spel!