Inlägg

Inlägg som Hexxy har skrivit i forumet
Av Hexxy

Följer lite olika kanaler , Shmee150 , Carwow , Shawstrength ( Brian Shaw 4x World Strongest Man ) , Linus techtips , Monitors unboxed , car wizard , Jayemm on cars .... plus ett gäng andra , mindre relevanta .

Av Hexxy

Senast avslutade bok var Tom Clancy`s " Debt of Honor , aka Hedersskuld . Just nu är jag inne på den omedelbara fortsättningen , " Excecutive Orders " aka " Presidentens Order " . Oerhört realistisk bok , tragiskt dock att Tom C inte är med oss längre .
Tegelstenar båda två , men kan inte sluta läsa

Av Hexxy

Inte illa för en gammal nörd

Av Hexxy

Jag försökte vinna den mindre varianten av denna QD-OLED, men någon annan blev den lyckliga vinnaren . Återstår att se vem som vinner denna gång .

Av Hexxy
Skrivet av FLAXMANNEN:

Ytterst tveksam till att vattenkylning får plats i ett terra. Har du själv monterat vattenkylning i det chassit? Jag rekommenderar OP att gå på en luftkylare om hen fortfarande är sugen på just terra, baserat på mitt egna terra-bygge.

Enligt specifikationen på chassit så ska det passa . Då specen indikerar att det passar så är det den bästa kyllösningen för CPU i chassit . Visst blir det dyrare än med vanlig luftkylning , men spenderar man 20K eller mer på den ny dator så anser jag att vissa saker bör man prioritera , och andra inte .

" Vattenkylning

Radiator botten (max)
120mm, (Max 121mm bred och 200mm långt grafikkort) "

Av Hexxy
Skrivet av gnejs21:

Argumenterar du för att 8700g parat med ett 7600xt 16gb har högre prestanda än 7800xt med en 7600 CPU? Isåfall ber jag dig vänligt googla runt lite.

Nej inte alls , det är inte mitt argument . Min poäng med 8700G är att den har en fördel med sitt Radeon 780M , skulle det dedikerade grafikkortet paja . OP kan således fortsätta spela samma spel i 1080p medans RMA fortgår på det dedikerade grafikkortet . Skulle det inte vara viktigt så nämnde jag också att Ryzen 7 7700X är en vettigare uppgradering medans Radeon 7600XT stannar i datorn .

Dessutom passar inte det 7800XT du valde i hans valda Fractal Design chassi , rent fysiskt är det för stort .
Ett snabbare kort som faktiskt passar i chassit vore möjligen nVidia`s RTX 4060Ti , men det kostar å andra sidan mer och har mindre VRAM . Det hela är en avvägningsfråga helt enkelt .
Mina val har kretsat kring vad hans valda chassi är kapabelt att hantera , inom given budget .
Vattenkylningen av CPUn övertäffar kylningen via vanlig fläkt , ingen gissning där utan ren sanning .
Grafikkortet jag valde får plats i det valda chassit , och gör att OP kan hålla sig inom budget .

Av Hexxy

Om jag får kritisera ditt bygge här så är processorkylaren du valt , inte alls jämförbar med den jag plockade med i mitt paket .
Dessutom vill OP ha Fractal Design Terra chassit i sitt bygge , så varför du valde att ändra det vet jag inte .
Bra CPU kylning är A och O i varje bygge , men speciellt för Mini-ITX med sitt lilla format .
Visst lade du till en chassifläkt , men för en så billig CPU-kylare så räcker den inte långt .

Av Hexxy
Skrivet av gnejs21:

Jag är lite kritisk. Tycker det känns väldigt konstigt att köpa en relativt dyr CPU med integrerad grafik när han har en dedikerad GPU. 7600XT är inte heller särskilt prisvärd om man jämför med andra kort ur denna och föregående generation, kolla Sweclockers test t.ex.

Jag förstår vad du menar , tanken med Ryzen 7 8700G är att ha ett alternativ om hans dedikerade grafikkort vid något tillfälle skulle få problem . Då är han inte helt utan alternativ för sitt spelande medans RMA är pågående .
Men givetvis , är detta inget bekymmer så är AMD Ryzen 7 7700X ett bättre alternativ för en CPU uppgradering .
Men jag står fast vid gafikkortet , den har 16GB VRAM , och vissa spel mår bättre av mer VRAM vid 1440p . Nvidia är fast vid 8 GB för RTX4060/4060 Ti . Inte helt lyckat i mina ögon .
Jag har inte räknat med RT prestanda här , endast rastreringsprestanda . Vi har en viss budget och CPU/GPU matchar varandra helt okej för spelande i 1080p och kan växa till 1440p .

Av Hexxy
Skrivet av Ludovicus:

Ser bra ut! Jag skulle vilja ha 2TB hårddisk, men det kan jag ju lätt byta ut. Säg att jag skulle lägga några tusen till, vad hade du gjort för uppgraderingar då? Jag tycker att valuta för pengarna är viktigare än att hålla mig strikt till budgeten Känns tråkigt att lägga så här mycket pengar och sen inse att jag varit dumsnål med någon komponent

För en likten uppgradering så behåller jag grafikkortet men byter ut CPUn mot en 8-kärning variant som även har Radeon780M IGP ( integrerad grafik ) som kan köra dina spel hyggligt i 1080p skulle ditt grafikkort strula . Mer kärnor , mer trådar = bättre prestanda i moderna spel .
Jag bytte dessutom ut SSD:n mot WD`s 2TB modell i deras high end utförande . Har denna SSD självt och är mer än nöjd . Lång hållbarhet och superb prestanda .

https://www.inet.se/datorbygge/b1485475/hexxy-s-goodiebag-2

https://cdn.inet.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/datorbygge/bild/b1485475/hexxy-s-goodiebag-2

Av Hexxy

Mitt förslag för lämplig uppgradering .
CPUn är mer än godkänd för spelande i 1080p och 1440p , arbetsminnet matchar CPUn och är prestandamässigt i linje med moderkort och CPU . Grafikkortet är mer än tillräckligt för 1080p men återigen fullt godkänt för 1440p . SSDn är från WD och är en av deras bättre modeller , inte helt toppklass men hög medelklass . CPUn är vattenkyld och håller temp och ljud nere .

Helt OK bygge för ditt behov tror jag .

https://www.inet.se/datorbygge/b1485467/hexxy-s-goodiebag

https://cdn.inet.se/img/tiny/forum-divider.png

https://www.inet.se/datorbygge/bild/b1485467/hexxy-s-goodiebag

Av Hexxy

Frågan är ju om din budget måste inkludera bildskärm eller ej ? Byggena hittils är helt okej , men inkluderar ju ingen bildskärm .

Av Hexxy

Undrar varför de inte rakt av höjer till 3-400 kr/mån ( för att ta höjd på sina enorma förluser de gjort ) . I denna takt är de inte långt borta från den summan ändå .

Man får fråga sig självt snart om det är värt summan , eller om man bör kika på andra alternativ

Av Hexxy

Tror prislappen är som andra sagt , lite i högsta läget . Om/när den släpps i Sverige så lär den landa på över 40K inkl moms och annat . Para sedan ihop med någon annan appleprodukt och du är uppe i 60K .... njaee någon storsäljare blir det nog inte alls .

Av Hexxy
Skrivet av the squonk:

Nej, dom har LDAC som är tekniskt sett bättre än AptX ....

Sony`s WH-1000XM3 har stöd för AptX , dock ej de efterföljande då Sony bytte ut ljudprocessorn i de senare modellerna .

Av Hexxy
Skrivet av Alphahanne:

Är inte C64 en riktig dator?

Den användes endast för spelande ihop med bandstationen och joystick , alternativ till NES . Med andra ord inte för vad som normalt kan ses som datoranvändande ( ordbehandling , utskrifter , etc ) Till det användes Compaq datorn .

Av Hexxy

Håller på att gå igenom Bones , https://www.imdb.com/title/tt0460627/ underbar serie att följa och kul humor och ibland lär man sig något nytt där .

Av Hexxy

Senaste utklarade spel för mig är The Last of Us Part 1 för PC . Köpte under vinter-rean på Steam . Körde det runt två gånger , underbart spel och underbar story . Ett spel jag lär återvända till igen inom kort .

Utöver det , Starfield och Hitman 3 . Båda två underbara spel och kan rekommenderas varmt .

Av Hexxy

Första " riktiga " datorn utöver Commodore 64 var en Compaq Presario 460 med en Intel 486SX 66 Mhz CPU och 4MB minne och 250 MB hårddisk 14" skärm och diskettläsare . Denna körde Windows 3.1 och senare 3.11 och Win 95 .
Detta måste ha varit tidigt 90-tal , 1992 kanske .

Av Hexxy

Har använt min i cirka två månader och det är verkligen en underbar skärm . Lite irriterande att planera kring var 4:e timme för pixel-skötsel dock . Men lågt pris att betala för att slippa inbränning .
Inga döda pixlar eller andra problem ännu .

Av Hexxy

Jag skulle nämna Harman Kardon`s Soundsticks III om du kan hitta dem . Magiskt ljud och underbar design .

https://www.harmankardon.co.uk/computer-speakers/SOUNDSTICKS+...