Inlägg

Inlägg som cnohall har skrivit i forumet
Av cnohall

Säger som en kompis sa till mig när jag frågade om jag som svensk kunde få jobb som engelsklärare i Asien. Han sa: "Vissa jobb kommer du kanske inte få, men andra kommer du kunna få". Kanske finns de som nekar, men är övertygad om att vissa kommer att vara öppna för idén.

Av cnohall

Typescript/React. Har testat lite annat också, som Python, PHP, Node.js osv. Men trivs riktigt fint med Typescript/React.

Av cnohall
Skrivet av joakim99:

Sänkningen är i så fall 33%, inte 10%. Kan vara bra att skilja på procentenheter och procent.

Det har du rätt i. Nu ska det vara korrigerat

Av cnohall
Skrivet av DST:

är inte en amerikansk biljon en miljard på svenska eller drömmer jag nu?

Du har rätt. Men Apple passerade ett värde på två amerikanska triljoner, dvs två biljoner på svenska

Av cnohall
Skrivet av Ferrat:

Taiwan är inte Kina, det är bara Kina som anser att de tillhör men det är olika länder och Taiwan är inte vänner med Kina. Sedan låtsas världen att de inte är ett land för att igen vill bråka med Kina.

Under min tid som engelsklärare i Kina råkade jag en gång rita en karta av Kina utan att inkludera Taiwan. Eleverna en minst sagt intressant reaktion. Kände att det inte var läge att bråka då för att vara ärlig.

Av cnohall
Skrivet av hasseb64:

10 Miljarder dallars, en nätt liten summa...
Någon som har koll på produktionskalkylen för en GPU eller CPU?
Vad får tillverkaren av kretsen? Hur många görs per år i ovan fabrik?

Intressant fråga. Om jag inte minns helt fel så brukar dylika fabriker kunna producera runt 60 000 kiselplattor per månad och enligt denna tråd så rymmer varje kiselplatta i runda slängar 150 kretsar. Beroende på yields landar den totala produktionskapaciteten på ca 9 miljoner kretsar per månad eller över 100 miljoner per år.

Kan också vara värt att nämna att TSMCs investering på över 10 miljarder dollar var beräknad att sträcka sig mellan år 2021-2029.

Av cnohall
Skrivet av IKEA Billy Bokhylla:

@cnohall: Hur ofta behöver du byta VPN?

Använt samma tjänst i snart 3 år. Fungerat smidigt överlag med endast tillfälliga strul och svårigheter. Funderar på att köra ett privat VPN över en VPS. Får se när jag har tid att sätta mig in i det mer.

Av cnohall
Skrivet av flashen:

Känns riskabelt, är det folk som har åkt fast för dom har använt det där?

Aldrig hört talas om att någon åkt dit för det. Tror myndigheterna här lägger krutet på annat än att jaga de som använder VPN för att komma åt YouTube och dylikt.

Av cnohall

Bor i Kina, VPN är ett måste för att kunna leva ett normalt liv här.

Av cnohall
Skrivet av XPerion:

Trodde väl det, fel i artikeln och det är inte Displayport 1.2. Utan 2 x Displayport 1.4 skärmen bestyckas med. DP 1.2 omöjligt med 200Hz 1440p upplösning.

Skarpt observerat. Tack, är fixat nu

Av cnohall

@Esseboy: Jepp, klar skillnad märks det allt. Bor iofs i ett relativt lungt av Kina, där takten är något långsammare.

Även om jag inte bor i Beijing så tycker jag att det här klippet var bra för att beskriva den nuvarande situationen:
https://www.youtube.com/watch?v=K19YfNr7Vqc

Av cnohall

@Esseboy: Tack för omtanken och tipsen. Sovit rätt mycket på senaste. Inte så mycket att göra. Det mesta är inställt. Även om det är rätt jobbigt att vara instängt mer eller mindre, så uppskattar jag chansen att kunna vila och göra det man i vanliga fall inte har tid med.

Av cnohall

@Esseboy: Tack, tänkte inte på det. Ska testa det. Har redan blivit lite halvt avvand. Trappat ner för att förrådet ska hålla längre. Begränsar mig till ett par koppar per dag.

Av cnohall

Själv är jag mest orolig för mitt sinande kaffeförråd. Väldigt svårt att få saker levererade här i Kina nu. Innan brukade det ta 2-3 dagar oavsett var i landet man köpte varan från.

Av cnohall
Skrivet av anon56869:

Bland min vänneskrets har jag dock sett väldigt många som hyllat honom på wechat, främst kineser.

Måste hålla mig mer uppdaterad på wechat. Bra att folk känner till honom dock. Verkar som han stod för det som var rätt även när det kostade honom

Skickades från m.sweclockers.com

Av cnohall
Skrivet av anon56869:

Gott å höra. Har själv en massor vänner som suttit fram i 2veckor+ numera. En kompis fick utegångsförbud från o med igår. En person per hushåll gå ut ett par timmar nån gång i veckan för att skaffa förnödenheter. Men de hade ju självisolerat sig redan i två veckor så det gör ju ingen större skillnad.

Att räkna 10ggr antalet smittade kändes rätt hela vägen i början, men hur det ter sig nu efter alla kraftiga åtgärder känns lite svårt att få något vettig kolll på, samtidigt smittar ju inte sjukdomen bara i wuhan nu utan över precis hela landet.

Otroligt spännande, på ett otroligt hemskt och tragiskt vis. Enda som verkar säkert är att dödstalen är mycket högre än vad som är angivet.

Ps. vart i kina är du?

Qingdao. Vacker stad med god öl.

Skickades från m.sweclockers.com

Av cnohall

@AplAy:

Har du förresten pratat med någon eller några angående Dr. Li Wen-Liang bortgång?
Inget som nämns på nyheterna här, och något som inte riktigt uppskattas att man lyfter upp lokalt. Man kommer inte långt om man vill upplysa folk här direkt. Känner bara till namnet och situationen genom västerländska medier.

De visade klippen är ej verifierade och frågan är om du ens sett något dylikt bortförande av smittade personer?
Har inte sett något sånt, inte än så länge. Med det sagt så är idag första dagen på 10 dagar jag letat mig utanför mitt lägenhetskomplex. Finns människor på gatorna, men inte i närheten lika många som i vanliga fall. De mäter ens temperatur på de flesta platserna. Undrar vad som händer om man faktiskt råkar ha en hög temperatur.

Hört att de sätter en hel byggnad i karantän om en av de boende har bekräftats ha smittan. Förstår dock att de anstränger sig så hårt, de vill verkligen begränsa smittans spridning så mycket som bara möjligt. Ska bli mycket spännande att se vad som händer de närmsta dagarna och veckorna.

Av cnohall
Skrivet av AplAy:

Aha, tack för din rapport och håll dig säker. Jag hoppas du har hunnit att bunkra upp med livsmedel och så.

Hur uppfattar du att situationen är där utifrån dem du pratat med och utifrån dina egna upplevelser hittills i jämförelse med det som publicerats i olika svenska och engelska nyhetsmedier?

Tack för omtanken. Har så att jag klarar mig minst ett par veckor om det kniper.

Om jag ska vara ärlig har jag inte läst så mycket i svenska eller engelska nyhetsmedier. De officiella kinesiska siffrorna är nu uppe på 30 000 smittade. Men verkar vara ca 10 dubbla. Väldigt smittsamt virus också, så skulle bli förvånad om det inte drar ut på tiden ett antal månader innan man börjar få bukt på det. Många rykten, men vi får helt enkelt vänta och se.

Skickades från m.sweclockers.com

Av cnohall
Skrivet av AplAy:

Hur ser det ut där just du brukar vistas? Är det tommare på gator, marknader och liknande platser?

Mycket tommare. Det mesta är stängt. Kan inte röra sig lika fritt. Vi är avråda från att lämna vårt lägenhetskomplex. De tar temperaturen och registrerar ens uppgifter på många platser. Grupper större än 5 personer är inte tillåtna oavsett syfte.

De arbetar hårt för att förhindra spridningen. Frågan är bara om det räcker

Skickades från m.sweclockers.com

Av cnohall

Bor i Kina. Från det lilla jag kan se där jag är kommer det ta ett tag innan saker börjar rulla som de ska igen.

Skickades från m.sweclockers.com