Inlägg

Inlägg som kreekill har skrivit i forumet
Av kreekill

Har senaste veckorna vid två tillfällen beställt fynd på amazon. Båda gångerna från Swedroids fyndtipstråd båda gångerna har grejerna anlänt till "International gateway" för att sedan skickas tillbaka? På ordern står det "Undeliverable" och sedan om man går in på den står det:

Unfortunately, a problem occurred with your shipment and we no longer expect it to be delivered. We are sorry for the inconvenience. If you have not received your refund within 14 days, please contact us.

Någon som upplevt detta?

Av kreekill

Otroligt fint bygge och väldigt inspirerande! Jag blir genast supertaggad på att starta upp ett bygge själv 😄

Jag fortsätter fylla på med min personliga favorit, Dialed In 👌

Av kreekill
Av kreekill
Skrivet av HickeHiskelig:

fundera också på om du verkligen ska läsa civilingenjör. högskoleingenjör räcker i 9 av 10 fall. civilingenjörsexamen tar i snitt typ 8 år att få, då man lätt får någon kurs släpandes

Skrivet av joakim99:

Har du något belägg för detta? Mina egna erfarenheter är förvisso lite gamla men jag känner inte alls igen mig i detta.

Medeltiden för att bli klar med en civilingenjörsutbildning (iaf i Linköping) är 5,5 år. 8 år är lite kryddat

Av kreekill
Skrivet av JeanC:

"Den här tävlingen är avslutad och inväntar juryns beslut.

Tävlingsformulär
I videon ovan visas ett spel. Berätta kortfattat hur den perfekta helgen/ledigheten med denna dator och spelet i fråga ska se ut och få chans att vinna en kraftmaskin för 1440p gaming!
Tävlingen pågår till och med 26 december. "

till och med; ska det inte vara öppet idag också? :/

Klickade mig in hit i hopp om att hitta denna kommentar 😄 Jag håller med.

Av kreekill

Vad är det han ska plugga? Är det något inom humaniora/samhälls o beteendevetenskap så behövs kanske bara en ren surf- och arbetsdator. Är det något ingenjörsprogram behövs kanske något lite kraftigare med möjlighet o köra CAD eller dylikt.

Av kreekill

Har man vägarna förbi Bauhaus kan man ha tur att hitta en sån här liggandes på hyllan (även fast de står som ej i lager).

Länk: https://www.bauhaus.se/spikpistol-basso-for-minidyckert-b18-5...
Kategori: Verktyg
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3478290
Pris: 172.50

Av kreekill
Skrivet av Edvin-89:

Så kom dagen när min tjänst hos Telia skulle förlängas då mitt gamla avtal gick ut igår.
Inget internet, ingen TV, suck... Hur kan det vara så svårt.

Jag var orolig för detta när mitt internet dog imorse.. förberedde mig på att hänga på låset till Telias kundtjänst. Men en timme senare kicka det igång Lycka till!

Av kreekill

Jag vet inte om detta hanterats tidigare i tråden, men ett tips iaf! Jag har haft Telia i 3 år (förnyat med något erbjudande 1 gång per år). Ringde iår i mitten av oktober o sa upp bredband o tv till sista november då mina 12 månader gick ut.

Nu iår när jag ringde Telia under BF veckan sa de dock STOP, det här gäller bara nya kunder. Jag provade till o med 2 gånger då det ibland bara gäller att komma fram till rätt säljare 😀 men tji fick jag (säger man tji? Eller är det ki?).

Men till tipset! Det kanske är enormt självklart iofs men, min sambo loggade in på Telia och tog del av erbjudandet utan problem (till vår gemensamma adress). Så har man en sambo eller annan person som är villig att stå på ett bredband ett år, kan man helt enkelt alternera varje år för att få ta del av de bästa erbjudandena.

Av kreekill
Skrivet av Discharged:

Barnvagn köper man begagnat! Går att göra bra fynd, andrahandsvärdet är dåligt... Och köpa beg är extra viktigt om det är första ungen eftersom ni kommer inse att ni inte vill ha vagnen ni tänkt att ni vill ha ganska så snabbt...!

Första barnet, stor klumpig vagn, köpt ny för 10k+ använde till vi åkte på första semestern, sen hade vi semestervagnen hela tiden, andra ungen, åkte också semestervagnen hela tiden men vi hade ett underrede för babyskyddet. Tredje ungen, kompakt vagn med stora hjul, för vi har hund. Dålig tradeoff, ändrade till en vagn för bilen som är ultrakompakt och en för förskola / hundpromenad som har stora hjul.

Vart gör du de fynden på barnvagnar? När första barnet var på väg höll jag utkik på fb marketplace/blocket/varenda app jag kunde hitta i månader. Det enda jag kom fram till var att folk tar 80-90% av nypris för sina 3-4 år gamla vagnar. Jag har diskuterat detta fenomen med flera vänner (senast igår faktiskt insåg jag nu). Har en vän som väntar sitt första barn och hon hade upplevt exakt samma sak och nu i helgen åkt och köpt en ny vagn.

Nu är detta kanske inte av intresse för mig personligen längre, men jag vidarebefordrar gärna till behövande

Av kreekill
Skrivet av Falcon:

Tråkigt att du känner så. Jag ska maila kundtjänst.(har lite ingångar i minhembio.com och prisjakt)

Lovar att återkomma; ge mig 24 timmar.

edit: Frågan har gått iväg. Update kommer så fort jag kan.

Wow trodde ingen skulle agera och börja dra i detta, men tack

Skrivet av Aene:

Håller med i i kritiken, men har du provat ändra drop-down menyn uppe till höger från Popularitet till Nyast deals? Verkar förbättra lite i alla fall.

Lite sugen på att skriva en egen klon, men funderar på hur jag bäst ska få in varor. Att hålla koll på ett fåtal är trivialt. Men vill ju jämföra och så. Prisjakt verkar kunna hämta in XML/CSV baserat på någon standard från Google. Men hur kontaktar man bäst butiken för att få access till dessa? Hur gör ni andra som haft liknande funderingar i tråden?

Edit: Längst ner till vänster på Dagens deals finns en megafonliknande ikon man kan klicka på som säger:

Nytt på Prisjakt
Dagens Deals blev just ännu bättre
Följ med bakom Prisjakt-kulisserna!

Sedan kan man klicka på en knapp för att läsa mer och en för att läsa alla uppdateringar. Båda knapparna ger mig dock bara 404-sidor. Bra att de har koll.

Tack! Jag provade ändra från populärast till nyast deals och det blev genast betydligt bättre, dock inte riktigt som förut. Jag påmindes av en annan ändring som jag uppmärksammat senaste månaderna som blev tydlig när jag bytte till "nyast deals" och det är att detta flöde nu för tiden består till 80% av parfymer?

Men det är bättre än den där kalendern iaf så tack

Av kreekill

Jag lånar tråden här för en snabb fundering kring prisjakt.

Det har under flera år varit en tradition för mig att till morgonkaffet ta en snabbkik på "Dagens deal" på prisjakt. Även om jag inte varit på jakt efter något tycker jag det är kul o scrolla bland alla random produkter som varierat med 1-2 dagars mellanrum.

Men nu, har prisjakt helt gett upp?? Senaste 3-4 veckorna har det varit samma produkter i "Dagens deal" listan. Den där jävla Harry Potter adventskalendern och nån Patagonia Jacka m.m. Är jag ensam om detta?

Det måste väl finnas en bättre "deal" någonstans än en Julkalender som är nedsatt 10%?

Av kreekill

https://www.dagensjuridik.se/nyheter/arn-ger-kund-ratt-mot-fo...

Vet inte om det redan finns tråd kring detta men jag tyckte utfallet var intressant. Det är ju uppenbart att personen handlat i s.k ond tro, men eftersom varorna levererats så är det lugnt? Vad krävs då egentligen för att bli fälld för att ha handlat i ond tro (säger man så)?

Av kreekill

Har aldrig dödat så många i UT så det blev mitt felsvar

Av kreekill
Skrivet av Karazhan:

Alltså vad är det med människor som säljer datorer och inte lägger upp vad det är för komponenter? letar efter en billig men prisvärd dator till Tjejen som vill spela sims och det är så ofantligt många som bara slänger upp bilder på lådan och sen inget mer. Set att priser är helt sjuka. Ser hur många 6-7th gen datorer som kostar 7-8000

Detta fenomen är inte exklusivt för datorer heller. Jag är just nu på jakt efter nya utemöbler och motsvarande annonser dyker upp där. En bild på möblerna med texten typ "loungegrupp med soffa och 2 stolar", så det är upp till mig som köpare att gissa mått etc.

Av kreekill

För den som har en Nilfisk högtryckstvätt hemma finns det bra pris på ett set med borstar just nu.

Produkt: Nilfisk Multi Brush
Länk: https://www.netonnet.se/art/hem-fritid/tradgard/tradgardstill...
Kategori: Övrigt
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=7470994
Pris: 299kr

Av kreekill

Den här säljaren verkar lite less över att priset blivit fel och får själv inte avbryta ordern utan böter, eller kan det vara annan anledning?

Jag tyckte det var ett roligt tillvägagångssätt iaf 😄

Jag har själv inte beställt någon utan såg det bara av en slump när jag surfade runt.

Länk:
https://www.amazon.se/k%C3%B6ksarmatur-APPASO-vattenfilter-dr...

Av kreekill
Skrivet av anders190:

Något Might and magic?

Av kreekill

Om någon behöver svalka sig i sommar kör Stadium bra priser på 2 pooler just nu

En rund mindre:
https://www.stadium.se/sport/lek-spel/spel-tradgardslek/91540...

En rektangulär större:
https://www.stadium.se/sport/lek-spel/spel-tradgardslek/91260...

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5894436

Av kreekill

Mitt lokala Bauhaus sålde ut denna inklusive laddare och 1,3Ah batteri för 399:- (hittar den ej på hemsidan)

https://www.bauhaus.se/myggskydd-ryobi-obr1800-18v-utan-batte...

Jag prismatchade även mot Granngården och kom då ner på det nätta priset 316:-.

https://www.granngarden.se/knott-och-myggskydd-ryobi-one-rbr1...

Hurvida den skyddar mot myggen eller ej har jag ingen aning om