Inlägg

Inlägg som Laine har skrivit i forumet
Av Laine

1100 SEK + frakt

Av Laine

Fem tusen. Sju hundra. Fem tusen. Fem.

Av Laine

Tack för en grym recension! Detaljrikedomen i genomgången är svårslagen. Jag är lite nyfiken på vad du skulle få för resultat om bottenfläkten istället vändes och suger ut varmluft från grafikkortet. Har själv haft lite bättre resultat med blow-through i den konfigurationen, det var en del av motivationen till PSU-distanserna. Trevlig sommar!

Av Laine
Skrivet av Söderbäck:

Hur stort är SFF?
Jag har en skolådeform snarare än tower på ca 19 liter (node 304).

Är det SFF månne?

Det är omdiskuterat, men i SFF PC-kretsar så är cutoff vanligtvis vid 20 liter, och ovanför men fortfarande kompakt kallas det MFF.

Av Laine

Starkt jobbat, medaljen kommer med posten.

Av Laine

Den yttre designen är något av ett stöldskydd i sig självt.

Av Laine
Skrivet av gagamelll:

Snyggt chassi! Men även snygg skärm i bakgrunden, är det någon som vet om den finns på riktigt och vad det är för skärm eller om det bara är rekvesita till chassit?

Den finns tyvärr inte i verkligheten, men är i grunden baserad på Braun LE1. Förhoppningsvis någon solig dag i framtiden.

Av Laine

*Host* sida 24 *host*

Av Laine
Skrivet av Aleshi:

Precis, kan inte begripa varför man köper Fractal Design om man ska köra ITX eller mATX, eller varför man ska köra ITX eller mATX om man ändå stoppar det i ett Fractal Design chassi. 8dm² är väldigt stor footprint för ITX.

Tanken bakom Mini och Nano är att någon som idag sitter med en fullstor ATX-dator kan behålla i princip allt utöver moderkort (och chassi), för att testa på en mindre formfaktor. Det är den stora anledningen till ATX-nätdel och 3.5" HDD-stöd, istället för att kompromissa på funktionalitet så behövde chassit växa något.

Jag vet inte om detta visar situationen speciellt väl, men i min egen M2 Nano ser det ut såhär;

https://i.imgur.com/iQ6g63B.jpg

En 240 AIO kyler en överklockad 3800X, parad med ett 320mm långt Gigabyte 3090 Eagle. Det sitter även 15mm slimfläktar mellan front-mesh och chassistomme för att hjälpa till med grafikkortskylning.

Jag har flyttat från chassi till chassi. Just nu består samlingen av bland annat Ghost S1, Iqunix ZX-1, Geeek G1, FormD T1 och Cooler Master NR200P. Ingen av dessa har kunnat hantera grafikkortet i närheten av nivån jag lyckats få i Nano. Med den uppenbara nackdelen att chassit är förhållanddevis stort.

Med det sagt är jag väldigt nyfiken på vad du anser behöver ändras för att få ner footprint, utan att begränsa målgruppen? Min oro är att ett kortare chassi skulle resultera i sämre grafikkortsstöd med nästa generation av grafikkort precis runt hörnet. Ett smalare chassi gör att tornkylare så som NH-D15 inte längre får plats. Vi är öppna för all form av feedback!

Av Laine
Skrivet av landmarks:

I relation till plats känns det som ett skumt/udda val, men jag har å andra sidan inte behövt/nyttjat en 5,25"-tumsplats på snart tio år Men smaken är som baken!

Jag håller med om att det personligen känns smålustigt med 5.25"-platser år 2022, och i norden har vi nog generellt varit progressiva när det gäller utfasningen av optiska läsare. Däremot är det fortfarande efterfrågat på bland annat amerikanska marknaden och även i södra delarna av asien, där uppkopplingen är stundvis dålig eller ibland helt saknas.

Det är också en av anledningarna till att manualer i tryckt form fortfarande ingår, tanken är att en person utan tillgång till dator/mobil vid byggnation, eller saknar internetåtkomst ska få en chans till samma byggupplevelse som på övriga platser!

Skrivet av JonasT:

Det är inte mer konstigt än en förvaringslåda för...vadsomhelst. Tanken är säkert att man ska lägga överblivna skruvar och dylikt i den. Kanske funkar som askkopp också?

Jag kan inte garantera att den fungerar som askkopp, men runt midsommar fick det plats både jordgubbar och glass.

Av Laine

Kul! Såg inte så dum ut heller.

Av Laine

För över fyra memes med varje riktig fil, sänker risken att något viktigt försvinner om jag åker på dåliga sektorer.

Av Laine

Annonsen är avslutad

Av Laine

HDPLEX 400W HiFi DC-ATX

Önskar köpa HDPLEX 400W HiFi DC-ATX, om HDPLEX 400W AC-DC finns är även det av intresse!

Läs hela annonsen här

Av Laine

@C4B12 vad har du gjort

Av Laine

Kul med en quiz på hemmaplan!

Av Laine

Första toppklass, den omöjliga ribban äntligen traverserad! Välförtjänt utmärkelse, ser extremt intressant ut. Skulle du säga att moduläritet eller kabeldragning framstod som mest unikt eller intressant med chassit?

Av Laine
Skrivet av lunsarn:

Undrar om ett 3080 Suprim X passar, det är 336mm långt. 1mm över max gpu-längd i chassi spec

Kan kliva in med några mått! Från plåt till plåt är det 339 mm mellan PCI-området och den undre fläktplåten i fronten. Det går även att ta bort fläktplåten för att underlätta montering (och smyga ut lite extra grafikkortslängd om man verkligen måste), då är måttet 344 mm, eller 347 mm om du väljer bort dammfiltet i fronten.

Det står 335 mm som maxmått för att spara på fingrar och tålamod hos mindre erfarna byggare.

Av Laine
Skrivet av Syglarn:

Hittar ingenstans där man specificerar fläktarna på botten. jag gissar att om du har fläktar på 25mm så begränsar det grafikkortets utrymme. Vad får plats i grafikkortsväg om man monterar in antingen 25mm eller 15mm fläktar i botten? Ändå läst här, och tittat på fractals hemsida och någon extra video, ingen säger något om detta

Det är 63.5 mm från mitten av moderkortets PCIe-slot till plåten i botten av chassit, ~3.1 slots. Grafikkortstillverkare väljer att mäta tjocklek på lite olika sätt, men som en startpunkt.

Med 15 mm fläktar har du 48.5 mm utrymme eller ~2.4 slots.

Med 25mm fläktar har du 38.5 mm eller ~1.9 slots. Om tillverkaren mäter från överkant av PCB så blir det ~2 slots eller 40.5 mm.

Av Laine

Mycket handlar nog om gaming, men för professionell användning är det en ond cirkel av urkasst stöd för allt som inte är CUDA, och ovillighet att ställa om. Högpresterande AMD kort blir i princip oanvändbara utanför ProRender.

https://www.cgdirector.com/render-engine-hardware-compatibili...