Inlägg

Inlägg som sleepyoh har skrivit i forumet
Av sleepyoh
Skrivet av dlq84:

Jo, men då förväntar jag ändå mig att se minst 1 tele2-router innan slutdestination?

Hur kan en router dölja sig från traceroute? Ignorerar vissa routrar TTL?

EDIT: ett annat alternativ är att tele2 kör CGNAT och du därför bara når dit.

Ja givetvis har du flera hopp till slutdestination, ville mest visa exempel på att alla operatörer är ihopkopplade på flera olika typer av platser, eller att dom har utrustning på flera olika platser utan att behöva peera med varandra där.

Av sleepyoh

Många gånger sitter dom två operatörernas utrustning en halv meter ifrån varandra. Dels har du samfinansierade tele-stationer där många operatörer har sin utrustning, sen har du andra utbytes punkter där operatörer är direkt sammanlänkade. Bahnhof och Tele2 har definitivt några fiberlänkar mellan sig.

Men i ditt fall har du några hopp som inte syns

Av sleepyoh

Den största fördelen när dom här tangentborden började komma jämfört med dom äldre mer kontorslika var n-key rollover, vilket innebär med dålig förklaring att du kan trycka på X antal knappar samtidigt. Dom gamla tangentborden kunde du inte trycka på 4-5 tangenter samtidigt, du kunde inte Croucha, gå framåt, välja vapen, och gå sidledes samtidigt i till exempel Counter Strike, utan du fick ge input 1-2 tangenter åt gången.

Av sleepyoh

Nej det låter inte rätt. Jag kan ha musik 3-4 timmar med 4-5 timmar skärmtid under en heldag och ha batteri utan problem tills sent på kvällen.

Av sleepyoh

Jag sålde min 5800x här på marknaden för någon månad sedan för 1600kr.

Av sleepyoh

Whatever, deras app-store jag bryr mig inte. Det finns fria öppna alternativ om man är villig att använda det.

Av sleepyoh

Jag har tre tankar när det gäller teknikmagasinet.

1. Deras årliga tävlingar där man skulle hitta "bluffen" i katalogen, det här är typ 15+ år sen långt före smart phones och på den tiden man var en "nörd" om man hängde på internet/sweclockers. Det var fortfarande förlöjligande att vara nörd då, idag bär jag det med ära.

2. Deras gentleman ball scratcher dom sålde, en liten arm, ett rundstål cirka 10mm tjockt 20cm långt med en liten metallhand på liggandes i en lådan låda. Gentleman ball scratcher.

3. Deras liknande ovan, skivstång för penisen. En väldigt liten skivstång med ett U i mitten och små mini-vikter på sidorna för att.. Träna något annat än dom vanliga muskelgrupperna.

Detta är teknikmagasinet för mig. Lite grand motsvarigheten till Wish innan liknande fenomen blev en fluga

Av sleepyoh

Annonsen är avslutad

Av sleepyoh

Annonsen är avslutad

Av sleepyoh
Skrivet av kishino:

1 600 kr Hämtar

Det är Taget! PMar

Av sleepyoh

5800x

Hej

Säljer nu 5800x

Finns en mil utanför Bro.

Läs hela annonsen här

Av sleepyoh
Skrivet av andreas_dock:

Hur mycket minne är det och finns det någon disk ?

Ingen disk, sitter 2x32gb minnen. Resterande man ser på bilden är bara plast/"dummy" klossar.

Av sleepyoh
Skrivet av OskarB98:

Hur är batteritiden på L560?

48 watts batteri som säger sig ha 93% hälsa skulle jag uppskatta ger cirka 3-4 timmar om man surfar webben.

Av sleepyoh

Dell R640 med Xeon silver 4114

Hej

Saknas topplock, saknas delar i fronten. Sitter två xeon silver 4114, dubbla nätdelar. Vet inte mycket om denna, mer än att den startar upp och är fungerande.

Kan sälja processorer eller annat i delar, men föredrar om någon är intresserad av det som ett paket. Kanske nån som vill ha den i sitt hemmalabb och har en plåt till toppen?

Skriv ett bud om du är intresserad.

Finns en mil utanför Bro, alternativt i Spånga efter arbetstid.

Läs hela annonsen här

Av sleepyoh

Thinkpad L560 /// L570

Hej

Två Thinkpad säljes.

L570 med i5 7200u, 16gb ram 120gb ssd. Finns ett par små repor men upplevs som bra skick i allmänhet.
L560 med i5 6200u, 8gb ram, 190gb ssd. Väldigt bra skick, inga märken att tala om.

Riktpris 2000kr för L570
Riktpris 1500kr för L560

Finns cirka en mil från Bro, alternativt i Spånga efter arbetstid. Kommer inte att skickas. Make me an offer om ni är intresserad.

Läs hela annonsen här

Av sleepyoh

Det är kondensatorer. Om du menar täckt som i att = kylaren är nära och dom får lite till ingen luft, spelar ingen roll kör på. Om du menar täckt som i att du med våld får mosa ner kylaren På dom och dom pressar emot, nej det är inte ok.

Av sleepyoh

Kan rekommendera Clonezilla. Open-source, fri öppen mjukvara. Kanske ett föråldrat utseende för ovana ögon, men det fungerar alldeles utmärkt. Bara att boota från usb med Clonezilla på så kan du klona eller göra backup av installerade system.

Av sleepyoh

Jag har i flera månader i princip dagligen fått annonser i mina flöden om "vill du vara med och skydda Sverige? sök hit till FRA" typ. Men det finns inte en chans att jag skulle klara någon bakgrundskontroll så det känns tämligen onödigt att få dessa riktade annonser.

Om möjligheten fanns så absolut, det hade kanske varit roligt. Men realistiskt sätt så finns det inte ens chans att jag skulle vara godkänd att jobba där.

Av sleepyoh

Fått upp en ruta på Firefox med Ublock origin och privacy badger, går dock att kryssa ner omgående och videon spelas sedan utan annonser. Det kommer upp kanske var 3e video? Men för mig är det bara kryssa bort rutan än så länge.

Av sleepyoh

Eftersom nästan varenda Linux-distrubtion har Firefox installerat som default + det känns bättre att använda Firefox än Chrome så, använder jag Firefox.