Inlägg

Inlägg som Slashgibber har skrivit i forumet
Av Slashgibber
Skrivet av Ctrl:

AliExpress eller liknande sidor använder man inte för de stora tillverkarnas produkter. Man använder det för att få tag i mer udda eller speciella produkter som inte finns i det reguljära utbudet. Jag har vid flera tillfällen sett NUC enheter med bra CPUs för priser runt 1500kr, som en vecka senare hoppar upp till 3500+kr då en YT person rapporterar om enheten. De brukar ha enstaka enheter och ofta är märkena helt okända. Men så är det med de flesta NoName brandade produkter på dessa sidor.

Så sidan är i stort sett helt anpassad för att hetsa till impulsköp?

Av Slashgibber
Skrivet av SweViver:

För att få riktigt bra priser på Aliexpress så krävs det att man lär sig lite hur sajten fungerar...

Känns inte särskilt värt att spendera sjukt mycket tid för att spara ett par hundralappar. Speciellt när det mesta dom har bara är krimskrams i kinakvalitet. Alla faktiska produkter man faktiskt behöver finns antingen inte över huvud taget, eller så kostar dom 2-3 gånger mer än vad dom gör i Svenska butiker.

T.ex, jag ska göra två lite dyrare köp i närtid. En skärm, MSI MPG 321URX, och ett tangentbord, Razer BlackWidow V3 Pro

MSI MPG 321URX finns inte över huvud taget på Aliexpress. Razer BlackWidow V3 kostar 2200kr på Komplett, men 5500 på Aliexpress. Men visst kan jag få en grym deal på en näshårstrimmer och annat krimskrams via superdeals.

Av Slashgibber
Skrivet av dlq84:

Vad ska han kontra Inets pingvinstång med?

Dom borde slå på stort och börja inkludera en 8-pack Ferrero Rocher.

Av Slashgibber
Skrivet av johanandersson:

Det är en extremt stor skillnad jämfört med att kräva att individer registrerar sig med staten för att få läsa eller uttrycka åsikter.

Men förslaget gäller ju enbart sociala medier, alltså Instagram och Facebook. Eventuellt kanske dom skulle sträcka det till att även täcka TikTok och Youtube på sin höjd. Det handlar ju inte om någon form av åsiktsregistrering på alla former av diskussionsforum. Nackdelarna skulle i praktiken bli noll. Du förlorar inte rätten att uttrycka dina åsikter.

Sen så är det ganska skrämmande att man på något sätt känner att man måste vara anonym för att uttrycka sina åsikter.

Av Slashgibber
Skrivet av krEJZi:

Låter ändå rätt vettigt att ett politiskt parti inte ska kommunicera via anonyma konton. Mer vettigt förslag än det S kom med som vill att alla ska identifiera sig för att skapa ett konto.

Aldrig röstat L, men detta förslaget har iaf mitt stöd. Det handlar ju om att politiska partier inte ska kunna underminera vår demokrati med falska eller missledande budskap som de inte ens öppet vågar stå för.

Hur skulle man förbjuda det i praktiken utan att kräva ID-handlingar vid skapande av konton? Det enda sättet att faktiskt säkerställa att det efterföljs är att man följer S förslag.

Av Slashgibber
Skrivet av Dreijer:

På nuvarande och tidigare arbete, så jobbade jag 100% remote. Kommer aldrig att återgå till kontoret. Tittar in en gång i månaden och det räcker. Får verkligen ingenting gjort där.

Vad jobbar du med?

Av Slashgibber
Skrivet av Pyrree:

Sånt här som redan borde ha funnits på politisk nivå, idag får man fallskärm istället för löneavdrag vid misskötsel.

Sånt här har prövats sedan urminnes tider, det leder bara till beslutsskräck och mörkanden. Det är dumt, och har alltid varit dumt.

Av Slashgibber
Skrivet av Jygge:

Frågan är om det hjälper med otur så stressar dom anställda så att det blir fler fel...

Nej, det kommer garanterat leda till att chefer mörkar säkerhetsincidenter. Windows och Microsoft-tjänster kommer att bli väldigt osäkra i framtiden.

Av Slashgibber

"Nytt Rykte: 5000-serien kommer före 6000-serien."

Av Slashgibber
Skrivet av klein:

Det gör dom inte. EU inne peta saker som bara jävla med den lilla människa.

Hur är utsikten från månen?

Av Slashgibber
Skrivet av klein:

Det få bli EU kritisk parti i årets val. EU börja bli för myket av en det drömmar som HItler och Stalin hade.

Alltså, EU skulle kunna införa en lag om att förbjuda lacknafta i bebismat och folk som du hade gnällt ändå.

Av Slashgibber
Skrivet av dan@work:

"De får heller inte neka kunder på grund av att varan tidigare har reparerats av kunden själv eller tredje part"
Inget mera "warranty void if seal is broken" då?

Lagen låter bra vid första anblick men kostnaden för allt som nu måste bli enklare att laga kommer ju hamna någonstans.

"Warranty void if seal is broken" har slutat vara en faktisk grej väldigt länge nu, få tillverkare jag har varit i kontakt med har nekat på grund av att man själv öppnat produkten. Om det inte gäller ett garantiärende så hamnar slutkostnaden hos dig som kund.

Av Slashgibber
Skrivet av friArsenik:

Hej, kan ni vara snäll och reparera min iPhone? Jag har tappat den på golvet...

https://media.idownloadblog.com/wp-content/uploads/2011/02/Plasma-Cutting-iPhone.jpg

Ja, du får ju betala för delarna och arbetstiden, så om du är villig att pynta ut dom slantarna så tror jag inte Apple skulle säga emot.

Av Slashgibber
Skrivet av mavicxp21:

En fråga till er som inte vill bli spårade av Microsoft. Handlar ni alltid med kontanter över disk? Eller är det Swish, Betalkort, Kreditkort, internethandel osv...????

Det kan ni kanske ta er en funderare över.

Din bank får inte dela med sig av dina transaktioner, och företaget du betalar får ingen spårbar information, dom får en transaktionskod. Väldigt udda jämförelse.

Jag som arvtagare fick inte ens ta del av min avlidne pappas transaktionslista, i jämförelse med Windows 11 som i praktiken blir ett spionprogram när man har ett Microsoftkonto.

Av Slashgibber
Skrivet av TeamRocket:

Det är upp till företaget att utveckla det de finner är värt att utveckla. Dagens TOS om nedläggning av tjänsten duger för det är upp till kunden att acceptera villkoren.

Om spelarna vill ha andra förutsättningar får de utveckla sina egna spel.

Eller så inför man tvång på att utvecklarna måste släppa servermjukvaran fritt när dom släcker sina egna servrar.

Av Slashgibber
Skrivet av pv2b:

Säga vad man vill om Apple (de flesta här vet att jag inte är en fan) men de kollar åtminstone apparna innan de publiceras.

Det gör dom inte alls, det finns gott om phishing-appar på Apples butik med. Däremot reagerar Apple snabbare än Google när något anmäls.

Av Slashgibber

Kan dom då även se till så att man kan öppna flera instanser av nya inställningarna? Så att man slipper hålla på att gå fram och tillbaka när man ska göra mer än en sak? Kanske till och med ha en hub där man kan öppna olika inställningspaneler. Nej, fy, det låter användarvänligt.

Av Slashgibber

Det här låter väldigt Star Trek. Nej, dom får först ta och uppfinna ett Trek-liknande holodeck innan det kan bli intressant.

Av Slashgibber
Skrivet av huxflux:

Den ena handen ger till den andra handen.

Det blir nog så att EU-kommissionens blir vitesbelagd och pengarna dras från kommissionens egna budget.

Av Slashgibber
Skrivet av SvingitGolf:

Apple gör det enbart för EU:s Digital MArket Act. Inget annat. Så jo, det är EU man ska beskylla i detta fall.
EU är ett jävla skit. Det var en bra idé på papper, men i verkligheten har det bara blivit korrupt och försöker centralisera all makt och bestämmande. Så i framtiden kommer det inte finnas länsder i EU, bara stater som ska lyda dom allsmäktiga få ledarna.

Nej, Apple gör det för att behålla kontrollen dom nu har över sina Iphoneanvändare. Du äger inte din Iphone, du leasar den mot en engångsbetalning. Hade du varit ägare av den så hade du själv kunnat bestämma över vad du vill installera på din telefon.

Hail corporate! 🤡