Inlägg

Inlägg som Rawet har skrivit i forumet
Av Rawet

Annonsen är avslutad

Av Rawet
Skrivet av jorgen69:

Då kan jag köra min ASUS ZenWiFi Pro ET12 1-P WiFi 6E som router och koppla switchen efter den.

Har du testat brygga din C3a?
Och vilken hastighet får du?

Jag får bara ut ca 300/100 och betalar för 1200/100
Bara betala och se glad ut då jag vill ha bra upload då jag laddar upp en hel del filmer på Youtube.

Kan inte heller ringa och gnälla på Tele2 då dom ej ger ut support så fort C3an är i bryggat läge 🥳🥳🥳

Av Rawet
Skrivet av Networkwannabe:

Jag visste det, tele2 dumpa den på mig till ok precis så jag borde anat, men jag hade tills i vintras en Netgear från mitten 00-tal😂😅
Jag har labbat lite som en glad amatör, interfacet när ska in som admin, verkligen dåligt och jag kan inte sånhära grejer, men att den levererades med brandvägg förinställd på medium så blir det alltid samma grej du gör efter en reset🥳🥳,

C3an har snabbare WIFI (tror den var WIFI6 certad) och ska vara snabbare över lag, men C2an är fruktansvärt kass och borde inte skickas ut till kunder, men Tele2/Comhem skiter i det tyvärr.

Vad du menar med brandvägg medium förstår jag inte riktigt

Skrivet av Networkwannabe:

Hur hittar man mjukvara, eller iallafall vilken som är nyast/bäst ? Jag tror för övrigt Google är pajj, har alltid kunnat söka på jättespcifikq saker o då få en vettig direktlänk

Mjukvaran finns ej för användarna, den distribueras av Tele2 själva och Tele2 har möjlighet att gå in i din router som superuser och flasha din router om så skulle behövas (tror inte dom gör det om det absolut måste)
Har suttit en del med supporten och lät på dom som att dom var inne i min router då dom kunde se vilken DNS server osv jag använde och även vilka inställningar jag gjort.
Det är såklart oroväckande för oss kunder hur vi blir tvingade till att använda deras skit men tyvärr har våra föreningar/hyresvärdar bundit sig till deras avtal och tjänster så bara böja sig fram och ta emot

Skrivet av Networkwannabe:

Bryggat har jag sett nåt om, är det bara att knäppa på switchen för det i addloogin??

Bryggat läge = man dirigerar om trafik för att köra en egen router, Tele2 routern slutar då att funka, men måste vara kopplad för att göra om från Coaxal till koppar.
varför man vill köra en egen router finns det många anledningar till.
Tyvärr finns det ingen smidigare och snabbare coaxalbrygga tele2 erbjuder utan dom tvingar sina användare att använda C2 eller C3 oavsett användningsområde.

Skrivet av Networkwannabe:

😅 kan inte sånt här men tycker ändå jag fått bra ordning, inga tapp av linan, jag fick ordning på bra lösenord(enligt interface) och på en vecka nånting har jag knappt 100 Mb som kommit åt mitt håll på båda kanalerna, är det ens två? Känns sammanvävdajobbar de lite hjälpsamt åt varann, känns lite så

Jag blev precis medlem faktiskt så jag är här för lite frågestund också

Kan jag på nåt sätt dra av min gamla router;

jag är inget speedfreak jag vill hellre kunna slut oroa för iintrång, så jävla jobbigt när det går käpprätt åt helvete

Det finns två kanaler 2.5Ghz och 5Ghz, dessa kanaler har olika hastigheter och räckvidd
I nyare routrar finns det ett "combined läge" där 2.5 & 5Ghz sätts ihop och ut utgör ett enda SSID, funkar bra för det mesta men kan skapa en del problem med mycket gamla/enklare enheter.

Du ska inte behöva din gamla router om du kör en C3a eller en C2a utan då har du dubbla NAT vilket kan skapa en del förvirring och problem.
NAT kan man säga är bryggan mellan ditt lokala nätverk och ut mot WAN (internet)
NAT och brandvägg jobbar ihop för att göra ditt nätverk säkert

Av Rawet
Skrivet av herbamare:

Bor söder om stan. Har ett par grafikkort du kan få om du hämtar upp dom 😊

Hej! Skickar PM!

Av Rawet

Billigt grafikkort, helst passivt

Tjenare!

Söker som sagt ett grafikkort till min server, tyvärr kör jag ett AMD 3800X som ej har onboard GPU.

Har du något gammalt liggandes du vill bli av med hör av dig med vilket kort+pris

Hämtar helst i södra Stockholm men kan såklart skickas.

Läs hela annonsen här

Av Rawet
Skrivet av Ahlen:

Kör du din i bryggat läge? Har du möjlighet att kolla vilken firmware/mjukvaruversion du kör? Nyfiken på om de kör samma i C2 och C3.

Min är
FAST3890V3_WIFIHUBC2_sw18.76.10.10o-17

Software Version: sw18.83.11.13y-4
Står det för mig

Av Rawet
Skrivet av Ahlen:

Ping @Rawet
Hej
Hur har det gått sedan din senaste uppdatering? Har extrema problem med flackande hastighet när jag kör min C2 i bryggat läge och funderar på att köpa en C3 för att se om det hjälper problemet.

Hej!

Det funkar utmärkt, inte en enda sekund downtime sedan jag koppla in C3an.

Hastigheten är stabil, kör dock 100/10 som är gratis för min del, har funderat på uppgradera men inte känt behovet riktigt än.

C2an kan Tele2/Combort slänga åt helvete

Av Rawet
Skrivet av No_Jah:

Ni som har problem med att köra routern i bridge mode, har ni provat med olikar routrar efter comhem-routern?
Jag kör själv med pfSense bakom comhems coaxrouter (wifihub c2) och det har funkat bra i flera år.

Jag har testat pfSense och opnSense, vart problemet ligger enligt loggar i opnSense är att länken stängs ner, inget fel på min utrustning.

Jag har testat komma åt gui't när länken stängs av och såklart går det inte att nå c2 routern
Jag satt även en dag precis brevid den och den gjorde en mer eller mindre en soft eller hard reset helt utan anledning (finns säkert en anledning om man kunde komma åt loggen, men NEIN det ska vi konsumenter inte ha tillgång till)

Det är fel på dessa C2 routrar, vad felet är kommer vi aldrig få reda på eftersom Tele2 inte har någon support för bryggat läge och vi är därför lämnade i ett squidgame, där vinsten är ett fungerande internet.

Har dock lite positiva nyheter!

C3 routern som jag skulle hyra/köpa fungerar! (För mig) har sen mitt senaste inlägg inte haft en enda minut downtime i bryggat läge.
Så ni som har problem eller råkar köpa en lägenhet med ComHem/Tele2 coax internet se till att beställa C3 routern när ni beställer internet, ni som redan har beställt får helt enkelt betala er ur problemet.

Av Rawet

Fick min C3'a idag, återkommer om ett par dagar om det funkar.
Ska även testa rycka elsladden och se om det ställer till problem.

Av Rawet
Skrivet av Hmosse:

Tjo!
Har nu kommit hem och fått i ordning modemet. Lösning var att sätta modemet i "nattat" läge, vänta på att få en 192.168 adress till datorn (tog ur/i nätverkskabeln, kanske onödigt). Därefter logga in igen och sätta modemet i bryggat läge. Man får ha tålamod när gui är segt, men nu är det raskt som det borde vara. Konklusion, gör inte mjukvaru-reset. Har inte provat vad som händer om man rycker kraften till modemet om det får spunk igen. Mitt sitter bakom en UPS så det är lugnt även om kraften ryker i huset.

Har pratat med "supporten" dom gav inga svar såklart, men beställde en C3a ifall att den skulle göra jobbet bättre än en C2a.. har öppet köp på skiten så funkar det inte var det bara att skicka tillbaka!

Helt sjukt om man ska behöva ha UPS på sin router! Men skönt om du får det och funka
Jag kan tycka Tele2 borde kunna leverera en produkt där alla funktioner fungerar utan problem, men det är såklart för mycket begärt 2021

Återkommer om C3an funkar.

PS helvete va sur jag låter, haha
Men är så jävla trött på den här skiten! varför är inte Fiber det enda lagliga 2021?!

Av Rawet
Skrivet av Hmosse:

Hallå,
Har också haft problem med tappat internet (bryggat läge) samt att modemets GUI (192.168.100.1) var vääääääldigt segt.
Kopplade en dator direkt på en av portarna och gjorde en fabriksåterställning. Därefter satt jag modemet i bryggat läge igen och därefter fungerade både GUI och inget tappat internet. Dock gör ingen "reset" av modemet efter detta, mitt återgick till seg GUI efter reset. Är på jobbet nu och gjorde detta via VPN, ska återställa när jag kommer hem igen.

Japp, mitt gui är jättesegt också

Jag kommer åt mitt gui när min router är kopplad, och jag har märkt att modemet startas om
Den lyser grönt och går inte att nås över huvud taget under denna tid, alltså en hårdvaru reser eller om den hänger sig om startar om sig själv det vet jag inte.
Men efter detta så lyser den blått igen och allt börjar funka igen.

Om detta är en feature låter jag vara osagt, helt sjukt är det iaf.
Ska ringa tele2 och fråga om man måste köpa deras C1 router för att ens kunna få ett riktigt internet (går inte byta dns server texi c2an, ska gå enligt supporten men jag måste vara dum i huvudet och inte se spara knappen)

Återkommer när jag pratat med "supporten"

Av Rawet

Hejsan! måste fråga, hur går det med er C2 i bryggat läge?

Har en själv och har problem att bryggan tappar internet då och då. ibland funkar det i 6h, ibland i 24h.. kan inte riktigt sätta fingret på när det dör men inte oftare än var 6'e timme.

Här är en log på min router
https://pastebin.com/UpGUszdB

Eftersom Tele2 inte har någon support när den är i bryggat läge kan jag inte annat än byta utrustning för felsöka vidare, vilket är en tråkig utgift om det är fel hos Combort/Tele2..

Av Rawet

Vart är kortet inköpt?

Av Rawet

Hade önskat min övervåning var klar, då vi har öppet ändå upp till nock så har vi gjort ett loft ovanför två sovrum som kommer bli "gamer/myshörnan".
Ni får vänta ett par månader på video, men kommer få riktigt fet video

Sneakpeek:

https://i.imgur.com/s5Eovh7.jpg

Av Rawet

Varför skriver du det inte själv? Är väl nästan basic PHP med lite randomiserade bokstäver och siffror sen en databas eller en array med datan.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Rawet

Ta reda på vilken skrivbordsmiljö som passar dig bäst, sen installerar du den bara..

Själv körde jag alltid Xubuntu eller installerade XFCE i vanliga Ubuntu disten.

Finns massor av olika skrivbordsmiljöer och Gnome (Ubuntus standard) har jag aldrig gillat.

Har aldrig testat Mint, men ser ingen anledning och använda nått annat än Ubuntu, Debian, Arch Linux eller liknande större OS..
Alla dom större operativsystemen är olika bleeding edge, så om du vill ha något som "bara funkar" så skulle jag rekommendera dig att köra Debian eller Ubuntu LTS, Arch och Fedora är raka motsatsen till dom två.. Mint byggt väl på Debian så borde vara hyffsat välfungerande paket.. rätta mig om jag har fel

https://xubuntu.org/

Skickades från m.sweclockers.com

Av Rawet
Skrivet av Snavz:

Hur vet jag att kompeneterna funkar som de ska? Finns möjlighet till att testa?

Skickades från m.sweclockers.com

Delarna togs ur en fullt fungerande dator, sen om du kommer hem till mig och hämtar grejerna kan jag nog ordna så du får se att grejerna funkar

Av Rawet
Skrivet av cLosEd:

1600 kan hämta

noterat!

Av Rawet

i5 4670k + Asus z87 + 16GB RAM

Hallå!
Försöker igen...

Säljer detta moderkort med cpu och ram, har alltid funkat kanon!

https://www.inet.se/produkt/1902484/asus-z87-a-atx
https://www.inet.se/produkt/5310053/intel-core-i5-4670k-3-4-g....
https://www.inet.se/produkt/5315256/corsair-16gb-2x8gb-ddr3-c....

Bud från 2000:-

Kortet finns i Trosa strax söder om Stockholm.
Kortet kan även tas till centrala Stockholm närmsta veckorna då jag jobbar bakom Grand hotell.
Vill ni att jag lägger det på posten betalar ni självklart frakt, som inte borde vara farligt dyrt.

Läs hela annonsen här

Av Rawet
Skrivet av Staz:

Jag bjuder 800kr + möte för båda!

Skickat PM