Inlägg

Inlägg som LemurenSwe har skrivit i forumet
Av LemurenSwe

Nu har jag haft lite tid med Jabra Evolve2 85 UC och därmed lite kommentarer.

Integrerar bra med skitappen VoiceGo (som vi använder för VoIP). Det innebär att den använder busylight i samtal, man kan svara via knappen på sidan av headsetet etc. Denna integration fungerade inte med Poly.

Har dock hänt några gånger att folk som ringer inte hörs/hör mig när jag talar. Oklart varför, kan ha att göra med att headsetet inte känner av att man plockat upp det igen. Omstart av headsetet löser problemet direkt. För tidigt att säga om detta beror på SBS eller FW/HW.

Upptagningen av ljud från mic har bra brusreducering, bra kvalite osv. Micen är för en som har skägg som mig lite störig då den ibland ligger så nära kinden att den tar i skägget. Hade önskat en mic som gick längre ut men förstår också att det är en kompromiss eftersom man ska kunna fälla in mikrofonen in i ena öronkåpan.

Batteritid, ljudkvalite och ergonomi är alla bra och on par med vad man kan förvänta sig av ett headset i denna prisklassen.

Finns lite knappar på baksidan av öronkåporna som jag tycker sitter lite dumt till. I många fall så aktiveras dessa när man lägger ned headsetet på ett bord eller liknande. Smådetaljer förvisso, men värt att nämna.

Överlag nöjd med headsetet. Det gör vad det ska och lite till. Stort lyft från mina Voyager 4220 UC.

Av LemurenSwe
Skrivet av fiskebulle:

Om det är någon med kombinationen stort huvud och glasögon som har ett par Jabra Evolv2 85? Fungerar det eller klämmer det?

Skulle inte säga att jag har onormalt stor skalle, men glasögon har jag. Återkommer med hur dom känns bara jag utvärderat dom.

Av LemurenSwe

Efter mycket övervägande så landade det till slut i ett par Jabra Evolve2 85. Anledningarna var några;

1. Fanns hos Elgiganten (där vi är avtalskund) till helt ok pris, om ändå hörapparatsfärgad.
2. Av döma av detta test så verkar Evolve2 85 ha bäst NC när man kollar mellan dom högt rekommenderade modellerna så som Poly 8200 och Bose 700.
3. Tidigare erfarenheter av RMA via Poly har varit sådär, vilket gör att jag är mer benägen att chansa på ett för mig nytt märke än att kasta mer pengar åt Poly/HP.
4. En stor andel av dom som svarat i tråden har talat gott om dessa.

Ska utvärdera dessa några veckor så återkommer jag med mina egna tankar.

Av LemurenSwe
Skrivet av Yorg:

Jag tolkade det som att lappen skulle sitta på hörlurarnas förpackning snarare än emballaget (som ju inte återanvänds), men det kanske inte var fallet?

Korrekt tolkat, dessa följer produkten och därmed produktemballaget, inte det yttre emballaget som ofta består av en amazon-kartong.

Av LemurenSwe

@Hasson39 hade förpackningen på lurarna en så kallad LPN-sticker?

https://i0.wp.com/www.sourcing-monster.com/wp-content/uploads/20...

Denna klisterlapp är nämligen till för att motverka det du menar ska ha hänt, dvs att annan person returnerat en vara som slunkit igenom Amazons returprocess och sen skickats ut till ny kund. Det har hänt att jag fått varor som varit "begagnade", där delar eller hela produkten saknas etc. Alla dessa har då haft ett LPN-nummer. Hade produkten när den kom åter till amz ett sådant LPN-nummer så borde processen vara att börja nysta i tidigare returer.

That said, av tidigare trådar att döma så har du varit grus i skon åt Amazon, så det är så att du blir föremål för andra granskningar vid eventuella returer. Jag har själv blivit avstängd av Amazon så jag vet hur det är att prata med kontospecialisterna, eller snarare hur det är att inte kunna tala med någon utan endast få automatiska mail på alla typer av frågor.

Av LemurenSwe
Skrivet av Phod:

Ni som inte verkar ha mötesrum, jobbar ni på call center e.dyl.? Jag skulle bli tokig om folk satt i alla möten i kontorslandskapet när jag jobbar. Där jag jobbar sker det givetvis ibland, men de flesta är rätt bra på att ta ett mötesrum, speciellt om de stör andra/störs av andra.

I mitt fall så har jag eget kontor på jobbet, men i stort sätt alltid dörren öppen. Kombinerar man det med mindre begåvade kollegor som för oväsen i korridoren utanför. inleveranser och annat stök så måste man ha NC. Sen har jag barn på hemmafronten i åldrarna 3-6, så bra att kunna plocka med lurarna hem dom dagarna man jobbar hemifrån och inte riskera att ett utbrott från deras håll påverkar samtalen nämnvärt.

Sen är det ganska najs att bara kunna plocka upp samtal med musik i bakgrunden utan att det hörs för den man pratar med.

Av LemurenSwe
Skrivet av norrgrd:

Om det är Teams du ringer via så har dom tillräckligt bra inbyggd noise suppression att du klarar du utan boom men ska du någonsin ringa något annat är boom att rekommendera.

För mig låter det som att du ska gå på Jabra Evolve 85 / Poly Voyager Surround 80.

Har bland annat sålt headsets i över 15 år. Om ni kör HP (som äger Poly) på jobbet så är också "dongeln" inbyggd från nästa gen (G11) Elitebooks så då slipper du tänka på den.

Tyvärr inte, jag använder skitmjukvaran vid namnet VoiceGo som levereras av ITS Nordic med flera. Det är utanför ämnet egentligen, men kan verkligen inte rekommendera någon att köpa en telefonilösning där denna mjukvara ingår.

Just nu väger det åt Jabra pga prisbilden, men vi får se vart det slutar.

Av LemurenSwe
Skrivet av stoffe-2k:

mic bom är ett måste skulle jag säga i ett kontorsammanhang , alla mic på sladd/vid örat låter skit.

kör själv Jabra Evo. 75

Verkar ha hänt en hel del på den fronten, lyssnat på tester och Poly, Bose och Epos har alla helt OK mikrofoner för att sitta vid örat.
Själv föredrar jag boom-mic pga möjligheten att fälla upp denna och muta. Som sades i första posten så kör jag med ett PC360 privat och även om den saknar allt vad heter ANC så är det ett så skönt headset att inget annat går hem i privat miljö.

Av LemurenSwe
Skrivet av Adnerhill:

Vi kör Jabra Evolve 80 på jobb, sköna och både bra ljud och mic

Skrivet av nickhe:

Poly voyager focus 2 <- Kör den själv, väldigt nöjd
Jabra Evolve 75 <- Har den med å fungerar bra men batteritiden är sisådär

On-ear, så dom möter inte kravlistan tyvärr.

Skrivet av CGI:

Kör med dessa på jobbet och hemma (fast USB-A) och de är toppen för Teams, Zoom etc.
https://www.proshop.se/Hoerlurar-Headset/Poly-Blackwire-C5220...

Edit: Även väldigt bekväma att ha på i många timmar.

On-ear och kabelanslutna, dubbelnej.

Skrivet av kamisama76:

De gör ju jobbet bra, men deras firmware/programvara överlag är helt jävla värdelöst tyvärr.
Vi kör dem på vårat jobb med, och de är definitivt bra även de billigare. Kört både 65, 75 och även 80 men samma fel för alla och det är att programvaran har en tendens att spöka och bara vara speciell.

Är det FW på lurarna eller Jabras mjukvara för PC som är bekymmret?

Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Något jag stör mig på att de är lite sega i uppstarten, men det är nog alla headset av ej klassiska kabelvariant.
Någon ringer och man svarar, sedan startar man headseten. Motparten kommer då säga Hallå ett par gånger innan ens headset har startat. Rätt metod är att först starta headseten och sedan svara.

Skrivet av kamisama76:

Om pris inte är någon faktor så de lillaankan rekommenderar prickar väl in det mesta.
De har i princip allt du önskar, även BT för telefon om jag minns rätt - ska iaf finnas en version av dessa för detta!
Öppna lurar är mestadels Hi-Fi lurar så har svårt och tro att det finns i kombination med övrigt du önskar tyvärr.

Nackdelar med dessa är Steelseries programvara som hade kunnat varit bättre samt att öron-kuddarna också är lite meh vad jag hört av IRLs så jag rekommenderar att beställa "Wicked Cushion" isåfall de är riktigt trevliga, finns på Amazon afaik.

Det redan höga priset kombinerat med seg uppstart likt beskrivet ovan samt att man bör byta kuddarna på dom vid längre sessioner gör att dessa lurar sammantaget åker ur.

Skrivet av ZyntaX:

Börjar med att ge eloge för att du kräver aktiv noice cancelling på mikrofonen.
Kan dra en lång rant om hur ofta man ertappar mindre begåvade personer som använder Airpods, Bose och annat i öppna kontorslandskap och låter stackaren på andra sidan samtalet lida.
"Va? Hör du inte vad jag säger? Nu då? Hör du mig nu då?"
/end rant.

Öppna lurar, det finns ej så vitt jag vet. Då får du nog göra en egen konstruktion med öppna hörlurar förmodligen med kabel. Och sedan mod-mic till dem. Jag känner inte till några öppna headsets alls för kontor.
Edit: Kom på dessa: https://youtu.be/7CV9ReIDl4A ej wireless.

Ser att du kräver over ear, men jag rekommenderar att överväga dessa on-ears. De har en relativt ok noice cancelling för att vara over ears. De funkar så länge det inte är extremt stökigt runt om dig.
Behöver du ha lurarna på dig 8 timmar om dagen så är det nog bekvämare med over ear såklart.
Jag jobbar som resande så mitt behov kanske är annorlunda.

Jabra Evolve2 65 Flex Fälls ihop till att ta ingen plats i arbetsväskan.
Finns att köpa med USB-A eller USB-C dongel beroende på vad man föredrar.
Jag ville inte ha laddningsdockan som bara tar plats på skrivbordet, man laddar med usb-c när man behöver bara. Men om man vill så kan man köpa Jabra docka för trådlös laddning, alla möjligheter finns.
Finns teams version och icke teams version.
Funkar fantastiskt att använda både till jobbdator och jobbtelefon samtidigt (dongel + bluetooth).

Over ears, kika lite reviews på Jabra Evolve2 85. Jag har inte testat dem själv men skulle tänka mig att de är svårslagna för kontor.
Tänk på att Jabra så får du välja om du ska ha USB A eller C. UC eller Microsoft (teams eller ej). Och laddstation eller ej.
Så finns rätt många konfigurationer.

Tack för tipset, Evolve 85 landar på 3k via Elgiganten (förvisso beige) så den är högintressant. Just nu efter att plöjt igenom massa mikrofontester är att det står mellan Jabra Evolve 2 85 och Poly Voyager 8200 UC. Båda hamnar sub 3k inkl moms och finns i svensk butik. Polys ANC är jag bekant med sen tidigare från 4200 UC som jag använder nu, räknar med samma om inte bättre prestanda.

Att ens överväga ett headset för röstkommunikation i jobbet utan ANC tycker jag är galenskap. Det är helt enkelt inte proffsigt att låta kunder etc höra allt som är runt om kring en. Önskar att fler tog tillvara på detta vid val av headset.

Så nu står det nog mellan dessa;
https://www.elgiganten.se/product/tv-ljud-smart-hem/horlurar-...
vs.

https://www.elgiganten.se/product/datorer-kontor/datortillbeh...

Av LemurenSwe
Skrivet av Arrhenius:

Hej.

Jag skulle klassa dessa som stängda och dom blir ganska varma nästan som att de blir kladdigt.

Jag hade ett par sånna innan och satt och spelade med men av nämnda anledningar bytte jag till Artic 7+.

Efter att ha läst en del så kommer dom oavsett inte vara aktuella pga dålig räckvidd och dålig mic.

Av LemurenSwe
Skrivet av Alastor Moody:

Tack, ska spana lite på dessa.

Har även snubblat över Orosound Tilde Pro som kan köpas med over-ear kuddar. Någon som har erfarenhet?
https://www.amazon.se/-/en/Tilde-Bluetooth-Compatible-Detacha...

Av LemurenSwe

Tips på headset för jobb

Jobbar inom service/administration och sitter säkert 3-4 timmar i telefon per dag. Nu har nuvarande headset börjat gå i bitar. Letat men inte hittat en produkt som uppfyller det jag önskar. Sätter mitt hopp till Sweclockers då jag tänker att någon har liknande krav på ett headset.

Använder idag ett Voyager 4220 UC från Poly (fd Plantronics). Generellt bra headset som rekommenderades av Inet. Nu har det dock pga designmiss gått sönder för andra gången och Poly är inte sugna på att byta ut det igen. Utöver detta så är det on-ear hörlurar vilket innebär att det trycker på ytterörat vid längre sessioner. Varje gång jag använder det längtar jag bara efter mina PC 360 jag kör hemma vilka bortsett från att dom är kabelanslutna är det bästa headset jag testat (kan använda detta headset i 10 tim utan problem)

Krav:
Trådlöst och ansluts via dongel till PC med USB A eller USB C
Bra mic (samtal hela dagarna)
Over-ear

Önskemål:
Öppna lurar
Aktiv brusreducering för mic

Oviktigt:
Hur dom ser ut. Gör inget om dom är gaming-inspirerade bara dom uppfyller ovan. Kommer endast användas på kontor utan klädkod.

Pluspoäng:
Stöd för BT så det också kan användas till mobiltelefonen

Av LemurenSwe

30-tal kvar nu.

Av LemurenSwe

Massor med TOSHIBA MG04SCA60EE 6TB SAS-diskar

Har 20+ 6TB diskar att avyttra pga uppgradering av NASen. 500kr/st. Hämtas i Haninge eller i Kärrtorp (vissa dagar, efter ök)

Se nedan typiska stats på diskarna. Drifttid/andra metrics kan diffa något. Alltid varit monterade i JBOD eller rackchassi med jetmotorer till fläktar så aldrig gått varma.

=== START OF INFORMATION SECTION ===
Vendor: TOSHIBA
Product: MG04SCA60EE
Revision: 0101
Compliance: SPC-4
User Capacity: 6,001,175,126,016 bytes [6.00 TB]
Logical block size: 512 bytes
Physical block size: 4096 bytes
Rotation Rate: 7200 rpm
Form Factor: 3.5 inches
Logical Unit id: 0x5000039688c9ed35
Serial number: 95B0A0ARFWWB
Device type: disk
Transport protocol: SAS (SPL-4)
Local Time is: Wed Jan 3 10:18:59 2024 CET
SMART support is: Available - device has SMART capability.
SMART support is: Enabled
Temperature Warning: Enabled

=== START OF READ SMART DATA SECTION ===
SMART Health Status: OK

Current Drive Temperature: 20 C
Drive Trip Temperature: 65 C

Accumulated power on time, hours:minutes 36533:36
Manufactured in week 37 of year 2015
Specified cycle count over device lifetime: 50000
Accumulated start-stop cycles: 179
Specified load-unload count over device lifetime: 600000
Accumulated load-unload cycles: 1635
Elements in grown defect list: 0

Error counter log:
Errors Corrected by Total Correction Gigabytes Total
ECC rereads/ errors algorithm processed uncorrected
fast | delayed rewrites corrected invocations [10^9 bytes] errors
read: 0 66 0 0 0 2080546.393 0
write: 0 0 0 0 0 24897.962 0

Non-medium error count: 11519

SMART Self-test log
Num Test Status segment LifeTime LBA_first_err [SK ASC ASQ]
Description number (hours)
# 1 Background short Completed - 36009 - [- - -]

Läs hela annonsen här

Av LemurenSwe

Amazon, kom skickad i Seagates egna stötdämpande material. Har driftsatt flera likadana från samma batch som funkat bra.

Av LemurenSwe

HELT NY Seagate Exos X16 14TB

Säljer en helt ny Exos X16 14TB. Oöppnad förpackning (dvs plomberad). Garanti genom serienummret till 2027-12-23. Man kan verifiera disken genom https://verify.seagate.com/verify/

Hämtas i Kärrtorp, Johanneshov eller i Haninge enl. ÖK. Skickas inte, bor du inte i närheten be nån polare hämta den eller nåt, för jag skickar inte.

Priset är ristat i granit.

Läs hela annonsen här

Av LemurenSwe
Skrivet av SUMITOMO:

Resell AB eller?

Nä dom härjar väl bara i Örebro? Jag Tradera-horar.

Av LemurenSwe
Skrivet av SuperNova:

Du måste räkna en jäkla massa om du behöver 25st.

Köpte dom till firman, blir mycket att räkna på där.

Av LemurenSwe
Skrivet av Mennoo:

Amazon verkar fixa så att alla miniräknare blir returnerade...

Dom 25 jag beställde kommer i eftermiddag.

Av LemurenSwe
Skrivet av Naki:

Lite det jag stör mig på i sådana här fall. Gör du som företagare fel så avbryt ordern. Visst, du kanske får en prick i Amazons protokoll, men du har ju faktiskt gjort fel.

Sedan så, returprocessen kanske gjorts om sedan jag sist returnerade något på Amazon. Men då var man tvungen att välja en orsak till returen och man kunde välja att man ville returnera för att man fått fel vara eller att den var trasig vilket inte stämmer. Eller så kunde man välja att det var en obehörig beställning eller att jag som kund ändrat mig. Vilket inte heller är rätt och dessutom implicerar att jag som kund gjort fel. Så vilken orsak ska man då välja?

Ingen av dom valen är något som stämmer in på situationen, på sikt så ger returer som denna även dig som kund dålig score hos Amazon och i förlängningen kan man få kontot avstängt. Det är så fyrkantigt att man inte heller kan förklara den speciella situationen för kundtjänst, för dom tar ändå bara på måfå ett av dom valen du har tillgång till via retursidan och dina kundmetrics försämras oavsett.