Inlägg

Inlägg som Dave1080 har skrivit i forumet
Av Dave1080

Januari 2005. Blir sådär lite barnsligt grön på mina vänner med ännu äldre konton.
Fick Half-Life 2 i julklapp 2004. Varvade spelet och när det var dags att prova på CSS reggades kontot.

Av Dave1080

The Zachtronics ska ha gjort bra programmerings- & pusselspel. Jag har bara hunnit testa TIS-100, som är riktigt bra. Svårt AF dock.

6 av 7 spelen på listan har genomsnittliga omdömesbetyget på "Overwhelmingly Positive", det säger en hel del.

Av Dave1080

Jag förutsätter också att du har googlat och testat olika lösningar innan du postade detta. Att uppdatera BIOS bör ses som sista utvägen.

Av Dave1080

Ja... gjort det här tusen gånger men aldrig upplevt att det inte synts i diskhanteraren. Om det inte är fixat med drivrutinerna föreslår jag att uppdatera BIOS.

Ladda ner senaste och lägg över till ett USB-minne, sen öppnar du BIOS och letar efter Flashassistenten, filen kommer att synas i nån lista, klicka på den och starta uppdateringen. Var bara försiktig så att du inte stänger av datorn under förloppet!
https://rog.asus.com/motherboards/rog-strix/rog-strix-b760-f-...

Det är alltså två likadana M2-modeller som du använder?

Av Dave1080

Acceptera inga utvecklarlöner under 25!

Av Dave1080
Skrivet av PlogarN97:

Känns rimligt att gratisvarianten är en sämre produkt/tjänst.

Dock nice att det öht finns ett gratisalternativ för de som av någon anledning inte kan nyttja premium.

Verkligen. En hundring i månaden är inte mycket. Absolut inte om man använder YouTube dagligen.
Det går inte att förklara hur skönt det är att slippa ads. Ren och skär frihet.

Av Dave1080

Grymt! Känns lagom också, då siktar jag på att göra PC-backloggen ännu mindre i år innan jag hoppar tillbaka på PS-skutan nästa år.

Skrivet av Infiniti:

Vad skulle syftet vara med en PS5 Pro ens? PS4 Pro hade ju åtminstone ett syfte.

Du säger att det är tänkbart att de släpper en Pro-version utan förbättringar eller va? Klart att den kommer vara kraftfullare än originalet, hur mycket vet man inte, som det står i artikeln.

Av Dave1080

Jag är fine med att jag blir tvungen att köra på ett eller två snäpp under maxinställningarna - så länge bilduppdateringen inte dippar a la Hogwarts Legacy.

Av Dave1080

Sorterar inte och det känns som att det är för sent att göra något åt det. Men har i alla fall inga olästa och är noga med att anmäla skräppost och rensa inkommande mejl.

Skulle velat ha ett Gmail konto men när man haft samma mejlkonto (Hotmail) sedan 2004 känns det båda praktiskt och sentimentalt omöjligt att byta.

Av Dave1080
Skrivet av palusa:

Man behöver heller inte äta varje gång man känner sig hungrig. Är bara en signal från hjärnan pga ett invant beteende. Man dör knappast av att vara lite hungrig. Folk fastar i flera dagar utan problem.

Sluta ät hela tiden och trigga ännu mer sug efter mat. Jag lovar det funkar.

Alla vill kunna äta lika mycket och gott som innan och magiskt gå ner i vikt bara för att man byter ut maten mot någon soppa eller turkisk yoghurt. Det fungerar tyvärr inte så. Man måste lida lite om man ska lyckas.

Är ju mer eller mindre tragiskt att läsa om alla som ger sig själva dispans för att det är jul eller inte kan äta bra för att dom jobbar vissa tider eller dittan och dattan. För f-n ta tag i det bara? Är det så svårt? 😀

Jag lyckades ju. Jag hade det knappast enklare än någon annan. Sluta ät godis och chips. Ät bra mat. Håll er till det och fuska inte, inte en enda gång. Motivationen lär tryta… men utan disciplin lyckas man aldrig.

Hårda ord, men fakta. Sluta hitta på ursäkter och ta tag i problemet. Jobbar folk likadant med? Å nej det är lite jobbigt. Jag får nog åka hem och ge upp. Ja lycka till att behålla jobbet på det sättet

Dold text

Håller med dig i allt. Därav mitt tips om att lapa vatten under kvällen istället, dämpar hungern och ett mer kalorifritt alternativ finns inte.

Det är samma sak med folk som går på gymmet. Många tror att de är på gymmet 5 gånger i veckan för att de tycker det är kul och att de är skitmotiverade. Det är till största del absolut inte sant. Många till och med hatar det men gör det ändå. Jag är en av dem.

Av Dave1080
Skrivet av stgr:

Har stått stilla runt 150-153kg de senaste 1-2 månaderna pga ”lite godis” på jobbet, men nu är det slut iaf.

Men behöver något som jag kan ha på rummet där jag veckopendlar till. Äter oftast soppa, antingen varma koppen eller någon av de större påserna som ger typ 6-10 dl soppa av nåt slag. Men runt 20-tiden och senare är jag både hungrig och sugen på nåt, och då är det ganska lätt att köpa med sig en påse chips eller nåt att smaska på kvällen med.

Vill inte laga mat för ofta på rummet, för det är
En byggbarack där dänger står mer eller mindre bredvid spisen.

Tror inte det finns någon som håller sig mätt hela kvällen efter Varma Koppen till middag. Försök att ordna matigare middagar och drick mycket vatten. Sen tror jag inte heller att det finns nåt bra som ersätter, du lär fortfarande vara sugen på chips när du ätit ett äpple istället. Är mest beteendet som du måste försöka bryta. Kör hårt!

Av Dave1080
Skrivet av Yatagarasu:

Blir lite nyfiken vart du upplevde det problematiskt?

Personligen anser jag det vara väldigt gott om utrymme & enkla kabelkanaler i H5 Flow, inte långt ifrån det H7 Elite som jag byggde i förut. Lite tajtare än H7:an var det väl (vilket känns naturligt givet mindre mått), men helt klart bättre än många andra chassin jag testat genom åren.

Kan iofs bero på min gigant till cpu-kylare (be quiet! Dark Rock 4) då det varit ett rent helvete att försöka trycka dit cpu-strömkabeln bakom. Sen har jag ganska så sträva sleevade kablar. Sen har jag väl dåliga minnen från när jag hade ett icke-modulärt nätaggregat - helvete vad proppat det var. Dessa sleevade kablar är alltså förlängningskablar, så det var väldigt många kablar som skulle gömmas.

Av Dave1080

Högst tveksam om det verkligen är lättbyggt. Jag har NZXT S340 Elite som är i princip identiskt och jag hatar att bygga i det, kanske det mest svårbyggda chassit jag testat. Och då har jag ändå rätt tunna händer och fingrar.

Av Dave1080
Skrivet av MinscS2:

"Tänk att ha investerat en årsbesparing månadsbesparing på 4090 Ti för att ha det bästa, så kommer 5090 bara månader* senare..."

Sparar du undan 25k per månad? Det är bara att gratulera.

Av Dave1080

Idag jobbar jag uteslutande med Flutter, så det är i språket Dart.
Men det överlägsna favoritspråket stavas Kotlin.

Av Dave1080

Inet.

Varför? Jo, jag fick utan problem returnera ett tangentbord efter tio månader. Fick alla pengarna tillbaka. Undvik Varmilo, är mitt tips.

Av Dave1080

Känns som jag inte riktigt själv förstått hur kraftfullt 3080 egentligen är. Mitt bästa köp!

Av Dave1080
Skrivet av juppen:

Panasonic G30 plasma.

Haha shit, den hade jag ju. Riktigt bra TV. Var tyvärr tvungen till att sälja av den när jag behövde flytta till mindre lgh. Idag äger jag en LG C9, 65 tum.

Av Dave1080

Behåller kartonger av följande:

Tv-spelskonsoler - Andrahandsvärde
Grafikkort - Lättare att sälja (jag inbillar mig det)
Moderkort - Används som förvaring för allt skit till datorn (skruvar, manualer, buntband m.m.)
Chassi - Sjukt praktiskt när man ska åka på lan

Resten behåller jag om varan varit dyr och att garantin fortfarande gäller - slänger annars.

Av Dave1080
Skrivet av Raynstorm:

Om jag köper en ny TV så sparar jag inte den stora kartongen.

Det tror jag absolut att du hade gjort om du ägde en sådan tunn tv som nån OLED från LG tex. Förstår inte hur man kan flytta på skiten utan emballage. Äger en sådan själv, och är illa tvungen att ha kartongen uppe i vindsförrådet. 65 tum så kartongen är gigantisk.

Skrivet av Ugga:

Kartongerna till mina Oled 65" sparar jag. Känns verkligen som det skulle vara omöjligt att frakta vid eventuell flytt utan att de går sönder om man inte har originalkartong?

Sen sparar jag alltid till moderkort, grafikkort osv. Även vissa andra varor iaf tills garantin gått ut.

Haha men precis!