Inlägg

Inlägg som CallmeAl har skrivit i forumet
Av CallmeAl
Skrivet av mrqaffe:

De flesta modeller med externa antenner har smakontakter så det är nog mest en udda modell ni valt om den verkligen inte har det och det enklaste är kanske att besöka en butik och kolla på kontakterna eller så läser ni manualerna innan ni väljer nått om ni ska handla online.
Men det allra bästa är ändå att inte offra en antenn på routern utan att ansluta en accesspunkt för det är ju så man borde gjort från början för att inte förstöra mimo som de flesta routrar har idag.

Tack. Det visade sig att det knappt finns några WIFi routrar med SMA längre. Enligt ASUS support håller hela branchen på att gå över till fasta antenner, fast det varit vanligast med SMA förut. De modeller som fortfarande har det hamnar i en prisklass som gör det värt att satsa på en lösning med accesspunkter. Låter ju också vettigast utifrån det du skrev tidigare

Av CallmeAl
Skrivet av mrqaffe:

Eller så skaffar man en accesspunkt och ansluter till utomhusantennen, har de dragit in en kabel genom väggen och är den i så fall kort och har sma kontakt ?

Japp, exakt så. En kort kabel genom väggen som ansluter direkt till routern med SMA.

Av CallmeAl

Behöver tips på router med utbytbar antenn

Mor och fars router togs av blixten häromdagen. De hade en Tp -Link Archer C9 som de anslutit till en extern antenn för att få bättre Wifi-uppkoppling över hela tomten. Denna har de nu ersatt med en Tp-Link Archer AX23 som dock inte visade sig ha utbytbara antenner, vilket gör att den inte presterar tillräckligt på vissa platser. Behöver nu tips på andra, motsvarande eller bättre routrar, som har det. Verkar inte helt lätt att hitta info om detta på nätet.

Ett alternativ är förstås någon form av repeater/extender, men eftersom de redan har en fast utomhusmonterad antenn som funkat bra vill de helst behålla samma lösning.

Tack på förhand!

Av CallmeAl

God Jul alla!

Av CallmeAl

Sällar mig till raden av alla som önskar dig välkommen.

Av CallmeAl

Välkommen! Spännande att se om/hur din bakgrund får betydelse. Och samtidigt, farväl till Anton. Tack för ett bra jobb!

Av CallmeAl

Tack! Har väntat tio år på detta. God Jul alla!

Av CallmeAl

Annonsören har avslutat denna annons.

Av CallmeAl

Panelen finns ännu kvar om någon annan är intresserad.

Av CallmeAl
Skrivet av Hernanros:

Tar gärna den. Mvh

Ok. Du har PM.

Av CallmeAl

Sidopanel/fönster till Cooler Master NR200/NR200P

Glaspanelen medföljde ett NR200P och är aldrig använd. Den hoppas på att få bli det hos någon annan.

Hör av dig om du kan erbjuda den ett nytt hem.

/Albin

Läs hela annonsen här

Av CallmeAl

Annonsören har avslutat denna annons.

Av CallmeAl

Såld för utgångspris.

Av CallmeAl
Skrivet av Minisulan:

8000 så kommer jag förbi snarast möjligt.

Tyvärr. Kommer ej att sälja under 8600 eftersom det innebär att mellanskillnaden mellan detta kort och det nya jag köpt blir orimlig. Kan jag inte få det sålt för utsatt pris behåller jag det och nöjer jag mig med att stänga av belysningen Men tack för visat intresse.

Av CallmeAl
Skrivet av Slevninja:

Hejsan,

Är du sugen på ett byte mot ?
Jag köpte den för 3 veckor sen men märkte att jag vil ha 32 tum istället då jag inte kört så mycket mer fps. Kvitto finns och kartong med.

https://www.webhallen.com/se/product/325473-ASUS-PG259QN-25-F...

Tyvärr inte. Spelar i 1440p och har redan en skärm jag är nöjd med. Annars var det ett intressant förslag.

Av CallmeAl

Palit GeForce RTX 3070 Ti GameRock OC

Säljer ett Palit GeForce RTX 3070 Ti GameRock OC som jag köpte för en månad sedan under min semester eftersom jag behövde ett kort då. Var dock egentligen ute efter en annan modell. Säljer det eftersom jag nu har fått tag på kortet jag egentligen ville ha.

Förutom att designen är lite extrem för min smak har jag varit mycket nöjd med det. Kortet ger ett välbyggt intryck och har en bra kylare och många trevliga features såsom dual bios och en strömbudget som kan regleras upp till 360 W. Har dock själv kört det undervoltat hela tiden, med en stabil frekvens i spel och benchmarks på 1995 mhz @ 912 mv.

Fysiskt kvitto medföljer.

Bud från 8600 kronor.

Sådant som möjlighet till snabb affär mellan fyra ögon och positiva omdömen etc. kan eventuellt ge förtur framför högsta bud.

Budgivningen avslutas senast på onsdag 18/8 kl. 23.59, men förhoppningsvis tidigare.

/Albin

Läs hela annonsen här

Av CallmeAl
Skrivet av Me_no_no?:

"Update*

Jag testade blåsa hela datorn och ominstallera hela skiten och de löste problemet i några veckor. Låg hyfsat stabilt på runt 60 FPS i Rust men i vissa FPS krävande scener så gick de ner till 30. Nu har de bara blivit sämre med tiden igen och ligger mellan 40-60 FPS och ner på 20 i de mest krävande scenerna.

Är nästa steg att testa köpa en ny SSD och hoppas på att de löser problemet? Går de på något sätt veta vilken komponent i datorn som orsakar den låga FPS?

Såg också att någon i kommentarerna undrade vilken processorkylare jag har. Jag har den som medföljde Intel lådan där processorn va.

Har du testat att göra lite diagnostik på dator? T.ex. genom att kolla hur temperaturerna ser ut på CPU och GPU vid spel, särskilt i de scener du har problem med. Testa gärna det annars och skriv här hur det såg ut. Skulle även rekomendera dig att ladda ner 3D-mark och se vad du får för poäng (graphics score och CPU-score) i time spy och firestrike, samt kolla på jämförelserna med motsvarande system. Då bör det lättare gå att avgöra var problemet sitter.

Av CallmeAl
Skrivet av FlameZeneli:

Tack för er feedback, så om man vill få det att flyta på lite bättre, är det just grafikkortet som behövs uppdateras? Jag har fått höra att det kanske är dags och köpa ny processor, men jag har ingen aning om vad som passar till mitt moderkort.

Processorn är som sagt av lägre prioritet, men vill du göra en uppgradering av den behöver du tänka på att ditt moderkort endast stöder processorer ur intels 6000 och 7000 serier. Vill du inte samtidigt uppgradera moderkortet är den meningsfullaste uppgraderingen därför antagligen att försöka få tag på en begagnad i7 7700/7700k. Vore jag du skulle jag dock hänga kvar vid den processor du har nu och göra en större uppgradering i ett senare skede.

Har man en begränsad budget är det alltid klokast att låta de faktiska behoven styra. Invänta spelet du vill spela och se hur det flyter. Uppgradera därefter grafikkortet om du känner att det inte hänger med. Först om du fortfarande inte känner dig nöjd med prestandan, fastän kortet du köpt borde räcka till, skulle jag säga att det egentligen är meningsfullt att se över vilka andra komponenter som kan behöva uppgraderas.

Av CallmeAl
Skrivet av Fenrisulvfan:

Det borde fungera fint på det du har så länge du har 16GB RAM.

Instämmer. Om du inte redan har hittat dessa så har du systemkraven här: https://www.amazongames.com/en-us/support/new-world/articles/new-world-system-requirements

Det som kan påverka är dock vilken skärm du har. Ska du spela i högre upplösning än 1080p eller vill maxa en skärm som klarar över 60 hz är det dock grafikkortet jag skulle fundera över i första hand.

Av CallmeAl

Användare: @OmaWaka

Typ av affär: Jag sålde.

Tillvägagångssätt: Vi möttes upp på en plats som jag föreslagit i närheten av mitt arbete.

Produkt: AMD Ryzen 5 3600

Positivt: Mycket trevlig. Bra och snabb kommunikation via pm. och sms. Bidrog till en smidig och snabb affär.

Negativt: Ingenting

Slutbetyg: 5/5