Inlägg

Inlägg som Chibariku har skrivit i forumet
Av Chibariku

Hur länge har du låtit den tugga? att zippa 600 GB lär ta en stund för servern innan den kan börja ladda ner.

Av Chibariku
Skrivet av Selmalagerlöf:

har dom inte lagt ner utvecklingen av det programmet för ett par år sedan?

Har varit en brokig resa med några stora uppehåll med ägarbyten mm men de släppte en ny version förra året.

Av Chibariku

Flashbacks till när man släpade tillbaka ryggsäcken i Tibia efter en hunt. Trots att man inte kunde bära hur mycket som helst kunde man dra/slänga ryggsäcken framför sig på marken.

Men tycker det fyller en bra även om jag använder town portal alldeles för ofta i Diablo för att sälja av skräp 😅

Av Chibariku
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Alla pratar om Ai, hur mycket Ai kommer förändra vårt datoranvändare. Och de vanliga datanördarna är som Larry David i FTX reklamen: https://www.youtube.com/watch?v=hWMnbJJpeZc Där det senare visade sig att FTX var Ponzi scheme bedragare, så man skulle ha varit Larry David.

Nå jag är mycket förväntningsfull över allt nytt med Ai som kommer och mycket kommer med användaren ingen extra kostnad. Alltså vi får det på köpet. Det blir mycket spännande att se hur folk kommer använda den i framtiden.

2st stora hinder emot stor användning av dessa Ai chatar ser jag. Två stora grupper användare är elev/student och folk som arbetar.
Elev/student så räknas väl typ all användning som fusk, i arbete måste man vara extremt noggrann med vilken information som lämnas ut för precis vad som helst för vilken kund som helst. Det innebär ett overheadjobb med att skriva frågan med påhittad information och sedan får man ett mindre bra svar tillbaka. Och man kan ifrågasätta tidsvinsten?

Alltså säg att man vill ha en SQL query. Man får då manuellt hitta på några tabeller med fiktiva kolumner etc, sedan be Ain skapa en Query där lösningen innehåller del av svar som man är ute efter. Och när svaret långtifrån är bra, så är frågan hur mycket tid man tjänade?
Detta kommer förändras, dels blir svaren bättre. Och Ain kommer köra på ställen där det inte står saker som: Citat: "Dina konversationer behandlas av mänskliga granskare för att förbättra tekniken som driver Gemini-appar. Ange inte något som du inte vill ska granskas eller användas."

För min del hade jag tjänat enormt mycket tid om att fråga ChatGPT om en SQL query. Är ingenjör inom tillverkningsindustrin och har bara en introduktionskurs i programmering plus gjort lite hobbyprojekt hemma.

Men jobbar inte nog ofta med programmering så glömmer ofta bort syntax och även en del lätta kommandon. Så där är AI verkligen ett bra hjälpmedel, förhoppningsvis kommer tillräckligt bra modeller som går att köra lokalt, eller iaf inom det interna nätverket, snart så man slipper hitta på fejkad data.

Av Chibariku
Skrivet av MrRunaway:

Apple M1 klarar bara 8K, men om man köper den här skärmen, då tippar jag på att man har något bättre än M1. Eller åtminstone har råd att köpa en bättre.

Jag videoredigerar på min MacBook med en ansluten 4K-skärmen och jag skulle mer än gärna ha en 6K-skärm.

Måste upp på M2 Pro och nyare om man vill kunna köra 8K.

https://support.apple.com/en-us/102236

Men ja man sitter nog inte på en M1 om man köper den här skärmen.

Av Chibariku
Skrivet av JasBC:

Normen jo. . . för närmare ett halvt sekel sedan.

29 år är fortfarande kortare tid än aldrig.

Av Chibariku
Skrivet av LeonHart:

Vad jag vet har webbläsare aldrig kostat pengar. Är det inte nyhetsvärde i det? Är det inte nyhetsvärde i att Google lanserar en ny tjänst?

Var snarare normen att de kostade pengar eller var i bundle med andra mjukvaror innan Internet Explorer 1.0 kom.

https://en.wikipedia.org/wiki/Browser_wars

Av Chibariku
Skrivet av r80x:

Så man ska stänga av sin telefon och skicka in den och betala en massor för att fixa den? Borde inte en hel återställning räcka?

Nu låter det visserligen som att det är riktade attacker men känns som att de borde finnas en smidigare lösning än att blanda in en tredjepart. Nuke:a telefonen.

Lockdown mode är inte så begränsat som det låter
https://support.apple.com/en-us/105120

Av Chibariku
Skrivet av Robincroneld:

Ja för i Nordkorea går alla tåg i tid och budgetunderskott existerar inte.

Nordkorea, ständigt i den teknologiska framkanten.

Av Chibariku
Skrivet av Gimbal:

Än så länge.
Men numera (och det är windows 10) så vill den gärna söka på internet istället för bland dina installerade appar.
Vill jag starta en app som heter monitor och trycker win-knappen och börjar skriva så inte fan hittar den programmet bland mina appar utan den söker på nätet i första hand och jag får läsa om slagskeppet monitor eller om programmet monitor (som jag försöker starta) på deras egen hemsida.

Inte förrän jag med muspekaren väljer appar så hittar den appen. Så ävla irriterande.

Ja eller så tycker den helt plötsligt att teams classic är en bättre match än nya teams. Och så är man för snabb på enter och för upp en dialogruta med "vill du prova nya teams?"

Av Chibariku
Skrivet av Mocka:

Menar mest att det kommer massa nya standarder men produktutbudet som använder dessa standarder hänger inte alls med

NVMEs nosar ju redan på teoretiska max gränsen för PCI E 5.0. Sen är det ju en annan sak att vanliga konsumenter mest troligt inte kommer dra nytta av de hastigheterna.

Men det är ju ändå önskvärt att gränssnittet inte agerar flaskhals för teknologin än tvärtom.

Av Chibariku
Skrivet av Hackers:

Visst men har en äldre dator. Intel i7-6700K och då är det väl svårare att installera win11?

Lite svårare men det är inte svårt.

Av Chibariku

Hoppade precis tillbaka in i Tibia. Spelade som mest runt 05-06 och har sen dess bara testat att köra upp någon karaktär till runt level 20. Men nu blev suget för stort och började lite mer seriöst. Har precis solo:at en drake utanför Venore och nostalgikicken är total. Samtidigt saknar jag spel där man behöver anstränga sig lite för quest och inte bara följa markörer på en karta.

Av Chibariku
Skrivet av medbor:

Ganska vackert ändå, men tänker att dagens datum kan ha med innehållet att göra?

Isåfall väldigt dedikerat att ladda upp en video för två veckor sen.

Av Chibariku
Skrivet av icogniito:

Missnöjd med hur dålig standarden egentligen är, kaoset kring vad som ingår och inte ingår i usb är egentligen inte bättre än det var innan.

Drömmen var en kontakt, en kabel, som klarar allt och passar till allt, det blev inte verkligheten. Är väl ä'ven därför det tagit så otroligt lång tid för allt att adopta usb c.

USB 5.0 måste vara solklar i vad den innehåller, och det bör vara krav på att alla usb c portar är likvärdiga.

Hoppas verkligen inte alla kablar måste ha stöd för 240W och 80 Gbit/s. Däremot hoppas jag det kommer komma krav på tydlig märkning och certifiering av kablar så man vet vad man köper.

Av Chibariku
Skrivet av Tempel:

Känns som morgondagens lagringslösningar kräver nån form av vagga för SSDerna i chassit så de får plats med kylare och att man flyttar dom från moderkortet och har en kabelanslutning istället... Lite nytänkt helt enkelt, då skulle man kunna portar för flera SSDer dessutom

Make 3.5" platser great again!

Av Chibariku
Skrivet av Kwirek:

Må så vara, men portarna är bara 2,5 om man inte gör det.

Skrivet av dlq84:

Det är bra att läsa specs

Missade att kolla routern.

Känns ju dock som rejäl överkurs om målet endast är att få 10 gbit mellan två datorer

Av Chibariku

Det är fel, man har rätt att undersöka varorna. Med vissa undantag som till exempel hygienartiklar https://lawline.se/answers/angerratt-och-test-av-varan-vid-ko...

Av Chibariku
Skrivet av dlq84:

Det räcker nog inte, måste även ha SFP-moduler

Sluta nu, CAT 6 klarar 10 Gbit upp till 55m.

Av Chibariku

Vad står det att du har för hastighet här?
Och har du testat att köra utan router, alltså bara kabel mellan dator och fiber omvandlaren.