Inlägg

Inlägg som sirGustav har skrivit i forumet
Av sirGustav

Jag kanske har missat något men... är "undersökningen" som artikeln refererar till en infografik från manpower som slutar med att manpower är lösningen på rekryteringsproblemen?

Av sirGustav

Jag har ergotron armar men halvletat efter en liten höjning eller underskrivbordsmontering för mitt midi-keyboard. Denna ser bra ut och är tillräckligt plånboksvänlig för att prova, om min ergodox får plats unde dvs, vilket är lite tveksamt.

Skickades från m.sweclockers.com

Av sirGustav

Asus RT-AC66U router för 790
och någon deltacto usb 3.0 hubb för 109
från webhallen, behövde uppgradera min router men inte fått tummen ur

HTC Vive direkt från HTC då de har fri shipping och lika mycket rea som alla andra men skriver ut att de skeppar med 2 bonus spel och vet inte om man får det om man köper via svenska butiker. jag hade sedan länge planerat att köpa den till mig själv som julklapp så lika bra att passa på nu

Planerat att ha bakprylar men hittade inga på rea, så det blev istället
Stelton embrace brödkorg, urspringligen 899 men jag fick den för 339
Jag fick använda en dekorationsskål när jag hade kalas sist och denna var ganska galet mycket nedsatt
https://bagarenochkocken.se/dukade-bordet/brodkorgar/stelton-...
Det blev även en kakform från samma ställe eftersom jag också behövde en extra sådan

Slutligen 2 stekpannor från Cervera då min ICA panna är lite skev och det är dags för en uppgradering. Planerat att köpa men inte riktigt orkat tidigare, men bra att passa på då de har 20% nu
En skeppshult gjutjärn och en Anders Petter non-stick

Plus lite random Clas Ohlsson krimskrams då jag även behövde en ny persienn lina

Av sirGustav
Skrivet av WDac:

så har vi också i Sverige men med en STOR skillnad, "allt som skrivs under Arbetstid ägs av företageti Sverige."
så skriver jag ett backupscript som skall köras av root i crontab varje söndag natt på företagets server å vill köra samma script hemma, räcker det att ändra till varje tisdag natt så är det inte samma script längre. det är en av många skillnader Sve vs US.

menar en kodrad kan ju användas för så många olika ändamål så det blir ju HELT omöjligt att byta jobb i USA för att programera för ett annat bolag några år senare efter karantäntiden gått ut.

Jag har en bekant som har att företaget äger ideér och inte kod (han arbetar inte med kod, så det är inte applicerbart där iofs), och även om han kom på det utanför arbetstid. Själv har jag i mitt kontrakt att alla uppfinningar, processer etc. jag gör för jobbet tillhör jobbet. Det går alltså inte att byta argument för att kringgå det. Båda företagen är helt svenska, så det är inget US-specifikt.

Jag får dessutom vänta i 6 månader innan jag får jobba hos en konkurrent, vilket känns helt ok eftersom om/när jag byter så byter jag till ett annat jobb inom en annan bransch (vi är i princip det enda programmeringsföretaget i sverige inom vår smala nisch).

Av sirGustav

Folk verkar ha slutat läsa vid facebook, om man fortsätter läsa och gräver lite är det nog ett smart drag.

Skrivet av Palmer Luckey:

You will not need a Facebook account to use or develop for the Rift.

We promise we won't change. If anything, our hardware and software will get even more open, and Facebook is onboard with that.

We have not gotten into all the details yet, but a lot of the news is coming. The key points:
1. We can make custom hardware, not rely on the scraps of the mobile phone industry. That is insanely expensive, think hundreds of millions of dollars. More news soon.
2. We can afford to hire everyone we need, the best people that fit into our culture of excellence in all aspects.
3. We can make huge investments in content. More news soon.

This is about the best possible outcome for the future of virtual reality, not my wallet.

Skrivet av Aaron Davies:

Yes it's true. @oculus acquired by @facebook and it's absolutely amazing news for VR. Match made in heaven.

Skrivet av HazZarD:

Bra notch.. hatar facebook äckligare företag får man fan leta efter dom måste ha nåt dolt motiv bakom detta man går inte och köper upp ett företag för såna summor om man inte har några stora planer på vad man ska göra med skiten.. hade hellre sett att Sony eller nåt annat företag i spelbranschen köpte upp det istället. Man tänker inte direkt att facebook+oculus=bra? eller... så far åt helvete fb...

Äckligare företag? King... inte direkt jättesvårt.

Stora planer? Låter som de efter att ha klarat av av att göra e bra spelHMD så är de intresserade av metaverse och liknande teknologier, som oculus också har pratat om tidigare vid ett flertal tillfällen.

Sony hade gissningsvis anpassat riften till att fungera med ps4 och/eller hackat upp den till oigenkännlighet. Det enda spelföretaget jag kan komma på som inte skulle förstöra skuille vara valve, som de redan har haft nära sammarbete med, och det finns inget som säger att att de kommer slute med ett sådant sammarbete. Ett företag kan dessutom faktiskt ha olika avdelningar, spiderman filmerna är inte exklusiva till playstation. Inte heller är Michael Jacksson, Beatles eller Eminen xperia exklusiva.

Skrivet av ozo64:

OR kommer dominera totalt om de får ut den närmaste året.

från en powerpoint från oculus från augusti förra året så stod det cv1 q4 2014 om jag inte minns helt fel, det stod iofs dk2 q3 2013 också, så cv 1 är inte långt ifrån.

Av sirGustav
Skrivet av Skuggan74:

Det finns ju en hel del folk som enbart går efter dom första reaktionerna på Windows 8, och nu har dom svårt att erkänna att det är faktiskt är riktigt bra.

Kör 8.1 på jobbet(mer eller mindre sen release) och det är fortfarande solklart att det är designat för touch och normalt användande med mus är sekundärt.
Högerklicksmeny i botten av startmenyn och program finns bara i en instans(dvs man behöver högerklicka för att skapa en ny instans), men använder man "Windows update" istället för "Check for updates", "Control panel" istället för "PC settings" och binder om alla genvägar för metro bildvisaren till desktop bildvisaren och filmerna till vlc så funkar det ganska bra.

Varför de kopplar bilder och videofilmer till metro spelaren/visaren som den inte klarar av att visa/spela kan jag dock inte lista ut, 7an öppnade gif bilder i internet explorer för att de hade tappat sin gif licens i bildvisaren men detta är bara löjligt.

OT: Skall nog installera en xp burk för att köra äldre spel snart.

Av sirGustav
Av sirGustav
Skrivet av Söderbäck:

Men det kan för all del vara tyngre att rita upp 960*1080 två gånger om från olika vinklar än att rita upp det en gång i 1920*1080. Inte vet jag.

Bara klargör lite här, om det är någon som undrar:

En total display på 1080p innebär 1080p/2 per öga och en renderingar per öga per frame var upplösning är större än 1080p för att minska uppskalnings-artefakter då man applicerar shadern som kompenserar lins-distortionerna som behöver göras för att bilden skall se vettig ut i oculusen. De rekommenderar också 60+ fps och de har sagt att dagens konsoler inte har den hårdvaran som behövs för att generera allt detta så det kommer nog inte komma till ps3.

Av sirGustav

http://i.imgur.com/HfBBm4N.jpg

Lite prylar:
macbook pro
griffin powermate
mx518
kvm för att byta mellan zboxen och huvuddatorn utanför bild
altec lansing 2.0 högtalare monterade på ergotron armarna
längst till höger syns basstationen för mina trådlösa sennheiser RS 180 hörlurar som når hela lägenheten utan störningar(!)
skall byta ut mitt tangentbord mot ett mekaniskt så fort jag hittar ett vettigt

Av sirGustav
Av sirGustav

Jag har heller ingen aning hur det fungerar med tull och moms, det enda jag vet är att jag inte har betalat något extra (än) men sixense stem står att extra tull/moms/skatt skall lösas vid skeppning. Extremt mysko eftersom jag har väldigt mycket för mig att jag fick betala extra då jag beställde saker från wasd, och båda ligger i kalifornien, kanske har att göra med att den rift skeppas med usp, och wasd med usps, men vad vet jag.

Av sirGustav

Beställde och betalade via deras sida, fick ett mail ~2 månader senare de snart var redo att skeppa och jag skulle försäkra om att informationen stämmde. Fick sedan ett ytterligare mail ~1-2 veckor senare att den nu hade skeppats och fick ett ups tracking number. Efter en viss tids svärande åt ups, och undrande varför jag inte fått den då den varit 40m ifrån där jag bor ett par dar gissade jag mig till att jag kanske hade skrivit in fel telefonnummer, så jag ringde upp ups sverige och gav mitt riktiga nummer. Jobbade hemma dagen efter och fick den till dörren en stund efter 12.

Det var i augusti, och har inte behövt betala något extra sedan ursprungliga beställningen.

Edit: Men jag beställde den eftersom jag ville och har utvecklat för den. Hade jag varit i samma sits nu som jag var då hade jag nog väntat till devkit 2.0 släpps.

Av sirGustav
Skrivet av Ac3R:

Känns som att de kommer att dröjja lite.

Fwiw, beställde jag min i maj och fick den i augusti.

Av sirGustav

Allting efter "// Variabler blir vad användaren matar in i formuläret" ligger utanför funktionen, det är nog lite svårt att se eftersom spacingen är konstig. Edit->Advanced->Format Document/Format Selection borde hjälpa dig att se var felet ligger.

Av sirGustav

Sugen på att titta på FPS spelet(som nämn vid ~30.30) som spelades på plattan som skulle vara bättre än analog spak, någon som vet vad det är för något? De jag har provat har bara emulerat analoga spakar.

Av sirGustav
Skrivet av Humper:

Hur kan du jämföra ett över dubbelt så dyrt bord med detta?

det är snyggare, aldrig sagt något om priset

Skrivet av Blackie:

PS/2? Om man absolut, vill man leva 80 tal så finns det ps/2 usb adapter, välkommen till 2000 talet

Jag har aldrig sett fördelen med usb för tangentbord, om man inte vill ha en hubb eller led i sitt tangentbord. PS/2 är interupptbaserad och klarar alltså nkro.

Av sirGustav

Studiodesk från bluelounge är betydligt snyggare och i mitt tycke betydligt mer praktiskt, och usb till tangentbord? Vad hände med ps/2?

Av sirGustav

Var kan man testa (cherry) switchar till mekaniska tangentbord?

Råkade ha sönder mitt tangent bord då jag skulle rengöra det och upptäckte att det hade scissor switch istället för rubber dome så skall nu ta mig i kragen och skaffa ett mekaniskt tangentbord, men är osäker på vilka switchar jag vill ha. Jag är ganska van vid tysta laptop tangentbord och skriver betydligt mer än jag spelar, så jag tror jag vill ha bruna med o-ringar men har absolut inte haft möjlighet att testa några.

Jag har tidigare letat runt i olika affärer, men på sin höjd finns det två mekaniska med ett litet hål i paketen där man kan känna hur knappen/switchen känns. Detta leder mig till att beställa ett sampler kit från max eller wasd. Wasd inehåller betydligt fler (clear bland annat) men max är monterat på en pcb(fast det kanske inte är svårt att göra själv, eller?).

Så... vad har ni gjort när ni har bestämt er för en switch? Finns det någon butik som jag har missat, eller har ni beställt hem x antal bord tagit det man gillar och returnerat/lagt undan resten?

Av sirGustav
Skrivet av Daemon:

Passar på att tipsa här också, MK-50 går för 555 kr hos Webhallen för inloggade.

Det var nog någon slutförsäljning för nu är det 699:- och beställningsvara/ej i lager, även om man är inloggad.

Av sirGustav
Skrivet av freakling:

3. Om det är så att det inte behövs en skärm är det då så att grafikkortet renderar bildrutor i Oculus Rift:en i den upplösning som den körs i som på vilken skärm som helst eller handlar det om extra prestandakrav?
Grafikkortet måste rendera dubbelt för att skapa stereoskopisk 3D. Kostar ungefär det dubbla att rita dubbla vektorer.

Inte riktigt sant, man renderar världen en gång för varje öga till en textur som rekommenderas vara större än skärmen(2195*1372 används i tuscany demot, och troligtvis på de flesta andra ställen) då shadern som appliceras per öga minskar ner bilden. Shadern kan i sin tur vara en enklare variant eller en mer avancerad variant som korrigerar för färgartefakter som linserna introducerar. Jag programmerade in oculus support i mitt spel/motor för ett par veckor sedan, så jag vet vad som vill göras(enligt eras dokumentation och samples). Jag kan dock inte säga att jag ser någon skillnad mellan de olika shaders, men det kan ha något att göra med att jag är röd/grön färgblind.

edit: lade till texturupplösning