Inlägg

Inlägg som Lento har skrivit i forumet
Av Lento
Skrivet av Mithos:

Har en Zenfone 8, tycker även den är lite för stor med sina 148mm vs Z11u 163.5mm.

Tråkigt nog får inte Z8 några med OS uppdateringar, ang säkerhetuppdateringar vet jag inte om det också är slut eller om 2024 är sista året, svårt att få korrekt info (men den har fått någon uppdatering 2024).

Zenfone 8 ägare här också, ser ut som jag fick någon kerneluppdatering i Januari, men nivå av säkerhetskorrigering ligger kvar på 1 november 2023. Telefonen lanserades 21 maj 2021, vilket innebär att den bara fick 2.5 års säkerhetsuppdateringar. Batteritiden har också blivit riktigt dålig på senare tid, varar bara runt en dag i standby. För min del kommer det bli en Samsung eller Pixel nästa gång, funderar bara på när det kan vara bra läge att köpa, verkar vara mycket fokus på AI funktionalitet just nu.

Av Lento

Föreslår att du kollar den här videon innan du gör något mer:

Av Lento
Skrivet av Lonian:

Testade lite youtubeVR och sökte på 3d, 360 videos. Kul effekt men upplösningen var bedrövlig.

Vanliga 4k videos ser snygga ut.

Du kan även testa att söka på VR180 i textfältet, den typen av 3DVR videos brukar ha högre upplösning då pixelkoncentrationen i källan är tätare med den mindre vinkeln.

Av Lento

Om du kör med XMP, Hyper-Threading eller liknande så kanske du kan testa att slå av i BIOS och se om det hjälper?

Av Lento
Av Lento
Skrivet av johanandersson:

Om någon undrar till vilken grad dessa system faktiskt gör kollage av andra bilder så kan ni kolla på storleken av modellen.

https://huggingface.co/runwayml/stable-diffusion-v1-5/tree/ma...

Under 5 GB. Datan innehåller inte träningsmaterial, utan bara resultatet från träningen.

Har suittit en del med stable diffusion lokalt på min pc med hjälp av användargränssnittet stable diffusion webui, man kan bli ganska kreativ med det verktyget. Det är dock oftast inte så enkelt som att bara trycka på en knapp för att få någonting som ser fantastiskt ut, det är många knep och trix man måste ta till och parametrar som får justeras fram och tillbaks.

Här är sweclockers logga som jag evolverade med img2img funktionen i stable diffusion webui:

http://www.lentoman.net/temp/web/sweclockers.gif

Man tar bästa output bilden varje gång och stoppar in som källa till img2img inför nästa epok, sedan kan man prompta lite och justera parametrar för att få till saker som inte stämmer...

Här är de två sista bilderna innan jag inte orkade mer, det tar lite tid att hitta bästa bilden i varje steg, fick som sagt prompta lite på slutet:

http://www.lentoman.net/temp/web/sweclockers018.png

http://www.lentoman.net/temp/web/sweclockers019.png

Av Lento
Av Lento
Skrivet av landmarks:

Pupillernas rörelse tänkte jag faktiskt inte på, men det är intressant! Nu har jag inte tillräckligt mycket erfarenhet av varken animering eller byggande av kompletta 3D-modeller på det viset, jag har bara modellerat på väldigt basic nivå, men det är inte helt lätt! Även om man bortser från jobbet att rigga modellen och bygga systemet av leder och skelett så tog det för mig lång tid att animera även enkla saker som ett hopp, eller en idle-position, på ett sätt som kändes något sånär som en naturlig rörelse.

Det är väldigt många rörelser! Det är nog både rörelserna i sig, och det som nämns ovan med små reaktioner och förändringar som kanske inte går att animera riktigt på ett vettigt sätt. Men att animera så små och snabba rörelser är nog helt klart en utmaning, jag vet faktiskt inte om det går alls

Vet inte om det är något man animerar manuellt speciellt ofta, men många av de saker som nämnts i tråden kan drivas dynamiskt av programkod. En del av dessa finns till exempel redan implementerade i form av plugins till en simulator baserad på Unity, se innehållet nedan.

Varje liten detalj gör stor skillnad, framförallt i VR där saker tenderar att upplevas ännu mer "uncanny" när det är något som inte riktigt stämmer. Vi kommer garanterat att få se mer av denna teknologi inbyggt i spelmotorer i framtiden, framförallt med tanke på framtida VR upplevelser...

Av Lento

Hittade den här videon för de som är intresserade:

Edit:
För de som vill nörda ner sig djupare såg jag att Big Clive har en video angående denna typ av sensorer också:

Av Lento
Av Lento

Någon här som minns föregångarna, Mastermind / Super Mastermind?

Av Lento
Skrivet av Alphahanne:

Hittade info, dongeln har bara stöd för SBS och inte aptx. Tydligen har den inte stöd för a2dp heller.

Ändå märkligt att jag fick så mycket bättre ljud med W10. Men, det är som det är. Det får duga såhär tills jag bygger ny HTPC.

Kan eventuellt vara så att windows väljer "handsfree telephony" som default för playback, då får man lägre bitrate. Det går att stänga av den blåtandstjänsten för en enhet eller ändra default playback device:

Av Lento

Vissa blåtandshörlurar klarar bara att vara uppkopplade mot en enhet åt gången, vad händer om du stänger av blåtand på mobil och liknande? Har du även uppdaterat firmware i lurarna? När det gäller vissa lurar kan det även finnas legacy kompatibilitetsläge man kan slå på.

Av Lento
Av Lento

Finns det någon speciell anledning till att du vill koda om dem, eller är det mest för att krympa filerna?

Jag tror annars att plex är baserad på ffmpeg (i alla fall transcodern), så den bör klara de flesta formaten. AVI och MKV är som sagt endast containers, så de kan innehålla ljud, bildströmmar och subtitles kodade i diverse format. Att bara byta container utan att koda om bör gå relativt fort i de flesta fallen, i alla fall så länge filen inte har fel och man använder rätt verktyg/inställningar.

Av Lento
Skrivet av AplAy:

Handlar det inte om att en stor fil når högre hastighet och utifrån den hastigheten så är det viss tid kvar? Om den istället får massa små filer så går det inte lika fort varav lägre hastighet och den utgår då ifrån om den kör samma hastighet med resterande filer och därmed längre tid kvar? Fast ja, om då bara är en stor fil kvar så blir det inkorrekt och då går den plötsligt till lite längre tid kvar.

I princip borde det vara så, det finnas dock rätt mycket andra parametrar som påverkar beroende på vad det är för typ käll- och destinationsmedia, destinationsplats (t.ex. nätverk), cache, hur full eller fragmenterad en disk är, hur läshuvud mår, annan samtidig aktivitet på diskarna osv. I teorin bör man kunna räkna ut hur långt det är kvar så länge man först har kategoriserat storlekar, antal filer, samt kopierat några filer av varje storleksordning. Men i slutändan måste ju ändå någon form av maskininlärning under hela förloppet eftersom förutsättningarna helt enkelt kan förändras.

Detta problem borde dock minska något allteftersom mekaniska hårddiskar fasas ut, större delen av söktiden och liknande kan då mer eller mindre räknas bort. Sedan finns det ju annat som kan påverka när det gäller SSD och nätverk, så det är nog fortfarande inte något som är helt trivialt att räkna ut.

Av Lento

Då har du nog inte så många val:

  • Testa göra en cmos reset igen med clear_cmos jumpern enligt manualen istället för att ta ur batteriet.

  • Gigabyte-moderkort har tydligen ett extra backup bios, det har tydligen egna inställningar, se om du kan lyckas boota det.

  • Se om du kan låna ett lite nyare grafikkort av någon och testa med (eller cpu med integrerad gpu).

  • Kolla med butiken där du köpte det om de kan hjälpa dig...

Av Lento

Verkar vara ett allmänt känt problem med bland annat Gigabyte moderkort:
https://forums.tomshardware.com/threads/no-display-after-enab...

Vad har du för grafikkort? Verkar vara det som gör att det strular för vissa när man slår på Secure Boot.
Om din processor har integrerad grafik kan du testa dra ur grafikkortet och köra från moderkortets hdmi port.
Det skulle kanske eventuellt gå att boota från något backup bios med något knep enligt tråden ovan också...

Av Lento

Vad har du för moderkort och kan du fortfarande komma in i UEFI/BIOS inställningar vid uppstart när du trycker på rätt tangent för ditt BIOS/moderkort?

Kontrollera att du inte har någon USB sticka eller liknande i datorn som förhindrar uppstart, testa plugga in skärmen i en annan port om du har flera. Om du får igång datorn igen så bör du uppgradera till senaste BIOS för ditt moderkort innan du försöker slå på Secure Boot igen.

Av Lento
Skrivet av Lussarn:

Kollar man på LG:s promovideo för OLED är den ganska talande. Den är ju sjukt snygg på en OLED TV, höga kontraster, men kameran står still nästan hela tiden. Självklart för att få OLED att framstå i absolut bästa dager.

https://www.youtube.com/watch?v=njX2bu-_Vw4

Jag tycker inledningen på Rouge One med sina högkontrast landskaps-panoreringar är väldigt snygga men det är också väldigt svårt att få bra på en OLED. Jag kör också, som så många andra lite interpolation, utan att det blir full soap.

Tjusig promo, men som du säger är det nog väldigt få filmer, serier och så vidare med så mycket svärta/stabilitet, förutom i eftertexten då...

Val av TV är alltid svårt, hade en enorm kamp inom mig sist innan jag slutligen valde QLED över OLED, är ändå mycket nöjd med mitt val då jag främst kollar filmer och serier i vardagsrummet. Följer dock spänt allt som händer inom detta fält, förhoppningsvis blir det ett enklare val nästa gång, men troligtvis inte...

Personligen så använde jag 24p videon nedan då jag justerade interpolering på min Q90R (QLED) för några år sedan, tycker videon är riktigt bra då den innehåller en hel del variation av både panorering och drönarbilder:
https://www.youtube.com/watch?v=--ombqA70cI

Har även tagit fram en spellista med lite musikvideos som har olika bildfrekvenser, upplösningar och andra element som kan användas för att testa olika aspekter. Just musikvideos tycker jag är lite intressant då det är ett ganska komplicerat område, där verkar finnas alla möjliga olika kombinationer...
https://www.youtube.com/playlist?list=PLYM_TvAt0fJ3XS8HDHbbS7...