Inlägg

Inlägg som TR65 har skrivit i forumet
Av TR65

BG3 har inte varit bra för min nattsömn, spelat alldelles för sent varje kväll sen det släppts, bara fått in 5-6 timmar sömn per natt sen dess :')

Av TR65
Skrivet av Dinkefing:

Det är just det de fallerat på att göra bra spel. Ja deras spelstudios har gjort en handfull bra spel som släppts senare åren men det mesta är mediokra till dåliga. Kvalitetskontrollen verkar vara helt frånvarande hos Embracer. De går inte efter mantrat att göra bra spel utan köpa upp spelstudios deras IP's och snacka pengar. Se Saints Row vilket var en total flopp när det kommer till recensioner från kritiker och spelare. Detta spel är vad jag likställer med ledningen av Embracer.

Precis detta. Affärsidéen i Embracer har varit att springa runt och slänga aktieägares pengar på studios (spelar ingen roll om man betalar i aktier, fortfarande aktieägares pengar), och sen inte managera dem något särskilt eller försöka nå några synergier dem emellan, utan räkna med att man av någon anledning är överlägsen alla andra i att pricka rätt i vilka studios som kommer släppa bra grejer.

Det har nu visat sig att Lars & Co inte är något vidare på att pricka rätt då det kommer till att investera i studios. De har endast några enstaka stora spel i portföljen, och mig veterligen knappt någon som släppt under deras egen regi? (Satisfactory släpptes väl innan de förvärvade Coffee Stain, Valheim var väl nått typ av publisher-förhållande). Övriga spelsläpp har varit mediokra till godkända at best (Dead Island 2 är väl typ det enda godkända släppet).

Gissar att förvärvet av brädspelstillverkaren Asmodee var ett resultat av att de började känna sig nerviga över det sketna kassaflödet. Det folk verkar glömma är att det finns starkt negativa faktorer i att förvärva mindre-till-medelstora studios, när eldsjälarna som driver utvecklingen av spelen inte längre formellt äger produkten så tappar de ofta drivet - aktier i Embracer och earnouts hjälper lite, men inte fullt ut. Deadlines kommer att missas och kvalitén lida. För att göra sådana här grejer framgångsrikt behövs nog ett mycker mer rigoröst integrationsarbete och managering

Tråkigt, vore som nämnt roligt med en större framgångsrik svensk spelkoncern, men this aint it chief.

Av TR65
Skrivet av Dinkefing:

Du kanske har missat att Intel blöder ganska kraftigt?

Med en prognosticerad 2022 omsättning på 66 miljarder USD och ett operativt resultat på nästan 11 miljarder USD så kan de knappast beskrivas som "kraftigt blödande". Visst är det surt för dem att ha tappat 10% i omsättning från förra året men det är ju antagligen just därför de satsar på tillväxt inom grafikkorts-segmentet, för att diversifiera.

Av TR65

Skulle nog avvakta någon månad och låta AM5 och nästa Nvidia-kort anlända, för att därefter snappa upp en Ryzen 5000-processor och RTX3000-kort billigt. Annars tror jag att du får rätt mkt mindre för pengarna om du skulle gå ut idag och köpa komponenterna.

Av TR65

Tyvärr så är grafikkortsmarknaden helt urskevad i dagsläget. Mitt tips är nog att vara tålmodig, löpande kolla lagerstatus för RTX 3060 och ställa sig i kö tidigt om du kan. Jag fick tag på ett RTX 3080 i december efter att ha chansat på att ställa mig i kö på ett av de mindre populära korten, ett Zotac, hos webhallen. AMD-korten kan du nog ge upp på, omöjliga i dagsläget.

Andra alternativet om du inte är tålmodig är att försöka snappa upp ett andrahandskort av 2000-serien här på Sweclockers, Blocket eller Tradera.

Av TR65

Allt är nu sålt.

Av TR65

MrNez, du får ett DM

Av TR65

GTX1070 & 550W nätaggregat

Då jag har blivit blessed by the FPS-gods och fått tag i en RTX 3080 är det dags att göra mig av med min gamla trotjänare, samt det nätaggregatet som försörjde den med el.

ASUS GeForce GTX 1070 8GB ROG STRIX DC3 OC
Grafikkortet fungerar felfritt förutom att en av fläktarna på kortet börjat låta högre under belastning de sista månaderna. Ej felsökt så kan bara vara att ta isär och sätta ihop, men kan också behöva byta ut en fläkt. Fungerar som sagt ändå, men är mer högljudd. Köptes begagnad för två år sedan. 1.500 SEK eller bud.

Corsair VS550 550W 80+ White
Nätaggregatet är ett Corsair VS550 inköpt från Webhallen 2018, fungerat felfritt. 350 SEK eller bud.

Endast upphämtning, centrala Stockholm nära St:Eriksplan.

Läs hela annonsen här

Av TR65
Skrivet av oztin:

Single player för all del men jag saknar verkligen co-op spel i alla former. Är det ingen marknad längre? Tycker det är det som fattas på spelmarknaden.

Med tanke på hur Valheim har sålt så verkar den marknaden fortfarande vara stark, även om utbudet kanske inte är vad det en gång var.

Av TR65

Nån som vet om det är problem med leveranserna för vissa av Gigabyte-korten?

Beställde en Gigabyte 3080 Eagle OC från @Komplett 20:e September, och ordern blev i omgångar försenad från sista september till mitten av oktober, sedan till mitten av november, och till sist uppskjuten hela vägen till Januari.

Med tanke på att många som beställt kort från andra tillverkare mycket senare nu har fått dem så får man väl inse att man drog nitlotten i valet av modell

Av TR65

Kan slå till på Benq-skärmen (om felfri), dock lite beroende på upphämtningsalternativ. Inte direkt sugen på att dra ut till Ekerö då jag saknar bil. Bor inne i stan, funkade centralen?

Av TR65

Har du en svensk eller engelsk version av excel? Kan vara att du ska använda svenska versionen av formlerna, alternativt att du ska använda ; istället för kommatecken, alltså SUMIF(H8:H18; ">0")

Skickades från m.sweclockers.com

Av TR65

Problemet är att du försöker skapa två formler/celler som är avhängiga på varandra. Mitt förslag skulle vara att skapa en tabell där förändringar i inventariet sätts in manuellt och summeras.

https://i.imgur.com/2staVcD.png

Använd SUMIF med kriteriet ">0" för att se till att minskningen av maskiner inte påverkar antalet bultar etc i summeringen.

https://i.imgur.com/Jg7izGG.png

För varningen av för få inventarier så kan du använda conditional formatting, t.ex. för att göra rutan röd när det finns färre än 5 bultar.

https://support.office.com/en-us/article/use-formulas-with-co...

Eller så kan du använda VBA, men det är mindre lätt för en excelnovis.

Av TR65

Försäljningen är nu avslutad.

Av TR65

Skärmen är nu såld.

Av TR65

Föredrar att sälja hela paketet.

Skickades från m.sweclockers.com

Av TR65

1800sek bud på skärmpaketet, stänger det på torsdag om ingen lägger högre.

Skickades från m.sweclockers.com

Av TR65

Styler har för närvarande ledande bud, 4.200 sek. Låter det gå en dag eller så till och sen stänger jag budandet på datorpaketet.

Skickades från m.sweclockers.com

Av TR65

[Avslutad] Dator i5, R9 390, SSD240GB, 4K Skärm

Säljer nu min stationära dator pga. längre utlandsresa. Fungerar väl, har
aldrig haft problem med den.

Komponenter:
Processor: Intel i5-3570 3.40GHz
Grafikkort: XFX Radeon R9 390 DD OC 8GB
Moderkort: MSI BM75MA-P45 mATX
Kylning: Cooler Master TX3 EVO
Hårddisk 1: SSD OCZ Trion 150 240GB
Hårddisk 2: WD Blue WD10SPCX 1TB
Case: Fractal Design Core 1100 Svart
PSU: Cooler Master G650M 650W
RAM: 12GB 1600MHz DDR3
Totalt nypris ca. 10.000SEK, paketpris 5.000SEK.

Säljer även en skärm:
4K skärm: Samsung U28E590D 28" 16:9 3840x2160 TN Freesync
Fungerat bra, inga döda pixlar etc. vad jag kan se.
Till den har jag även ett VESA-bordfäste för dubbla skärmar, iiglo MM200.
Totalt nypris ca. 4.000SEK, paketpris 2.000SEK.

Tillbehör:
Musmatta: Mionix Sargas XXL, stor musmatta som täcker hela bordet
Mus: Corsair Vengeance M60
Tangentbord: Gigabyte Aivia Osmium MX Brown (Mekaniskt)
Totalt nypris ca. 1.500SEK, paketpris 800SEK alternativt gratis vid köp av
skärm och datorn samtidigt.

Ingen mjukvara/OS medföljer.
Finns för upphämtning i området runt KTH i centrala Stockholm.

Läs hela annonsen här

Av TR65

@aki04: Ett GTX1080Ti för 8500kr kan ge fördelar i högupplöst spel, 4K/UHD, där många av de existerande grafikkorten inte orkar driva en del spel på den upplösningen med högsta grafikinställningar. Det ger också fördelar för vissa mediaproducerings-ändamål.