Inlägg

Inlägg som Universalia har skrivit i forumet
Av Universalia

Tycker väldigt många låser sig fast i att han skrev att han inte älskar hennes barn, vilket jag iof kan förstå för det låter fel. Men ni får tänka på att det är ett ord som betyder otroligt olika från person till person. När Suecia skriver att han tycker om dom så kanske någon annan med exakt samma känslor hade valt att uttrycka sig att han älskar dem.

Av Universalia
Skrivet av crumpets:

Fiat 500 är klockrena! Tittade själv på en abarth innan valet föll på V40n. Ville ha lite mer säkerhet med all motorväg. Extremt ovanligt att se en 500 med släp!

Hade hemskt gärna haft en abarth, dock kan man ej ha dragkrok så för mig faller de bort av den anledningen. Hade ju givetvis kunnat ha en gammelvolvo eller något bara för att dra men det är sånt meck.

Av Universalia
Skrivet av Linsu:

Inte ens tänkt tanken på Skoda. Har dom samma komfort som övriga? Har åkt en del Passat/C5/V70 och där är det ju i princip samma sak. Minns bara skoda från 80-talet och det var ju inga trevliga minnen

Absolut, vi har varit och provkört Passaten, problemet är mest att den är väldigt smal invändigt i bagaget (99cm mot 113cm på V70/C5). Ska kolla in C5 och Avensis på lördag. Fick dock ett väldigt bra pris på Passaten och tysk kvalitet KÄNNS ju i varje fall bra..

Hade själv ägt en superb kombi för något år sen, riktigt trevlig bil. Har åkt mycket passat och skulle säga att de är väldigt jämnlika i komfort. Eventuellt lite mer ljuddämpat i passaten men betydligt rymligare i superben. Låg blandat på 0,6 med tung högerfot (4x4 2.0 140hk tdi dsg), gick att få ner till 0.5 om man körde lugnt. Stor fördel är även att de är väldigt välutrustade om du väljer exclusive modellerna, xenon, elstolar och diverse annat är standard i det paketet.

Av Universalia

Här har ni min lilla fiutt! Rätt trevlig bil faktiskt, knappast något fartmonster men det har man annat till Nästan 350hk på bild här, hur många som hör till bilen får ni lista ut själva ^^

http://i.imgur.com/eDpx2dM.jpg

http://i.imgur.com/kJB115p.jpg

Av Universalia

Har en beggad jag inte använder längre om någon är intresserad, skicka ett bud i PM

Av Universalia

Är fairy tail verkligen så bra? Vet att man inte ska döma efter bara ett par avsnitt men jag klarade knappt av att tvinga mig igenom första när det släpptes.

Av Universalia
Skrivet av Yooriitzz:

Kan ibland bli så less på alla som säger att ALLA invandrare prutar nåt sjukt. Även om många faktiskt gör det. Volkswagen-pickuper modell frykantig verkar vara populärt också. Har ringt ett stort antal med mellanöstern-dialekt och budat runt 10.000.

Tror det mestadels är eftersom i många länder så sätts priset ut alldeles för högt, i många fall dubbelt eller fyra gånger så mycket som säljaren kan gå ner till.
De har helt enkelt ett helt annat sätt att göra affärer på.

Av Universalia

Går bra med både me-163 och he-162 att få kills mot jets, är skittråkigt att möta props, ingen utmaning alls.

Av Universalia

Någon mer än jag som verkligen vill ha nya patchen med nya plan? Har alla Tyska och japanska plan, alla amerikanska utom f-86-f2, alla ryska och brittiska propellerplan, men de orkar jag fan inte grinda jets till då det tar evigheter. Flyger mestadels he-162 just nu men blir så trött på att man enbart får möta bearcats, väldigt sällan man möter jets.

Av Universalia

Intagsgaller, ny stege samt lite chromedetaljer till vattenskotern:

http://i.imgur.com/YSwm3pK.jpg

Nytt styre, handtag samt fingergas:

http://i.imgur.com/gr2lYDA.jpg

Ny impeller samt slitring i rostfritt, före:

http://i.imgur.com/jfJQzYf.jpg

Efter:

http://i.imgur.com/KyYC6AS.jpg

Sjukt hur liten springa det är mellan impellern och slitringen

http://i.imgur.com/IT4pFJ2.jpg

Har köpt massa annat till den också, men det är för mycket för att fota

Sen har jag precis lagt på gummi samt monterat mina nya fälgar, nu saknas bara en schysst sänkning:

http://i.imgur.com/t6Js2et.jpg

Av Universalia

Håller med, sweclockers var den enda sidan jag inte hade blockerad i adblock men tyvärr så försvann ni från den listan. Helsidereklam är det mest irriterande som finns (om man bortser från all popup reklam man hade för några år sen)

Av Universalia
Skrivet av MrBoXon:

Jag kan ju övertyga er om att lm chauffören ändå är på adressen så finns det ingen chaufför i världen som skulle ta tid på sig att skriva en aviseringslapp istället för att lämna över paketet. Som sagt så medför en avisering en massa extrajobb som ingen varken vill göra eller har tid med.

Och nej, en chaufför kan naturligtvis inte sitta och ringa runt till alla som inte uppgett portkod, det borde ni ju fatta själva. Eller tror ni att dom bara kör ert paket på en guldvadderad kudde inne i bilen och inget annat?

Håller med angående att ingen chaufför bara skulle slänga ner en lapp, finns ingen anledning för dem att göra det. Oftast så hör folk helt enkelt inte, och om oobum nu har en bra ringklocka som inte går att missa så kan jag tänka mig att chauffören knackat istället för att ringa på (dumt att inte göra båda). Men vad vet jag, sista idioten är inte född än jag har bara oerhört svårt att tänka mig att någon skulle välja flera minuters extra arbete framför att få lämna paketet vilket tar ett par sekunder.

Däremot håller jag inte med angående att man inte hinner ringa till de som inte har uppgett portkod. Man hinner givetvis inte ringa på alla paket men om du nu vet att ett område har portkod eller bricka så brukar iaf jag ringa innan. Tyvärr så svarar inte folk när man ringer med skyddat.

Av Universalia
Skrivet av oobum:

UPS var så härliga, lämnade en lapp i brevlådan "vi har försökt lämna ditt paket, men du var inte hemma" precis när jag går förbi dörren in i köket..

Dvs de hade inte orken att ringa på dörren.

Säker på att du helt enkelt inte hörde? Säger inte att så är fallet, men har varit med om flera gånger där jag ringt på samt knackat högt, minst två gånger, där personen i fråga sedan ringer upp vår kundtjänst och är påstår att jag inte ens ringt på. Finns liksom ingen anledning att inte ringa på, eftersom returer medför betydligt mer arbete än att få en signatur.

Av Universalia

Var tidigt ut och handlade sommarfälgar till fiutten

http://i.imgur.com/fx06WwC.jpg

Av Universalia
Skrivet av fizzdan:

Jag rekommenderar som de flesta ovan; japanskt nyare än tio år... Skulle placera Toyota och Honda i topp på listan.. Suzuki och Subaru i botten... De andra däremellan...

Ska du köpa fransk bil köper du en som nybilsgarantin inte gått ut på...

Mercedes är billigt att köpa 5-10 år gammal (även Audi och BMW) men går de sönder blir det svindyrt.. Service med originaldelar är betydligt dyrare med...

Finns även en del Koreaner som är hyfsade (Kia och Hyundai) men då är det inte äldre än 3 - 4 år... De är föv hopplöst tråkiga att köra.....

Skickades från m.sweclockers.com

Håller med att japanska bilar nog är vettigast här om TS är ute efter något billigt och driftsäkert. Dock att subaru är i botten stämmer väl ändå inte? Det är väl dem och mazda som brukar ligga i topp enligt undersökningar?

Av Universalia

Beror väl lite på vad man menar med drömbil. Bland överkomliga bilar så sitter jag just nu och försöker knåpa ihop pengar till en bmw 3.0csi men kanske satsar på motorcykel istället.

Annars så har man ju en drös med drömbilar, senaste i samlingen där är nya rolls royce wraith

Av Universalia

Du har inget gammalt kontantkort liggandes? Ifall du fyller på 100kr så är det isf maxbeloppet du kan förlora om det skulle vara något bluffnummer

Av Universalia

Jag har gjort två inbyten där jag bytt till billigare bil. I båda fallen fick jag lika bra bud som jag hade fått om jag köpt en dyrare bil. De flesta bilhandlare är mer intresserad av hur pass mycket vinst de kan göra på en bil och hur pass lång tid det tar innan den blir såld än av hur dyr den är. När jag bytta in R32an fick jag faktiskt t om lika mycket som jag hade fått på blocket om jag sålt den privat.

Av Universalia

Från bilderna sett så tycker jag tyvärr den ser rätt dåligt packad ut, speciellt med tanke på hur känslig en tv är. Tänk på att de flesta fraktfirmor kräver att paket ska tåla ett fritt fall på minimum 1m. Det är ju så gott som omöjligt med vissa produkter men den där TVn ser ut att kunna gå sönder bara av att ett par paket ligger ovanpå den.

Av Universalia
Skrivet av bjornhallberg:

Uj uj, det var en riktig skräckhistoria alltså. Och eftersom det är FedEx så är man väl rätt körd. Om du inte kan skapa opinion och skämma ut dem offentligt. Jävligt onödigt att ge sig på så små försändelser. Skulle vara intressant att veta hur de brukar göra. Men allt handlar ju om vinst idag och det fräter sönder samhället.

Anledningen att de "ger sig på" så små försändelser är att alla paket som är momspliktiga måste förtullas ordentligt av de företag som sköter tullen själv, eftersom de annars kan åka dit på smuggling av gods om det missköts för mycket. Att sen paket som kommer genom posten/tullen missas till höger och vänster är en annan femma.