Inlägg

Inlägg som Lithen2 har skrivit i forumet
Av Lithen2
Skrivet av anon334363:

Vilka spel spelar du? Kan inte tänka mig att göra samma 😱 Särskilt efter att jag vänjt mig vid 144hz, så börjar allt under 100FPS kännas laggigt. Även i mer cinematiska titlar såsom MS flight sim.

Nyfiken på vilka spel som går att avnjutas på detta sättet, vill prova på upplevelsen av "filmkänsla" i spel (om jag nu kommer kunna njuta av det).

Mer OnT: Jag kör Freesync/Gsync i alla spel jag kan. Finns ju som inga nackdelar till det, tearfree utan att FPS påverkas.

Wooosh!

Av Lithen2

Inte ett enda produktivitetstest??

Av Lithen2
Skrivet av the squonk:

Det är nästan exakt dubbelt så snabbt som AMD, så kör du mindre än 8k kommer det troligen alltid att vara snabbare. I spel kommer inte RAM att vara ett problem, men det är lite lite för andra tillämpningar.

AMD kan å andra sidan klocka sin GPU sensationellt högt, det känns som att är det någon som har en flaskhals med RAM så är det AMD. Pga hastigheten, eller frånvaron av den.

Jag vill ha VRAM för produktion, inte spel. Ingen behöver 8K gaming

Av Lithen2

Men vafan, de kunde väl ändå matchat AMDs 16GB VRAM..

Av Lithen2

Fick precis "i lager" status på mitt Asus Strix 3080 Gaming OC hos Webhallen.
Beställde 2020-10-17 14:41

Så det verkar som de fått in kort under en längre tid utan att uppdatera kölistan på produktsidan då den sagt "Ingen ETA" sedan slutet av Januari(?)

Av Lithen2
Skrivet av bogg:

Inet lämnar ut köplats utan krusiduller, de andra försäljarna gör det inte gärna... Kanske webhallen då, vart har du beställt?

Köpt hos Webhallen.

Av Lithen2
Skrivet av skoskaf:

Mailade kundtjänst och frågade snällt.

Okej, har fått nedslag på den varje gång, tror inte de kan se mina hundögon över telefon/mail :/

Av Lithen2
Skrivet av skoskaf:

ASUS GeForce RTX 3080 10GB ROG STRIX GAMING OC

2020-12-24 beställd kl 13:40 på Inet för 10 690 kr.

2021-01-21 köplats 341

2021-02-14 köplats 187

2021-03-15 köplats 168

2021-03-30 köplats 133

Hur har du fått ut den exakta köplatsen?

Av Lithen2

Hur skiljer detta sig från gamla 4850X2 ?

Av Lithen2

@Webhallen Jag la min 3080 Strix order en hel månad efter release (2020-10-17 14:41).
Hur långt bak i kön ligger jag?
Skjutet från en höft, är det troligt att jag får ett kort Q1 2021?

Av Lithen2

Är det inte pga. exakt detta som Apple gav upp på Intel?

Av Lithen2

Personligen har jag haft absolut roligast med Ring Of Elysium.

Av Lithen2

PbP signal in i OBS via skärm, är det möjligt?

Har nyligen införskaffat en ASUS MG279Q och en ASUS PB277Q, båda har funktion för PiP (Picture in picture) och PbP (Picture by picture) i skärmen. Så jag kan t.ex ha PC och PS4 på samma skärm, sida vid sida (exempel).
Jag vill få allt som syns på skärmen (båda signalerna) till min PC så att jag kan streama dem side by side i en 1920x1080 canvas i OBS, går detta att få till utan ett "capture card"?

Min tanke är att försöka spela igenom Dark Souls 3 på både PC och PS4 samtidigt, med en och samma handkontroll. Den delen har jag redan löst, jag behöver bara få signalen från båda källorna till OBS på min PC.

Av Lithen2

Är flera skärmar med olika hertz ett problem?

Planerar att införskaffa en ASUS MG279Q och framöver utöka med 2st ASUS PB277Q.

Samtliga är 1440p men MG279Q är 144hz medans PB277Q är 75hz. Kommer främst spela på MG279Q men kan hända att jag kör på alla tre.

Jag vet att Windows kan köra flera skärmar i olika hertz, men hur fungerar det i spel? Sänks alla skärmarna till lägsta gemena nämnare (75hz)? Finns det några andra problem med detta som jag inte tänkte på?

Av Lithen2
Skrivet av Ledstripes:

Inte det svar du söker, men spontant skulle jag absolut fundera en vända till gällande placering av fiberkonverter. Blir ofta fuktigt i tvättstugor, vilket kan påverka livslängden av konverter.

Farsan är elektriker så han har ordnat väl tilltagen ventilation i tvättstugan då hela elcentralen sitter där

Skrivet av elBenko:

Porten för iptv på fiberkonvertern kan anslutas till en switch, som du sedan ansluter dina iptv-boxar till. Notera "boxar", plural, varje tv kommer behöva en egen box vilket troligtvis innebär man får betala för 2 abonemang. Och inte alltid dessa boxar har eget wifi-stöd.

Ett alternativ är iptv-port till switch till dubbla powerline (ethernet över elnätet), med respektive powerline-mottagare vid respektive iptv-box/tv. Detta löser dock bara anslutningarna för tv, så det är kanske inte superpraktiskt om man även behöver internet i huset.

Okej, då blir det en liten switch för iptv Man behöver alltså inte dra iptv via en router?

Av Lithen2

Hårdvaruhjälp för fiberhus med IP-tv.

Problemförklaring:
Skulle behvöva lite hjälp med att välja ut utrustning till föräldrarnas nybygge med fiber.
De har en fiberkonverter i tvättstugan i ena hörnet av huset från IpOnly och de har beställt 100/100 samt IP-tv av Viasat, de kommer troligen ha två tv-apparater i huset.

Det finns en utmärkt plats för en trådlös router mitt i huset, men det blir extremt fult och opraktiskt att dra alla kablar dit, så jag tänker att man bör ha en "huvud-router" bredvid fiberkonvertern som hanterar det mesta och sedan en "slav" i mitten av huset för Wi-Fi.

Frågor:
1. Det finns en IP-tv-port på fiberkonvertern, kan man dra en kabel från den in i "huvud-routern" och dela den signalen till två tv-apparater eller hur fungerar det?

2. Vad bör föräldrarna ha för hårdvara i detta scenario?
(Huset är på ~150m² och tomten ~600m², bonus om slaven är estetiskt tilltalande)

Av Lithen2
Skrivet av snallaraddamittlivtack:

@Lithen2: jag tror jag får be om ett nytt för inget fungerade

Okej, ibland har man bara otur i silikonlotteriet och får ett dåligt kort. Hänt mig en gång förut och förutom att jag var datorlös i 5-7 dagar så var det väldigt smärtfritt

Av Lithen2

@snallaraddamittlivtack: Dubbelkolla att alla sladdar sitter i ordentligt, ÄVEN grafikkortet i sin PCI-lane. Uppdatera drivrutiner, eller rulla tillbaks om du nyligen uppdaterat. Använd mjukvara för att se temperatur på kortet och leta efter någon korrelation mellan dina problem och kortets temperatur.

Fungerar inget utav det skulle jag reklamera kortet, alla ärliga butiker kommer skicka ett nytt utan kostad om du inte gjort något handhavande fel, typ tappat det i golvet så att något fysiskt gått sönder. Vissa kan ta lite tid på sig för att undersöka kortet dock och du kan få betala för frakten.

Av Lithen2

@Krakkan: Såg det, redan beställt en 500GB'are därifrån. Men tack för tipset

Av Lithen2

@Paddanx: Haha just min tur, den verkar ha tagit slut på Komplett: "Den här produkten finns inte längre i vårt sortiment."
Men då får jag plocka upp en från någon annan leverantör Tusen tack för all hjälp!