Inlägg

Inlägg som FabriciusRex har skrivit i forumet

Kommer inte åt visa hemsidor via mitt bredband hemma. Ringde kundservice. Var på plats 20 så la på för att göra ytterligare felsökning. Några minuter senare när jag ringer är det 78 före mig. Okej, det är något som strular.

Skrivet av loevet:

Vi vill återigen påminna om att nyheten berör Amazon och teknikbolags hantering av skatt. Personliga invändningar mot partipolitik eller sittande regering hör inte hemma i den här tråden. Vänligen håll er till ämnet, och konsultera SweClockers policy om politiska diskussioner om något känns oklart.

Hur ett företag hanterar skatt är i allra högsta grad politik. Det är våra folkvalda som satt upp reglerna för beskattning.
Sweclockers vill ha besökarna som finner artikeln intressant men vill inte ha en djupare diskussion om ämnet.

Går bra att använda svenska om man inte tappar innebörden. I sådant fall är det lika bra att hålla sig till engelska. Mitt största irritationsobjekt är när folk kör någon svengelsk variant. Till exempel: "skedulerare" med svenskt uttal.

Skrivet av snajk:

//.. Men jag förstår inte riktigt hur tjänster som belastningsregistret.se är lagliga. ..//

Skrivet av Ferrat:

@snajk tyvärr är de lagliga pga att de utnyttjar missar i vissa lagar, det har diskuterats om att stänga de hålen sedan de börja dyka upp men det går segt både pga att en del motarbetar samt att det är grundlagar så inget man ändrar snabbt eller hur som helst.

För att vara konkret är det lagliga för att de har utgivningsbevis och faller då under tryckfrihetslagstiftningen, som är grundlagsskyddad. GDPR biter alltså inte på vad t.ex. Lexbase m.fl. sysslar med.
Hur detta kan få ske är en annan fråga. Jag tycker personligen att det är absurt.

Nästa gång någon säger "nån timme" ska jag fråga om hen menar någon eller några. För betydelsen av dessa ord är glasklar.

Tycker diskussionen om "en launcher" är något komisk. Jag har redan en launcher: Min dator.

@cerb1980:
Jag har just fått hem en. Idag faktiskt. Den ersätter min Dell u2711 som huvudskärm.
Har du tidigare erfarenheter av ips skärmar? För perfekta är de inte. Just mitt exemplar har en del "ips glow", men jag kan leva med det. Och det syns ju bara i mörka bilder. Gillar dock de tunna kanterna. Stativet känns inte lika välbyggt som på min Dell.

Du kan se ett test, här på sweclockers, av 27gl850. Det är i princip samma skärm förutom att 27gl850 har bredare färgrymd. Vilket jag såg som en nackdel och därför köpte 27gl83a. Det finns även en artikel om skärminställningarna. Vilket också gäller för 27gl830a.

Jag är i överlag nöjd. En perfekt skärm hade kanske haft bättre svärta och en hdr som faktiskt går att använda. Samt något högre refreshrate. Men då hade det ju kostat mer!

Bara att fråga på om du undrar något specifikt så svarar jag efter bästa förmåga. Fast det får bli imorgon. Nu ska jag sova.

Nä. Det blir ju mer död yta än relevant. Varför tar webbsidor inte till vara på bredden som så gott varenda datorskärm har?

Fodralet har sett bättre dagar. Skärmen är dock i perfekt skick.

Asus strix 2070 har dubbla bios. Quiet mode och performance mode. Man justerar val med en spak på sidan av kortet. Har du testat det?

Skrivet av kallman:

Har inte installerat om win10 sen jag bytt.

Testa att installera om windows 10. Går relativt fort.

Skrivet av kallman:

Hej!

Jag har precis bytt ut allting utom hårddiskarna i datorn och har nu problemet att min andra skärm inte upptäcks i windows 10. Jag rensade alla diskar från drivrutiner med Revo uninstaller och när jag först pluggade in allting så var det skärm 2 som var aktiv. När jag installerat drivrutiner för grafikkortet så är det endast skärm 1 som är aktiv och jag den kan inte hitta skärm 2. Det är fortfarande skärm 2 som visar BIOS och själva uppstarten av datorn.

Jag har provat att installera en äldre version av GPU drivers, rensa igen med DDU i safe mode men inget funkar för mig. Jag har inte lyckats installera drivrutinerna för den integrerade grafikkretsen då jag fick Error 182 av Radeon Software Installer.

Kan skärmen vara för gammal? Har tyvärr ingen annan att prova med.

Operativsystem: Microsoft Windows 10 och senaste drivrutinerna
Processor: Ryzen 3600
Moderkort: MSI B450-A PRO MAX
Grafikkort: Sapphire Radeon RX 5600 XT PULSE
Skärm 1: ASUS VG245 (inkopplad med HDMI)
Skärm 2: ACER AL1916 F (inkopplad med DVI och adapter till DP)

All hjälp mottages tacksamt.

Installerade du om Windows 10 eller kör du med den installation som fanns på någon av vad du kallar "hårddiskarna".

Portabel Skärm ASUS Zenscreen MB16AC

Hej

Säljer artikel i rubrik. Komplett produktbeskrivning finns hos asus.

Man kan orientera skärmen i både porträtt- och landskaps läge med hjälp av tillhörande fodral. Man kopplar in skärmen till dator via usb-c. En usb-c till usb-a adapter ingår. Dator man ämnar använda med denna bör kunna hantera video över usb. Jag har använt ASUS Zenscreen MB16AC tillsammans med min Surface pro 4.
Pennan (bläck, kulspets om jag minns rätt) som medföljde har försvunnit någonstans. Dess enda funktion var att passa in i ett hål på skärmens ena hörn. Valfri penna ersätter detta.

Skärmen fungerar fint. Det används bara för sällan.

Köp-nu-pris satt till 2000 kr. Eller kom med bud.

Vänligen
Fabricio

Läs hela annonsen här

Skrivet av Nyarlathotep:

Ändå sjukt att jag sitter kvar på en överklockad 2600k och inte ser någon anledning att uppgradera. Kommer jag ersätta den innan min grav?

Beror helt på vad du gör med datorn. Jag kunde inte spela battlefield/battlefront spelen i dx12 med i7 2600k@4.4Ghz och ett rtx 2070 strix utan att cpu-trådar flaskade med framedrops som följd. Ett nytt ryzen system löste den biten för mig.

Står det något i användarvillkoren innan man accepterar att installera?

Det är ju sökfunktionen de måste förbättra. Att man inte får upp relevanta resultat när man söker efter windows funktioner är ju under all kritik.