Inlägg

Inlägg som Spokig har skrivit i forumet
Av Spokig

Suprisedpikachu.jpeg

Av Spokig

Cyberpunk 2077

Ett roligt samt spännande spel som skiljer sig från standard receptet bland de andra som släppts.

Av Spokig

Har lyckats undvika dessa problem med mina Joycons, har de "Vanliga" blåröda samt Smash versionerna om det spelar nån roll. Har inte direkt spela mycket så kanske är ett fel som kommer visa sig om nått år?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Spokig
Skrivet av Sveklockarn:

Hela den här tråden är ett bra exempel på hur man ska skita i recensioner till förmån för att bara testa själv. Att ge sig på att recensera ett spel när man inte begriper hur man ska spela, har tekniska problem med sin dator så att man inte har kunnat spela, eller något annan av alla tramsinlägg i den här tråden (som dessutom fått massa likes) är bara uttryck för missnöje som inte har med spelet att göra. Alla spel kan inte sakna inlärningskurva (p.g.a. 100% 'handhållning'), samt ge omedelbar tillfredsställelse, och fortfarande vara intressanta. Istället för att sitta och fylla såna här trådar med skit så kan den som inte är intresserad skriva något vettigare inlägg i en tråd som intresserar dem.

----------

Jag laddade hem demot i fredags, hade ingen aning om vad jag skulle förvänta mig, men har kört hela helgen. Jag har en i7-6700K, 32 GB RAM och ett 980 Ti, en ganska måttlig dator med dagens mått alltså. Ultra-inställningar i 1440p gav mellan 40-60 FPS ungefär, vilket gissningsvis mest beror på föråldrat grafikkort. Miljöerna är väldigt snygga, som väntat, och ser riktigt bra ut även på något lägre inställningar. Jag har blivit disconnectad en gång, samt råkade ut för att en cutscene hängde sig (vilket löstes med att sänka grafikinställningarna tillfälligt), annars har det funkat problemfritt vilket bådar gott inför release på det hela taget.

När man spelar Freeplay märks det att man lider av att andra spelare har dålig ping, vilket företrädesvis verkar inträffa när man har medspelare med ryska alias. Det är egentligen enda gången spelet inte kändes responsivt, vilket sannolikt bara kan åtgärdas med bättre matchmaking så att man INTE hamnar i samma sessioner med folk som sitter på kass lina.

I story mode hade jag inga såna problem alls, kanske beroende på att man kan köra Private Session och på så vis slipper lida av andras dåliga lina. Det tog ett litet tag att vänja sig vid flygkontrollerna (tgb + mus) men efter en kortare inlärningskurva så fick jag upp precisionen så mycket att jag kan flyga igenom en tunnel, upp för ett berg, och landa på valfri skolåda på toppen, typ.

Att lära sig flyga och landa med precision är en vital del av striderna, det är en stor del av ditt skydd att just kunna undvika fienders eld eller positionera dig för att kunna skjuta dem på effektivaste sätt. Det lönar sig även att sikta exakt, då fiender har weak spots (vissa mer uppenbara än andra) men precis som det t.ex. lönar sig att skjuta headshots i andra FPS så lönar det sig i Anthem. Olika vapen funkar olika bra beroende på din spelstil. Genom att titta på storleken på ditt riktmedel så får du en uppfattning om vilken precision ditt vapen har och vad det har för praktisk räckvidd. Hagelbössor och snabba automatkanoner har en större cirkel, medan t.ex. skarpskyttegevär har en väldigt liten cirkel. Att stå och ösa på med automatkanon på 100 meter gör ingen större nytta, utan det är ett vapen man har på sin Colossus (en klass) och plockar fram när man melee-landat mitt i en hög med fiender och behöver mala ner någon hård fiende man precis stunnat på nära håll, innan man tar fram sin sköld och shield-bashar ihjäl kvarvarande trash mobs runt omkring.

Ammo och hälsa går att hitta på lite olika sätt, men är inga större problem att hushålla med om man utnyttjar sin klass rätt. Det finns dessutom "dolda" (som i inte helt uppenbara) loot-ställen i världen som kan förse dig med båda resurser.

Spelet är uppbyggt som ett coop-PvE. Det är fullt möjligt att köra solo, men vissa fiender blir väldigt svåra att handskas med helt ensam. Storyn levereras inte i famnen på spelaren, utan man får gå runt och upptäcka detaljer genom att t.ex. hitta böcker och liknande ute i världen. Det är många nooks and crannies i världen, och små detaljer som är lätta att missa om man inte är intresserad av att hitta dem. De ger allt ifrån loot till backstory och flavor.

Det finns ett craftingsystem som jag bara skrapat på ytan till, men kort sagt så kan man bygga eller förbättra saker genom att använda material som går att farma i världen eller få av att återvinna loot man inte vill använda. Det går att crafta saker du får behålla permanent (t.ex. vapen) samt förbrukningsvaror (t.ex. powerups som ökar din melee-skada under ett uppdrag). Det går att bygga saker i olika kvalitéer, där "priset"/materialåtgången styrs av föremålets kvalité, men det finns ändå en viss slumpmässighet i vad du får för item. Craftade items kan också återvinnas, om man inte är nöjd med det man fick. Vad du kan crafta verkar dels bero på din level, och dels på vad du har sedan tidigare, men det känns som ett kul tillägg även om jag bara hunnit skrapa på ytan.

Precis som alla andra multiplayer-spel så är detta ingenting att förlita sig på köra seriöst med randoms. Randoms kan funka som utfyllnad när man håller på med något i Freeplay, men då kan man även räkna med sånt som att inte bli revivad när man "dör" t.ex. utan får spawna om (på andra sidan kartan).

Det känns lite konstigt, men jag kommer sannolikt att köpa spelet trots att det är EA, och trots att det är laddskärmar i uppåt någon minut ibland. Det kommer helt säkert att gå att köpa ingame-valutan för riktiga pengar, men jag ser inte att det är ett problem med tanke på att det verkar vara kosmetiska föremål man köper för dem. Lootboxes existerar inte i demot åtminstone, har svårt att tro att de skulle försöka gömma en sån feature om den fanns. Jag känner mig sugen på att förköpa bara för att få börja spela den 15/2, en vecka före alla andra, men jag borde väl antagligen låta bli...

Inför release så hoppas jag att de hittar något sätt att fixa till matchmakingen på, så att man t.ex. inte behöver spela med ryssar bara för att man är relativt geografiskt nära, men i övrigt känns det mest som att det är diverse polering som ska till.

Bästa recensionen i tråden.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Spokig
Skrivet av Aeig:

Då får jag vara en positiv röst, jag hade faktiskt riktigt roligt trots tillkortakommanden. Det som stör mig mest är laddningstiderna, installerade demot på en HDD, men när spelet släpps hamnar det på en NVMe disk istället

För övrigt flöt det på grymt bra, ingen stutter eller plötsliga framedrops, allt ögongodis på max i 1440P, låg runt 90-130 FPS.

Mvh

Har samma upplevelse som dig, spelet flyter på utmärkt! Spelade igår till kl 0400 och inga problem alls med prestanda eller nätverk. Laddningstiderna suger men går att överleva, flygandet känns lite väl överkompenserande men man vänjer sig fort. Annars ser spelet lika bra ut som de visade 2017 och har inte fallit under 80-90fps området även i tung strid.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Spokig

$9,004.50 Total spend... Ostus krispus...

Skickades från m.sweclockers.com

Av Spokig

Den där biten med att kunna se tangentbordet är en välkommen detalj för folk som kör simulatorer sittandes och vill slippa lyfta huvuddelen för att kunna trycka på knappar, t.ex. i Elite Dangerous.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Spokig
Skrivet av FX9:

Bah, jag ogillar dagens moderna metoder som kräver konto för att kunna spela. Jag vill kunna lägga i skivan, installera (på datorn eller konsollen) och sen vara igång.

Att alltid behöva logga in på nån tjänst är oerhört osäkert för framtiden. Det känns inte som om jag faktiskt äger programvaran.

offtopic: Detsamma med filmer. Vill inte bara kunna streama under en begränsad tid. Filmer ska finnas på en hårddisk eller i hyllan hemma...

Kalla mig oldschool

Är inne på liknande spår som dig. Har rätt många spel på Steam och sitter bara och vänta på den dagen steam säger "tyvärr vi ska inaktivera steam så dina spel blir puta väck"

Kanske inte riktigt så men dom kan ju i princip göra så, med fysiska kopior kan man då installera dem igen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Spokig

Kanske e dags att byta ut mitt 680 GTX nu då haha!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Spokig

textur problem vet jag inte om detta fixar men muslagget kan kanske fixas med en inställning i spelet som heter "Mouse input" eller liknande. Den ska gå att ställa på "Windows, Direct input och nån till jag inte minns, testa ställa den på olika och ser om musproblemet fixar sig.

Av Spokig

Med kommande Bayonetta, Hyrule warriors, Super smash bros, ZeldaU och andra som presenteras nu på E3 så tror jag ett sketet Ubicrap spel inte gör så mycket.

Av Spokig
Skrivet av Sebastian R:

Klockan slår 3:00 nu snart, uppe sittar kväll, är man ensam om det?

Nej nej inte e du själv, Här är de kaffe och trötta ögon

Av Spokig
Skrivet av Buio:

UBI Soft har redan lagt upp trailern online. Här finns den:

https://www.youtube.com/watch?v=6wlvYh0h63k

Såg inte att den fanns förrens efter konferansen men det ändrar inte min åsikt om saken

Av Spokig

Rainbow six: Siege Såg galet bra ut!

Av Spokig

Har dom inget annat att visa än BFH?

Av Spokig

Ska testa Betan till BFH se om de är nått att ha.. men med tanke på att det bara verkar som en mod till BF3/4 så blir det ett hopp på detta spel med

Av Spokig

Är det bara för jag som Streamen stuttrar?

Av Spokig

[Star Citizen] TAW en stor etablerad community öppnar upp för Star Citizen

Letar du efter en rolig och trevlig gaming community som löper över 35 spel och har en stor historia, leta inte längre.

Vi har ett gott nära gemenskap mellan alla de spel vi spelar. vi nu rekryterar för Star Citizen så om du är intresserad så kolla www.TAW.net för mer information eller kontakta mig direkt på spokig@taw.net.

The Art of Warfare (TAW) bildades i mars 2001 av medlemmar som spelade Delta Force:Land Warrior tillsammans. Från denna ödmjuka början TAW har växt till en organisation som inte liknar något annat.

Idag består TAW av spelare från hela världen som har kommit tillsammans med den gemensamma visionen om heder, integritet och schyst spel, TAW fortsätter att anpassa sig till den ständigt föränderliga landskapet av spel. Med en solid grund i sin etiska kod har TAW ridit stormarna som har sett så många andra faller.

The Art of Warfare är ett hem för dem som tröttnat på kompromisser. Detta är en organisation av lojala och engagerade medlemmar som håller varandra till högsta standard. Omge dig med människor som tänker först av det större goda och förstå innebörden av lagarbete. du går med i en klan av likasinnade spelare, men hittar en familj.

Om du vill lägga din tid och energi till en annan liten, fly-by -night "klan" som kommer att vara borta i ett par månader, då TAW är inte för dig. Men om du är upp till utmaningen att delta i en riktig online- gemenskap av hängivna spelare som har bundits samman med ett gemensamt syfte mer organiserad, roligt och bättre spel, då är detta platsen för dig.

TAW är en rolig och trevlig multispelcommunityklan utan någon särskild uppgift inom Star Citize , kommer vi att ha flera avdelningar som kommer att utföra många i spelfunktioner, kommer vi att officiellt starta upp snart, så håll ögonen öppna. Vi tror på heder, lojalitet och rent spel, kolla in vår hemsida för att se vad vi kan erbjuda som en gemenskap

I TAW erbjuder vi ett roligt , strukturerad spelmiljö för alla våra medlemmar. Alla våra spel divisioner hålla regelbundna rutiner eller händelser två gånger i veckan. Våra fältledare arbetar hårt för att förbereda spännande turneringar, tävlingar och evenemang, så att du kan vara säker på att dina division medlemmar kommer att dyka upp! Många av våra FPS divisioner konkurrerar också i externa tävlingar/stegar och våra MMO enheter har konsekvent kört på oerhört bra på deras servrar.

TAW är inte som andra spel klaner. Faktum är att vi anser oss en gaming community. Många av våra medlemmar ansluter TAW och stanna i flera år , när de inser att de inte kan hitta konsekvent konkurrenskraftiga, roliga spel varje vecka i en annan grupp. I många fall, som stöd för spel krymper, fortsätter TAW stark månad efter månad, år efter år.

Ansök idag!

www.TAW.net

https://robertsspaceindustries.com/orgs/TAW

Av Spokig
Skrivet av MuLLvaD3n:

Efter att ha lirat lite BF4 så tänkte jag dra iväg lite feedback här på forumet, helt ifrån personlig erfarenhet, vad jag tycker som är bra och vad jag tycker är dåligt.

Först och främst, att vi fick ladda ner spelet innan de öppnade betan. Tack EA! Detta var enormt bra då jag inte gjorde detta inför BF3 och det gjorde allt extremt mycket smidigare. Jag hade inga problem som helst med att starta spelet och komma in på en Server, förutom att det var ganska lång laddtid första mapen så var det inga problem.

Jag har lirat på en svensk server med bra ping, förutom lite rubber-banding här och där så tycker jag att allt har skött sig så. Värt att notera är att jag tankade ner Nvidias senaste drivrutiner i går för att förbereda.

Om man ska jämföra mot BF3 nu då så tycker jag att de har fått till ganska mycket.

* Jag tycker att vapnen känns bättre, det är en bra hitbox.

* Jag tycker att de har fått till miljön, förutom uppenbara buggar och saker som inte fungerar som det ska så tycker jag att miljön känns mer interaktiv. Visst allt går inte att förstöra på den stadsbanan vi lirar nu, men det är ganska mäktigt när ett höghus faller ner över mig. När man skjuter på saker tycker jag att det känns mer interaktivt också, typ gardiner/fönster.

* UI är extremt mycket bättre än i BF3, mycket finare när man tar över baser, det fungerar bättre.

* Skärmen man får upp när man ska spawna in, man ser hur andra har det, deras pov. Detta fungerar dessutom riktigt bra.

* Fysiken när den inte buggar känns bättre.

Men sen är ju inte allt gröna skogar heller. Det fanns en del som jag inte gillade, notera att jag inte skriver ner saker som jag tror är rena buggar.

* Jag tycker att man fortfarande dör bakom saker när man inte ska, så den delayen finns kvar precis som den gjorde i BF3.

* Det går knappt att köra bilar, då menar jag inte tanks utan bilar. Det är extremt kass styrning, det är svårt och hantera + att det går hur fort som helst helt plötsligt.

* Jag tycker det var lite klent med nya saker inför BF4, det är helt klart ett "nytt" spel, jag förstår inte riktigt folk som säger att det är ett exp pack, men det känns inte lika packat som BF3 gjorde när det kom.

* Man fastnar i saker, jag vet inte om detta är en bug, men man kan fastna i lite allt möjligt. Typ som man springer mot en gatkant och gubben gör hoppa över animation.

Det är lite saker som jag kommer på rakt av, självklart finns det massor med andra saker som man har glömt nu. Sammanfattningsvis tycker jag att spelet verkar brutalt kul att lira med polare, det äter din dator och ingenting slår känslan när du slänger dig ut för en skyskrapa och du i ett fint bildspel ser hur denna träffar marken!

Det där med att köra Tanks och bilar kan jag inte hålla med dig om tyvärr, Då bilarna känns åtminstone lite realistiska nu så är Tanksen tvärtom. Har aldrig kört en så sladdrig stridsvagn och att man kan hoppa med den uppför trappor som om de är en bli med ramp känns löjligt. Projektil fallet är bara stört löjligt, Pilsprängprojektilen (eller vad de nu kan vara för nått i den) faller som det känns 1m på 50 meter och färdas i en hastighet vilket får de att kännas som att stenkast är mer värt min tid gör det otroligt svårt att träffa fordon på längre håll (om man inte siktar extremt hög och håller några mil framför fordonet men de kan ha hunnit svänga nån annanstans medans projektilen är och tar kaffe på vägen).

Nu gnäller jag kanske lite väl mycket på de men lite.. LITE mer realistiskt kan de faktist vara...

Spelet är väl okej tycker jag men efter 2 år med utvecklingen kunde dom ha haft mer i kakan, känns som en DLC till bf3 som dom släpper fler DLC till för att fylla upp DLCn

Av Spokig

[Mechwarrior Online] TAW - The Art of Warfare söker medlemmar i EU bataljonen

TAW - The Art of Warfare söker fler spelare!

Vi är en stor community på mer än 1900 spelare från hela världen som spelar många olika spel. Vi söker nu fler till våran EU battalion. Så vill ni spela i grupp med spelare från alla hörn i världen som en del av en stor lycklig familj så besök www.taw.net och släng in en ansökan till oss. Just nu är det 45 medlemmar i Mechwarrior divisionen med spelare från hela världen som spelar och har roligt tilsammans

Vi har 2 träningar per vecka om 1 timma där vi alla samlas och spelar i 4-mans grupper och 8-mans grupper.

teamspeak: ts.taw.net

ingen password

websida: www.taw.net

ansök och gör introduktionen så ska vi se till att ni får många timmar ihop med ett gött gäng spelare.