Inlägg

Inlägg som murklor har skrivit i forumet
Av murklor

Det här är väl inget nytt? Surface Pro 9 for business och Surface Laptop 5 for business finns redan. Företag fipplar ju med moms så jag vet inte om dom är billigare eller dyrare i slutändan än consumer varianten (sen beror det väl på mängd, ska du köpa 100+ SP10 så är det ju på offert).

En SP9 for business kostar 15499kr på Dustin (i7/16gb/256gb vanliga skroten).

Av murklor
Skrivet av FL3JM:

Har en Galaxy S24 Ultra och det absolut bästa är fan batteritiden, jag har ställt in den så den bara laddar upp till 80% och ändå har jag ca 15-20% kvar när jag går och lägger mig. Har aldrig haft en mobil med så här bra batteritid.

Det låter ju som det sämsta batteritiden någonsin, min 15 Pro varar åtminstone en dag till, kanske till och med två! Tänk om du skulle vilja gamea med ynka 20% kvar efter att din S24 Ultra dragit 60% batteri idle på mindre än 24 timmar?!

Batteritid claims säger noll utan context, lol.

Av murklor

När man var ett litet barn med små taniga händer så körde man igenom Logitechs G serien som om det var en consumable. Tror jag hade frätande händer för ytskiktet slets nåt vansinnigt på dom. 5+ olika möss ur samma serie, både optisk och fräsig laser.

Men sen växte man ju tyvärr upp, tror jag har haft 4st eller så Razer Deathadders sen dom släpptes för 15 år eller däromkring. Dom första versionerna hade rätt så kassa switches (dubbelklicks/släpp vid hållning) så man var tvungen att byte vartannat år men senaste Deathadder Elite har presterat perfekt ett bra tag.

Försökte en ny logitech ett kort tag (tror det var G502 eller nåt liknande) - bokstavligen talat en dag - innan jag var tvungen att lämna tillbaka, den var för långsmal och passade inte handen alls.

Det tråkiga är att genom alla jäklans åren med Deathadder så har Razer inte bara tagit den exakta designen och gjort två små vingar för tummen och lillfingret. Dom har det på andra av sina varianter.

Enda andra musen som jag varit riktigt nöjd med mellan olika Deathadders var Steelseries WoW cataclysm mus. Den är så stor att den är lite otymplig men handen låg verkligen perfekt på den. Liksom Logitech lyckades man dock slita ner knapparna rejält haha.

Av murklor
Skrivet av Rasmus117:

Det är ingen tävling att klara ett spel så fort som möjligt, ta den tid det tar.

Sant, 10,000 timmar i GW2 och jag är fortfarande inte klar, har inte ens PvE raidat en enda gång

Av murklor

Hur mycket watt drar en myrslok nuförtiden? Kanske behöver ny.

Av murklor
Skrivet av KlosterKatten:

Ägare av Meta tycker Meta produkt är bättre ?! Helt otroligt!

Tror inte att du behöver vara ägare av Meta för att objektivt se att Quest3 är mer prisvärd och en bättre produkt än AVP.

Huruvida man köper ett AVP sen ändå för man är beredd att betala så mycket för en Apple lösning är en annan fråga.

Av murklor
Skrivet av Thomas:

Är 64-bit-krav verkligen begränsade? Jag har inte haft någon 32-bitars CPU i en "vanlig dator" sedan 2003.

Du får plats med ca 500 gaming processorer från 2003 inuti en 14900K

Av murklor
Skrivet av Edvin1:

Men om en PS5 Pro kostar 6000 sek blir det en väldigt stort gap i pris.

Nu för tiden får man ju knappt ett moderkort för det.

Minns den gamla tiden när man satt och funderade... "hmm ska jag ta budget moderkortet på 400kr eller fläska på med 800kr?!"

Av murklor
Skrivet av Thomas:

Geforce 256 SDR var det första grafikkortet jag någonsin köpte "löst". Innan dess hade jag ett Voodoo Banshee, som kom med en färdigbyggd dator (ej märkesdator dock). Minns inte om DDR-varianten fanns när jag köpte det eller inte, men jag har för mig att det fanns, men helt enkelt kändes för dyrt.

Pfff, SDR var ju för bönder!

Mitt var ett DDR med FET heatsink som var större än fläkten (!)

Av murklor

Om jag gör ett 5m clip från ett spel, sparar nån fräsig music i sin helhet (TSFH rekommenderat ) och sen editerar ihop det och laddar upp så man kan visa på nåt forum med privat länk... Blir videon ändå instant claimad som copyright, men är oftast fortfarande uppe pga ägaren tillåter det, dom tar ju all ad revenue (vilket man inte bryr sig om i såna här fall).

Privatkopierar eller piratkopierar jag?

Eller är det inget av det?

Av murklor
Skrivet av Ario_Nuke:

Givetvis är det väl brukligt att skillnaden mellan två generationer inte borde vara lika stor som mellan tre eller ännu fler.

Med det sagt är det såklart kanske inte riktigt värt att gå från 14 till 15... eller ens 13 till 15 egentligen.

Galaxy A41 -> iPhone 15 Pro

Jo man är väl rätt så nöjd med uppgradering hårdvarumässigt, lol.

Mitt största klagomål är att alarm funktionen inte aktivt visar att den enabled alarm om x minuter. Bara flipswitchen man klickar. Måste hela tiden göra en doubletake för att kontrollera att alarmet verkligen är på. Kan till viss del komma runt det genom att köra Siri på voice istället men ändå. Det är en sån liten dum sak som Samsungen gjorde enkelt, den bara sa med liten notis att larmet är satt till si och så tid när man enabla det.

Av murklor
Skrivet av Donnerstal:

1440 bra nog?!? Då kan du inte ha testat många VR-headsets. Rift S som jag hade förr hade en 1440p-skärm. Bra nog om man är nöjd med att se ett rutnät av pixlar kanske.

Att ”nästan alla” är överens om att 1440p räcker kan vara det dummaste jag hört på länge. Blir förvånad om en enda utöver dig tycker det är bra nog.

Ett VR på runt 2000x2000 per öga kan jag tycka är tillräckligt på en låg budget. Men även med ett Pico 4 hade jag önskat fler pixlar.

Jag trodde det var uppenbart att jämförelsen var datorskärmar.

Ett Quest 3 har 2064x2208 per eye.

Av murklor
Skrivet av omxz24:

Det var bättre än allt innan by far

4K är också bättre än 1440p by far men jag tror nästan alla är överens om att 1440p ändå är bra nog

Från det lilla jag har läst skulle jag tro att man kan summera att AVP är 120% av ett Quest 3 fast med 7ggr högre pris.

Av murklor

Jahopp och om det är samma trend som Apple vs Android telefoner så kommer Quest 4 kosta 30000kr och anses vara budget alternativet till vision pro.

Av murklor
Skrivet av Zajoxx:

Super serien är alltid mellan bas samt Ti modellen, varför det behövs vet jag inte dock.

Jag väntar fortfarande på den säkert bättre modellen än både Super och Ti som Nvidia snackat om, Tie varianten.

Av murklor
Skrivet av Jojkenstein:

Jag har beställt min första OLED-TV och läste först igår att problemet med motion för 24fps-filmer inte är löst för OLED! Är detta sant?

Beror väl lite på modellen och hur man menar "löst". Jag har en LG C1 och 24p med natural motion är... oooof. Jag kollar inte mycket på filmer men ja man märker det. När dom släppte C2 så blev det massivt mycket bättre (bara att kolla på reviews och jämförelser). Sony som jag förstått har alltid varit bäst på det.

Av murklor

Så här i efterhand så är jag bara glad att man köpte ett Torrent redan innan man bytte graffekort trots att det egentligen var overkill haha (hade ett 2080). Gott om utrymme på sidan så man slipper oroa sig för vinklade eller klämda kablar iaf.

Av murklor
Skrivet av BrottOchStraff:

Jag kör 3.5mm och bordsmikrofon. Behöver aldrig tänka på nått. Skulle nog behöva investera rejält med pengar för att få samma ljud som i mina Sennheiser HD558. Skönt med öppna lurar också när man sitter länge även om de inte tar bort omgivningens ljud.

Beror på vad du menar med rejäla pengar, Game One är ju i nästan samma headset + bra mic. Måste väl upp i typ runt HD600+ för fläska på ljudet om man jämför inom Sennheiser och det är nog lätt dubbla eller tripla priset.

Av murklor
Skrivet av cyklonen:

Så kanske det är, men det står att de har en lista med drygt 700 modeller, så varför inte publicera listan?

Läste bara lite snabbt men det står ju vilka modem det gäller - så listan är väl telefoner med dom 4 testade chippen? Tex iPhone 14 borde finnas i högen (Qualcomm X65, samma som Galaxy S22 som testades) medans iPhone 15 inte räknas in (Qualcomm X70, men den lär ju vara påverkad också).

Av murklor
Skrivet av Goedendag:

Kina är inte en diktatur. Det är ett demokratiskt land med ett annorlunda demokratiskt styrelseskick än den klassiska parlamentariska modellen.

På samma sätt som Hamas bara är en missförståd intresseorganisation.