Inlägg

Inlägg som FortuN har skrivit i forumet
Av FortuN
Skrivet av Dem8n:

Provade Bard för några månader sedan, då var den versionen jag provade hopplöst efter GPT 4, hur ser det ut idag, är det ens värt att prova?

Har använt till och från, senast igår. Googles version är fortfarande väldigt dålig och långt efter ex Bings GPT-4 (har ej chatgpt pro). Svaren är ofta helt och hållet felaktiga och stämmer inte, ljuger förträffligt ofta och känns bara allmänt som väldigt tidigt alfa fas utav AI.

Av FortuN
Skrivet av trattjaevel:

Finns ett lätt sätt att kontra alla dessa vidriga kontrollspelare.
Kör haymaker med dragon breath för att pusha close combat.

Har levlat Riveter och körde den med incendiary lite. Den slaktar close men man känner sig så lame när man dödar någon med den hehe
Något som är jättesvårt att kontra dock är slidande kontrollerspelare som flyger förbi en och sätter skotten med perfekt tracking medans de slidar fram. Frångår mer och mer att köra close och försöker få ut dem på öppnare ytor där deras AA inte alls funkar lika mycket. Körde lite igår med kontroll för att testa, fast jag är riktigt dålig och vill absolut inte börja spela med kontroll, så definitivt är det helt sjukt mycket aimassist på nära håll och så många lägen man inte haft en chans på som m/kb spelare mot en kontroll med AA

Skrivet av SotarnAnton:

Spelade MYCKET Warzone när det kom ut, sen blev det mindre o mindre när kontrollspelarna kom in successivt och nu är det väl inte många alls som spelar med mus/tangentbord.

Nej, vet att streamers har diskuterat det lite och många säger att det är nog 95% som kör med kontroll nu utav dem som väljer att fortsätta köra. Tråkigt. Hade vart bättre med att antingen stänga av all 3rd party input som aimassist eller balansera ut det GROVT MYCKET MER än som det är nu. Det är som sagt värre nu i och med att dem lagt till så mycket vfx som rök från pipan och sådant som gör det svårare för en m/kb spelare att se vart du ska träffa, medans aimassist inte har problem med det.

Skrivet av trattjaevel:

Fixa en haymaker med dragons breath och pusha sönder alla. Svårare än så är det.
En annan sak som hjälper är att kasta smoke och springa på roller spelarna, AA funkar sämre i smokes.

Det är väl ändå close range som rollers med RAA är dominanta..

Det sjuka är att även om det verkar fungera något sämre, så är det fortfarande på tok för bra ändå när det kommer till smokes och liknande, eller såsom jag nämnde innan när sikten förstörs för m/kb spelare med rök i pipan och andra visuals så fortsätter aimassist att slakta på. Körde inte med kontroll så länge igår att jag hann testa genom vanliga smokegrenades men kontroll har helt klart sitt övertag i closerange. Alldeles för sjuka reaktionstider och trackar folk direkt som andra inte hade reagerat på och följer så smooth igenom med väldigt väldigt lite input som egentligen skulle under/over tracka spelaren.

Må låta som det är mycket gnäll om kontroll, men tycker det har verkligen förstört mycket av spelet nu. Antingen borde dem bara gå fullskaligt in på att man bara kan använda handkontroll, alternativt att dela upp spelarbasen där det är m/kb vs m/kb och kontroller vs kontroller. Det bästa hade ju egentligen bara varit om det faktiskt tog tag i det och började balansera det och mer och mer frångå aimassist eller att det försvinner mer och mer desto högre rank. För när det kom aimassist till m/kb via mjukvara för några veckor sedan som blev populärt blev det ett jäkla liv fort och det blockerades (ändå förståeligt). Men orättvist att ge denna typ av fördelar till vissa inputs. Tycker som sagt all input ska var raw input från spelare och aldrig något annat, oavsett vad man spelar på.

Av FortuN

För er som ska levla vapen som har börjat, bästa är att köra lockdown som var förra veckan, går oerhört fort.

Ja, det som stör mig mest är kontrollerna är totalt OP för tillfället. Ser direkt när det är en kontrollspelare då aimtracking är så perfekt för dem och följer en utan att under/över tracka. Behövs ytterst ytterst lite input för det. Körde lite med kontroll förut och ja, man vinner definitivt lägen man aldrig skulle ha gjort med m/kb. Vanligt att de slidar och sedan ser man perfekt tracking fast det går i hög fart, inte ett skott som missar. Tråkigt. Har sett mer och mer röster höjas för att det har blivit för OP nu och med alla streamers och "proffs" kör stenhårt på kontroll pga aim assisten är så stark. Hjälper inte heller att de lagt till vfx som gör det ännu svårare för m/kb spelare med rök och grejer från pipan så man inte ser, medans aimtrackingen funkar lika bra.

Antingen en grov nerf på kontroller eller rent av dela upp m/kb och kontrollerspelare. Kommer aldrig att gilla någon typ av "3rd party" hjälp för att aima eller liknande i multiplayerspel. All typ av assist som gör en spelare bättre ska inte finnas i det, om det nu gör det så låt dem då köra mot varandra. Lite som att begära att jag ska köra med en träpinne och därför ha massa extra assister som gör mig lika bra som en kontrollerspelare. Dela upp det eller få folk att övergå om något, till det som inte kräver extra assister. inte tvärtom.

Av FortuN
Skrivet av Soldierofwar1985:

Jag älskade verkligen den banan. Tror du att den någonsin kommer att komma tillbaka? Tråkigt och synd annars...

Ja det tror jag, förr eller senare. Har vart hypat i varje stor uppdatering eller CoD release nu att den ska komma tillbaka så dem känner nog till det. Det "senaste" ryktet som cirkulerar är ju att den kommer vid detta års release av CoD, många som säger det.

Av FortuN
Skrivet av Soldierofwar1985:

Har Warzone 2 tagits bort helt nu när Warzone 3 finns?

Det som var "gamla" warzone har tagits bort ja. Som jag förstår det heter det numera "Call of Duty: Warzone" bara. Sen har spelare valt att kalla det för e.x "warzone 3" i och med uppdateringen. Så dem kör bara på en Warzone nu ja.

För dem som vill se vad som är nytt i dagens "mid season" reloaded (som vart en buggig start som nämnt ovan) så kolla in här:

Av FortuN

Youtube Vanced på Android och Brave på datorn i flera år, för maximal annonsblockering 👍🏻, inte behövt ändra något och funkar lika bra som innan 🙂

Av FortuN

Gjorde om trailern och ändrade lite, till mig, ett mer passande track för Miami. Kika in här:

Av FortuN

Vill bara tipsa om att folk borde prova Warzone igen efter uppdateringarna! Mycker mer likt Warzone 1 i känslan nu och mycket har ändrats

Av FortuN
Skrivet av headphoneninja:

Ett helt test utan data på input lagget, inga bilder på artifakter osv... Att det blir fler bildrutor visste väl alla redan?
Kunde ha varit intressant och se vad för input lagg du får med AMD kort med och utan anti-lag/+ vs Nvidia osv.

Har gjort lite egna tester med slowmo och räknat ut latency. Hade också hoppats på detta här. Kan skilja sig en del beroende på inställningar. Verkar som det bästa med det jag testat hittills faktiskt var att ha på in game vsync och inte i nvidia kontrollpanelen bla. Det går också få vrr att hoppa igång om man lägger rätt inställningar (frame limit för att inte overloads gpu) och få ner frame pacing så går det igång. Dock blev input lagget värre från mus till spel. Jag är annars anti vsyncare och föredrar comp shooters med låg latency men det är ett måste i FG oftast för att få det mjukt, dvs inte tearing utan för att det inte ska kännas hackigt

Av FortuN

Msfs 2024 utannonserat som ett nytt spel, vad säger folket om det?

Av FortuN
Skrivet av GooGeL:

Okej. Jag upplever din tröskel för trovärdighet till ett innehåll som låg.

Polisen* med stor begynnelsebokstav.

Reddit-posten (som nu är borttagen) antyder att såsom jobbsökande till Polisen är drabbade.

Jag upplever din tröskel för saker som extremt överdriven. Det finns inget i mejlet som begär att du lämnar ut någon typ av information överhuvudtaget. Inget kontonummer, inget. Vad ska en bedragare tjäna på detta tror du? Finns 0, exakt 0 att hämta i mejlet för en potentiell bedragare.

Vi får väll se sen vem som har rätt i detta av dig och mig då, om det är bedrägeri eller inte. Får du se att jag kommer ha rätt.

Har kollat PDFen själv i säker miljö innan och det är absolut inget konstigt med den. Kontaktvägen polisen kunde haft via detta är dock åt det sämre hållet att gå via mejl i dagens samhälle med olika bedrägerier som kan förekomma och "foliehattar"/okunniga som inte kan kolla upp det själv väldigt lätt och se ifall det har chansen att kunna vara bedrägeri, vilket är konstaterat att det finns absolut inget annat än PDFen som skulle kunna i detta mejl, vara skadligt, vilket också kan kollas här att så inte är fallet, väldigt lätt: https://www.virustotal.com/gui/file/fea7af59f4a335bb8bdc27073...

Av FortuN
Skrivet av GooGeL:

Hur kan du hävda att mailet är riktigt? Och polariteten är ogiltig?

Information?
Ta och läs den tidigare länkade till reddit också så ser du att det är folk som haft ansökan till polisen som drabbats. Finns heller ingen kontoinformation i mejlet att lämna ut eller liknande, så finns inget att få ut av mejlet för en bedragare. Den enda är väl pdfen men den är genomkollad. Mejlen är också helt korrekt.
Och ja, telefon till polisen är 114 14 för såna frågor. Sluta sitt inne och foliehatta onödiga inlägg.

Skrivet av ChrisDev:

Precis före dett mejl kom så hade jag ett missat samtal ifrån ett nummer som enligt google är från Italien.
Ska ringa 114 14 och höra.

Skriv gärna om du får reda på något mer

Av FortuN

Mejlet är riktigt. Inte spam som vissa hävdar här. Finns jurist angiven i pdf för verifikation

Av FortuN

Med nuvarande höjningar av priset på grafikkort så kommer fler och fler övergå till konsoler. Kommer själv stanna på pc ett tag till men har vänner som övergått till konsol och flera som funderar på. Att kräma ut 12-17k för mellansegment 4070-4080 är sjukt. Att sitta och snåla och producera mindre grafikkort bara för att hålla priserna uppe, snacka om att skjuta sig själva i foten det långa loppet. Sitter själv på ett 3080 som köptes för 7999 på release och skulle inte tänka mig byta från det förens jag sitter på dubbla prestandan för runt samma pris, nu när det börjar bli gammalt och man känner att den inte riktigt klarar nyare spel i 120+ på 1440.

Av FortuN

Empress har nu crackat deras Denuvo på knappa 2 veckor. Visar sig vara rätt stor skillnad ändå i FPS utan Denuvo.. Får hoppas dem tar bort skiten än att vi som köpt ska behöva plågas med sämre prestanda

Av FortuN

Benchade patchen mot den tidigare några timmar efter den släpptes. Samma result som innan patchen. Ingen skillnad, varken avg fps eller 1%min fps

Av FortuN

Rekommenderar er som kör pc och upplever lagg eller fps problem att kolla dessa, den sistnämnda har även config fixar inbakat som nämnts här nyligen och även med en automatisk config fix (via github) plus att det är genomgång av olika settings och påverkan på kvalité och fps.

Ex är det ingen större skillnad på RT OFF och Ultra kvalitetsmässigt men stor fps skillnad medans RT low är katastrofalt rakt igenom

Dlss guide: https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=292994...

General performance och fps guide med config fixar och skillnad på olika settings osv:
https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=293156...

Av FortuN
Skrivet av FreddyK:

Ja det är kul när det kommer tips som faktisk fungerar, händer inte så ofta, så tack för det

Kör du med kontroll?
Tror att många steam spelare kopplar in sina kontroller, såg man måste slå på steam input grejen för att få igång Rumble på kontrollen, problemet är bara att steam uppfattar ju Dualshock 4 som en Xbox kontroll så måste ställa in allt verkar det som..

Ett tips till de som kör med kontroll är att stäng av "camera acceleration" helt och sätta "camera sensetivity" på max, får man tillbaka känslan

Av FortuN
Skrivet av FreddyK:

Pröva att manuellt uppgradera DLSS till en nyare version, givit mig och många andra bättre frames.

https://github.com/beeradmoore/dlss-swapper

https://old.reddit.com/r/HarryPotterGame/comments/10we3qz/upd...

Kul att se att den blev länkad till här också
Den tråden tog en oerhörd fart och låg under natten på toppen på den subredditen. Låg innan 24 timmar ens hade gått på 216k visningar på den. Verkar som om väldigt många som postat där faktiskt har blivit av med en massa stutters och fått bättre fps, som vilket jag nämnde tycker är konstigt, men alla som känner av dessa problem borde verkligen testa uppdatera sin DLSS på den ifall ni har turen att det skulle hjälpa er. Uppdaterade den för ett tag sedan med länk till pre-release version av DLSS-Swapper som inte behöver krånglas med certifikat vid installation, utan simpelt installeras som vanligt och finns som portable version.

Som sagt, väldigt många som hörde av sig och sa att det hjälpte med just detta. Har testat massa andra olika grejer (bla den såkallade fixen med "sårbarhetskyddet CFG (Config flow guard)") osv utan att det hjälpt. Även testat med resizeable bar utan någon märkvärd skillnad. Något som hjälpte lite var att stänga av alla Overlays, Nvidia overlay och Steam overlay. Även ändringar i config filen för spelet. Som sagt utan någon skillnad efter att ha benchat det. Tror det mesta att göra är att vänta på Nvidia drivisar (det släpptes nya idag som innehåller ändringar för Hogwarts legacy och skulle potentiellt kunna vara game ready drivers för det) och day one patchen.

Av FortuN

Ett tips till alla är att knyta sitt WB konto till Wizardingworld, ni kommer därefter få tillgång till några extra prylar när spelet släpps. Ni som är inbitna får också när ni gör kontot på Wizardingworld göra lite frågor för att ta fram vilket hus osv ni borde tillhöra efter att ha svarat på frågorna, detta ska också synkas mot spelet så om man vill så flyttas det även över till Hogwarts Legacy.

Gjorde också några wallpapers för varje hus utav de officiela videorna på brasorna på deras youtube

Gryffindor Fireplace 4K: https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=292412...

Ravenclaw Fireplace 4K: https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=292412...

Hufflepuff Fireplace 4K: https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=292412...

Slytherin Fireplace 4K: https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=292413...