Inlägg

Inlägg som treehorn har skrivit i forumet
Av treehorn
Skrivet av Uslingen:

Har din laptop ingen HDMI?

Tror maxupplösning för HDMI är 1920x1080.

Skrivet av JeagerMeisterSWE:

mini-dvi?

Dessvärre inte det heller. Hade tydligen det i min andra dator dock!

Av treehorn

Datorn har inte DVI. Så får köpa en annan då...

Av treehorn

Behöver man Displayport för att få ut maxupplösning?

Köpte en 27 tummare i 2560x1440 och en laptop utan displayport. Är det bara att byta in datorn nu om jag villl köra i maxupplösning eller har jag missuppfattat det hela?

Av treehorn

Två laptops har fått rosa bild samtidigt...

Jag har problem med båda mina laptops och det startade för några dagar sen. När man startar upp datorerna så är färgskalan ändrad till en svag rosa skala, ser nästan ut som att skärmen är rökskadad. Jag är inte säker på vad som är problemet men kan det vara att en förlängningsdosa som jag använt inte har fungerat som den ska och på så sätt förstört datorerna? Man kan ändra tillbaka inställningarna men så fort man startat om datorn så är problemet tillbaka. På den ena datorn ändras färgen ibland om man vinklar den också.

Det är två helt olika modeller och båda är köpta i år.

Av treehorn
Skrivet av Nagel:

Har du inte problemet att om du träffar på sidan av vissa tangenter så reagerar dem inte?

Finns bara en modell av UX21 i Sverige, på den nya UX21A så skall det vara fixat men än finns det bara UX21E som lider av det problemet.

Nej har inget sånt problem. Tror dom fixade det problemet ganska fort.

Av treehorn

Jag har en UX21:a och jag tycker tangentbordet är bra. Har inte haft några problem med det och är överlag supernöjd med datorn.

Av treehorn

Kolla in PC-konsultens X-128BX, verkar riktigt fin. Dock så är det en 11,6''.

Av treehorn
Skrivet av anon183825:

Ha ha ha 3,8 kg är väl ingenting. Fan pojkar har ni knäck i armarna?
När jag jobbade som mekaniker/montör på ett oljeraffinaderi än gång och klättrade i lejdare bar jag en tung väska med 20kg verktyg.
Det är lite skillnad i vikt det. Men 3,8 och 1,1 är ingen skillnad.

Du verkar riktigt tuff.

Av treehorn

Jag har en 3,8 kg tegelsten och en Zenbook på 1,1 kg. Nöjd med båda men det är en enorm skillnad om man ska bära med sig datorn. För skolarbete lär du inte behöva särskilt mycket prestanda heller så köp en Zenbook och ha en extern bildskärm när du är hemma.

Av treehorn
Skrivet av CFSsss:

Köpte precis en UX21 åt en vän och har hjäpt att installera den etc - den är riktigt najs! Jag blev klart impad och jag är inte lättimpad. Har hört att folk klagat i forum på tangentbord och wifi och annat men det måste ha varit "batch 1" från fabrik för den här fungerar klockrent - skönt tangenbord och 100% stabil wifi.

+ är turbo upp till 2.1 ghz, snabb ssd, 4gb ram, bra ljud från högtalarna.

- är Kanske lite kort batteritid, bara 2 USB portar, bara 128GB hårddisk.

Men vill man ha en extremt smidig 11 tummare som är kraftfull och snygg och med bra ljud är detta inget dumt val!

Jag gillade själv också skärmen - bra upplösning för storleken och fina färger.

Låter ju bra då jag beställde en och den dyker upp imorgon!

Av treehorn

Kolla på blocket efter en Asus 1225B.

Av treehorn

Tänkte köpa en ultrabook i veckan och har kollat på fyra modeller. Någon som kan rekommendera någon av dom listade? Datorn kommer inte användas till särskilt tungt arbete eller spel.

ASUS U36SG-RX049V
ASUS Zenbook UX21
ASUS Zenbook UX32A-R3001V
Acer Aspire S3-951-2634G52iss

Av treehorn

Är det någon som har en ASUS Zenbook UX21E-KX004V och kan rekommendera den eller finns det bättre alternativ vad det gäller en 11'' i samma prisklass eller något lägre? Designen är egentligen inte superviktig. Vill gärna ha SSD dock. Datorn kommer vara backup till min andra laptop och främst användas till poker och surfande. (Måste inte vara en ultrabook).

Av treehorn
Skrivet av davaa:

Jo, det var det jag tänkte med, därför började jag kolla på MSI GT60, just för att den är på 15,6 tum. Datorn ska inte direkt bäras runt på, mer ha vid enstaka tillfällen i skolan när det behövs (utbildningen jag söker har datorer på plats, däremot kan det vara bra att ibland ta skolarbetet med sig hem) och vid resor hem, så storlek och vikt har egentligen inte en jättestor betydelse, men har läst en del negativt om kvalitén på G75an, kan någon klargöra?

Låter konstigt då jag tycker att det just är byggkvalitén som märker ut datorn.

Av treehorn

Har själv G55:an och är mycket nöjd så du kommer nog knappast bli besviken på G75:an. En 17:tumare är dock på tok för stor om du ska bära runt på datorn imo.

Av treehorn

Om jag har datorn på "hög volym" oavsett om det är musik eller en youtubevideo så sprakar ljudet från högtalarna är det så för er andra också? Tycker det är lite konstigt då TS var väldigt positiv till ljudet. Har mest använt externa högtalare men märkt att ljudet alltid suger utan dom.

Av treehorn
Skrivet av Gurra101:

Tack så mycket Då blir den lite lättare om man ska ha den i soffan ibland

Den är för stor för att ha i knät om du frågar mig.

Av treehorn
Skrivet av erlend:

Får felmedelandet: Game disconnected: your connection to the server timed out. Detta efter att spelet fryst sig i en sekund.

Jag har 8gb ram
i7 875K
GTX 285

Har senaste drivisar

Har Installerat om spelet och windows. Kan det vara nätverket som bråkar?

Lösning: http://www.youtube.com/watch?v=JMIckAfxaak

Fungerade tyvärr inte för mig. Någon annan som löst problemet? Jag lyckades spela direkt efter installationen men sen dagen efter så fungerade det inte alls och nu har det ju gått några dagar och man börjar tröttna.

Av treehorn

Jag har ett litet problem... När jag trycker på prenumerera på en mod och sen startar spelet så laddas den inte in. Vad beror det på?

Av treehorn

Jag fick hem min G55:a idag och måste säga att den känns väldigt välbygg och påkostad. Dock är den ganska stor och tung så om man reser med datorn och vill ha ett bärbart alternativ är den kanske inte det bästa valet. Men jag känner mig väldigt nöjd hittills men har inte hunnit att spela än.