Inlägg

Inlägg som WebMaximus har skrivit i forumet
Av WebMaximus

Annonsen är avslutad

Av WebMaximus

Benks MagClap ArmorAir Case for Samsung Galaxy S24 Ultra

Säljer ett nytt Benks MagClap ArmorAir Case for Samsung Galaxy S24 Ultra efter att jag upptäckte att den trådlösa laddningen inbyggd i min bil inte funkade med skalet på.

Tydligen behöver den trådlösa laddaren vara kompatibel med MagSafe, då funkar trådlös laddning som den ska.

Nypris ca 420:-

Hämtas av köparen i Solna eller kan skickas där köparen isf står för fraktkostnaden.

Läs hela annonsen här

Av WebMaximus
Skrivet av jagdgruppe_nord:

Cinebench vill inte ens starta på min dator. Den laddar introsekvensen sen ingenting. Cinebench R23 fungerar utan problem. Nån med liknande fel?

Verkar som vi är de enda här med problemet, postade själv samma sak här

#20311455

Hittade nu i efterhand lite information på Reddit där fler rapporterat samma problem. Eftersom det bara drabbar en del var de inne på att det förmodligen har att göra med att man har något annat installerat på datorn som CB 2024 inte trivs ihop med.

Skumt dock att det verkar finnas så lite info om problemet. Kanske beror på att det är ett så litet antal som har problemet. Är så fallet har vi ju anledning att känna oss lite unika 😉

Av WebMaximus

Laddade just ned CB2024 för att testa min burk men när jag startar programmet kommer det bara upp en splash screen som sen försvinner efter en stund och ingenting mer efter det...

Någon annan som haft samma problem?

Av WebMaximus

Pinsam historia

Av WebMaximus

Är ekparkett och brukar köra roboten en gång i veckan. Inga husdjur varken på 2 eller 4 ben 😉 som skitar ner så hinner sällan bli speciellt smutsigt mellan gångerna.

Vilket väl ytterligare talar för att nöja sig med bara vatten. Vågar jag mig på något framöver blir det nog en liten skvätt såpa isf eller något sånt här som jag också var inne på från början.

https://i.imgur.com/pf6nxhV.jpg

Av WebMaximus

Ok, schysst!

Av WebMaximus

Wow, låter som du är kemist 🙂

Tack för ditt detaljerade svar men känns som ett lite väl invecklat projekt. Blir nog kanske att bara köra med vatten isf. Eller om jag vågar mig på lite såpa.

Får fundera på saken.

Av WebMaximus
Skrivet av knatten:

Jag letar ny robotdammsugare. Finns de något vettigt alternativ som fungerar bra när man har hund med lång päls (golden). Jag skulle främst bara vilja ha dammsugning, moppning känns inte nödvändigt eftersom vi har trägolv.

/Knatten

Hört att Roborock S8 med dubbla borstar ska vara bra om man har husdjur men finns kanske billigare alternativ. Speciellt om man inte känner behov av moppning.

Av WebMaximus
Skrivet av aragon:

Sorry, Jag läste inte ditt första inlägg så noga och tänkte det var dom små i dammsugaren. då kan du ha mer än ett par droppar, vi kör 1 kapsyl på dammsugare där det är vattentank i stationen. Då roborock vanligen inte tillåter rengöringsmedel kan du ju börja med en halv kapsyl, sedan är det nog en bra ide att ha varmvatten i tanken när du häller i medelet så det löser sig ordentligt.

Ah, inga problem 🙂

Kanske provar att köra en kapsyl grön/gul-såpa då. Känns ju "naturligt" iaf jämfört med många andra medel och förhoppningsvis inget som ställer till några problem ifall man är försiktig med dosering och inte kör med för mycket. Tycker en kapsyl i 5 liter vatten borde vara helt OK och gillar tanken på både bättre rengöring och kanske med lite tur även lite fräsch doft. Även om jag inte riktigt kommer ihåg hur grön/gul-såpa luktar 😂

Skrivet av jawik:

Om det bara är doften som önskas och inte rengöringseffekten så kanske någon form av doftmedel med önskad doft funkar? Så länge det inte är något som bildar avlagringar eller påverkar gummi/plast så borde det funka.

Skulle ju kunna vara en variant men frågan är ju hur man vet vilka som ev kan bilda avlagringar på sikt. Tror nog att såpa då kanske är ett bättre alternativ och så får man lite extra rengöringseffekt på köpet 👍

Av WebMaximus
Skrivet av aragon:

vi har kört grön/gul såpa i alla våra dammsugare, så länge som man kör enstaka droppar funkar det bra även på modeller som inte får ha medel i sig.

Hört andra säga samma sak men gör det någon skillnad när man bara har några droppar i flera liter vatten? I mitt fall är ju tanken på nästan 5 liter om jag minns rätt.

Av WebMaximus

Ok, får se om jag vågar mig på något sånt här.

Iom att man bara bör ha i några droppar i en tank som rymmer nästan 5 liter har jag ändå svårt att tro att det kommer ge avsedd effekt. Dvs att det doftar fräscht efter att roboten moppat.

Sen hittade jag det här klippet som tydligt visar varför man bara ska ha rent vatten utan tillsatser. Så gissar att det är svaret på min fråga men trist eftersom det hade varit väldigt trevligt om det doftade fräscht och nystädat hemma efter att roboten varit ute och moppat.

https://youtu.be/9KshPpJJxgU?si=DneVIQyjW9GwhKSv

Av WebMaximus

Lämpligt rengöringsmedel för moppande robotdammsugare

Köpte nyligen en Roborock Q Revo och funderar på att försöka hitta något lämpligt rengöringsmedel att blanda i tanken med rent vatten.

Inte för att det inte blir rent med bara vatten, mer för att det ska dofta lite fräscht efter moppningen. Med lite tur kanske det även kunde motverka lukten från tanken med smutsvatten.

Vet att Roborock har ett eget medel som är det enda godkända medlet av dem men läst om folk som använt det och sett hur det bildat "slime" i det rena vattnet.

Funderar därför på om man inte skulle kunna använda något i stil med vanlig Ajax allrengöring eller liknande.

Tips?

Av WebMaximus

Köpte en Roborock Q Revo förra helgen och grymt nöjd såhär långt!

Väldigt bra resultat både när det gäller dammsugning och moppning. Enda "problemet" var att tanken som smutsvattnet hamnar i började lukta rätt snabbt fast löste sig enkelt med lite Klorin i tanken

Hade tidigare en Roborock S5 MaxV som också var bra men moppningsfunktionen var väl ingen höjdare på den. Var delvis därför det blev en ny. Sen även väldigt skönt att den nya klarar sig själv under en längre tid utan att man behöver tänka på att vare sig tömma dammbehållare eller fylla på med vatten varje gång man vill använda den. Sen att man kan både dammsuga och moppa i ett svep utan att behöva tänka på mattor osv iom att den har moppar som den automatiskt lyfter upp när den känner av att den är på en matta är ytterligare ett stort plus.

Av WebMaximus
Skrivet av användare-234:

VR är bara trams.

Beror väl på vad man använder det till. I mitt fall som gillar att simulera flyg är det väldigt långt ifrån trams.

Skrivet av murklor:

Det är ingen större shift, alla sitter ju bokstavligen talat och väntar på Quest 3 som släpps den här månaden haha. Om den inte floppar totalt så kommer den sätta standarden för de kommande åren.

OK, hoppas du har rätt. Ju fler som intresserar sig för VR, desto bättre kommer ju utvecklingen se ut framöver.

Hörde förresten att Varjo har droppat priset på sitt Aero med 50%. Här är en länk till en som snackar om det.
Fortfarande väldigt mycket pengar men ingen dålig rabatt! Är det headset jag själv kör med och kunde inte vara mer nöjd med upplevelsen!

Av WebMaximus

Trist utveckling för oss som gillar VR.

Ägnar själv mest tid framför datorn till att flyga i VR i MSFS och när man vant sig vid den upplevelse VR bjuder på skulle jag inte vilja gå tillbaka och flyga på en platt skärm.

Problemet är förstås som många redan varit inne på att det kräver en hel del av hårdvaran för att få en bra upplevelse=kostar en hel del pengar. Full förståelse för att många har annat att lägga pengarna på i tider som dessa.

Bara hoppas att allting kan börja vända till det bättre så småningom, både när det gäller VR och ännu mer viktigt, i vår omvärld.

Av WebMaximus

Ifall det är mitt bästa köp någonsin är väl lite att ta i kanske men är iaf sjukt nöjd med den. Funkar klockrent och så skönt att enkelt bara sätta mobilen på plats när det är dags att åka någonstans och lika lätt att ta bort den när man är framme. Utan att strula med sladdar osv. Att den sen dessutom laddas medan den sitter på plats gör inte saken sämre!

Köpte den när det var halva priset mot nu men skulle utan tvekan köpa den även till ordinarie pris.

https://www.webhallen.com/se/product/332224-iiglo-mobilhallare-for-bilen-med-Qi-laddare-10W

Av WebMaximus
Skrivet av nu1mlock:

Vad jag vet är det inte möjligt. Däremot kan du be assistenten att börja kalla dig något annat istället. Det kan resultera i lite roliga reaktioner från andra.

Skumt bara varför den börjar såhär senaste veckan typ. Tidigare har den inte lagt till något namn i sina svar.

Av WebMaximus

Hur får jag Google Assistant att sluta använda mitt namn?

Kört med Google Home (Assistant) under lång tid nu och tycker det är suveränt! Styr både TV, lampor, AC och annat.

Senaste dagarna när jag t ex säger "Hey Google, vi ska gå nu" vilket resulterar i en aktivitet som släcker alla lampor, stänger av radio och TV osv svarar Google Assistant efter att ha släckt ner allting med "Ha en bra dag, Richard". Tidigare var svaret detsamma fast utan att den la till mitt namn på slutet.

Då vi är flera i hushållet och den svarar med mitt namn på slutet även när tjejen t ex säger "Vi ska gå nu" blir det ju lite snett. Ingen stor grej men undrar varför den börjat lägga till mitt namn på det här sättet när den inte gjort det tidigare och jag inte kan påminna mig om att jag ändrat någon inställning som skulle resulterat i det.

Någon här som vet om och isf hur jag kan få den att sluta lägga till mitt namn?

Av WebMaximus

Annonsen är avslutad