Inlägg

Inlägg som Ackman har skrivit i forumet
Av Ackman

Eh, hur skall jag kunna stresstesta min dator med hjälp av denna länk?

Av Ackman

Nätaggregats problem

tju

Har haft ett enormt problem den senaste veckan. Jag bestämde mig för att beställa hem lite nya datorprylar då mina dåvarande började bli extremt utslitna. Det jag inskaffade var en ny mus + tangentbord.

http://www.maxfps.se/product_v iew.aspx?productid=2648

&

http://www.maxfps.se/product_v iew.aspx?productid=1893

Detta var mina prylar. Efter att jag hade installerat drivrutiner till mus & tangentbord och skulle boota, så började datorn att spöka. Datorn kunde till min häpnad inte gå igång, utan den bara rebootade innan den kommit någonvart. Pillade lite och dubbelcheckade ifall det var något som satt löst i datorn, men så var icke fallet. När jag testade att dra ut mina usbsladdar osv så poppade den igång.

Jag antog direkt att det antagligen var mitt nätaggregat som ej hade kraft nog att boota med mina nya prylar igång. Sure, det är inte anledning nog att börja grina, så jag var bara tvungen att dra ut mina sladdar varje gång jag skulle starta datorn.

De 2 senaste dagarna har dock mina nya grejor börjat spöka på ett extremt jobbigt sätt. Min mus får ibland flippen och kan lägger av eller så har den svårt att läsa av min musmatta, den har sitt egna lilla liv när jag försöker röra så att säga. Som ni också ser har tangentbordet belysning, då och då så har tangentbordet börjat släckas, dock fungerar det fortfarande.

Jag skulle gissa på att det är mitt nätaggregat som ej kan ge tillräckligt med ström till mina prylar, men vad tror ni? Mitt tangentbord använder sig t.ex utav 2st USB-Uttag så jag antar att det drar en del, och jag har en ganska så kraftig dator i övrigt. Vill ha ett extra omdöme om situationen innan jag inhandlar mer för att få sakerna att fungera.

Glömde nästan, här är mitt nätagg (:

http://www.corsair.com/products/vx/default.aspx

(Det är allmän information om VX serien. Exakta namnet är Corsair VX550w

Av Ackman

Japp, jag har dubbelkollat och båda är isatta! måste vara något annat som klämmer!

Av Ackman

Bootnings problem!

Tja

Nu är det så att jag har fått problem med min nyköpta dator!

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=346269

Jag åkte och hämta mitt lilla paket med delar samt chassi. Satte direkt igång med ihopbyggandet och vips så vart jag klar. Nu till problemet så vägrar datorn starta. Den får visserligen ström, då IBLAND när jag trycker på startknappen så blinkar alla leds till, samtliga fläktar snurrar i en halvsekund. Det kommer inget pip ifrån datorns om kan ge mig någon ledtråd på vad det är som sitter och klämmer.

Jag har dubbelkollat samtliga powersladdar, testat med minimal setup, kopplat om X antal gånger, men datorn vill inte ge med sig!

Vet någon vad som kan ligga bakom min "antagliga" kortslutning? jag hade tänkt att ringa supporten och antagligen skickat in mitt moderkort eller liknande till dom på måndag, men vill testa allt innan jag gör det!

Tacksam för svar

OBS! HAR TRYCKT I STRÖMSLADDARNA ORDENTLIGT OCH DISTANSSKRUVARNA SITTER INTE VID NÅGRA KRETSAR ELLER LIKNANDE!

Av Ackman

CRC-fel

Som överskriften tydligt beskriver så får jag ständiga CRC-fel (Cyclic Redundancy Check). Dom uppstår oftast när jag spelar spel som wow eller Dota. Men även i många andra tillfällen, såsom cs eller bara vanligt internetsurfande.

Programet gör en direkt shutdown och jag kan inte ens spela wow längre, för att jag får error såfort jag rört mig en meter (Har testat att repaira och ominst.).

Jag har samma problem när det gäller installering utav stora spel. En sak som jag också har noterat i min rosa anteckningsbok är att det nästan alltid är .MPQ filer som strular när det gäller installering av spel.

Jag har dragit ett flertal olika memory tests och fick då fram att ett utav mina minnen lyckats gå sönder på något vänster(vilket jag trodde det varfel på). Tog bort RAM-minnet som inte fungerade, men det gav inget vidare resultat iallafall. Så, jag tycker det lutar åt att min hdd på ngt sätt blivit aningen korrupt. Men låter er "experter" tala.
____________________________ __________________

HAR FORMATERAT 2 GGR SEDAN DETTA PROBLEMET BÖRJADE UPPSTÅ!

____________________________ ___________________

Slänger denna burken i skogen och köper en ny imorgon om jag inte får vettiga svar som ger resultat!