Inlägg

Inlägg som Crippa90 har skrivit i forumet
Av Crippa90
Skrivet av Ozzed:

Absolut. Almqvist och Ekeroth och grabbarna fick ju verkligen på nöten samma dag som det hela uppdagades :/

Nej. Den så kallade "nolltolleransen" gäller bara för icke-nyckelpersoner i partiet. Om "Nolltollerans" hade gällt hade dessutom Kasselstrand åkt ut med huvudet före då han uttalade stöd för Almqvist, men han fick lite "kritik" av Åkessons flickvän och sedan var det överspelat. Det är inte nolltollerans någonstans.

Vad gäller vänsterpartiet är det väl ingen där som yrkar på våldsyttringar för sin ideologis skull? Och ghorde de det är jag rätt övertygad om att de skulle åka ut rätt fort, även om VPK väl inte ens har en uttalad nolltollerans.

Jag tycker att ett parti ska få mycket skit för sin historia. Det är oförståeligt för mig hur man kan vilja vara med i, eller rösta på ett parti som har haft den bakgrunden.

Dessutom "tvättar" partier sig då och då genom att byta namn. Vänsterpartiet kommunisterna tog ju t. ex bort just "kommunisterna" på grund av historian, och Sverigedemokraterna kanske också borde byta namn? Till och med det uttalat nazistiska "Svenskarnas parti" har bytt namn från "Nationalsocialistisk front" som de hette innan. Har man en rutten histiria kan det vara idé att städa. Fast jag tvivlar på att det hjälper i SD's fall. Nolltolerans har de ju bara på pappret, eller så är de kvarvarande rasisterna i partiet så obildade att de inte fattar att det parti de valt att bli medlemmar i inte vill ha med dem att göra.

Sedan vet jag att det råder delade meningar om det här. Men rasister brukar ju hävda att Avpixlat inte är en rasistisk tidning, och den sponsras och sköts ju av Ekeroth.. Men det är ju lugnt.. Det är bara en "alternativ" nyhetskälla eller?

Varför skulle Krasselstrand få kicken för? Han sa väl aldrig att Almqvist agerande var rätt om jag minns rätt. Ser inte hur det har något med nolltoleransen att göra.

Uppenbarligen kunde Ohly både vara kvar i partiet och vara partiledare när han sa att han var kommunist, så det tycks inte fungera något bra. I min värld är det som att Jimmie skulle säga att han var nazist.

Tycker du det är rätt eller fel?

Av Crippa90
Skrivet av Tunnelsork:

Nej. Det visar att de plötsligt har blivit obekväma.

Skickades från m.sweclockers.com

Det är rätt obekvämt att ha kvar medlemmar som uttryckt sig på detta vis när nolltoleransen gäller, eller vad menar du?

Av Crippa90
Skrivet av bha*:

Ok my bad, träna inte tungt tills du har växt klart och att träna lätt med vikter är meningslöst, då är det vettigare att träna med kroppsvikten, dessutom får du bättre kroppskontroll på köpet.

Du borde ha stannat vid de tre första ordet, för resten är bara gojja.

Av Crippa90
Skrivet av Ozzed:

Läs första stycket här: http://sv.wikipedia.org/wiki/Sverigedemokraterna#Historia

lustigt förflutet säger du? Jag tycker snarare det är olustigt.

Sedan har du ett annat problem med SD.. varenda källa som drar upp partiets naziströtter eller dess i övrigt mörka historia säger SD-sympatisörer är "vänsterpropaganda" och "kulturmarxism", så det går liksom inte att ha en vettig diskussion.

SD har ju sin nolltollerans, och haft haft bra länge.. Men det avskräcker ju inte folk med främlingsfientliga åsikter från att fortsätta vara medlemmar, och fortsätta sprida sin dynga. Vad det inte runt 20 pers som blev utsparkade lagom till valet? Det enda SD har nolltollerans emot är granskning och kritik.

Hur mycket skit ska man få för sin historia? För att om vi ska ge partier skit för sin historia så kommer kommer Vänstern alldeles för lätt undan. Det var ju ändå sisådär 2 år sen deras partiledare var uttalad kommunist.

Att partiet faktiskt har uteslutit medlemmarna visar väl ändå att nolltoleransen gäller?

Av Crippa90
Skrivet av bha*:

Vänta med viktträning tills du har växt klart, börja äta ordentligt och träna med din kroppsmassa.

Hur skiljer sig 30 kg i bänkpress mot att köra armhävningar när man väger ex. 70 kg?

Nej, detta är bara trams. Jag ångrar inte mycket, men en av de få sakerna jag ångrar är att jag inte började träna styrketräning tidigare i mitt liv.

Det är noll problem att börja träna när man är 15 bast.

Av Crippa90

Kör på ett beprövat nybörjarprogram för att lära dig övningar och att använda dina kropp och musklerna.

Här är ett bra exempel: http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=87454

Satsa på att lära dig övningarna samtidigt som du blir starkare.

Vad gäller kost så spelar det faktiskt inte så stor roll hur du gör. Det viktiga är att du får i dig rätt mängd mat under hela dagen. En grundprincip du kan följa är att du äter något så fort som möjligt efter träningen, speciellt om du ska vara aktiv/träna nästkommande dag.

Annars är det bara tuta och köra, lycka till!

Av Crippa90
Skrivet av Ozzed:

Samtidigt får man skylla sig själv om man röstar på ett parti som vill ha ökad invanring om man tycker att den borde ligga still. Det är såklart ingen skyldighet att läsa ett partis valmanifest, men man kan inte komma och säga se'n att man inget visste.

Finns nog inte en enda människa som håller med till 100% oavsett vad de röstar på (med undantag för extremister och de som startar sitt egna parti och får 3 st röster). Så med den logiken får hela Svea rikes befolkningen skylla sig själv efter varje val. Låter väldigt genomtänkt!

Eller så vet man vad representativ demokrati är och handlar om.

Av Crippa90

Förtär är ett för mig hårt ord som behöver utvecklas, men det är givet att dagens invandring är en belastning.

Vilket är synd. Med ganska enkla åtgärder hade det kunnat gå från huvudvärk till guldgruva. Men det förutsätter att vi går från ett sossesamhälle till ett mer öppet och fritt samhälle.

Annars är det tyvärr bara SDs politik som kan ge verkan.

Av Crippa90
Skrivet av Ozzed:

Vilken kommunal verksamhet har fått samma kritik som Carema eller Attendo Care t. ex? (bara undrar, för jag har missat det i så fall).

Nej det är möjligt att det är ett klassiskt fall av "Correlation does not imply causation". Jag är emot dålig kvalitet i välfärden och det verkar vanligare än i kommunal verksamhet, och jag tror det har att göra med att man vid upphandlingar stirrar sig blind på "bästa pris" snarare än god kvalitet, vilket då bidrar till problemet.

Vi ska nog vara försiktiga med att utgå från medias rubriksättning för att säga hur läget är generellt. Ta exempelvis blöjvägningen. Visade ju sig att man vägde för att följa upp och kunna välja rätt storlek på blöja. Nu är inte jag blöjexpert men jag tycker det låter som ett bra initiativ!

Skrivet av Ozzed:

Om man kan hålla god kvalitet och ändå lyckas ta ut vinst, visst.. Fast samtidigt så hade troligen kvaliteten blivit ännu högre om den vinsten kunnat återinvesteras i verksamheten, så det får bli ett "Jag vet inte".

Men, gäller inte det allt isf? Från skolbyggen av PEAB till krigsmaskinsbyggen inom försvarsindustrin? Om ingen vinst hade gjort saker bättre, varför funkar inte planekonomi?

Jag köper inte argumenten och jag hoppas att du förstår varför och själv ser bristerna.

Av Crippa90
Skrivet av Ozzed:

Därför att vinstmöjlighet är et incitament till lägre kvalitet. Det har pratats i åratal om att det skall till hårdare kontroller och bla bla, men det händer ju inget. Men visst. Klarar man att både hålla god kvalitet och gå med vinst ser jag inget problem med det som sådant.

Finns det något stöd för detta? "Källa?", så att säga. Jag menar, kommunal verksamhet tycks ju ha lika stora problem och där finns inga vinster.

Men jag har lite svårt att hänga med; är du emot vinster, eller tycker du att företag med god kvalitet ska få ta ut vinster på sin investering?

Av Crippa90
Skrivet av Ozzed:

Det som åsyftas är såklart när man tummar på kvaliteten för att öka vinsten, och det har vi sett otaliga exempel på. Ingen har vad jag vet gnällt på bönderna så jag antar att de håller god kvalitet i förhållande till den vinst de plockar ut, och det är väl också där lösningen ligger. Om samtliga privata alternativ höll bra kvalitet och gav skattebetalarna valuta för pengarna tror jag inte ens vänsterpartiet skulle klaga på systemet.

Så problemet är egentligen inte vinster utan dålig kvalitet? Isf, varför inte gå på det och kräva högre kvalitet? Varför haka upp sig på vinster?

Kollektiv bestraffning fick jag lära mig tidigt att det inte är något vidare och jag förstår inte varför man ska göra det i det här fallet.

Skrivet av Henrik21:

En följdfråga blir ju, var någonstans kan de privata aktörerna skapa vinsterna?

Som det mesta annat så är det inget jag bryr mig om särskilt mycket (sålänge det inte handlar om helt moraliskt förkastliga saker eller lagbrott givetvis). Input/output är det viktiga för mig.

Av Crippa90
Skrivet av Huzzbutt:

Nu finns det förstås inte några socialister i Riksdagen.

Fast nu finns det ju socialister i Riksdagen, såklart.

Däremot finns det turligt nog få kommunister och liknande element. Eller ja, vi har ju Lars Ohly kvar då förstås.

Av Crippa90
Skrivet av Ozzed:

Det löses väl enklare genom att sluta göra saker som kränker folk?

Dina inlägg kränker mig.

You know what to do.

Tihi

Dold text
Av Crippa90
Skrivet av Swiifty:

Nu förespråkar jag inte att det ska vara förbjudet med vinster i skola, äldreomsorg etc, men det är skillnad på driva en skola och att sälja varor till en skola. Såvitt jag vet förespråkar ingen att aktörer som säljer varor till skolor inte ska göra vinst.

Nej tack gode gud för det! Men jag vill gärna veta vart gränsen går för socialisterna när det gäller "vinster i välfärden". Är den godtyckligt dragen och rent populistiskt grundad eller finns det faktiskt någon tankeverksamhet bakom?

Skrivet av Ozzed:

Jag tycker inte det är jämförbart. Att sälja råvaror till företag som gör mat och säljer till en skola är inte samma sak som att driva en skola.

Givetvis är det skillnad på att sälja till en skola och driva en skola. Det är också skillnad på att driva en skola och driva ett sjukhus, men det verkar inte hindra de klassiska orden "inga vinster i välfärden".

Av Crippa90
Skrivet av Ozzed:

Det är inte jämförbart riktigt.. Men hade vi haft ett system där kommunerna har avtal med vissa restauranger att dessa ska ordna och servera mat, och för detta får de en viss summa, och allt överskott får de stoppa in på vinstkontot, så tror jag inte maten hade varit varken nyttig eller god.

Nu vet jag inte hur det funkar inom jordbruket riktit men om det förekommer att man gör saker som resulterar i en sämre produkt men ökad vinst så tycker jag det är fel, ja. Men nu säljs det ju råvaror till långt fler än skolan.

Givetvis är det jämförbart, speciellt moraliskt.

Om det är fel att tjäna pengar på skattepengar borde väl det även innefatta bönder som tjänar pengar på skolmat? Annars, varför ska vinstförbudet bara gälla "vård/skola/omsorg"?

Av Crippa90
Skrivet av Ozzed:

All form av vinst i bemärkelsen "Pengar i fickan" från skattefinansierad verksamhet borde förbjudas.

Ska bönder få tjäna pengar på skolmat?

Av Crippa90
Skrivet av Swiifty:

Inte på det sättet du ser det. Jag tror vi har olika utgångspunkter till varför de vill stänga flygplatsen och varför Romson sa så. Du verkar tro att utgångspunkten är att kvinnliga studenter (inte manliga) ska ställas mot manliga resenärer (inte kvinnliga).

Jag ser det som att Romson tar en opportunistisk möjlighet att sikta in sig på feminisiter, därmed säger hon kvinnliga studenter, och inte studenter i allmänheten. Det tycker jag hon gör fel i, för det är något som kommer påverka både män och kvinnor, åt båda hållen, men hon vill rida på feminist vågen...
Det är dessutom tänkt att påverka båda, det är inte så att MP för en politik för kvinnliga studenter i Bromma frågan, hade det varit så, hade endast kvinnor fått bo i de bostäder tänkta för Bromma. Eller du kanske menar att innerst inne vill MP göra så, men att det är för radikalt tankesätt nu, utan när de kommer till makten så ska de bli så, vad vet jag.

Som sagt, MP's utgångspunkt är, Stockholm lider av bostadsbrist, Bromma är ett attraktivt område att bygga i och kring. Lösning? Riv flygplatsen och bygg bostäder för att lösa en del av bostadsbristen. Feminism våg över Sverige, jaha bäst att passa på att rida den.

Att en stängning helt skulle bero på manshat är ju såklart inget jag tror. Men jag tror också att man hade varit mindre sugen på att stänga flygplatsen om den främst hade använts av ensamstående kvinnor...

Men faktum kvarstår; Åsa Romson ställer de olika könen mot varandra, pratar som att man antagligen är man eller människa, och MP räknar på hur mkt deras satsningar "går till" respektive kön (efterblivet).

Jag anser att man varken kan eller ska gruppera ihop människor såhär. Individperspektivet är det viktigaste av allt, statistiska skillnader mellan godtyckliga grupper är av inget intresse för mig. Åsa Romsons retorik och människosyn är rutten.

Av Crippa90
Skrivet av Swiifty:

Att vilja stänga Bromma flygplats har ingenting att göra med att män flyger...

Du ser ingen koppling med att vilja stänga flygplatsen och vad Åsa Romson sade i sitt tal?

Av Crippa90
Skrivet av Swiifty:

"MP, men speciellt Fi, ställer gruppen kvinnor mot män och ger de olika grupperna statiska egenskaper, för att sedan lägga förslagen efter de". Möjligt att jag inte vet om det, men kan du ge mig ett exempel där MP för en fråga som är mansfientlig. Typ, där man kollat på den manliga gruppens statiska egenskaper och sedan bestämt sig för att bestraffa mannen utifrån de.

Fortfarande, och förtydligande; jag har inte pratat om bestraffande eller direkt fientlighet. Jag har pratat om att man ställer grupper mot varandra. Att ställa grupper mot varandra, grupper fyllda med helt olika individer, är inte värdigt år 2014.

Att vilja stänga ner Bromma flygplats är ett tydligt exempel, "för varför ska män få flyga när den kvinnlige studenten inte ha någonstans att bo?" Men det är som sagt Fi som är tydligast i detta med då ex. mansskatt.

Av Crippa90
Skrivet av Swiifty:

Nu får du komma fram med material där MP har lagt några sådana förslag,

Läste du ens vad jag skrev?