Inlägg

Inlägg som KiXeR har skrivit i forumet
Av KiXeR

Du skrev ju "Hade bundet elpris till December på 60 Öre kw/h.
Glömde säga upp avtalet och ändra till rörligt. Blev automatiskt bunden på nytt ett år och kommer få betala otroligt låga 8:- kr per kwh inkl allt.

Vattenfall kan dra åt helvete
"
Men samtidigt skriver du att att avtalet avbröts, dvs de rättade till eventuella misstag. Faktum kvarstår att det är upp till dig som kund att alltid läsa avtalet och det finstilta, att du ligger hemma med feber spelar ingen roll. Sen kan jag tycka att man behöver inte vänta in i det sista för att göra ett aktivt val, du kan förlänga avtalet några månader innan om man så vill.

Skrivet av Lodisen:

Nu bröt ju dom mot lagen då det INTE stod med i ursprungsavtalet under deras villkor.
Dessutom förlängdes det utan att de informerat i tid (Om än 57 dagar istället för 60). Lagbrott #2.

Är det ändå mitt fel då, eller? (Avtalet bröts efter jag påpekade detta)

Från första början så bör det vara olagligt att förlänga avtal utan att kunden gör ett aktivt val.
Skulle det kännas OK för dig om jag band om dig på ett avtal som löpte över en 10-årsperiod, så länge du blivit informerad i förväg?
Jag låg sjuk med +40c feber under tre veckor när det var dags att ta ställning. Att kolla elavtalet står inte högt upp på priolistan i det läget.

Av KiXeR

Så du skyller på elleverantören för ditt misstag. Hur tänker du?

Skrivet av Lodisen:

Hade bundet elpris till December på 60 Öre kw/h.
Glömde säga upp avtalet och ändra till rörligt. Blev automatiskt bunden på nytt ett år och kommer få betala otroligt låga 8:- kr per kwh inkl allt.

Vattenfall kan dra åt helvete

Av KiXeR

En vanlig myt bland elbilsfanatiker. Din Tesla är en tung bil, tyngre än motsvarande ice bil, visst slipper du motorservice men allt annat, bromsar, däck, slitdelar i fram/bakvagn blir det ingen skillnad på mot en ice bil. Nu vet jag inte vad den typen av service kostar på en Tesla men jag gissar på att den är högre än medelbilen.

Skrivet av Spiffman:

Service behövs inte längre, gärna ett luftfilter per år.
Nu betalade förvisso volvon en del av teslan så kommer man utan något så är det så klart en tröskel.
Batteri på runt 70kW och tankar man för runt 1-2 kronor så kostar en tank någon hundring.

Slaget på ett år så sparar jag typ nästan 5-10k i månaden.

Av KiXeR

Du behöver inte logga in, i kassan kan du ange ditt family medlemskap, gjorde jag.

Skrivet av TKD_1337:

Att logga in/beställa på IKEA.se fungerar fortfarande inte. Meningslöst, var samma problem förra året pga. ett (ganska medioker) erbjudande.

Av KiXeR

Det är just det som är problemet, COD är en kassako men Sony ligger på den lata sidan. Istället för att satsa på det man har så tar man enkla vägen ut och gnäller till myndigheter om att man kommer tappa pengar på msofts eventuella affär.

Man ska självklart inte lita till 100% på msoft men argumenten som Sony lägger fram i detta fall är bara löjliga.

Skrivet av Bernd_P1:

Det fanns/finns. Heter Killzone. Men Sony har inte gjord nånting med det på några år. Men API:n finns.

Kan tycka att det är rätt roligt att så många tycker vi ska lita på ett företag som förra generationen försökte leka storbror med 24/7 övervakning.
För att inte tala om Phil S själv. Skulle aldrig lite på den snubben. Har folk redan glömt zenimax dealen?

Av KiXeR

Konceptet förstår jag men inte argumenten. COD är en stor api men det kan inte vara orsaken till att köpet inte går genom för det är vad Sony vill. Konkurrensen kommer inte dör bara för att msoft köper en utgivare, Sony kan väl satsa lite mer på sina apier och göra en COD döddare istället för att gnälla på att vinsten kommmer ta stryk. För i slutändan för Sonys del handlar det bara om pengar och inget annat.

Skrivet av tozz:

Du verkar inte förstå konceptet "two wrongs doesn't make a right". Att Sony och Nintendo startade det är ju för att dom var först med konsoler... Så nej mitt argument faller inte platt, du har bara inte förstått det. För övrigt hade FTC även åsikter om Sonys köp av Bungie, en affär som var obetydlig i jämförelse och egentligen borde dom nog stoppat den också.

Av KiXeR

Monopol är aldrig bra det kan vi vara överens om men i detta fall är det Sony som motsätter sig affären med hänvisning till att de kommer tappa COD på sin plattform. Om vi vänänder på steken och ställer frågan vad är det som stoppar Sony från att skapa en api motsvarande COD på playstation?

Skrivet av meanh:

I detta specifika fall är problemet att Microsoft vill köpa en hel utgivare där flertalet studior och där en av de största spelserierna i världen finns med. Problemet då blir att Microsoft när som helst kan stoppa utgivning av dessa hos alla andra än de själva om inte någon säger stopp, oavsett om det är Sony eller en konkurrensmyndighet. Microsoft har dessutom tillräckligt med pengar för att i framtiden kunna köpa exempelvis EA, Ubisoft, Epic, Embracer osv. så att gå igenom här och nu vad som är okej och inte inom branschen för att förhindra eventuella monopol och orimliga konkurrensfördelar är nödvändigt.
Personligen skulle jag hellre sett Microsoft göra mer som Sony och viss mån Nintendo, att efter nära samarbete under några år köpa upp nya studior som tillför bra spel till Xbox ekosystem. Istället tycks man köpa upp stora utgivare som borde ha ett tillräckligt underlag och storlek för att klara sig helt själva utan att vara bundna till en av de tre konsoltillverkarna. Kan faktiskt inte se mycket positivt för branschen i stort med sådana här stora uppköp oavsett om det är Sony, Nintendo eller Microsoft som gör dem.

Av KiXeR

För du ser god of war, last of us och många fler på xbox då? Sony och nintendo startade i princip skiten med exklusivitet. Sony har dessutom varit aggresiva med att köpa upp studios och sluta avtal med spelstudion om att inte släppa spel på xbox eller försena releasen. Så ditt argument faller platt. Problemet i detta specifika fall är Sony och ingen annan.

Skrivet av tozz:

Ser inte speciellt mycket Halo eller Microsoft Flight Simulator på Playstation, så tror inte han är speciell genuint intresserad av det, speciellt inte om man ser till hur mycket pengar MS lägger på att köpa sig exklusivitet på indie-marknaden.

Av KiXeR

Alla företag har sina strategier men Phil S på Msoft har gång på gång sagt att de vill ha ut sina produkter och tjänster för så många som möjligt. Sett ill konsumentvänlighet så är Msoft ett långt steg framför alla de andra, då tänker jag främst på gamepass. Exklusivitet bör dö ut är min tanke men det lär nog ta tid.

Skrivet av tozz:

Inte om du tänker långsiktigt, har redan förklarat varför tidigare i tråden. Dessutom stämmer det inte, då hade inte exclusives varit en grej men det har det sedan urminnes tider, du ser inte Super Mario eller Zelda på Xbox eller Playstation eller hur? Det är för att det inte ligger i Nintendos intresse att erbjuda sina spel till så många som möjligt.

Av KiXeR

Nja, men om du ser det lite logiskt så ligger det i msofts intresse att erbjuda sina tjänster för så många som möjligt ellerhur.

Det är bara ett stort företag i spelbranschen som bråkar och det är Sony, iaf i denna soppa. Deras argument är att de kommer tappa COD på deras plattform vilket Msoft har lovat att så är inte fallet. Kan hålla med om att ord från Msoft kan tas med en nypa salt men sett till historiken så har de hålllt vad de har lovat, iaf med exempelvis Minecraft. Dessutom erbjuder de ett 10 års avtal för företag som Nintendo har nappat på men Sony vägrar. Så kontentan är stt Sony är r****l i detta fall.

Skrivet av tozz:

Lovat? Det betyder bokstavligt talat ingenting alls i sammanhanget.

Sen vet jag inte varför så många tar upp att det är Sony som har invändningar, vem skulle det annars vara, Electrolux? Det är ju om något talande för hur illa ställt det är i spelbranschen när det endast finns två företag med maktposition som bråkar.

Av KiXeR

Man ska inte vara naiv och tro att affären inte handlar om ens eget bästa, i detta fall så är Msoft ute efter att stärka sin position i spelbranschen ytterliggare och göra de rika aktieägarna ännu rikare. Men enda orsaken varför ens FTC kollar på detta är pga. Sony. De har inte råd att köpa ACBLiZz vilket de gladligen skulle vilja och inte gnälla då. Sen får du kolla på hela bilden, Sony har massvis med studios och exklusiva spel som släpps på deras plattform och då är det helt plötsligt ok. Denna affär påverkar inte konsumenten nämnvärt iom att Msoft hsr lovat att COD ska vara mulitplattform, vilket är mest logiska utifrån affärssynpunk.

Skrivet av Ozzed:

"marknaden" alltså aktieägare och investerare? För den här instansen tittar väl mer på hur en eventuell affär skulle påverka vanligt hederligt folk.

Av KiXeR

Det rolig är att det är bara Sony som gnäller på detta eventuella uppköp, majoriteten av marknaden är positiva till upplöpet.

https://youtu.be/AC2hplItGmY

Skrivet av Ozzed:

Bra. Jag är trött på att stora företag konstant försöker äta upp konkurrenter bara för att de "har råd" så jättebra att det fortfarande finns de som har makt att säga nej till sådana här dumheter. Man mår ju liksom illa bara man hör ord som förvärv och uppköp. Tvi fan.

Av KiXeR

Nog är det ett bra spel men kommer inte i närheten av red dead redemption varken story eller gameplay.

Skrivet av Starric:

Absolut inte! Men, det faller så klart inte 100% av alla spelare i smaken. I mina ögon bland de bästa och mest minnesvärda spelen som gjorts. Enligt många recensenter åtminstone det bästa som kom till Playstation 3. Om det fanns ett spel jag önskade radera ur minnet och få spela igen för första gången är detta definitivt en av kandidaterna. Nu 9 år senare är det ju nästintill på den nivån

Av KiXeR

1+8T

Av KiXeR

Skitsnack. Har kört diesel i 3 år, majoriteten av de 3500mil som är körda är korta sträckor och det har inte varit några problem. Brukar räcka att köra ut på E4an en gång i månaden för att bränna ut filtret. Diesel är visserligen dyrare att tanka men fortfarande billigare i längden än en bensinbil pga lägre förbrukning. Pratar man med alla mekaniker ute på internet så ska man inte heller köra bensinbil korta sträckor.

Skrivet av SuperDuperKillen:

Inte så mycket som folk vill tro.

Kör man mycket korta sträckor så är diesel definitivt sämre.

Av KiXeR

Var? Du menar ÄR hoppas jag .

Skrivet av dlq84:

Ja tack! RDR2 var ju helt fantastiskt.

Av KiXeR

Nästan 4v för mig, MM Norrköping.

Skrivet av SiRZeD:

Hur lång kötid har det varit för er som köpt från Media Markt? Jag beställde en PS5 med skivläsare från Torpavallen, Göteborg och betalade en handpenning på 3 000kr för någon vecka sedan och det lät som det skulle gå rätt fort men det intrycket får man inte om man läser den här tråden.

Av KiXeR

Ibland går det för bra, traskade in på MM för att se hur det går med min order, beställde för 4v sedan och har inte fått sms. Sa till killen att jag avbeställer om den inte har kommit. Han gick till lagret och kom ut med en PS5, de hade tydligen fått in ett gäng. Samtidigt ser jag på webhallen "din order paketeras och inväntar upphämtning av logistikpartner". Dessutom blev jag utvald av elgiganten. Gaah iland problem. Någon som vet om det går att lämna tillbaka varor köpta vi webben direkt till butik hos @webhallen ? Jag är inte intresserad av att sälja till överpris.

Av KiXeR

Jag skaffar ps5 mest för last of us, ghost of tsushima. Sen blir det säkert andra spel också.

Skrivet av axcent:

Kanske inte riktigt rätt tråd men har precis fått PS5, vilka spel rekommenderar ni att man ska köpa? Tidigare har jag spelat en del Battlefield, NHL, äventyrsspel, Red Dead Redemption osv.

Av KiXeR

Kolla på videon så förstår du 😉

Skrivet av anon132576:

Vad är det för video du länkar till, och varför?