Inlägg

Inlägg som teejee har skrivit i forumet
Av teejee
Skrivet av Dem8n:

Andrahandsvärdet på boxarna är typ noll, men boxarna har skrotvärdet kvar iaf, ”nya” tekniken verkar däremot inte verifierad och kanske fungerar om inte programvaran som styr den kraschar.
Finns ju fortsatt risker med en digital jordfelsbrytare, vad händer dagen den inte löser ut? I bästa fall är det bara härdsmälta i boxen tills kablar brinner av, men det finns andra värre saker som kan hända.

Jag skulle iaf aldrig ladda med en säljstoppad box förräns de satt dit en riktigt jordfelsbrytare, men det lär dröja eftersom de valt att överklaga.

Mekaniska jordfelsbrytare är så "opålitliga" att de rekommenderas att testas/motioneras två ggr per år. Något som de flesta inte gör.

Jag kan inga detaljer om jordfelsbrytaren i Easee, men den är väl en mosfet-baserad och kan mycket väl vara en mycket säker/robust lösning.

Av teejee

Datorn har en bra gaming CPU, inga problem där. Så t ex ett 3060 12GB kommer ger rejäl förbättring.
Även ett 4060 8GB kommer bli bra. (om 3060 12GB eller 4060 8GB är bäst är rätt oklart, men bägge kommer bli rejäl förbätttring)

Han spelar väl i 1080P?

Av teejee
Skrivet av hofwing:

Ta det via Apple direkt så skickar de en ersättning tillsammans med en retursedel för den defekta hörluren. Hur smidigt som helst!

På vanlig garanti?

Har man AppleCare+ så är det ju så, men menar du att det är så på vanlig garanti?

Av teejee
Skrivet av Dizzö:

iPhone är skräp speciellt med tanke på iOS och sen Apple som företag.

Jag tänker inte hylla Apple. Men jag har svårt att se att företag som t ex Google, Samsung och Xiaomi är på något sätt bättre företag.

(Google fram till ca 2015 var på många sätt ett bättre företag, då hade de fortfarande "don't be evil" som hörnsten för verksamheten)

Av teejee
Skrivet av suhrim:

Det är snarare en oskriven regel att uppge så mycket relevant information man kan, det är bättre att säga för mycket än att utelämna saker.

Fast nu antar jag iofs att du var sarkastisk

Jo, jag vet inte hur många gånger jag frågat efter monitor- eller tv-modell i trådar där de har problem med skärmen.

Av teejee
Skrivet av FatherOfThree:

Att du inte ens nämner vilken skärm det gäller gör det extra svårt...

https://www.amazon.de/-/en/Non-VESA-adapter-monitor-suitable-...

Det är en oskriven regel på alla typer av forum/Reddit att man inte ska ange vilken skärm man har när man har problem.

Av teejee
Skrivet av PatrickP:

Hmm, jag måste missuppfatta något. Kan detta verkligen vara sant?

GTX 980 tillverkades på 28 nm, hade 5,2 miljarder transistorer och rek pris var 549 USD (källan är en gammal Sweclockers-artikel från 2015).
RTX 4080 Super tillverkas på 4 nm, har 45,9 miljarder transistorer och rek pris är 999 USD.

Så 4080 Super har ca 9 gånger så många transistorer, men kostar "endast" knappt dubbelt. Det rimmar väl inte helt väl med att priset per transistor har ökat med 20-30% sedan dess. Visst, jag fattar att det finns andra saker som kostar som kanske har gått ned i pris, men det låter ändå osannolikt då själva GPU:n väl borde vara en ganska stor del av kostnaden.

ja, jag tror det är fel i texten. Priset per transistor har nog gått upp lite senaste processerna, men inte sedan 28nm, det verkar märkligt.

Av teejee
Skrivet av Alastor Moody:

4060 är klent och har bara 8 GB VRAM, inget jag skulle rekommendera i denna prisklass.

Fast vad rekommenderar du istället? Vi pratar färdigbyggt med Windows.

Av teejee

En sån här kommer ju funka länge:

Edit, den här är mer prisvärd, något långsammare GPU än webbhallens iofs:
https://www.komplett.se/product/1249493/gaming/gamingdator/ga...

gamla förslaget:
https://www.webhallen.com/se/product/365729-Webhallen-Config-...

Av teejee

Att mobiltelefoner utvecklas mkt långsammare nu än för 5-10 år sedan är väl allmänt känt (oavsett iphone/android). Att uppgradera varje år känns mkt onödigt. Jag bytte just från 12 pro max till 15 pro max och är jättenöjd. Men det är ändå en lyxuppgradering trots att det gått tre år , 12 pro max hade lätt funkat ok för mig i ett år till.

Så att bry sig om vad de som uppgraderar varje år tycker är helt irrelevant tycker jag.

Av teejee
Skrivet av Ryzer:

Låter ''billigt'' med tanke på vad andra begär.

Fast 4000 är slutpris. Inte begärt pris.

Av teejee

Sälj din nuvarande dator komplett som en speldator för t ex Fortnite/Roblox/Minecraft. Du får säkert 2500kr för den.

Sen köper du en komplett dator i delar och bygger nytt.

Av teejee

Det är samma effekt på routrar, så ingen stor skillnad på räckvidd med olika routrar. Bättre routrar kan ha lite bättre kretsar för mottagning och klara lite svårare förhållanden. Men generellt så löser man inte räckviddsproblem med en annan router. Utan det är extra accesspunkter som är lösningen (här inkluderar jag "mesh-produkter" som också bygger på extra accesspunkter).

Av teejee
Skrivet av Jimmy:

Alla utländska artiklar jag läst har man pratat om att priset ska vara samma som nuvarande version, varför det blir annat pris i Sverige vet jag inte, kanske passar man på att höja priset här samtidigt? Nya playstation 5 har egentligen inte benämningen slim utan är bara en förfining av nuvarande version som då råkar bli mindre och en aning modulär. I det stora hela är det inte mycket som skiljer innanför skalet vad jag kunnat läsa mig till.

Punkter man trycker på är :

- Knapp för spelare flyttad vilket dels underlätta modulära funktionen men även gör risken mindre att man råka trycka på power när man ska ut ut en skiva.
- Extra USB-C kontakt i fronten, troligen lite med tanke på att VR set tar upp en plats.
- Lite annorlunda design på baksidan.
- En känsla av ganska mycket mindre i verkligheten.
- Plastiga stödben för att ha den i liggande läge.
- Ingen fot för stående läge, troligen anser man nu att konsolen ska ligga ner.
- 1 TB disk

Själv har jag nyligen köpt vår första PS5:an på rea, hade den nya versionen funnits för samma pris hade jag valt den. För ett högre pris är det inte värt det så som det ser ut nu.

Priset i Sverige höjs pga den svaga kronan. Företag valutasäkrar bara under begränsad tid. Sen behöver de justera priset.

Av teejee
Skrivet av Tommy:

Mjukvaran i apparaterna är sak samma för mig, jag kör HTPC, detsamma gäller DTS eftersom jag tar ljudet från datorn, men du har en bra poäng där för andra som kör via TV:n direkt. Gällande inbränningar så verkar det som att LG är ledande och en del läsning på reddit visar också att S90C verkar lida mer av dom problemen.

En annan sak som jag är lite osäker på är pixelstrukturen som S90C har, där en del nämner att man kan se "color fringing" runt vissa saker, hade velat veta mer om detta. Jag kan tex inte titta på en DLP-projektor med chromatic abberation, men jag gissar att det här potentiella problemet hos S90C är bra mycket mer diskret, om ens märkbart.

Fast t ex min Samsung QR80 (2019 modell) har urusla inställningsmöjligheter som inte försvinner även om du kör nån box vid sidan om.

Av teejee

Synologys Download Station har varit jättestabilt för mig för Torrents, har använt det sedan 2016 utan strul.

Av teejee

Vad har du för behov av att uppgradera? Något särskilt som går långsamt? 8700k är ju fortfarande en bra CPU.

Av teejee
Skrivet av heretic16:

Nä. Jag håller inte med om detta svar.
Folk har jobbat på att optimera en kompilator i över 30 år och då skall det finnas ett sådant svar på hur mycket dom optimerar.

Tolkar som att du inte vet svaret.

Men du har inte angett vilken kompilator du använder. Så rätt onödig/otrevlig kommentar från din sida.

Av teejee
Skrivet av Allexz:

Hmm, vad är din usecase för bitlocker på en stationär dator? I princip ända gången det kan hjälpa dig är om någon fysiskt gör inbrott/raid i din bostad och att datorn inte redan är upplåst när det sker...

Ofta lägger kryptering till mer risker än den tar bort. Slarvar du bort nyckeln till din disk så förlorar du effektivt all data på disken.

Det går att dualboota med linux och windows med bitlocker, men man behöver då aktivera/avaktivera detta i bios vid varje tillfälle med secure boot. Man kan även kryptera linux installen med annan mjukvara för kryptering.

Att datorn är låst eller avstängd hindrar ingen att nå dina filer (om de inte är krypterade). Bara att ta hårddisken och stoppa in i en annan dator och ta över ägarskapet på filerna. Krävs inga hacker-kunskaper ens.

Av teejee
Skrivet av Kamouflage:

Känns som en kortsiktig sak att bygga in eftersom det redan finns fyra olika USB-PD-versioner med flera frivilliga tillägg, tillverkarspecifika avarter ej inräknade. Ska du tex snabbladda en nyare Samsung vill du ha USB-PD 3.0 med det valfria tillvalet PPS så inte ens en "vanlig" PD 3.0 räcker.

PD kunde blivit så bra men blev.. detta.

Nu tycker jag att du överdriver problemen. PPS är främst för att få maximal snabbladdning av smartphones, inget problem i praktiken om de "bara" laddar med max 20W (bättre för batteriet t o m).

Inget som påverkar när han laddar t ex laptop.