Inlägg

Inlägg som jioop har skrivit i forumet
Av jioop
Skrivet av mrqaffe:

Och efter det bytt cpukylare för det där såg ut som nån Intel fabrikskylare.

nej, det är Acer's egna skit, den är faktiskt uppmätt att vara sämre än stock kylare

Av jioop

Jag fnular på att även byta ut chassi fläktarna till noctuas tystare. Dom brukar flytta mer luft än genomsnittsfläkten.
Men vet inte vilka mått det ska vara i tjocklek. 92mm får jag det till med måttband, men finns olika tjocklek och andra faktorer.

Av jioop

Det ser ut som min. Kan ta lite bilder ur olika vinklar så man enklare ser problemen.

Av jioop

Behöver lite råd kring utbyte av kylare till acer predator orion 3000-620

Hej.

Backstory, kapitulerade och köpte en färdig PC under cyber monday då det gamla bygget nu närmar sig 8 år och vill kunna spela lite färskare spel.
Landade på denna https://www.elgiganten.se/product/gaming/stationar-dator-gami... (som förövrigt fortfarande körs som kampanj)

Nu när jag kört PCn ett par dagar känner jag att mina temps är mycket högre än min gamla trotjänare.
I den med en stor Noctua ligger CPU aldrig högre än 56C i full load i 3dmark.
Min CPU i Acern når över 90C ganska tidigt och jag avbröt testet när den nådde 96C.
Varför jag började kika på detta va efter att jag nostalgiskt installerade diablo 2 resurrected och under tiden jag köttade demoner dog ena skärmen, spelet kraschade och alla bildinställningar blev helt kocko bäng. Jag tog av mig mina noise canceling hörlurar och hör hur högt fläktarna varvar. Öppnar PredatorSense och ser temp på över 85C, men den va påväg ner då.
Startade om datorn och började stresstesta.

Efter att jag läst på lite kring andras funderingar med samma modell av PC, dock äldre varianter med 115X socket, verkar det som man behöver byta bakplåten om man vill byta CPU-kylare. Dessutom tänker jag att det vore skönt att byta ut chassifläktarna också.

Problemet är att jag inte vet vad som passar och alternativen kring fläktar är så stort.
Min erfarenhet sen jag gjorde egna byggen på den tiden man kunde köpa komponenter är att Noctua är bra grejer, och eftersom burken är ganska liten tänker jag att jag inte kan ta ut svängarna för mycket.

Skulle Noctua NH-D9L fungera? Finns det något bättre alternativ tro? Vad behöver jag komplettera med för att kunna montera den?

Vidare, chassifläktarna, vad är bra att tänka på här? Har kikat lite på dessa Noctua NF-B9 redux-1600 PWM 92mm.
Men vet inte om dimensionerna i tjocklek skulle fungera.

Skulle behöva lite goda råd av någon som inte varit ifrån byggen och uppgraderingar så länge som jag har

Av jioop
Skrivet av huxflux:

Jag närmar mig 40, har inte riktigt märkt av sämre reflexer. Däremot har jag fått sämre fokus så att man inte alltid utnyttjar situationer på bästa sätt. Finns det nåt vetenskapligt kring reflexer och ålder?

Skickades från m.sweclockers.com

Haha säg det den som vet, jag känner bara att jag inte hänger med i samma tempo som yngre när jag utgår från mig själv.
Typ starcraft är ett bra exempel som jag va riktigt vass på en gång i tiden, men jag missar massor info pga som du säger sämre fokus, men också att jag reagerar långsammare, allt tar nån liten bråkdel av en sekund längre för mig. I fps-spel t.ex. är jag långt långt ner i ranking än jag en gång va.
När man va yngre kunde jag nöta och nöta och bli bättre och bättre. Nu blir jag snarare sämre och sämre ju mer jag spelar

Av jioop

Hade gärna kommit, men jobbet ni vet...
Intressant med en elitserie inom e-sport. Hade det funnits för 15-20 år sen så hade jag varit en av dom första att haka på. Nu på god bit över 30-strecket känns det inte som spel-reflekserna är vad dom en gång varit om man säger så.
Men skitkul idé

Av jioop

Relevant undersökning som tilltalar mig, men; som föredetta analytiker och agent inom marknadsundersökningar tycker jag många frågor va annorlunda formulerade än branschens norm och en del svarsalternativ saknas. (t.ex. undvik ord som "väldigt", byt i stället ut mot begrepp som "mycket" eller "starkt", väldigt får många att associera till negativt eller omständlighet).

Innan jag fortsätter vill jag göra en disclaimer, jag vet att allt handlar om tid och resurser. Största möjliga vinst under så kort tid som möjligt med så lite "onödigt" arbeta som möjligt. Men pga min, låt oss kalla det arbetsskada för yrket, vill jag ändå dela med mig av lite pointers som ni säkert kan dra nytta av inför nästa enkät.

Vad man inom kategorin marknadsundersökningar vill undvika till största möjliga mån är tolkningsfrågor där den som svarar kan tolka en frågeställning på flera sätt. Det andra är språkval, som jag tidigare nämnde med ordet "väldigt" som exempel, kan ordval påverka svaret.
Man vill till största möjliga mån bevara all sorts neutralitet, där språkval är, förutom ergonomin i form och färg, är det enda man har att tillgå i denna typens enkät.
Jag upplevde att en del frågor, och då även dess svar, har utrymme för tolkning.
Har tyvärr inget exempel jag kan ta ur huvudet då jag tyvärr har begränsat korttidsminne.
Enklast att undvika tolkningsmöjligheter är att låta experter eller personer med branschvana först titta på enkäten och provköra den innan man lanserar den skarpt.
Det finns en liten skröna inom marknadsundersökningar då man bad flera ungdomar svara på vad deras favoritdryck va, men man kallade den till att börja med för en undersökning om livsmedel och matvanor. Lång historia kort, ungdomarna tolkade innehållet helt fel då man va otydlig om att det handlade om favoritdryck och det slutade med att all data pekar på att ungdomars favoritdryck är med smak av fisk (specifikt fiskpinnar).
En skröna man ska ta med en rejäl nypa salt, men fortfarande ett bra exempel på när man tänker rätt men tolkar fel utifrån författarens önskemål.
*EDIT*
Min poäng försvann lite i historien om ungdomarna/barnen.
Man kan tänka som så, att det ska vara så enkelt formulerat och så enkelt att besvara att ett barn kan köra enkäten. Nu är det ju inte så många ungar som är så hemma inom datorer, men ändå. Utgå från att den som besvarar är en "idiot", idiotsäkrade frågor har inte utrymme för tolkning.
*/EDIT*

Men som sagt, relevanta frågeställningar med en god tanke bakom.

Av jioop

Äntligen.
Men att det ska ta så satans lång tid att få en produkt man skrikit efter i flera år...
Mekaniskt tangentbord med display, hur svårt kan det vara?
Men nu finns det ETT att välja på.

Av jioop
Skrivet av Xinpei:

Tror jag aldrig läst så mycket dravel i hela mitt liv.

Finns inget värde i din kommentar, men du citerar mig så jag citerar tillbaks av ren artighet.

Skrivet av Evil Peter:

Att fullständigt förringa allvaret med diktaturer genom att påstå att Sverige, ett land som konstant rankas som ett av de friaste länderna i världen, skulle ens börja vara jämförbart hjälper inte din poäng. Det får dig bara att framstå som totalt verklighetsfrånvänd.

Du verkar heller inte ha förstått problematiken i ämnet. Postnord har inte något som helst att göra med de internationella bestämmelser som Världspostföreningen med 194 länder beslutade. Postnord har bara alternativet att antingen ta betalt för hanteringen av paket från Kina, eller att stå för kostnaden själv, vilket i förlängningen innebär skattebetalarna.

Avtalet bör göras om då när det bestämdes så räknades Kina som utvecklingsland, men är idag världens största exportör så de borde inte räknas på samma sätt. Det är dock som sagt inte en fråga som berör Postnord över huvud taget.

Din sista paragraf är också enormt märklig. Påstår du att drogsmugglare inte får hårdare straff om de blir upptäckta än vad en person som laddat hem en film får? Dessutom påstår du att Postnord skulle vara skyldiga, vilket är som att påstå att din intenetleverantör är skyldig när din son tankar hem filmer illegalt. Jag konstaterar att verklighetsfrånvänd är en passande beskrivning.

Verklighetsfrånvänd, vackra ord du använder, men beskriver dom egentligen mig eller i sanning dig själv?
Har du någon källa för att vi skulle vara rankat som friaste länderna? Och vem har i så fall publicerat informationen? Är det du själv så väljer jag att starkt ta avstånd från ditt påstående. Media styrs i dag, det kontrolleras och filtreras för att förfina och ge en falsk bild av samhället i stort. Precis som man gör i t.ex. Ryssland och Kina, tydliga diktaturer. Jag passar bollen tillbaks.
Fick flera träffar om censur i svenska media och om vår väg mot diktatur på google, några av dom kommer här:
http://www.helahalsingland.se/opinion/insandare/svenska-medie...
http://hagenbo.blogspot.se/2017/07/om-sveriges-vag-mot-diktat...

Vad beträffar kostnader, det går alltid att förhandla och strukturera om. Alternativt involvera fler aktörer och skapa konkurrens.
Det ligger i Postnords intresse att diskutera möjligheter kring avtal och pusha för ändring även om makten inte ligger hos dom. Gör dom det? Om ja, bra, fortsätt. Om inte, okej varför?
Vem eller vilka är ansvariga? Gör berörda instanser vad dom kan?

Du missförstår och snackar om helt andra saker i ditt motargument. Läs igen, återkom först när du förstår vad du läser.

Skrivet av Fatmajk:

Håller med, det har varit allt för många gånger med sånt här trams. Det är inte okej.

Det värsta va nonchalansen när man framförde klagomål. Ingen ursäkt, bara konstatera, jaha, sånt som händer. Blev ju onödig väntan för mig när Posten slarvar, men ingen ursäkt, ingen kompensation. Bedrövligt är ett milt ord.

Skrivet av Frispel:

Det finns alternativ, dhl fedex osv brukar finnas som fraktalternativ från kina. Men då blir det inte lägre fraktfritt plus att även de kommer att ta ut en avgift för att momsdeklarera åt dig. Ofta då en högre avgift än den postnord nu tar ut.

Det gör kanske det, nån enstaka gång, men 9 gånger av 10 är det endast posten som är aktuellt. Det beror mest på varifrån man skickar.
Jag är inte ute efter fraktfritt, jag vill ha alternativ att välja på och konkurrens med flera aktörer som vill att jag ska använda deras tjänster.
Är dom dyrare kanske säkerheten är högre, eller hanteringen sker bättre eller något annat som är annorlunda som jag kanske hellre vill betala för, och kan tänka mig betala extra för.

Av jioop

Heta diskussioner bland alla medlemmar som tycker olika.

Jag undrar om det finns nån fond för att finansiera Mats och stötta hans kamp?
Sätter gärna över några tusen i hans namn som bidrag för att få en förändring.
Om vi är många som gör likadant har Mats en ärlig chans att förbättra för ett helt jävla land. Det vore fantastiskt!

Bättre att omförhandla avtalen med Kina än att lägga på en vinstgivande avgift.
Man ska inte kunna vara ensam och själv diktera priserna, det leder till manipulerade monopolpriser. Monopol är enligt lag förbjudet, men i diktatursamhället förbises sånt.

Vi går mer och mer mot diktatur i Sverige, jag vill inte ha det så.
Jag vill ha alternativ hela tiden. Jag tycker posten är kass på alla plan, inte en enda gång har ett paket jag skickat eller tagit emot varit utan skador. Värst va en TV som hade ett stort fotavtryck mitt på, som om någon trampat och gått på en stor kartong. Fick returnera paketet utan att öppna eftersom det garanterat va stora skador på innehållet. Inget konstigt tycker posten, sånt man får räkna med tydligen. Okej?

Posten är dessutom störst inom smuggel i landet, och enormt effektiva på att forsla in knark och annan skit. Det är tydligen helt okej, men att min son laddar hem en film är det höga böter för mig som abonnerar på internet, och eventuellt fängelse.

Av jioop

Ser ut att lätt bli klumpigt om man kör med flera skärmar.
Intressant, men då behöver PiP-funktionerna bli fler så man kan köra med en enda stor skärm.

Av jioop
Skrivet av wowsers:

Känner samma smärta, ligger på en 3770k som låg på 4.6GHz i några år, vart dock ostabilt för några månader sen så jag var tvungen att backa tillbaka till 3.9, man märker otroligt mycket skillnad när man försöker streama t.ex.

Ja herregud, det kan jag tänka mig, 4.6 ner till 3.9 är ju ett rejält skutt.
Mina 4,2 ner till 4,0 är inte så farligt, men det känns absolut, speciellt som du säger när man streamar och har all mjukvara igång för streamingen på samma rigg.
Tyckte 6 kärnor borde räcka ett tag, men AMD har visat att nej, bestämt nej, 6 kärnor är blasé.
Intel körde ju hellre på färre kärnor och högre klocka, medans AMD nu rejält satsar på kärnor, med lite lägre klocka.
Ryser i hela kroppen av glädje att det finns konkurrens och att det är kapplöpning igen på cpu-markanden. Det händer grejer, det står inte still längre.

Av jioop
Skrivet av _Merc_:

lite klumpigt och snabbt försök att säga att hoppet ifrån 32nm til 7nm är lättare att motivera än 32nm till 14nm då prestandan äkar markant och även ett dubblad mängd kärnor som gör det märkbart i alla scenarios. 7nm nästan år är bara prestandan per watt en direkt anledning att uppgradera då budget cpuer kommer att springa varv runt äldre sandy och ivy bridge.

Skickades från m.sweclockers.com

Aha, top, nu förstår jag vad du menar.
Ja, lite så jag resonerar också.

Av jioop
Skrivet av _Merc_:

svårt att motivera bytet till en nyare cpu idagens läge när en sandybridge fortfarande ger okej fps. Men när tillverknings tekniken kryper neråt 7nm så blir det svårt att inte motivera en uppgradering.

Skickades från m.sweclockers.com

svårt att motivera bytet till en nyare cpu
svårt att inte motivera en uppgradering

what?

Av jioop

Väntar nog till nästa generation innan jag byter min i7 5820k som tuggar på fint fortfarande.
Grät krokodiltårar när jag jämförde prestanda/krona jämfört min processor och första generationen ryzen...
Plus att jag fick klocka ner den från 4,2Ghz till 4,0Ghz nu i dagarna pga instabilitet. Funkat klockrent på 4,2Ghz sen köpet med luftkylning. Drabbades av en monero trojan som öste på max belastning var 5-12e minut i några sekunder, så höll den på så i intervaller. Den körde i intervaller med olika lång tid mellan varje, grovt räknat rörde det sig om intervaller om 5-12 minuter, sen blev datorn helt obrukbar några sekunder, och task manager visade inte någon process som laddade, men all kapacitet gick åt till nånting...
Så sen jag fick en monero trojan hände i alla fall nånting som inte va så bra för hårdvaran.
Hur vet man att man blivit kvitt en monero trojan som är helt stealthad och inte visar sig när man öppnar task manager?

*EDIT*
Malwarebytes hittade ingenting, så formaterade om. Men efter omformateringen känns den ändå fortfarande "slö" typ ibland när man spelar. Dock inte på samma sätt som när jag uppenbarligen hade en monero trojan.
Bara tänkte om någon känner till nåt om monero trojaner, och hur man blir kvitt dom.
*/EDIT*

Av jioop
Skrivet av Kenneth:

Trust TH1

Tack
Nu kan jag koppla av ;D

Tack för ett fint avsnitt

Av jioop

Vad står det på Kenneths tröja?
"Trust" har jag fått fram, sen är det svårt när du står bakom laptopskärmen.

Av jioop

ljudet funkar inte
nu funkar det

Av jioop

30 minuter kvar boys, tagga!
hinner man till affären och köpa chips?

Av jioop

Bästa