Inlägg

Inlägg som Tony32 har skrivit i forumet
Av Tony32
Skrivet av Näbbdjuret:

Alltså, det ser tammefan jävligt bra ut! Kommer definitivt att spana in serien, men jag har ju några tusen timmar spelade.

Håller med. Är lite tveksam dock då de sumpade westword efter s1.

Av Tony32

Varför.. Nvidia gamestream var den enda tjänst jag fick rumble att fungera. Aldrig fått det att funka över Moonlight eller andra liknande klienter :/

Av Tony32

Skulle ha funnits ett alternativ för "När jag uppgraderar datorn"

Av Tony32

Asså man kan ju tro att han trollade över sitt självmord, alltså att han aldrig skulle begå det. Men om det inte är det? Hade inte han nog med pengar att betala tbx det han var skyldig? Jag vet inte och vi kommer aldrig få veta heller.

Av Tony32

Vi alla vet att vartannat Windows inte brukar vara något att hänga i julgranen
För övrigt så trodde jag först när jag såg bilderna att det var något av dom här linux distros som finns där ute som har "windows style".

Av Tony32

Snälla låt det vara en bra efterföljare till 2142. Snälla DICE..

Av Tony32
Skrivet av Oneone:

Kollade igenom hela Deep Dive videon, det verkar verkligen som att de försöker göra D2 med modern grafik och inte göra en Reforged... Kul att höra att de verkligen har letat efter assets för diablo2 för att kunna göra saker high res osv coolt

This. Jag var själv mycket tveksam innan jag såg detta. Att de behåller den här 25 fps "scuffiness" blev jag riktigt förvånad över. Detta är liksom det jag föreställt mig när jag tänkt på en D2 remaster. Alltså exakt samma spel, men som lirar på vettig upplösning. Grafiklyftet är en bonus. Att det ser stelt ut är ju bara bra. Det var så det var i D2. Iaf så jag ser det.
Valfri autopickup gold? Ja tack. Shared stash, bye bye mule och förlorade items? Ja tack. (nog för att det var kul att leta fram folks droppade items medans dom relogga, haha)
men aa. Är faktiskt förväntansfull.

Av Tony32

Hoppas inte på personlig loot som i D3.. Man ska få slåss för de items som droppar!

Av Tony32

Hoppas detta gör visual studio möjligt att använda! Ja, jag är medveten om VSCode, men studio är min favorit 👍

Av Tony32
Skrivet av the squonk:

Inte av sig själv, men har du bättre kylning kan du ha högre PPT/TDC/EDC utan att det överhettar vilket ger högre multicore prestanda. Bra single core kan du få med medioker kylning eftersom en core drar som mest 20W, hög single rör sig mest om kisel lotteriet men stryper du EDC och lägger lite offset i Curve Optimizer kan den öka.

Sen har Ryzen några temperatur gränser för boost, kan du komma under dom kan du få lite bättre boost, men det brukar kräva väldigt bra kylning för att bli någon märkbar skillnad.

Jag har upptäckt att jag kan aldrig får bra poäng i CPUZ single, som alltid kör core 0, eftersom core 0 och 1 är mina sämsta cores och det med marginal. Dom är så dåliga att jag har fått isolera dom i Curve Optimzer per core, annars gör dom hela datorn instabil med WHEA errors. Dock klarar dom en minimal offset på -1, så det kvalificerar nog inte för RMA. Dom överklockar ju fast pyttelite. Alla andra cores är mycket bättre, core 2 och 4 är superbra.

Stort tack! Fantastiskt svar.

Av Tony32

Boostar ryzen 5000 serien högre och längre med bättre kylning, likt en GPU? Tänker om det är värt med lite bättre kylning, även om man inte ska köra någon OC? För som jag förstått det förlorar man maximalt möjliga boost om man OCar för lite lägre men all cores?

Av Tony32

Söker man på det manliga könet (den mer grova benämningen) så hittar man en hel del sjuka saker 😂

Av Tony32

Hade varit intressant å se hur pass bra ett rdna 2 skulle prestera om dom gjorde ett kort på ett lika stor kretsarea som 3090. 6900at såg litet ut, men ändå sjuk prestanda, sett till kretsytan mot ett 3090.

Av Tony32

Gillar hur folk tycker det är ok att höja priserna "för den är bättre än föregående modell". No shit.
Med den logiken så borde ju en prolle ligga på 100k idag då dagens är ofantligt många gånger mer kraftfull än de prollar som såldes för 20 år sedan. Vilket inte är fallet.

Faktum är att de höjt priserna och fimpat kylarna (inte för att många ens vill ha dom).
Men att motivera prisökningar för "det är ju högre prestanda än föregående modell" makes no sense..
Priset sätts utifrån kostnader, RnD, supply n demand, konkurrens etc.. inte efter % ökning i prestanda...

Av Tony32
Skrivet av Thomas:

@Tony32 Vad jag vet så finns inget officiellt om det ännu. DDR5 är ju på gång, vilket definitivt blir ny sockel. Jag skulle inte bli förvånad om nästa AMD-chipset är för ny sockel och DDR5.

Tackar 👍😊

Av Tony32

Hur är läget med AM4? Är 5000 serien sista innan ny sockel? Tänker om man ska vänta tills nästa för att senare kunna uppgradera utan nytt mobo igen? Vet int vart jag hört det, men stämmer det? Usch, jobbigt när det nya alltid är runt hörnet, haha 😂

Av Tony32

Tror övergången från r7 1700 till 5000 serien kommer blir ganska enormt lyft, oavsett om jag går ner till 6c/12t.
Vill minnas från benchmarks att från första till andra 1700->2700 generation var FPS lyftet i average runt 20fps. Så kommer bli sjuk skillnad hoppas jag!

Undrar däremot om vi på x370 kan köra med nya 5k serien? Har en x370 prime pro från asus

Av Tony32

ClassicShell är nice om man vill ha t.ex. XP liknande startmeny. Rekommenderas
Heter numera Open Shell

Av Tony32

Låter som Euclideon och deras "Unlimited Detail" som var på G redan för många år sedan. Men glad att det börjar hända "på riktigt" nu. Var på tiden

Av Tony32

Phanteks Enthoo PRO. Kanske inte så stilrent. Men inge bling bling, svart och har bra luftflöde och plats för många radiatorer etc.
Kan dock låta ganska mycket.