Inlägg

Inlägg som µiCro har skrivit i forumet
Av µiCro

1 månad säger du? Pannan är helt klart hemsökt, säker du inte råkade plocka hem IKEA HEMSÖKT från hyllan?

OnT: Hoppas det löser sig med lite lindning, följer tråden med spänning! Tänkte som ovan att det också kan vara hällen som ger missljud.

Av µiCro

Knappast!

Av µiCro

Vill bara tipsa folk om att bli månadsgivare för Svenska Freds, som är en religiöst och partipolitiskt oberoende organisation, nu när regeringen beslutat att dra in det statliga stödet: https://www.svenskafreds.se/upptack/fred-och-sakerhet/pm-kapa...

Önskar alla kära SweClockare en God och Fredlig Jul!

Av µiCro

Ibland dippar C-modellen under 20k, men B-modellen ligger just nu strax norr om 20k: https://www.inet.se/produkt/2223516/lg-65-oled65b36-4k-smart-...

Läs gärna Laxpuddings TV-guide här om B-modellen räcker för dig: https://www.sweclockers.com/artikel/37476-tv-guiden-2023-24-d...

Edit: @Alastor_Moody var snabbare på bollen

Av µiCro

Är det någon här som har någon erfarenhet av Resurs banks sparkonto? Är Resurs smidiga att ha att göra med, eller ska man satsa på en annan, t.ex. Carpays sparkonto (om man t.ex. redan har deras kort)?

Av µiCro

Ett stekt ägg eller två, på plattans eftervärme 👍

Av µiCro

Jag kan förstå att man får räkna med att personlig data samlas in om en om man använder en gratistjänst eller liknande, men att det samlas in efter man pungat ut ofantligt mycket pengar för något som en bil, som man dessutom på pappret äger...?!

När det är dags för ny bil kommer jag pruta hos bilförsäljaren.

Av µiCro
Skrivet av Zalcore:

Jag vet inte hur det är för andra återförsäljare etc men när jag köpte min LG G1 77" hos Elgiganten för några år sedan så fick jag en förlängd garanti i 5 år som även täcker inbränningar / pixelfel.

Offtopic eftersom detta gäller LG TV-apparater, men denna förlängda garanti går även att köpa till på LGs hemsida upp till två år efter inköpsdatum, länkar om det i en CX-tråd: #19755293

Av µiCro

Om inte strålspårning är väldigt viktigt för dig så är detta 7900 XTX-kortet bra prissatt nu: https://www.proshop.se/Grafikkort/ASRock-Radeon-RX-7900-XTX-P...

Om det är för mer specifika saker du ska ha kortet till utöver spelande kanske andra kan komma med andra tips.

Edit: instämmer med nedanstående talare, ser inte att det är motiverat att uppgradera just nu när du sitter på ett av de bättre presterande korten redan

Av µiCro

Bra medlemspris hos Mekonomen på testvinnande (enligt Testfakta 2019) 20L kylbox som kan anslutas både i bilen och i hemmet:

https://www.mekonomen.se/carwise-kylbox-20l-12v-230v-carwise-... 799 :-

40L-versionen är slut i weblager men verkas finnas i många butiker (man kan reservera och hämta i butik). Denna går även att rulla och har uttagbara hyllplan, blir lite som ett minikylskåp när man ställer den upp.

Av µiCro

Det mesta från Roosevelt, L'Imperatrice och The Parcels tycker jag alltid funkar oavsett humör, lagom tempo och inte för avkopplande

Edit: Gillar starkt att du har med Kavinsky - Nightcall. Finns en go, lite mer upbeat remix på den av Dustin N'Guyen, kanske att den också platsar?

Av µiCro
Skrivet av Nioreh83:

Typ som att ersätta speglar med kamera+skärm. Så dumt koncept.

Jag kan tänka mig att det i teorin är bättre med kamera + skärm för sidobackspeglar, så länge det gör bilen mindre bred och kameran även visar döda vinkeln.

Har haft problem med en 4 år gammal bil där själva spegeln för sidobackspegeln hållt på att lossna under bilfärd, limmet höll på att släppa nästan helt. Tur man alltid har silvertejp med sig i bilen

Av µiCro

Vissa saker är OK att ha på touch-skärm, men AC, stolsvärme och en del annat vill jag kunna känna mig fram till, utan att släppa blicken från vägen.

Värdelöst tycker jag, att behöva kontrollera om jag fipplat rätt när den fysiska återkopplingen försvinner..

Av µiCro

Lägg till genväg för "Teckenuppsättning" (går att söka via startmenyn > Sök efter appar...) i aktivitetsfältet

Av µiCro

Känner mig gammal nu.. gissade på två, och fråga 6 var inte tillräckligt bra censurerad

Av µiCro

Uppdatering:
Jag uppdaterade till Android 12 samma dag och upplever inga konstigheter. Som en bonus kopplar mobilen upp sig till Android Auto momentant istället för efter 30 sek

Tack för nudgen @Eazy !

Av µiCro
Skrivet av Drenmi:

Wikipedia (likt institutionerna) fungerar tyvärr bara när det inte pågår något kulturkrig. Fullt med aktivister som sitter och jobbar skift för att bibehålla vissa vinklar. En av medgrundarna har också gått ut och sagt att det inte går att lita på vad som står där av samma anledning.

Ja precis, lite komiskt att Google då kommer använda sig av urklipp från Wikipedia. Hjärnan fungerar som en problemlösare och vill hitta enkla lösningar till komplexa saker, och nu får vi "lösningen" (som säkerligen kan komma att bli vinklad) serverad till oss istället för att själv ansvara för att hitta olika perspektiv från flera ställen än Google.

Av µiCro
Skrivet av kelthar:

Bra idé, tvek på google som vanligt dock.

Mina barn får lära sig det i skolan. Det är en del. Dock inte 100h.

Jag håller med om att det är superviktigt.

Skrivet av svalle:

Alla vet väl att TikTok är en 100% pålitlig källa?

Jag hade källkritik i grundskolan för en sisådär 20 år sedan. Då var Wikipedia något man absolut inte fick använda/lita på.

Så vem vet? Om 10-15 år kanske TikTok kommer anses som en pålitlig källa?

Filmen Idiocracy börjar mer och mer likna en dokumentär...

Av µiCro

Känner mig som vanligt lite skeptisk, kommer tankesmedjor anses som experter och kan detta användas för att på något vis lyfta "censuren" till en ny nivå?

D.v.s. nu behöver man inte längre få kritik för att censurera, nu stämplar man istället information så man själv slipper avgöra.

Kan i nuläget inte avgöra om detta kommer bli bra eller dåligt

Av µiCro

Uppdatera OnePlus 7 Pro till Android 12, någon som provat?

Som rubriken lyder, är det någon som testat Android 12 som nyligen rullats ut i Sverige till OnePlus 7 Pro?

Är lite tveksam till att uppdatera, läser på en del utländska forum daterade ett halvår tillbaka där många upplever problem och avråder andra från att uppdatera.

Enligt change log nämns att batteriet ska optimeras ännu bättre, och det är väl den som börjar visa sin ålder nu, men batteriet håller hela dagen än och de som fått problem påpekar bl.a. att batteriet dräneras mycket fortare (utöver andra allvarligare buggar).

Ska jag gå efter filosofin "if it ain't broken, don't fix it" eller finns det några därute som redan vågat ta hoppet över till version 12 för sin OnePlus 7 Pro?