Inlägg

Inlägg som Leinhart har skrivit i forumet
Av Leinhart
Skrivet av Nucky:

Tesla ligger i framkant med allt som kommer till elbilar att göra. Finns ingen annan rent tekniskt eller ingenjörsskap som klår dom

Som en inte så stolt ägare av en 2023 model X performance och dessutom ingenjör själv så undrar jag vad du gaggar om.

Av Leinhart
Skrivet av Leinhart:

4500 för 2019 om den finns kvar

Drar tillbaka budet, missade att det var skärmen som var trasig.

Av Leinhart

4500 för 2019 om den finns kvar

Av Leinhart

😮‍💨 Blir nog ett sånt till nästa bygge.. herregud 🤤

Av Leinhart

Upptäckte ”drift phonk” i slutet av förra året. Hade ingen aning om att jag gillade det så mycket 😂

Av Leinhart

Som en ägare av Samsungs ultrawide skärm på 49 rum så är det enda alternativet för mig Samsungs nya ännu större ultrawide. Once you go ultrawide you never go back

Av Leinhart

Riktigt schysst!

Av Leinhart

Kör Noctua, jag har moddat min Darkrock med Noctua fläktar istället 😂 nu är den nästan lika bra som min gamla D15 från 2015.

Enda anledningen till att jag tog BeQuiet är att det var över 1 månads leveranstid på D15 när jag byggde senaste burken 2019.

Av Leinhart
Skrivet av mrqaffe:

Nja, Markus kräver att du är otroligt bred och har mycket underliga proportioner på kroppen om den ska vara ergonomiskt bra om du inte är tung, jag tror ärligt talet inte att den kan vara bra för någon för är man så bred och lång (inte hög utan stor rumpa och mage) att den har passande mått på sitsen lär man vara så tung att den inte håller i gungan, gungan är inte den starkaste på dem och jag vet av egen erfarenhet att de kan spricka och vi har reparerat 2 gungor där plåten gått av, de tål helt enkelt inte jättetunga personer och troligen väger man en väldigt bra bit över 100 kilo innan måtten på den börjar passa kroppen.
Armstöden är också väldigt smala och gungan har bara 2 lägen där den kan låsas och fotkrysset funkar inte som fortstöd, det finns en del saker med den som gör den mindre ergonomiskt bra som inte har så mycket med kroppsproportionerna att göra hos personer med normal kroppsbyggnad. Det finns kanske nån den verkligen passar men den passar inte den absoluta majoriteten av kroppar, det är en kontorsfåtölj man sitter i tex vid ett konferensbord och inte en stol man sitter på för att arbeta vid ett skrivbord .

Armstöden suger, men stolen passar mig fint

Av Leinhart

Jag bjuder 5500 bananer med hämtning

Av Leinhart

Hänger Windows med datorn? Kan köra upp och hämta datorn på fre/lör isåfall, för 2000.

Av Leinhart

Såg riktigt fint ut, hoppas man kan köpa bara chassit

Av Leinhart

Plexi brorsan, plexi.

Skaffa en skiva plexiglas som du limmar mot skärmens lister. Du kan säkert få en anpassad skiva på hornbach eller bauhaus. Sen kan du slå skärmen med ett baseball trä om du vill.

Av Leinhart

Noctua D15 för 500kr och jag köper två.

Av Leinhart

Har du/ni testat Talisman? Det är ett grymt bra och utbyggbart brädspel med många expansioner. Jag och min bror spelade det mycket när vi var i 9-10 års åldern och spelar det fortfarande idag över nätet på playstation då det även finns i digital utgåva.

Talisman har en enkelhet att komma igång likt monopol jämfört med dnd. Banan består av 3 banor den ena innanför den andra osv. Spelet går ut på att från den yttersta komma in till mitten av banan med en talisman. Man börjar alltså i den yttre och försöker bli stark genom att kasta tärningarna för att röra sig på banan (fylld med olika platser som städer, skog, banditer, traders, priests, gatekeepers och ferrys etc) och dra äventyrskort, samla magier eller vapen och kanske slåss mot varandra. När man blivit stark nog så kan ta sig in till den mittersta banan där det lurar svårare utmaningar för att kunna få sin talisman som man behöver för att kunna ta sig in i mitten. Det finns även mycket expansioner med ”dungeons”, grottor, bergsleder fyllda med fler monster, companions, legendariska föremål. Varje person väljer dessutom en unik klass/gubbe som har olika stats för magi, styrka, liv och olika alignments så de får olika bonusar/nackdelar på platser eller äventyrskort.
Rätt komplex och immersive upplevelse för barnen men samtidigt nästan monopol enkelt att styra för den vuxne när man väl läst reglerna med självförklarande kort.

Har själv spelat en hel del dungeon and dragons med riktiga nördar på 90-00 talet och det är skoj ibland men det blir lätt bajsnödigt och kanske inte riktigt vad man förväntar sig av en familjekväll av mina erfarenheter.

Av Leinhart
Skrivet av Zyda:

Tack för tipset! Har googlat lite men verkar vara dåligt lagersaldo på DDR4 kort i den formfaktorn.
Men får väl bredda mina vyer bortanför inet...

Har bra erfarenhet av inet så blir lätt att jag kollar där först.

Men annars så funkar mitt förslag till bygge? Om än lite dyrt och overkill med DDR5?

Tjo, lite sent ute kanske, har haft fullt upp med julaktiviteter.

https://www.inet.se/produkt/5302777/corsair-32gb-2x16gb-ddr4-...
https://www.inet.se/produkt/5303938/kingston-fury-32gb-2x16gb... (billigare 3200mhz dock)

Av Leinhart

Kör AMD med 32gb DDR4. Hittade corsair 3600mhz 32gb för 1100kr på komplett eller Netonnet härom veckan. Så borde kosta 2-300kr mer med 32gb.

De 3-4000 du sparar på @scarabeo s build kan du lägga på DDR5 och nytt moderkort när du väl behöver köpa ny processor om 3-5 år beroende på dina krav och förväntningar i prestanda.

Av Leinhart

Nu vet jag inte vilken mobiloperatör du har, men jag har t.ex. två kostnadsfria surfkort till mina 2 obegränsade telefonabonnemang, surfkorten är sålunda obegränsade och med en gammal 4G router surfar jag fortfarande uppemot 75-80mbit/s. Hos telenor och tre vet jag att de tar 99-129kr för liknande upplägg.

Av Leinhart

Vad ger du för en ryzen 3900XT

Och 16 GB hyper fury 3600mhz CL16?

Ska eventuellt uppgradera ram och processor.

Av Leinhart
Skrivet av perost:

Det beror på vilken bildfrekvens man är ute efter. Nvidia marknadsför det som att det nu kommer gå att gå upp till 1440p@360Hz i såna här tävlingsspel. Så i det fallet handlar det om att faktiskt kunna gå upp till 1440p från ännu lägre upplösningar.

Men kollar man på mer krävande spel så är det inte särskilt svårt att hitta spel som 3090 Ti inte klarar att hålla 120+ fps i 1440p, så det går nog att utnyttja ett 4090 rätt bra om man sitter på en 1440p-skärm med 165Hz eller ännu högre frekvens. Och typen av kunder som köper 4090 har troligtvis rätt bra skärmar också.

Yes, får jag ett prestandahopp på över 50% så kommer jag nog byta ut mitt 3080ti, 5120x1440 är rätt tungdrivet.

Man måste ju lägga mer på skärmen än grafikkortet, annars är det ju helt i onödan