Inlägg

Inlägg som BecaHa har skrivit i forumet
Av BecaHa

JAG SKA SPELA FIFA SAMT KOLLA PÅ CNN NEWS, KAN JAG KÖPA C9 UTAN ORO FÖR INBRÄNNING JA ELLER NEJ????

Av BecaHa

Joo jag har fattat att prime är overkill men kollar man gigabyes egna guide så ska man stabilitets testa med just prime. Är det inte konstigt att man från officiell gör denna rekommendation?

Av BecaHa

Kylning samt överklockning => 9900K

Goddagens kära sweclockers undrar om någon har lite tips och råd ang mitt nya bygge:
Operativsystem: Win 10 Pro
Bios: Version F8d Länk
Processor: Intel Core i9 9900K
Processorkylare: Fractal Design Celsius S24 240mm
Moderkort: Gigabyte Z390 AORUS MASTER
Minne: Kingston HyperX Predator DDR4 3333MHz 2x8GB (HX433C16PB3K2/16)
Nätaggregat: Seasonic FOCUS Plus 750W Gold
Övrig kylning: Corsair LL Series LL120 RGB Svart 3-pack (pga estetiskt och placering val har jag bytt ut Celsius standard fläktar mot 2 av dessa)

Standars bios settings (dvs auto på det mesta) lite temps osv under 15min aida64 system stability test:

https://i.imgur.com/SikPlHm.jpg

Utförda test med:
Overclocking guide #1 GIGABYES Officiella guide: Länk
Overclocking guide #2 Tweaktown guide: Länk

Första frågan är väl hur ser tempsen ut vid reset bios ser ut som jag har lite otur med "silicon lottery"? Vad jag förstått är 240 kylning kanske för svag för att kyla ner denna processor. Har även bytt ut fläkten till RGB som har svagare rpm har det någon betydelse?
Jag vill komma upp i 5ghz (på alla cores) och maximera har försökt med båda guiderna men misslyckas först med guide nr 1 så kommer jag in i windows men när jag stresstestar med prime95 så tar det ett par minuter så får jag blue screen även efter lyte korrigeringar med volt så håller stresstestet längre men når typ 10min max som bäst. Tempsen kommer upp över 100 då men tror inte den kraschar pga thermal throttle? (vad jag förstått ska cpun klara av tempsen upp emot 110).

När jag följer guide #2 så får jag blue screen direkt efter bios mer eller mindre så fort windows ska börja. Även där när jag gör lite ändringar så kommer jag in i windows men så fort jag startar stresstest så får jag blue screen. Även här tror inte det är värmen som orsakar bluescreen för den hinner knappt starta testet.

Skulle verkligen uppskatta all hjälp! Vad är felet är kylningen för svag? Är det jag som inte får till rätt bio setts för min setup? Är det minnet som strular vid bios ändringar? (kör på XMP1 med rätt hastighet) Har jag bara otur och bör nöja mig med standard settings, även om jag inte nu klara 5ghz så skulle jag uppskatta om setts som gör att den inte övervoltar? Vill inte leka för mycket är som ni märker inget proffs på detta. Jag använder burken bara för att spela o film inget annat vet att jag inte behöver all cpu kraft men vill utnyttja all kraft om det nu går med min setup och vill inte pajja processorn heller då den är dyr.

Av BecaHa
Skrivet av Icte:

Och nu är det över!

Tl;DW - Radeon VII släpps 7 februari, Ryzen 3000-serien släpps i mitten av 2019, d.v.s. INTE mars/april/maj.

Förutsatt att allt går enligt plan. Som det sällan brukar göra.

Av BecaHa

@Peppar2014: aj då där ser man. Kan jag få en slant för minnet lr bara att slänga?

Av BecaHa

Delar från Msi GS60 Laptop

Tjena folks!

Hade en MSI GS60 2PE-213NE laptop ( GS60 ) som gick i graven nyligen med 99.9% pga moderkortet. Är inte så hajp på datordelar speciellt inte laptops. Men har följande delar över:
Kingston Minne 8x2 DDR3, (1600Mhz)
SSD och HD som jag nog vill spara
15.6 TN panel, full HD
Sen en Intel i7 (4700HQ) samt ett GeForce Gtx 870M fast limmat på moderkortet?
https://1drv.ms/u/s!AoK_nOiIv0ODsUTMyE4wMHY-Bsy6
Frågan är hur får jag bort delarna från från moderkortet och ännu viktigare finns det nån vits ska jag bara slänga allt eller kan jag få mindre slant för minnen, gf och processorn?

Tacksam för all hjälp
Mvh

Av BecaHa
Skrivet av Bazisten:

Du lär köra uppgradering först via windows update. Eller via ISO filen uppgradera befintligt system annars så blir inte din gamla nyckel en Win 10 nyckel

Som jag sa tidigare så har jag redan uppdaterat till Win10 via windows update, AKTIVERAT den SEN gjort en Clean install kanske finns något jag måste göra för att få till det.

Av BecaHa
Skrivet av Bazisten:

Högt tryck på MS servrar. Försök aktivera lite då och då så går det nog snart

Vissa har fått trycka minst 20 gånger

Jag kan inte försöka det står bara "Den här produktnyckeln fungerar inte. Kontakta butiken eller företaget du köpte Windows av, eller köp en nyckel av Microsoft"
Det är som sagt inte första gången jag har redan aktiverat den en gång det är nu vid Clean install det ska ju automatiskt va aktiverat om jag förstått rätt?

Av BecaHa

Har en Msi Laptop ( http://www.msi.com/product/nb/GS60-2PE-Ghost-Pro.html#hero-ov... ) Upgradera till 10an först aktiverade nyckeln.
Efter jag utfört en clean install så vägrar den aktivera det är som sagt en laptop jag har inte ändrat på någon hårdvara bara jag som råkat ut för detta problem?

Av BecaHa

Hmm garantin är ute det är cirka 3.5år gammal MSI GX60 gaming laptop. Kan jag inte reppa den billigare via MSI? Annars kan lödnings jobbet inte kosta så mycket att fixa hos random datorbutik?

Av BecaHa

Samma DVI ingång funkar prima med min stationära. När jag rör lite vid hdmi uttaget på laptopen så märker jag lite förändringar i färger känns som ett litet glapp? Är det möjligt att glapp kan orsaka konstiga färger.

Av BecaHa

Testat men utan resultat. Kan det vara glapp mellan hdmin och moderkortet?

Av BecaHa

HDMI -> DVI-I strul med färger.

Hej kloka sweclockers!

Jag försöker koppla min laptop via HDMI->DVI-I till en extern skärm men lyckas bara få grön (bifogat kamera foto) och allmänt knasig bild.

Någon som känner till problemet och har lust och hjälpa? Har försökt googla utan resultat.

Mvh

http://s23.postimg.org/fvpuz90zb/20140511_181451.jpg

Av BecaHa
Skrivet av DavidtheDoom:

Det skulle flaska redan vid ett GTX 560ti eller 650ti eller HD 7850 utan tvekan.

Aj då! Men är det värt att satsa på samma moderkort om jag ska byta ut proc/grafik vad är fördel med ett nytt kort? om nu moderkoretet klarar av just den processor samt grafikkort jag är ute efter.

Av BecaHa

Hur ser moderkortet ut klarar det av ett x280 tex? skulle det isfall "flaska" processorn?

Av BecaHa

Ärva dator, uppgraderingsbar?

Kära Sweclockare!

Behöver lite hjälp angående en dator som jag ska få ärva av en polare som flyttar utomlands. Tänkte kolla ifall det finns några som helst möjligheter att uppgradera datorn tex. grafikkortet till att kunna köra på low i BF4. Info som jag har fått av polaren är föjljande inga kanon speccs direkt

http://cdn.imghack.se/images/dca36999fae5d45fce41215a8a9ac539.jp...

Skulle uppskatta om någon vet om det finns någon chans för burken eller måste jag köpa helt nytt paket.

Av BecaHa
Skrivet av Waxinator:

Det är snarare så att under uppstart så visas bilden på alla inkopplade grafikutgångar, men efter Windows login så måste man välja vilka skärmar man vill köra med. Bärbara brukar skifta bildskärm med <fn>F6 eller liknande kombination. Alternativt speglar/utvidgar du extra skärmen via Skrivbordets Skärmupplösning.

Precis men när jag skiftar till den externa skärmen så får den ingen signal. Gröna skärmen i dos läget bevisar ju väl att något inte stämmer?

Av BecaHa

Koppla bärbara till en skärm via HDMI?

Hej gott folk! Finns det någon som kan förklara mitt problem att koppla min bärbara dator (msi GX660) med ati grafikkortet ATI Radeon 5870 till min nyköpta skärm Samsung (SyncMaster TA350)? Jag får upp en bild under starten i dos:

http://img100.imageshack.us/img100/3779/20111027182456.jpg

sen när väl windows startar så förvinner signalen helt:

http://img210.imageshack.us/img210/9177/20111027183408.jpg

Är det möjligen fel på HDMI kabeln (fel version 1.1; 1.3; 1.4 etc?) eller kanske fel settings i "Catalyst Control Center" kör just nu via VGA kabel men vad jag har förstått så är det bättre via HDMI då signalen skickas Digitalt?

Mvh

Av BecaHa

Från wiki

Citat:

North America & Europe

Both Europe and North America (US and Canada) are widely believed to be receiving the GT-i9100 variant (Exynos powered) whereas other markets outside of East-Asia would receive the GT-i9103 variant (Tegra 2 powered). This is all because it has been reported that Samsung may not be able to meet the supply demands of its own Exynos processor SoC, hence Samsung having to outsource an equally powerful dual-core SoC, as Nvidia's, to meet the expected shipment demands.

Kan man inte spela Tegra powered games med EU versionen lr?

Av BecaHa
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jayzon
SKriv in nyckeln, om aktiveringen säger ifrån välj aktivera via telefonservice, fungerar på OEM-licens även om man sätter det på en helt annan dator.

Hihi tack funkar nu, jobbig kärring att lyssna på