Inlägg

Inlägg som Rizzt har skrivit i forumet
Av Rizzt

1tb nvme i datorn. Räcker utmärkt för de spel jag lirar.
1tb i nasen. Mestadels gamla familjefoton osv. Massor av plats.
Resten ligger i molnet.

Av Rizzt

Prestanda är överskattat i en mobil i mitt tycke.
Förstå mg iinte fel. Spelar gör jag då och då. men det är mobilspel. Inte Cyberpunk 2077 direkt.

Till saken
Jag har haft otaliga mobiler genom åren, Samsung, Oneplus, HTC, Iphone. Men Pixeln är nog den som jag känt mig mest hemma med. Inget bloatware eller liknande. Det är som Google tänk att Android ska vara.

Jag gillar öppenheten i Android till skillnad mot iOS. Inget fel alls på Apple. Bra kvalitet. Enkelt för dom som inte vill greja så mycket. Bara tuta och köra. Men för en teknik nörd som mig, android alla dagar, och Pixel gör jobbet bäst.

Av Rizzt

Körde HTC i begynnelsen (som första "smart" telefon). Därefter mot Samsung tills dom blev för giriga. Sedan till OnePlus tills de kollapsade med buggar och Carl lämnade. Nu kör jag Google. Skönt att slippa allt bloatware. Android som Android är tänkt. Och regelbunden uppdaterad.

Av Rizzt

Bästa knivarna är de vi "ärvt". kvalitén på 40 och 50- tal knivar är helt olik de man köper idag. Mycket bättre stål. Och lätta att "slipa". Problemet är att jag ofta inte har en aning om vad det varit för märke då märkningen är så pass dålig på vissa.

Försök få in på en gammel loppis. Leta knivar. Slipa och ha resten av livet. Kostar ju bara några spänn också

Av Rizzt

Köpte mig en PHEV. En Cupra Formentor för att vara exakt. Mycket nöjd. 6mil på ren el. Laddar gratis på jobbet. Och åker då till jobbet "for free".

För längre resor slipper jag avstånd ångest också. Avvaktar några år till med ren el bil. Kommer hända mycket på den fronten de kommande åren känns det som.

Av Rizzt

Skiva för kontor bör vara 80cm ur arbetsmiljö synpunkt. Mindre anses för små för kontor med stationär skärm. Dock finns det undantag för arbetsbänkar. Dessa klassas dock som bänk och är oftast 70cm och under. Köksbänkar har standard 62cm just av syfte.

Jag byggde mig ett eget av ädelträ. Var knepigt att hitta en så stor skiva jag ville ha. Men till slut köpte mig en skiva som var tänkt som köksö. 2200x800x30 . Sedan valfria ben.

Av Rizzt

Valheim helt klart. Gjorde störst avtryck på mig. Spelar det "fortfarande". Även om jag väntar på nytt innehåll.

EDIT:
Finns dock inte med på listan.

Av Rizzt

Uppgraderat och klart. Gick ju helt smärtfritt. Och inte farligt med nytt skit den ville installera. Får kika lite mer i detalj ikväll.

Av Rizzt

Integrity VPN är alltid ansluten på min NAS. Ingen som försökt.

Av Rizzt

Så fort något heter RGB blir jag skeptisk. Känns som de siktar på en specifik målgrupp.

Om alla tillverkare kan sluta med Rainbow Puke så fort man kopplar in produkten. Och det krävs ett bloatware program för att bara sätta en statisk färg (alltid vitt för mig) så vore jag tacksam. Vitt borde dom sätta som standard istället.
T.o.m helt av helt från början vore bäst.

Av Rizzt

Stäng av AVX i BIOS

Av Rizzt

Varför talar ingen om EK-AIO? Gamernexsus testade väl dom och var näst bäst efter Artic freezer (som typ inte finns längre)

Av Rizzt
Skrivet av Ragnarok:

Jag är väldigt nöjd med bytet ifrån 9900k till 11900k

https://i.imgur.com/16NGOss.png

5.3ghz alla cores.

https://i.imgur.com/IpKc37t.png

g.skill 3600mhz på 4266mhz.

Tydligen är 3600 minnen den gyllene linjen på rocket lake. efter det faller det. Tror det har med att göra att det blir gear ratio 1:2 efter 3600.

https://www.youtube.com/watch?v=OMReEsxs7bk

Av Rizzt
Skrivet av jorgen69:

Jag har märkt att chipset på moderkortet blir runt 70-80c, är detta normalt?

Kör du en AIO kylare? De brukar kyla mobo sämre.

Av Rizzt
Skrivet av Rizzt:

Jösses, jag utgick från en sparad fil i Cyberpunk mitt i City i med mycket folk . Med inställningar UTLRA, och DLSS Quality. från 51fps på 7700k@4.8 till 97fps med standard 11900k@stock. Det kan man säga är en uppgradering! Har film på det. Om någon vill ha bevis.

Måste dock noteras att jag kör 34401440. Och här aktiverat rBAR op mitt 3080 med nya mobot också.

Av Rizzt

Jösses, jag utgick från en sparad fil i Cyberpunk mitt i City i med mycket folk . Med inställningar UTLRA, och DLSS Quality. från 51fps på 7700k@4.8 till 97fps med standard 11900k@stock. Det kan man säga är en uppgradering! Har film på det. Om någon vill ha bevis.

Av Rizzt

Har dock ingen aning var jag hittar "Gear 1" i bios på ASUS moderkort. Någon som vet?

Av Rizzt

Jag stegade från en 7700k som jag klockat till 4.8 all cores (Temp runt 80 delidad) och nu har jag 8 cores på 5.1 enligt Hwmonitor om jag kör High Energy. Några på 5.3.

Min högsta temp är 77c

Detta vid spelande. Inga bench ännu. Återkommer i frågan. men temps ser bra ut enligt mig

EDIT: Ska noteras att ajg har en Noctua NH-U12S chromax med en 1700rpm Redux fläkt på.

Av Rizzt

Nu har Netonnet skickat min.

Stod i kö för att avboka den. Då jag beställde en i5-11600k istället.
Medans jag stod i kö så fick jag att den var skickad. Så det blev avbeställning på i5an istället.

Jaja, Det är ju inte så att den är en dålig CPU iaf. Bara inte "helt" perfekt som jag hade hoppats. Hade beställt moderkort och allt som ligger och väntar. Den får duga ett par generationer så "Alder lake" och DDR5 hunnit mogna.

Av Rizzt

I NAS, ja. I dator, nej