Inlägg

Inlägg som Jonas79 har skrivit i forumet
Skrivet av lasseTM:

Nu var det länge sedan jag körde E-niro borde vara runt 2018 men jag upplevde inte ID3 som speciellt tyst på E4 söder om Stockholm.

Åtminstone så är den tystare en Tesla modell 3.

Volkswagen ID3, Tesla Björn 1000km Challenge 10 timmar och 45 min i Norge och Tesla Modell 3 SR+ 10 timmar och 30 min på Svenska 1000 km Challenge känns nästan som den kan matcha Tesla om han gjort testet i Sverige och 8 grader på kvällen.

Japp Vw ID3 är grym med 58 Kwh batteriet och väldigt låg förbrukning.

Skrivet av Benkaboy:

Jag sitter och räknar till och från och nu har jag börjat fundera på att sälja av min pendlarhoj då den inte tjänar sitt syfte riktigt som det var tänkt för två år sen. Dess kostnad övergår fortfarande förtjänsten och även den potentiella förtjänsten om man räknar på att använda den relativt mycket mer än jag gör idag. Jag pendlar dagligen straxt över 10 mil t/r och dess största fördel är när det uppstår köer på E4:an som man inte blivit varse innan det är försent. Nuvarande pendlarbilen är en Kia Ceed 2,0GT och drar 0,63l/mil när farthållaren är satt på straxt under 120km/h. Dock ligger skatten på 3000:-/år.

Det jag funderar på är att sälja av både pendlarhojen och pendlarbilen och ersätta dessa med en riktigt snålbil. Då jag inte har några speciella komfortkrav eller behov av lastutrymme så kan jag nästan åka i vad som helst. Det behöver verkligen inte vara nytt heller. Letade länge efter en Golf 1 diesel men dessa var både svåra att komma över och hade nästan ett oskäligt pris, men jag förstår lite varför. Min pappa refererar till de bilarna som den billigaste och bästa han någonsin ägt. De är kanske inte de bästa för motorvägspendling.. Familjebilen(barnbilen) är en Skoda Octavia 1,6 diesel som går riktigt snålt. Dock är dessa svåra att hitta utan "fixen". Jag har inte uppdaterat min och det är jag tacksam över, både effektkurva och EGR ventilen(som jag för övrigt renoverat själv) får leva vidare som sig bör. Skoda Fabia diesel har varit intressant men som sagt, fixen...

Vad skulle ni rekommendera för bil för detta ändamål utifrån min röriga beskrivning? Priset kan uppgå till 50tkr men gärna billigare. Gärna en bil som jag kan skruva på själv.

Svårt att hitta mer pålitligare bil en Toyota Corolla 1.6 vvti 04 och dessa är lätt skruvade och inte massa elektronik + bränsle snål i stadskörning på små sträckor låg jag på 0.65 litern och lägre på långsträckor så röstar på denna så kommer du ner i lägre kostnader också.

Prius antar jag är dyrare i underhåll och svårare att skruva och därför jag valde bort den när jag kollade efter en prisvärd och pålitlig bil.

MG ZS EV finns nu tillgänglig i Sverige totalt missat detta dock inte pris ännu
https://mgmotor.eu/sv-SE/model

Skrivet av Blomkungen:

@Aldric T: Det var ett ganska bra pris ändå. Har ändå tänkt testa en id3 så måste fråga vad man kan få en offert på av ren nyfikenhet.

Offerten kan du begära direkt från Volkswagens hemsida som hänvisar dig till återförsäljare som har denna tjänsten men antar att lokala återförsäljaren vill sälja bilen så bara maila dom också och se om det skiljer sig mellan dom.
@Blomkungen

Skrivet av Wiinis:

Kommer det påverka värdeminskningen och slutpriset?
Eller är det strunt samma? Har inte riktigt fått kläm på det här med företagsleasing.

Kommer påverka hur mycket som är avdragsgillt om man har en företagsbil.

Men tror inte andrahandsvärde kommer ändras då Leasingbil oftast säljs hos bilfirmor till marknadsvärde enbart bilfirmor som satsat helt på att köpa in dessa som blir förlorarna.

Dom gör vinsten på leasing bilarna via att köpa dom till bra priser & sälja till marknadsvärde.

Skrivet av Azodan:

Antagligen är de 70mm höga.

Om Tesla visar nått amazing på battery day så känns det som att det borde få det i production så snabbt som möjligt. Finns det inte annars en risk att folk väntar med sitt bilköp?

Antar att dom visar en Tesla modell S alt Modell X med dessa batterier installerade i bilen men vet inte hur många som väntar in dessa

Förslag att slopa fördelarna med Förmånsbil från 2021 för er som planerar tjänstebil lär det bli rush antar jag. https://www.dn.se/ekonomi/regeringens-forslag-gor-det-dyrare-...

Skrivet av Mighty Mic:

Nja, med tanke på att Panasonic ska investera ytterligare 100 miljoner USD för att bygga ut kapaciteten vid giga 1 i Nevada, så räknar de rimligen med att få fortsätta leverera batterier ett bra tag till (https://insideevs.com/news/439899/panasonic-100-million-tesla...).

Dessutom tycker jag inte alls att de angivna måtten stämmer - när jag tittar på bilden och jämför med min egen hand, så tycker jag att batteriet ser ut att vara närmare en decimeter högt.

Men men, som sagt - mest meningslösa och nördiga spekulationer - men det tycks jag inte vara ensam om
/M

Som sagt Tesla modell 3 & Y lär fortfarande behöva 2170 celler och dessa är Tesla storsäljare så inte konstigt alls i Kina har Catl haft andra celler & Tesla ökar försäljningen hela tiden så dom använder allt dom kan få tag på.

Antar att du missade att läsa Electrec text som dom går in på batteriets uppbyggnad och mått så han som hållt i batteriet i handen har självklart korrekt mått och en närbild kan lätt lura ögat.
https://electrek.co/2020/09/16/tesla-battery-cell-in-house-ro...

"We have previously reported on Tesla’s project Palladium, which involves significant updates to Model S and Model X, but it now looks like it could also involve new cells specifically for that project on top of the Roadrunner cells."

Skrivet av Mighty Mic:

Inte för att det spelar någon roll, men det stämmer inte - model S och X använder 18650-celler, medan model 3 och Y använder 2170-celler.

https://electrek.co/2019/04/25/tesla-battery-supplier-panason...

Med tanke på att batteriet ligger i bottenplattan, så finns risken att hela bottenplattan måste designas om för att använda så pass mycket större celler (och därefter följer sannolikt nya krocktester, typgodkännanden etc). Dessutom finns det redan en infrastruktur med maskiner etc. för att tillverka de befintliga cellerna, medan en övergång till nya celler alltid innebär en risk för komplikationer - oavsett hur välplanerat som det är. Därför TROR jag inte att de här cellerna är aktuella för den nuvarande modellerna, och inte heller i de kommande Plaid-versionerna (S, X och Cybertruck). Men i de kommande semi-lastbilarna och sannolikt även i de stora stationära kraftlösningarna (powerwalls, powerpacks etc) borde de vara aktuella.

Hur som helst är detta mest nördiga och ganska meningslösa spekulationer - som du säger så får vi snart svar.

/M

Tror du missar att Tesla köpt in batterier från Panasonic på 18650 & 2170 cellerna medans detta nya batteri kommer tillverkas av Maxwell som Tesla köpt så detta är deras första egen producerade batteri.

Helt övertygad att detta kommer leta sig in i Tesla Modell S & X i ett första skede och sedan leta sig ner i serierna för en uppdatering av dessa har efterfrågats länge då Tesla Modell 3 & Y laddar snabbar och blivit mkt kritik från kunderna pga detta.

Men bara vänta im 22 September så vet vi.

Batteriet ryktas vara 54 mm diametern & 51 mm långt=Namn 5451 Cell vs 21 mm diameter & 70 mm långt och är väll inga problem att bygga om modulerna som är i plast med hål för cellerna och sedan vätske ledningar för kyla dessa.

Skrivet av Dhanjel:

4329kr/månad inkl 1500 mil/år, vinterhjul och serviceavtal

var den offerten jag fick.

Var detta på basmodellen du fick offerten uträknad på då? Life

Skrivet av Aldric T:

Vad säger han då? Jag har avslutat mitt Spotify-konto.

Han säger att dom köper in strömmen dyrare och att 350 Kw laddarna med strömmatningen är betydligt dyrare att bygga vs 50 Kw och jämför man mot 150 Kw är deras dubbelt så dyra att få på plats per enhet.

Så den höga kostnaden för att bygga deras infrastruktur så måste dom prissätta som dom gör för att få en förtjänst och att många uppskattar att kunna ladda snabbare och är beredd att betala dessa priser istället för att stå och vänta en längre tid.

Men det han totalt missar enligt mig är att dom fått enorma Eu stöd för att bygga denna infrastruktur och att märkena som köpt sig in på Ionity har bättre priser som Vw, Bmw, Mercedes, Ford, Kia & Hyundai men bara logiskt att dom som satsat eget kapital för utbyggnaden har bättre priser vs andra.

Sedan tror jag inte att någon som köper in så mycket mer ström vs en privatkonsument betalar mer för strömmen för är man en sådan stor viktig kund så får man bättre priser på strömmen.

Hur är batteritiden på denna?

Skrivet av Anonymous FTW:

Har du kollat på privatleasing av Opel Corsa -e ? från 359900:- vid rent köp.

Systermodellen heter Peugeot e-208 . Den kan man leasa från 3899:- på 36 månader och 1500 mil.

En begagnad BMW i3 kanske?

Volkswagen Id 3 kan man privat leasa för 3490 kr/mån på 36 månader detta är 58 Kwh batteriet dock enbart 1000 mil för den månadskostnaden.

Skrivet av HMB:

Skrev papper på en Nissan Leaf 2017 igår, byter ut frugans bil så får hon ta över min gamla. Ska bli skönt att slippa koppling/växellåda till hösten när pendlandet drar igång igen (och alla bilköer det medför).
https://i.imgur.com/rSsjiY6.jpg

Skrivet av Dhanjel:

Ja, sett över tre år så blir utköpt batteri ett par hundralappar dyrare i månaden.
Och spräcker min budget tyvärr.

Ta siffrorna med en nypa salt, då jag har pillat rätt mkt fram och tillbaka så det kan finnas fel

https://i.imgur.com/weYIbmi.png

Jag föreslog en Nissan Leaf 30 Kwh från 2016-2017 för runt 140K.

Var en tidigare i tråden som betala 143K för en 2017 Nissan Leaf 30 Kwh från Bilfirma i Stockholm så när dom dyker upp säljs dom blixt snabbt kan jag säga och senaste jag såg var igår på Blocket men försvann inom några timmar.

Tycker faktist dessa verkar mest vettiga om man får dom för rätt pris och väntar in rätt tillfälle men då får du ej tveka om du går denna vägen

Skrivet av Dhanjel:

Ja egentligen är det rätt galet. ~900kr:mån för tusen mil om året i batterihyra. Det är 10.80kr per mil bara i hyra, det är mer än vad många fossilbilar dricker upp. Och då har vi inte ens räknat in elkostnader på det.

Jag får kanske ge upp tankarna på elbil (igen), eller leasa.

Allt beror på hur länge du planerar på att äga bilen och prisskillnaden på bilen med batteri leasing vs en bil med fri köpt batteri.

Så man ska inte fastna helt på inköpspriset utan månadskostnaden av bilen på beräknad tid.

Sjävlklart är en Zoe med friköpt batteri dyrare i inköp vs en med batteri leasing men är månadskostnaden lägre sammanlagt?

Friköpt batteri 189K
https://www.blocket.se/annons/skane/renault_zoe_r90_41_kwh_bo...

Batterihyra 129K
https://www.blocket.se/annons/skane/renault_zoe_r90_41_kwh_in...

Så 60K skillnad i inköpspriset är endel.

Skrivet av Dhanjel:

Ja, när det gäller degraderingen är ju hyra batteri att föredra.
Frågan är om någon vill hyra ett batteri för en tusenlapp i månaden när bilen sen ska säljas för 50-60k, det kostar ju dessutom märkligt nog lika mkt att köp ut batteriet effekter 10 år som att göra det dag 1.

Nej tror ingen vill hyra batteriet på dom billiga bilarna och därför just Zoe har tappat mer i pris i Sverige folk vill ha friköpta batterier istället.

Skulle lätt kunna tänka mig att köpa en Billig Nissan Leaf 22 Kwh för 30-40K med helt slut batteri och uppgradera till ett 40 Kwh batteri istället för längre räckvidd nackdelen är att man får inte allt som finns i en modern bil och därför jag personligen inte skulle betalat mer för 2010-2011 Leaf med hög degradering.

Sedan finns det många som såklart inte vill fixa saker själva så behöver man lämna in bilen för denna uppgradering är det inte värt det.

Skrivet av Dhanjel:

Vill inte äga en Leaf pga chardonnay, känns som andrahandsvärdet är tveksamt.

Sen en 5-6 år gammal bil med 30kWH ursprunglig kapacitet är nog snarare nere på närmare 20, och då är det nästan som en ny 18kWh eup som har betydligt snabbare laddning.

Kan hålla med att 30 Kwh Nissan Leaf är 3-4 år gamla med passivt kylda batterier så därför är degradering högre på dessa. Dock finns 12 Batteri staplar om batteriet har skötts bra så lätt att räkna dessa i instrumentpanelen.

Chademo och max 50 Kw laddning på längre resor men antar att dom flesta laddar oftare via Ac och hemma laddning mest.

Sedan vill man kolla bättre finns Blå tandsdongle & Leafspy appen då får du exakt degradering i procent.

Men håller med att ingen idag vill köpa 24 Kwh Nissan Leaf som i Norge annonseras för runt 40-45K medans dom annonseras för det dubbla i Sverige så risken finns för samma väg på andrahandsvärde när mer utbud finns i Sverige.

Skrivet av Dhanjel:

Ja det lutar åt Zoe, känns ändå på något sätt bättre att äga bilen och inte stödja export av svensk miljöbilsbonus.

Bagaget klarar jag mig nog utan problem med, man kan åka till tippen osv veckorna man inte har barnen.

Bättre att fokusera på att klara av de resor man gör 99% av tiden istället för de man gör 1% av tiden

Varför hugger du inte en Nissan Leaf 30 Kwh för 140 000 kr istället så slipper du batteri hyran också med denna modellen.

Men varje gång dessa kommer upp på blocket så säljs dom på 1-3 dagar så letar du dessa måste du vara snabb eller pruta på en med högre pris ner till denna nivån.
@Dhanjel

Känns som bästa bilen i din prisklass.

Såg en senast igår men den försvann direkt från blocket.

Från årsskiftet så kommer man slippa söka pengar för laddstolpe då dom 50% men kan söka redan idag kommer dras av direkt av fakturan istället som Rut/Rot bidraget.

Dessutom kommer man kunna söka för batterilagring till sin solpaneler 50% dock är taket 50 000 Sek/person och år.

15% på solpaneler ingår också i detta
https://www.mestmotor.se/recharge/artiklar/nyheter/20200915/n...

När det gröna bidraget införs vid årsskiftet försvinner också det statliga bidraget