Inlägg

Inlägg som mrfreeze har skrivit i forumet
Av mrfreeze
Skrivet av Jonny Myran:

Kan han återställa den? Det är ju exakt det han vill ha svar på.

Jag kan inte uppdatera eller ens komma åt hemmabion.. Jag har mailat Sony och väntar på svar.

Skickades från m.sweclockers.com

Av mrfreeze

Problem med hemmabion

Hej!

Jag har fått något väldigt underligt problem med min hemmabio. Jag tror jag har misslyckats med en uppdatering eller om den har misslyckats installeras. I alla fall är det en BDV-N790W och det enda som händer är att på displayen blinkar BD/DVD och hur mycket jag än trycker på antingen hemmabion eller kontrollen så händer inget.

Jag har provat stänga av den och startat om och provat hålla inne massor av knappar men inget fungerar. Är det fler med samma problem? Någon som varit med om det här tidigare?

Finns det något sätt man kan göra en återställning av hemmabion utan att komma in i någon meny?

Jag kommer inte in i själva hemmabion när jag kopplar den till tv.

Jag har kopplat så här

modem --> TV-box---- > Hemmabio---> TV
Så har det fungerat innan uppdateringen men inget längre

nu har jag så här
modem---> TV box----> TV

Tacksam för svar/hjälp!

Av mrfreeze

Köphjälp systemkamera + objektiv för nybörjare

Hej!

Jag är helt ny med systemkameror och har tänkt börja fota hemma. Vad är viktigt att kameran ska kunna ha? T ex hög upplösning, många megapixel m m.

HUr ska jag tänka med objektiv? Vilka är bra?

Jag har hittat en kamera på elgigaten. Nikon 3300, är den bra? Vad är dåligt med den? Vad ska jag tänka på?
MVh

MrFreeze

Av mrfreeze

Ja men finns det något sätt man kan flytta över?

Av mrfreeze

Nokia Lumina 820 - Andriod appar

Hej!

Vi har fått en Nokia Lumina 820 som jobbtelefon. Telefonen är helt OK men jag är besviken att man inte kan installera andriod appar i den. Jag har försökt ladda ner appen i min egna telefon och sen dela men det går inte..

Finns det något sätt att få andriod appar i windows telefoner?

Av mrfreeze

ny tv 7000kr

Hej!

Jag har tänkt köpa en ny tv! Den ska ha Full hd,LED och behöver inte ha 3D men smart 50 tum. Jag har kollat runt på netonnet,komplett,dustin och prisjakt men blir inte mycket klokare.

Jag har en budget på 7000 kr . Vilken är mest prisvärd?

Tacksam för svar!

Av mrfreeze
Skrivet av bud_bundy:

Vad menar du med elektriker? För mig är det en person som håller på med elinstallationer och du kunde nästan lika väl ha frågat om en bagare klarar av att serva bilen eller ej. Svaret är det beror helt på personen, titeln säger inte ett skvatt.

Det vanligaste elektronikfelet på fordon idag är avbrott, där avbrottet kan mycket väl vara på kretskortet. Så det kommer i fortsättningen vara enkelt att leta upp vanliga fel, man kommer dock få problem som är svåra för vanliga användare att leta. Nu får dock vanligt folk mer tillgång till diagnosverktygen och genom dessa kan enklare kan hitta fel.

Så jag är skeptisk till att det måste bli så mycket mer komplicerat bara för att fordonen blir elektriska, jag tycker nästan snarare motsatsen att det borde bli enklare. (elektriskmotor + batteri är enklare än bensinmotor med allt som hör där till) Bensinmotorns fördel är att den har utvecklas under så lång tid på fordon och fordonen görs i så stora volymer.

Dock blir det allt mer elektriskskit i bilarna vilket ställer till problem, men det har inget med elbilar att göra.

De första elbilarna kommer fungera som det första av allt, t.ex. min nya smarttv vet jag ej riktigt om jag kan kalla för smart. (den tappar minnet, hänger sig, byter språk när den känner för det etc)

Det jag menade med att en elektriker är då att det är en person som har en större uppfattning om det elektroniska än en bagare. Då borde man veta mer, dock kan man isolera titeln som du gör att elektrikern bara gör elinstallationer. Vad är jag för elektriker ? Jag byter frekvensomriktare och paramentrerar in dem.

Skickades från m.sweclockers.com

Av mrfreeze

Men är det någon som har en El bil eller känner en som har en el bil? Vore kul att veta service intervaller och vad man gör till varje service.

Av mrfreeze
Skrivet av ziect:

båda dom är cpu krävande men som den övre sa den andra har bättre skärm

Okej tack! Det får bli acern! Tack för all hjälp!

Skickades från m.sweclockers.com

Av mrfreeze

Men är det någon som har erfarenhet av el bilar eller truckar? Vore kul om man fick veta hur det verkligen är.

Av mrfreeze
Skrivet av ziect:

vilka spel tänkte du spela me tanke på om det är cpu eller gpu krävande.

Jag kommer spela cs:go och dota2.

Skickades från m.sweclockers.com

Av mrfreeze

Hjälp att jämnföra!

Hej!

Jag har fått hjälp här och det är jag tacksam för! Men jag tänkte vara lite smart och kolla på flera datorer och söka igenom köphjälp. Då hittade jag de här datorerna

Dator 1
Dator 2

Jämnförelse från prisjakt.

Acer
+Bättre grafikkort
-Bara en kortplats för minne och mindre minne totalt bara (12GB)
-Sämre processor

Lenovo
+Bättre processor
+Två kortplatser för minne och kan ha mer minne (16GB)
-Sämre grafikkort

Vilken av datorerna är bäst för spel och surfande?

Av mrfreeze
Skrivet av Ulvenstein:

Att som elektriker serva elektroniken i en sådan bil är nog helt uteslutet. Beroende på konstruktion kan det säkert förekomma enstaka komponenter som man kan mäta på eller byta ut, men det mesta kan tveklöst bara felsökas genom de inbyggda diagnossystemen, och alla komplexa komponenter är kodade till varandra. Knappt några större kretsar finns på den öppna marknaden, och inga kopplingsscheman står att finna i servicehandböckerna.

Häpp då är man helt såld till verkstäderna

Av mrfreeze
Skrivet av Ulvenstein:

Det går inte att säga generellt. Ett flertal olika typer av motorer, både med likström och växelström, används. Styrningen ser helt olika ut beroende på vilken typ som används. Säkert är bara att ingen lösning är så enkel som de man hittar i läroböcker, såvida det inte är avnhandlingar om elbilselektronik.

Generellt kan dock sägas, att det sitter ett par AD-omvandlare i gaspedalen, som skickar data till styrdatorn, som sedan styr de enskilda komponenterna i elektroniken.

Aha,, Ja men det hade varit hur coolt som helst att se ett kretsschema över kopplingarna ser ut för själv motorn som driver bilen. Det måste ju även som du säger vara massor av elektronik som talar med någon typ av styrdator som tar emot och skickar ut alla signaler i bilen. Men kommer man själv kunna serva bilen om man är en elektriker eller kommer man vara helt tvungen till att bli bunden till en verkstad.

Hur många motorer finns det i en el bil? fyra? En för varje hjul?

Av mrfreeze

El bilar

Hej!

Har sett någon riktigt fränt idag. Posten har börjat köra med EL bilar Men jag är mest nyfiken om hur en el bil fungerar. Är det någon som vet hur de fungerar och styrs?

Är det en frekvensomriktare som styr en elmotor som styrs av en analog signal som typ pedalen?

Av mrfreeze
Skrivet av oscarh93:

Haha ojoj! Tack för att du påminde mig
Här har vi den, köpte den till min syster dessutom
http://www.dustinhome.se/product/5010759928/lenovo-thinkpad-e...

Kanon! Det verkar som något att spara till Tusen tack!

Av mrfreeze

Ny bärbar

Hej

Har börjat bli sugen på att köpa en ny bärbar

Jag vill kunna surfa,betala räkningar och spela lite. Jag har en budget på 5000-6000 kr. Jag har kollat på den här
http://www.komplett.se/lenovo-ideapad-s510p-156-hd/797333#!ta...

Är det något att ha?

Mvh
MrFreeze

Av mrfreeze

Mjo men jag vil gärna ha en bärbar som är just mobil.

Av mrfreeze
Skrivet av robbankentor:

Nej det går inte ,tyvärr

The VivoBook S400CA is available in two different versions, whereby the only difference is the processor. Inside the S400CA-CA006H for 750 Euros (~$973) that we used for this review is an Intel Core i5-3317U ULV processor from the latest generation. For an additional price of one hundred Euros (~$130) it is possible to have an Intel Core i7-3517U. Graphics are handled by the integrated graphics solution Intel HD Graphics 4000, since a dedicated graphics card is not available.

The included RAM is composed of 4 GB of DDR3 RAM which is permanently soldered to the motherboard, although there is a spare RAM slot available for upgrades. The hard drive has a capacity of 500 GB and a speed of 5400 rpm. In addition to this there is also 24 GB of SSD cache memory from SanDisk, which combines the advantages of flash memory and a conventional hard drive.

Tack för svaret! Då blir det att spara ihop slantar till en ny laptop. Men kan ni ge några bra förslag för en laptop för ca 5000-6000 kr som går att surfa,spela och arbeta med. Jag spelar som mest diablo 3 och diablo 2. När jag arbetar anväder jag excel,word powerpoint och liknande.

Men jag vill ändå att den ska vara snabb när jag surfar

Av mrfreeze
Skrivet av Vackaan:

HD4000 är processorns grafik så den kommer du inte kunna byta.

Nä men går det att sätta in ett då??

Skickades från m.sweclockers.com