Inlägg

Inlägg som Querth har skrivit i forumet
Av Querth

nintendo switch

Av Querth

Spännande! Jag vill minnas att någon från AMD var väldigt exalterad över Zen 5 långt tillbaks innan typ zen 2 eller 3 lanserades?

EDIT: "in an older AnandTech interview with AMD Zen architect Mike Clarke, he was so excited about Zen 5 that he wanted to be put to sleep so he could wake up when it launches. Zen 4 isn't even out yet"

Redan 2018 Jobbade han tydligen på Zen 5, rätt crazy

Av Querth
Skrivet av landahl:

Det där att AAA spel skulle kosta en hundralapp efter något år stämmer knappast, inte på Steam i alla fall.

Ptja, rätt stor skillnad på något år och några år

Av Querth

Spel har ju aldrig varit billigare än idag. Mycket går att få gratis och typ alla AAA spel kostar en hundralapp efter några år. Hobbyn är fruktansvärt billig vilket är riktigt kul

Av Querth

Kul ändå, mer uppskalning är bra! Spelar man något som inte stöder dlss idag blir man ju besviken då det fungerar ypperligt i de flesta fall

Av Querth

Skulle vara kul om gamers nexus kunde besöka och göra en video om Stenbrottet

Av Querth

Känner ändå att jag kan ta Nintendos sida i det här i det stora hela. Emuleringen kan vänta tills switchens livstid är över.

I en tid när spel är byggda kring mikrotransaktioner och tveksamma betalningsmodeller känns det väldigt skönt att Nintendo är något man alltid kan lita på när man köper ett spel. Switchen är den bästa konsolen jag någonsin ägt. (Oled-modellen specifikt)

Uppskattar arbetet med diverse emulatorer något enormt ska tilläggas och alla förbättringar det kan medföra. Men yuzu eller liknande kan ligga på hyllan några år.

Av Querth

Kört med Steam deck Oled ett tag nu. Igår var första gången jag testade HDR i deep rock galactic.. och holy moly vilken upplevelse det var. Bara sett HDR på tveksamma IPS/VA-skärmar tidigare men det här var en annan sorts upplevelse. Kändes som att gå till något sorts Ultragrafik-läge i spelet.

Tydligen ska HDR inte vara så bra i deep rock heller, men alltså det kändes väldigt platt att inte spela med HDR aktiverat efteråt.

Enda nackdelen är att man måste höja screen brightness en del och det lyser upp för mycket av sovrummet när sambon ska sova bredvid

Av Querth
Skrivet av Foolwolf:

Lite beroende på vad du ser framtiden som, skulle du kanske gå upp till en Badger eller Iwata, kanske tom en instegs Harder and Steenbeck. Om du bara är sugen på att testa så kör på. Även billiga sprutor klarar av de mest grundläggande, om de fungerar som de skall. Quality control är som vanligt med det billigaste den största felfaktorn.

Kompressorn är bra och typen 186 är vanligt rekommenderad av många. Har en själv och tycker den duger bra.

Primer på airbrush kan sprayas tunnare, men jag vet inte till vilken förhållande. Kanske någon annan vet?

Jag skulle tipsa om fler saker:
https://www.hobbyland.se/product/tamiya-87089-airbrush-cleane...
(Cleaner för att rengöra med då om du vill spela även borde köpa varnish och gå över figurerna när du målat lart dem
https://www.hobbyland.se/product/cleaning-pot-2-in-1-air-brus...
(se vilken annat märke som helst, men dessa är bra att ha med för att rengöra och hålla sprutan när man jobbar med den.
https://www.hobbyland.se/product/vallejo-airbrush-flow-improv...
(om du kommer ge dig på att måla grundfärger så kan en flow improver vara bra. Minskar färgens tendens att fastna på nålen och gör den mer lättarbetad.)
Sök på amazon efter en Airbrush Air Horse Quick Connecter Set Airbrush Quick Release, gärna med en liten ventil på. Om du har kompressorn en bit bort har du med en sådan här möjlighet att justeralufttrycket direkt utan att behöva böja dig ner. Också lättare att koppla loss sprutan när du vill rengöra än att hålla på med slangen. /Detta är en helt klart en när du kommit igång pryl

Tack! Uppskattas mycket!

Jag beställde airbrush cleaner och en cleaning pot också

Jag tänker att jag kör på med en billig airbrush till en början för att få lite feeling för det. Kommer inte testa på miniatyrer utan enbart på större printade byggnader av PLA.

Förstod det som att man kan förstöra sin airbrush på något vis om man inte är van att jobba med en? Köper nog en bättre i framtiden beroende på hur mycket jag använder den här.

Av Querth

Jag 3D-printar väldigt mycket terräng till Mordheim/Warhammer och har använt sprayburkar som primer i evighet. Jag funderar på att införskaffa en airbrush för att underlätta detta i framtiden! Går på en budget-version tills vidare då jag kanske finner att det inte är något för mig i slutändan.

Är det här vad jag behöver? Och ungefär hur länge skulle en 60ml burk med färg räcka jämfört med en 400ml sprayflaska?

Uppskattar alla svar då jag aldrig använt airbrush förut

Av Querth

Batteritiden är en riktig dealbreaker

Av Querth
Skrivet av Smasher89:

Skulle säga att för mig så är den bättre på alla sätt för just 3:e partsspel, slippa betala/stödja online och dessutom att spelen flyter på bättre är win-win imo, speciellt då online på många switchspel kan dö ut rätt snabbt tyvärr iaf här i europa (typ kirbyspelen som har online och alla fightingspel), och du kan välja precis vilken kontroll (inkl switch procontroller) du vill använda.

Köper hellre de spelen på steam direkt och kör via steam decken isf

Edit: Det jag skrev ovan var enbart menat för emulering av switch-titlarna. Finns spelet tillgängligt på steam så köper jag garanterat där istället och spelar på steam decken

Av Querth
Skrivet av Molotov:

Steam Decks spelutbud är ännu större.
Dessutom kan du spela alla Nintendo spelen på Steam Deck via emulator så TKO på det motargumentet

Om jag ändå ska köpa spelen för att sen föra över till en steam deck kan jag ju lika gärna spela på Switchen ändå. Som Baxtex länkade tidigare här så verkar ju spelen inte direkt fungera bättre på en steam deck iaf i senaste Mario

Av Querth

Köpte en steam deck OLED direkt när den släpptes. Jag var sugen på Steam deck LCD men tyckte skärmen var skräp och den lät för mycket.

Kunde inte vara mer nöjd med OLED-versionen. Redan spelat igenom ett par spel som legat i backloggen flera år haha.

Av Querth

Köper en direkt :). Var lite småsugen på en steam deck med LCD men var inte helt nöjd med skärmen/kylsystemet/batteritiden.

Allt det verkar ju vara märkbart bättre så nu är det dags!

Av Querth
Skrivet av anders190:

Tänk på att den inte ger någon prestandaförbättring, men samtidigt än viktigare är förbättringarna för batteritid och liknande vilket är vad som i det stora är vad som begränsar denna typ av produkter. Finns nyare SoC'ar som säkert hade gått att använda men enklare att fortsätta på samma, den är fortfarande kompetent trots sin ålder.

Hoppas du gillar den, finns en rätt stor tråd i forumet för övrigt.
https://www.sweclockers.com/forum/trad/1639600

Näedå prestandan bryr jag mig inte så mycket om, den kommer räcka gott och väl :).

Batteritiden, ljudnivån och skärmen är vad jag ville ha närmare i nivå med Switch OLED

Av Querth

Köper direkt. Det här är steam-decken jag väntat på!

Av Querth

Så hypad! Absolut den hårdvaran jag är mest intresserad av :D.

Hoppas på stark bakåtkompatibilitet och lite nya re-releaser av switch-titlar som botw/totk som kan rulla i 60 fps och kanske lite andra förbättringar som render distance och texturfiltrering

Av Querth

DLSS är ju så pass bra att jag vill ha det i ALLT, hela tiden.

Av Querth

Ångrar det här köpet. Jag brukar alltid vänta på reor osv men föll för hypen när alla kollegor och vänner skulle spela. Enda klena trösten är att jag enbart köpte basic-versionen men även den var riktigt dyr för det man fick.

Spelet var inte en katastrof men väldigt platt och tråkigt bara.

Det bästa med spelet var egentligen cinematicsen - vilket säger rätt mycket.