Inlägg

Inlägg som Jacob har skrivit i forumet
Av Jacob
Skrivet av JonasT:

Fick hålla tungan rätt i mun genom hela videon för att inte kalla chassit @Apanx C1.

Vi behöver en Brony Limited Edition @Apanx

Av Jacob
Skrivet av Dinoman:

Den där Jacob verkar kunna sina USB-minnen.

Om jag fattade saken rätt så är det bara att sortera på billigaste man kan hitta på Aliexpress för att vara extra säker?

Exakt så! Personligen skulle jag kört bästa dunderdealen på Shein, men det är en smaksak. Fjärdehandssortering (Grade D) av NAND-kretsar är det man söker, tyvärr är det här någonting Shenzhen Reliable Storage Memory Corp. Ltd. ödmjukt väljer att inte ha med i specifikationerna. Sen är det viktigt att du uteslutande använder det USB-minnet (singular) för backup av det viktigaste i livet.

Av Jacob
Skrivet av Alling:

Den där Jacob Hugosson på Semi14 får vi lägga på minnet inför framtida rekryteringsprocesser!

Vettig snubbe, helt klart! Har dock sagt att han känner sig rätt färdig med teknikjournalistik på heltid och vill pyssla med annat på överskådlig framtid.

Skrivet av hölmiz:

@Jacob så det är dit du tagit vägen!

Kul med en sida som skriver om kisel på svenska!

Bland annat! Har ändå alltid skrivit för att jag tycker det är roligt, så det är ett kul projekt att rodda jämte heltidsjobbet.

Skrivet av pacc:

Då ska du läsa elektroniktidningen,
Styrkrets med vektorgrafik som stöder operationer som rotation, alfablandning och texturmappning i perspektiv.
Jag älskar verkligen att de fortfarande översätter allt som om nätet var kvar i nomenklaturen från 1994...

Kan även varmt rekommendera Evertiq om det är artiklar på svenska man söker

Skrivet av Dreijer:

Fantastiskt att åter se Jacob på framsidan. Intressant och beklagande artikel.

Fantastiskt att se dig! Löftet om sovplats i Gävle är inte bortglömt.

Skrivet av xfade:

Gillar deras namn på Siten.. Kisel Si14, Brilliant.
[PS] Samt Semi från Semiconductor.. innehållet... humm... in the eyes of the beholder.. imho..

Bra namn, tveksamt innehåll – hälften rätt i alla fall!

Av Jacob
  • Min husöl är sedan flera år tillbaka Pistonhead Haze Lager.

  • När det kommer till favoriten är det idag Poppels Imperial NEIPA. Poppels är ett av mina favoritbryggerier och innan dess var det Hopsie Daisy, men det gick tyvärr ned sig när det såldes av till Geflebockens Bryggeri.

  • En flaska Omnipollo Levon är en annan som alltid finns tillgänglig i spritskåpet.

Listan kan göras lång, men det här är min "short-list"!

Av Jacob
Nytt bud: 500 kr
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Jacob
Skrivet av SkorutansteN:

Ogiltig rabattkod? Ack och ve!

En kvalificerad gissning är att den 24 januari ännu inte infallit.

Av Jacob

Skärmdumpar från Honkai: Star Rail och på Kafka var allt jag behövde för att komma till slutsatsen om att testpiloten är 10/10. Bra jobbat @Yatagarasu!

Av Jacob

Förväntningarna är skyhöga på att festen (och efterfesten) på Skyddsrummet toppas. Stort grattis @Edin!

Av Jacob
Skrivet av yeeeyeee:

Hur mycket tror ni att de kommer överprisa grafikkorten? Är rätt sugen på att köpa ett 4070 Ti super men det kommer ju bero på hur överprisade de kommer bli.

Nvidias priser:
(4070 super = 600 usd "6150kr")
(4070 Ti super= 800 usd "8200kr")
(4080 super = 1000 usd "10250kr")

Lägg på 25% i moms så har du priset för de billigaste modellerna, dra av nån hundring eller två när dammat lagt sig. Den butiksmarginal folk talar om är inräknad i MSRP. Sen är sky's the limit för roligare varianter med bättre kylare och en halv promilles bättre prestanda.

Av Jacob
Nytt bud: 800 kr
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Jacob

Välkommen @Edin_II! Bra smak, men ananas likt banan passar alldeles utmärkt på pizza. Det är sedan gammalt att man ska ta det lugnt med folk som ogillar en av världens bästa smaksättare, löken, och med det sagt ska du se upp för @Bussović.

Vill du ha något snabbt och nära kontoret rekommenderar jag Karlagrillens kycklingkebabtallrik. Deras vanliga kebabkött imponerar inte. Övriga lunchställen lämnar jag i @JonasTs trygga händer. Är du någonsin osäker på vad du ska välja för mat ute kopierar du honom – funkade för mig genom alla år (och han tröttnade aldrig på det).

Av Jacob

Till vardags jobbar jag numera som PR-konsult och driver på sidan Semi14. Fram till oktober var det även en hel del frilansande här på SweClockers, men tyvärr räckte inte tiden till för att jonglera alltsammans. Dygnet hade gärna fått ha fler timmar.

Av Jacob

Får också svära i kyrkan och säga riskokare. Så svårt är det inte.

Skrivet av Dimestam:

Oh, nu blir det debatt!

Måste säga att jag inte håller med tidigare inlägg. Sonos, riskokare, och smarta hem är ju toppen! De gör livet enklare och bekvämare.

Nu till mitt eget bidrag: Surfplattor.

Okej, jag förstår grejen. Om din tillvaro består av Tiktok, Zalando och Netflix, då är en surfplatta säkert jättepraktisk. Men i 99 av 100 use cases är en liten, ultraportabel laptop mycket trevligare att använda - ja, till och med i soffan!

Jag som precis köpt en surfplatta med skal för drygt 8 lök på grund av oklar anledning Återkommer gällande hur lite den kommer till användning.

Av Jacob
Skrivet av EntropyQ3:

Ekonomi, så klart.
Men det är ju den som inte är så lätt att penetrera från utsidan.
Och från mitt perspektiv är Hardware.info den sajt som producerat något av intresse. Folk som gafflar med varandra på forum istället för IRL är kanske intressant för dem själva, men knappast någon annan.

Det antyder ju att forumtroll är intressantare för annonsörer än hårdvaruentusiaster.
Någonstans i den här nyheten gömmer det sig ett intressant köttben av information. Om det bara rör den enskilda publicisten är det inte så mycket att bry sig om, men om det rör branschen bredare kan det vara matnyttigt.

Det är ett publicistiskt beslut om att det är mer gångbart att driva en sajt, vilket som jag nämnde är ett mål de arbetat aktivt mot i flera år, än att köra två separata samtidigt. Så mycket kan man också läsa mellan raderna utan att ha djupare insyn i händelseförloppet. Det har varit en illa bevarad "hemlighet" som alla såg komma, det är snarare konstigt för utomstående i branschen att det skedde nu och inte ett par år tidigare.

Av Jacob
Skrivet av EntropyQ3:

Fast - det är ju det korta svaret. Den egentliga frågan är ju varför de vill slå ihop sajterna (och varför det är Hardware.info som får stryka på foten). Det är ju inte så att publicister inte kan äga publikationer med närliggande eller helt identiska teman.

Varför? Ekonomi, så klart.

Tweakers har alltid varit den större sajten med ett större community (läs: forum), jag skulle vilja jämföra dem som en motsvarighet till SweClockers. Hardware.info fokuserade betydligt mer på tester, men i realiteten var det lite som skiljde de båda åt. Det är dessa två komponenter som konsoliderats. För oss som varit med bakom kulisserna och pratat med personer bakom sajterna har det snarare framstått som konstigt att de fortsatt drivas parallellt.

Av Jacob

Det här hade legat i korten länge inom branschen och blev officiellt för omvärlden redan den 27 november förra året, var även flertalet internationella medier som skrev om detta då. Så plötsligt var det inte.

@Sysop @Edvin-89 @Olof_von_Knorring @justabit @anders190 Korta svaret är så tråkigt som att de inte längre ser någon mening att driva Tweakers och Hardware.info parallellt med varandra. Det fanns skäl till att fortsätta med det efter förvärvet av Hardware.info, men sedan några år har det aktivt arbetats med att föra sajterna (och deras respektive community) närmare varandra.

Av Jacob
Skrivet av Qn1f3:

Missvisande att dra parallellen PC kontra Linux, då båda är PC. Det är vanligt missförstånd från merparten av alla datoranvändare på vår glob.

Samtidigt är det väl för ansträngande att skriva Windows-användare när helt sonika PC är en term som i det stora hela gör sig förstådd.

Hur kommer vi fram till ett begrepp som tar över termen PC när Windows-användande avses?

För egen del är jag än datoranvändare och sitter för närvarande på Windows. Allt som Linux är och står för ligger mycket närmre min värdegrund och det blir successivt bättre för nöje och professionellt att kunna nyttja Linux fullt ut.

OT: Artikeln må vara gammal, angreppsättet är helt klart intressant och det där skrivbordet på bilden väcker helt nya frågor. En sak är säker, det är en tvättäkta nörd som äger skrivbordet i fråga. *nerdgasm*

Av Jacob
Skrivet av Mindfighter:

Nightmare Before Christmas... är det verkligen rätt att ha en fråga om tyckande? Filmen är listad under kategorin julfilmer, det är alltså lika mycket en julfilm som Die Hard.
Mitt resultat: 8/10.

Åsikterna går även isär om Die Hard! Varit många hätska diskussioner om detta internt på Geeks.

Med det sagt – båda är givetvis julfilmer.

Av Jacob
Skrivet av Dunde:

Its a must!

Av Jacob
Skrivet av DavidtheDoom:

Nej, jag vill ha flervalsalternativ!

"Jag kör Linux"
"Jag har ingen uppfattning i frågan men vill ändå ha ett alternativ för att känna mig inkluderad"
"Jag har ätit pannkaka"