Inlägg

Inlägg som Kokaren har skrivit i forumet
Av Kokaren

Mina Sehnheiser 660s

Letade förtvivlat igenom alla trådade och trådlösa headset som skulle ha bra ljud och bra mic. Fanns ingenting som var bra, alltid kompromisser antingen i hur bra lurarna var rent ljudmässigt, hur bra de var på positioning eller så var micen crap. Köpte då efter mycket luskande ett par Sehnheiser 660s samt en lös mic och en AMP/DAC förstärkare. Visst kostar 2x ett par "bra" gaminglurar, men OJ OJ vilken skillnad i ljud och kvalite!

Av Kokaren

Startar inte med mitt PCI M2-kort, behöver hjälp!

Hej

Sitter med ett Asus TUF x570 gaming moderkort. Ett 2070 Super och har redan 2st M2-diskar. Vill få dit en 3e och 4e.

Fattar så mycket att det finns 16 kanaler och kortet har två stora PCI-platser varav grafiken tar ena. De skall man på något sätt fördela om från 1x16 till 2x8 utan att mitt grafikkort tappar nämnvärd prestanda.

Köpte
https://www.amazon.se/-/en/dp/B09BHJPCQH?psc=1&ref=ppx_yo2ov_...

Och petade i en disk.

Hittar inget vettigt att ändra i BIOS och när jag bootar med kortet i så kommer den inte förbi BIOS utan allt blir bara svart och får stänga av datorn för att komma ur.

Har någon haft något liknande problem eller vet var jag kan börja testa för att få datorn att hitta även min 3e disk?

Av Kokaren

Gröt

Har en blandning klar på havre, fiberhavre, råg och ibland något mer. Måttar aldrig utan häller upp vad som jag vill ha både med gröt och vatten, ca 1.5dl gröt+ med lite lite salt, Micro ca 1m 40 sek eller 1min 50 sek. Sedan i med en stor näve frusna blåbär för att få ner temp, en rågad matsked proteinpulver för att få upp proteinmängd. Gott. Enkelt och ätklart direkt efter blåbär.

Av Kokaren

Orsak och verkan

I mina ögon har Dreamhack tappat fokus. Mässdelen behöver hardcore games för att få dit folket, annars är det som vilken mässa som helst.

Kom och tänka på en gammal historia som kanske gäller här?

"En orgelspelare hade en kille som trampade före de blev automatiska. När tramparen kommer ut svettig efter en spelning säger han -"Idag spelade vi väl bra?" Orgelspelaren svarade -"Vi? Det var jag som spelade". Nästa vecka så stannar tramparen mitt i en låt och säger efteråt "Idag spelade du inte lika bra"."

Kanske lite så med Dreamhack?

Av Kokaren

Produkt: TCL 98 P745 4K Smart TV
Länk: https://www.elgiganten.se/product/tv-ljud-smart-hem/tv-tillbe...
Kategori: TV
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=6219595
Pris: 19990kr

OBS! Klubbpris så måste vara inloggad.

Av Kokaren

Produkt: Kingston Data Center DC450R SSD 3.84TB
Länk: https://www.amazon.se/dp/B07ZG4TDQT/
Kategori: Lagring
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5217513
Pris: 1632 kr

Av Kokaren

Lagringsmedia

4Tb NVMe typ Kingston eller annan som ger bra prestanda till vettigt pris
18Tb disk låter bra.
58003D

En schysst musmatta som är prisvärd, typ iiglo.
En stor USB-sticka med prestanda (256Gb+)

En USB-driven bra fläkt, ingen liten ploj utan typ som en handboll, har en hemma som är väldigt trevlig att ha i ett öppet fönster.

Bose 700 har jag inte sett på rea heller, bästa lurarna att prata i. De börjar bli gamla så de borde reas

Av Kokaren

Jag har ca 10Tb data jag vill ha med backup på. Är lite i gränslandet idag vad som är bäst/billigast. Köpt 6x8Tb extern diskar för ett tag sedan för att ha 3 kopior av mitt data samt lite att växa i. Funderar på att gå ner till två bara och gå över till en icke-snurrdisk version i så fall. MEN det är dyrt.. har 2st 1Tb M2 och 2x0.5Tb 2.5" SSD samt en nyare 4TB 2.5" SSD (7TB totalt, har typ 5Tb till att lagra de 10Tb jag vill ha).. skulle jag byta ut mina 2st 2Tb M2 mot 2st 4Tb M2 så har jag datat på icke snurr.. men priset är bara okej på 1Tb och 2Tb... sticker iväg på 4Tb M2 (dubbla pengen/Tb). Alternativt köpa 2st 4Tb 2.5" SSDer

Förstår att snurrdiskarna bara fortsätter sjunka i försäljningen allteftersom SSDer blir billigare. Jag önskar jag inte behövde en enda rörlig hårddisk. Kommer nog köpa Samsungs 8TB SSD som idag är ca 5500kr.. när den går under 4000kr så slår jag nog till.

Av Kokaren
Skrivet av ckghagen:

Kanske rättstavningen kan rätta rättstavade men fela valda ord snart. Även syftningsfel vore trevligt att få korrigerade.

Ps
Så en framtid med betydligt färre språkfel i tinningar, på webbsidor, etc är att vänta. för att inte tala om diskussions trådar.

Kunde inte låta bli. Antar att du menar diskussionstrådar?

Av Kokaren

Han kör en äldre Maclaptop idag och är nöjd i Applemiljön. Tack för tips om docka. Sitter och jämför lite priser samt prestandatester. Det är nästan löjligt vad Mac tar betalt för lite extra minne och disk. 16Gb minne 5000kr (PC sub 600), 1,75tb disk till 10.000kr (PC sub 2500)... Så skall man bara ha en enkel surfdator så är priserna mer okej, vill man ha en kraftig maskin är PC mycket mer prisvärt.

Men, klurar på att köpa honom en halvkraftig MacBookPro ändå.. den saknar också precis som mini uppgraderingsmöjligheter men 16Gb ram räcker rätt långt på en Mac om jag förstår det rätt för att redigera några bilder i taget, samt kanske 512Gb eller 1Tb disk inte 2tb.. så får han ha lagring externt för dubbla backuper. Kostar ungefär samma som en Imac mini fast man får en bärbar dator på "köpet" dvs en 13" skärm och möjlighet att ta med den på fotoresor etc. Sedan då köpa till en bra 27" skärm.

Ser ni några nackdelar med den lösningen mot exv en iMac mini eller så?

Av Kokaren
Skrivet av Chibariku:

Hinner inte kolla på dator nu men den här skärmen är lite vettigare prissatt än Apples .

https://www.inet.se/produkt/2219991/asus-27-proart-pa279cv-4k...

Plats nr2
https://www.digitalcameraworld.com/buying-guides/best-monitor...

Tackar för tipsen på skärmar. Skall läsa på om dessa! Apples skärm är väldigt fin men som du skriver lite är väl knappast värt 3x pengarna utan man får nästan samma skärm för 1/3-del av pengarna på dina alternativ.

Av Kokaren

PC-alternativ till Mac för Lightroom? Budget ca 25kkr inkl skärm. Hjälp mig hitta rätt prylar!

Hej!

En kompis skall köpa ny dator för han har tagit upp fotografering och vi har kikat på ett bildflöde med Fastrawviewer och sedan vill han köra Lightroom och även plugins som denoise och sharpening. Kommer initialt hantera 32mpixfiler men vill klara 50mpixfiler och datorn skall vara snabb i alla skeden, input, bearbetning och ut. Räkna med att han kommer ha 2tb+ med sparade bilder inom några år och kommer hem efter en dag med ca 100Gb med bilder att gå igenom.

Skärm 27"+ Gärna 4k+
Minne 16Gb ram, gärna 32Gb
Disk: Gärna 1Tb M2, gärna minst 2 slots
CPU: Mer öppet, en som kan bildprocessa, kanske med integrerad grafik?
Grafik: Tillräckligt för lightrooms visuella delar (kommer ej spela spel)
Format: Tyst, gärna liten och smidig men som kan klara att hantera mer lagring internt om möjligt annars bra kontakter ut för externa diskar.
Windows 11 och Lightroom, Fastrawviewer blir programvarorna han köper.

Han har kikat lite på iMac men de har 24", han är lite äldre så 27"+ hade varit bättre (går inte att få tag i iMac med 27" just nu
https://www.apple.com/se/imac-24/

Han gillar skärmen på iMac och vill gärna ha en motsvarande om han köper PC.

Vi tittade på Studio display:
https://www.apple.com/se/studio-display/

Men 20kkr är lite i svettigaste laget även om skärmen är jättefin. Borde finnas nära-nog-alternativ eller för en hyffsad peng?

Vad skulle ni köpa till min kompis? Klurar på en AMD med integrerad grafik kanske? Gå på ATX eller skall man köra mer kompakt?

Av Kokaren

Sålt till Norrby89. Trevlig kille!

Av Kokaren

Resident evil 4 till Meta (Octolus) quest II

Hej!

En småbarnsfamilj har köpt ett Meta Quest II i jul och fått med Resident Evil 4-kod till sitt VR som de inte behöver. Är det någon som är intresserad så skriv ett PM till mig gärna med ett bud så kan vi komma överens. 200kr är köplosspris.

Läs hela annonsen här

Av Kokaren

Hmm, black friday har fått en ganska knepig utveckling. För ett antal år sedan satt man uppe och hade popcorn och 200 fönster uppe och F5-ade allt som kraschade givetvis. Nu i år. Då är det lagom att runda av rean och gå och lägga sig... när det väl är själva fredagsdygnet...

Av Kokaren
Skrivet av Xeno88:

Japp, kört en i nästan 2 år. Sedan tappade jag in den i en vass kant och den pajade så gissar att alla skärmar är lite känsliga. Men ja, köpte en ny nu på BF. Bra färgåtergivning för bildhantering och duger för mig i spel, så ja, pris/prestanda är bra för 3333kr

Av Kokaren

AOC 34" Wide curved - U34G3XM/EU 34

Har pajat min skärm och letar typ 34" Wide eller lite större utan att plånboken går sönder. Främst för bildhantering och lite gejming.

Är denna prisvärd eller har ni något alternativ för mig? 3333kr för vad jag läser mig till är i princip samma panel som den tidigare som heter G2X mot nya G3XM.

Rtings säger om gamla:
https://www.rtings.com/monitor/reviews/aoc/cu34g2x

https://www.elgiganten.se/product/datorer-kontor/skarmar-till...

Eller finns det någon skärm som passar mina behov bättre i samma prisläge?

Av Kokaren
Skrivet av Laxpudding:

8 bitar och 4:2:0-subsampling gör att att du får 4K/120 inom de 18 Gbps du får ut på ditt grafikkort. Du kan också köra 1440p/120 för att få ner bandbredden och ge plats åt exempelvis HDR och kanske mer realistisk antal FPS från ett 2070 beroende på spel.

Annars finns det omvandlare likt denna: https://www.club-3d.com/en/detail/2496/displayport_1.4_to_hdm...

...och säkert flera andra. Det finns dock begränsningar på vad som fungerar. likt att VRR inte fungerar.

Vilket svar. Tack laxpuddingen! Det främst vid spel så klart och 8bit 4:2:0 är ju bra... OM jag nödvändigtvis vill köra 4k. Det är mest om jag vill köra reaktionssnabba spel och då är jag villig att göra avkall på det mesta i grafikväg. Vid videoredigering/bildredigering räcker 4k/60 för mig. Fast visst skaver det lite. Hade varit enklare med 2.1 på grafikkortet också... Tack!

Av Kokaren

Lånar denna tråden om något vet något. Jag har ett 2070 Super med vad jag förstår HDMI 2.0b samt Displayport 1.4. Jag vill uppnå 4k@120Hz, det kan jag bara med displayport 1.4 om jag fattat det rätt. Rätta mig gärna. Finns det någon lösning för mig om jag vill köpa en LG 48C15 och få 4K@120Hz med mitt nuvarande grafikkort? Eller om någon annan Oled typ 48 tum som är lämpad för spel/bildhantering/video som ett alternativ?

Tacksam för input.

Av Kokaren

Ja ett Xbox kändes alldeles för modernt i detta trevliga sällskap 9/10.